Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Dla miasta nie była zła komuna. Jak się dobrze ustawiło to wszystko się miało. 🫢

Dla wsi też nie była zła komuna powiem tak wymienię kilka miejscowości kto z tamtych stron będzie wiedział ze za komuny się nie bali . Siennica Różana , Siennica Nadolna i Stójło . Sady jabłoniowe , winogrona , hodowla świń . Kto się bał to nic nie zdobył tylko płacze ze komuna była zła .

Opublikowano

Komisje szacujące straty rozjebali .

Brak finansowania pracy komisji może wpłynąć negatywnie na tempo i jakość szacowania strat po wystąpieniu klęsk żywiołowych, takich jak susze, ulewy czy gradobicia. Może to również zniechęcać osoby kompetentne do udziału w pracach komisji, co z kolei przekłada się na ograniczoną skuteczność systemu pomocy rolnikom dotkniętym stratami.

https://kobietawsadzie.pl/panstwo-nie-zaplaci-za-komisje-szacujace-szkody/

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Komisje szacujące straty rozjebali .

Brak finansowania pracy komisji może wpłynąć negatywnie na tempo i jakość szacowania strat po wystąpieniu klęsk żywiołowych, takich jak susze, ulewy czy gradobicia. Może to również zniechęcać osoby kompetentne do udziału w pracach komisji, co z kolei przekłada się na ograniczoną skuteczność systemu pomocy rolnikom dotkniętym stratami.

https://kobietawsadzie.pl/panstwo-nie-zaplaci-za-komisje-szacujace-szkody/

Jakie rozjebali ?? Nic się nie zmieniło, finansował samorząd i nadal będzie to robił ...

Opublikowano (edytowane)
Teraz, galan99 napisał(a):

Samorządy nie maja kasy na komisje . 

No to jest problem samorządów ... Może mniej festynów z kiełbasą i disco-polo tak jak u mnie w gminie to pieniążki na komisje się znajdą ... Może mniej niepotrzebnych etatów, po co 2 siedzą na kasie, gdzie jedna nie ma co robić ?? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

nie wiem bo nie czytałem wszystkich wpisów w temacie; zauważył kto temat dyżurny na dziś? - to szarańcza na Ukrainie
w guglach aż huczy pod tym hasłem

"Pojawiają się ogłoszenia sprzedawców z Zaporoża, którzy oferują szarańczę "żywą, smażoną i mrożoną"."
https://wiadomosci.wp.pl/plaga-szaranczy-w-ukrainie-polska-w-gotowosci-7184153492732672a

co prawda dalej napisali - "Szarańcza w ostatnich latach staje się popularną karmą niektórych zwierząt hodowlanych, wędkarze wykorzystują ją jako przynętę. "
to jakoś dwuznacznie mi się to kojarzy a Tobie @galan99 to już na pewno - prawda?  zwłaszcza ta smażona xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to jest problem samorządów ... Może mniej festynów z kiełbasą i disco-polo tak jak u mnie w gminie to pieniążki na komisje się znajdą ... Może mniej niepotrzebnych etatów, po co 2 siedzą na kasie, gdzie jedna nie ma co robić ?? 

kiedy siedzą dwie żadna nic nie ukradnie bo się boi że ta druga podkabluje ;)
ja to bym dobierał jedną proPiS a drugą KO to wtedy na pewno się nie dogadająxD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

tak tak - "ludzie" wszystkiemu sami sobie są winni; największym krzywdom jakie ich dotykają i niech się kto nie waży oczerniać majestatu urzędasa :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał(a):

to nie wina kasjerki żę są dwie tylko wójta na którego zagłosowali ludzie 

No to niech chłopy idą, i przetłumaczą wójtowi że lepiej przeznaczyć pieniądze na komisje niż na niepotrzebnych urzedasow ...

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

że lepiej przeznaczyć pieniądze na komisje niż na niepotrzebnych urzedasow ...

A kto będzie w komisjach jak urzędasów nie będzie? Przecież wójt strażaków z OSP nie wygoni do szacowania.😂

Opublikowano

Opinia  Komisji Weneckiej w sprawie projektu została zamówiona przez Zgromadzenie Parlamentarne Rady Europy.
  Waldemar  Żurek wycofał projekt ustawy o weryfikacji sędziów powołanych po 2018 , by ukryć jego niezgodność z Konstytucją i prawem UE.

Opinia Komisji Weneckiej i tak najprawdopodobniej powstanie, bo została zamówiona przez Zgromadzenie Parlamentarne Rady Europy, a nie przez polski rząd. Brak współpracy z Komisją Wenecką utrudni, ale nie zatrzyma procesu oceny.
Opinia może powstać bez udziału rządu – a jej treść może być jeszcze bardziej krytyczna.
Wycofanie projektu to próba zatarcia śladów po legislacyjnej kompromitacji.

