Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale teraz wrzeszczy chce drugi raz reparacji cwaniak😄 Jak czytam to oczom nie wierzę. Byli dobrzy Niemcy w rodzinnych wspomnieniach za komuny biedota witała z otwartymi rękoma niemieckiego pana. Ale jak się z ludźmi kłócić i na pokaz to Niemiec be. Tuska od Niemca wyzywa. Może go też zaprosi może czekoladę dostanie.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
11 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Różnie to bywało. Pamiętam sporo co mi dziadkowie czy pradziadkowie opowiadali. Byli dobrzy Niemcy, żli Niemcy tak samo jak Polacy.

Dobrzy Niemcy ?? Krzysiu, wszystko w porządku, dobrze się czujesz, nie przedawkowałeś Daru Podlasia ?? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@mirro Ale tak jest. SS mana przyjmowali w domu. Moja babcia do samej śmierci na nich pluła. Pamiętam jak za dzieciaka syrenkę kupiliśmy dach obcięliśmy i sobie po wsi jeździliśmy taka brązowa była. To babcia prosiła by przed domem nie jeździć bo na to patrzyć nie może bo jej się kojarzy, że Niemcy przez wioskę jadą. A oni sobie przyjmowali z rodziną ss mana bo im przywiózł czekolady i inne banany. Ale jak z ludźmi się kłócić ,ze Niemcy be to pierwsi Tusk Niemiec i tak dalej.

Niemiecki pan mógł z nimi robić co chciał a  potem przyjechał dał czekoladę i oni się cieszyli. To jest mentalność chłopa pańszczyźnianego.

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dobrzy Niemcy ?? Krzysiu, wszystko w porządku, dobrze się czujesz, nie przedawkowałeś Daru Podlasia ?? 

Gdybyś całe życie nie siedział w bobowych pierdach to może też byś miał jaśniejszy umysł a tak zbliżasz się do poziomu debila z Choroszczy .

Ja z podlasia nic nie piłem jakieś 10 lat.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Podczas II WŚ żołnierze alianccy mogli ss mana zastrzelić jak psa bez sądu zwykłego żołnierza nie. A oni sobie przyjmowali w domu. Gdyby jeszcze napisał, że zwykłego żołnierza przyjęli pal licho. Ale ss mana. A potem pierwszy wyzywać od Niemców i jaki Niemiec zły. 

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Gdybyś całe życie nie siedział w bobowych pierdach to może też byś miał jaśniejszy umysł a tak zbliżasz się do poziomu debila z Choroszczy .

Ja z podlasia nic nie piłem jakieś 10 lat.

Daj se spokój z ta Choroszczą właśnie z siebie debila zrobiłeś, że się wszyscy jak widać ze śmiechu kładą  Dobra była czekolada od ss mana? Pewnie pierwszy raz w życiu jadłeś wtedy co?

Opublikowano
36 minut temu, hubertuss napisał(a):

@racyl 5 jest z przodu i z tym paliwem nawet was Tusk wykiwał. A tak wyliście, że drogo. A Gdzie tani prąd Batyra?

Mnie wykiwał, że nie zrobił tego co zapowiadał 5,19zł ?. Ja go zachwalam ?, Ja na niego głosowałem ?🤣

Chłopie ty masz nie równo pod deklem 🤣 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, jacus napisał(a):

ja wole ziemianke 😂

Oczywista, w Golicji i Głodomeri nic innego nie ma tylko ziemianki, o piwnicach to chyba tylko ty słyszałeś, jako bywalec świata.

Opublikowano

Pytanie tylko kto z kogo robi tych debili. Masz tam wytłumaczone jak będzie wyglądała ta spłata. Chciał bym mieć taki kredyt który w dużej części inni spłacą za mnie. Tam jest to powiedziane. Te hulajnogi to oczywiście lipa i nie wypał. Ale to po pierwsze był projekt pisu po drugie tak obecni mogli zablokować ale to 1 % zaledwie tego kpo. W Białymstoku z kpo na onkologie kupiono drugiego robota davinci wraz z osprzętem na 400 operacji ale tego ciemnocie się nie mówi. Są tylko hulajnogi. i rzekome jachty choć tym łódkom do jachtów bardzo daleko.

Opublikowano (edytowane)

Ziobro z funduszy sprawiedliwośći zakupił wóz strażacki dzieki któremu strażacy dojechali szybciej do wypadku i uratowali życie ale ciemnocie sie wmawia co innego 🤣

13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Chciał bym mieć taki kredyt który w dużej części inni spłacą za mnie

doczytaj kto ma spłacać bo ta min .  pomineła się z prawdą w swietle prawa , Budżet polskiego KPO wynosi prawie 60 mld euro (około 268 mld złotych). Z tej puli 25,27 mld euro (113,28 mld zł) stanowią bezzwrotne dotacje, natomiast aż 34,54 mld euro (154,81 mld zł) to preferencyjne pożyczki. Proporcje te jasno wskazują, że większa część środków KPO (prawie 58%) to pieniądze, które Polska będzie musiała zwrócić.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

Ziobro z funduszy sprawiedliwośći zakupił wóz strażacki dzieki któremu strażacy dojechali szybciej do wypadku

@jarecki nie rozmywaj sprawy. Jednostki dysponowane do wypadku mają sprzęt bo inaczej nie byłyby w KSRG.