8 lat k**wy kłamały w sprawach wymiaru sprawiedliwości (i nie tylko) a teraz próbują ukryć prawdę, która wychodzi z ich ukochanej komisji weneckiej i z tsue

cała ich narracja o niepraworządności poszła się walić, peowskie debile 

Opublikowano

Gorzowska prokuratura nie zdecydowała o postawieniu zarzutu znieważenia mundurowych Robertowi Bąkiewiczowi. Prokurator, który miał wykonać polecenie szczecińskiej prokuratury w tej sprawie, wniósł o wyłączenie go od tej czynności.

cwany, nie dał się wykorzystać do walki politycznej 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, mirro napisał(a):

A kto będzie w komisjach jak urzędasów nie będzie? Przecież wójt strażaków z OSP nie wygoni do szacowania.😂

sie powoła spośród ludu; tak oddolnie; nazwa już jest - "komisarze ludowi" :P

tak psioczą wszyscy na komunę a przecież dyskusja wyżej o tych komisjach to prosta droga do tej komuny restytucji przy tych argumentach które tam wyczytałem

"nadzorczo opiekuńcza rola państwa"; czy nie taki postulat forsujecie? a czymże jest takie coś? nie komuną w potocznym wspólcześnie tego słowa rozumieniu?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

-------------------------------------------------------------------

Wicepremier, szef MON Władysław Kosiniak-Kamysz powiedział w piątek, że dzięki podpisanej umowie wykonawczej na kolejne czołgi K2, w tym pierwsze w spolonizowanej wersji, Polska zyskuje zdolność do produkcji czołgów.

61 z 64 czołgów w spolonizowanej konfiguracji ma być bowiem już w pełni wyprodukowane w naszym kraju w zakładach "Bumar-Łabędy". Pierwsze dostawy czołgów z piątkowej umowy mają zacząć trafiać do Polski już w przyszłym roku, produkcja zaś ruszy w latach 2028-2030.

a tyle było plucia na pis za te czołgi, teraz żaden peowski szmaciarz nie przeprosi

Opublikowano (edytowane)

nooo jak by przeprosił to musiałbyś przestać go nazywać

4 minuty temu, nie napisał(a):

szmaciarz

tak że "uważajcie o co prosicie bo istnieje ryzyko że prośba zostanie spełniona" ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

nooo jak by przeprosił to musiałbyś przestać go nazywać

tak że "uważajcie o co prosicie bo istnieje ryzyko że prośba zostanie spełniona" ;)

ja bardzo chciałbym go tak nie nazywać, bo używanie takich wyrazów sprawia mi ból :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

mi tam zacytowanie czyli również użycie niczego nie sprawiło xD

było by dużo gorzej gdyby sprawiało kłopoty a powoli wszystko w tym kierunku zmierza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

mi tam zacytowanie czyli również użycie niczego nie sprawiło xD

jesteś niewrażliwy :D 

to poniżej bez związku

Blisko 1400 Palestyńczyków zginęło od 27 maja w Strefie Gazy, przeważnie podczas oczekiwania na pomoc humanitarną - poinformowało w piątek ONZ.
Większości tych zabójstw dopuściła się armia izraelska.

jak długo jeszcze będzie tolerowane zachowanie żydowskich morderców?

• Haha 1
Opublikowano
nie napisał:

Tego do ten - czemu w 2016 porównawczo jest krzyżyk? Aaa ten cały pegasus - to raczej się nie wlicza. Czy wlicza? Z tego co ja się nie znam to jak się ma pegasusa i z niego korzysta to nie trzeba operatorów o nic pytać a jak się ma ale słabo korzysta to już trzeba. Czy nie?

nie napisał:

Premier rozwiązał komisję ds zbadania rosyjskich wpływów, którą dowodził Pan Gen. Stróżyk. 

Powstała w blasku fleszy, zginęła w ciszy, a Jej efektem przepalenie milionów. Miał być „druzgocący raport”, jest kompromitacja władzy.

tak się po-łgłówki napinały..... i się zesrały :D 

koniec kolejnej afery zmyślonej przez tuska i jego gebelsów z tvnu i onetu

Raporty, o ile dobrze się orientuję, są trzy. A czy zakładali z góry że będzie druzgocący? Niewiem. Antoni jak zakładał swoją komisję to poczynił takie założenie...

nie napisał:

-------------------------------------------------------------------

Wicepremier, szef MON Władysław Kosiniak-Kamysz powiedział w piątek, że dzięki podpisanej umowie wykonawczej na kolejne czołgi K2, w tym pierwsze w spolonizowanej wersji, Polska zyskuje zdolność do produkcji czołgów.

61 z 64 czołgów w spolonizowanej konfiguracji ma być bowiem już w pełni wyprodukowane w naszym kraju w zakładach "Bumar-Łabędy". Pierwsze dostawy czołgów z piątkowej umowy mają zacząć trafiać do Polski już w przyszłym roku, produkcja zaś ruszy w latach 2028-2030.

a tyle było plucia na pis za te czołgi, teraz żaden peowski szmaciarz nie przeprosi

Na te czołgi jeszcze będzie plucie bo jest coś takiego jak K3 i jest to maszyna budowana wg zaktualizowanych założeń. Koreański K2 to też nie jest taki czołg jaki by widzieli w walce na naszych ziemiach odpowiedni ludzie.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak długo jak Trump i reszta Ameryki bedzie lizać im rowa ...

To długo poczekamy🫢 Jest to interes i tak trzeba na to spojrzeć Ukraina się skończyła to teraz musimy mieć innych kupujących rozdawnictwo się skończyło na dzień dzisiejszy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v