Opublikowano

akurat tu mi bardziej chodziło o coś innego piszac posta bardziej o utrzymanie opozycji do wpisu . Natomiast nie do końca z tym KSRG jest  tak dobrze mieszkam przy dk 50 , najblizsza jednostka z tego systemu jest 12 km i to jest OSP , czesto lokalne jednostki OSP sa szybciej na miejscu wypadku 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał(a):

akurat tu mi bardziej chodziło o coś innego piszac posta bardziej o utrzymanie opozycji do wpisu . Natomiast nie do końca z tym KSRG jest  tak dobrze mieszkam przy dk 50 , najblizsza jednostka z tego systemu jest 12 km 

W gminie chyba trzy czy cztery jednostki są w KSRG, najbliższa 2km ode mnie. Chyba tylko jedna jednostka ma podstawowy wóz starszy niż 10 lat.

PSP licząc drogami a nie w linii prostej 9.5km

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Imperium wiecznego zła czerwonej zarazy .

JAK bolszewicka ROSJA STWORZYŁA SYSTEM PAŃSTWOWEGO XX- wiecznego niewolnictwa.
GUŁAG. Lokalizacje obozów pracy niewolniczej jakie stworzyła bolszewicka Rosja, a rozwinął ZSRR. Ciekawostka: okręty Liberty przekazane przez USA Stalinowi już po wojnie były transportowcami więźniów. Całość floty przejęła NKWD.
To wielki paradoks komunizmu, że system mający „wyzwolić świat pracy” stworzył mechanizm państwowego niewolnictwa. Na kanale możecie oglądać odcinek z Thierry Woltonem autorem monumentalnej „Historii komunizmu na świecie”. Jest to opowieść o tych, którzy na zachodzie autoryzowali system.
Poprzedni odcinek z tym znakomitym francuskim historykiem komunizmu także jest dostępny u mnie:
Historia komunizmu. Jak wiele przyniósł ofiar? [dokument PL]
Jak Zachód wspierał Stalina i nie widział jego zbrodni. Kim byli pożyteczni idioci [lektor PL]
W USA działalność Gułagu i radzieckiej pracy przymusowej była przedmiotem debat politycznych. Dopiero w latach 1980. amerykańskie komisje Kongresu analizowały, czy import produktów wykonanych przy użyciu pracy przymusowej (w tym z ZSRR) powinien być zakazany zgodnie z prawem amerykańskim zakazującym importu towarów powstałych dzięki pracy przymusowej. Raporty rządowe omawiały potencjalne przypadki importu produktów radzieckich (np. surowców) wykonanych przy użyciu pracy więźniów
Może być zdjęciem przedstawiającym mapa
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał(a):

czesto lokalne jednostki OSP sa szybciej na miejscu wypadku 

Jednostki OSP przechodzą certyfikację i takie co ją przejdą wciąga się do KSRG. Wtedy dyspozytor wysyła co najbliżej ma do wysłania.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

a z tym ciagnikiem to przetlumacz na niemiecki ,bo z polskim widze masz problemy..

tylko ty nie zajarzyłeś ... Kierwa Molenda bimber szklanka, aplikacja ch.... warta

twój poziom https://fb.watch/Ea94X3M-_5/

„Na polskim narodowym wietrze, słońcu, biogazie, rolniczym. Dokładnie tak, mamy narodowy wiatr w Polsce. Pięknie. Produkuje się tutaj, a nie musimy go ściągać z Rosji, więc jeżeli pan chce ściągać z Rosji, gratuluję, powodzenia.”
No ale słońce wciąż wschodzi na wschodzie i niewiele możemy z tym zrobić 🤷‍♂️
Opublikowano

Wozy strażackie muszą być nowe i sprawne, tak samo jak sprzęt. Wszystko się zużywa w błyskawicznym tempie, bo po odpaleniu auto od razu dostaje w palnik, aby jak najszybciej dojechac na miejsce. Dlatego wymiana tak realnie w większych jednostkach powinna być co 3, max 5 lat, ten sprzęt może być przesuwany do jednostek mniej newralgicznych na następne 3-5 lat. W zakupie taki wóz to nie ciągnik siodłowy dla floty transportowej, taka jednostkowa, specjalizowana zabudowa kosztuje, wraz z jednostkową certyfikacją. Tak samo certyfikowane jest całe wyposażenie w strażnicy. To już się robią konkretne pieniądze. A ten sprzęt ma ratować ludzi, także poszkodowanych w wypadkach. Strażacy są ciągle doskonaleni z technik ratownictwa, szkoda, że tylko jednostki KSRG, a nie OSP, bo na zapadłych wioskach często taka wiedza też by się przydała, zanim przyjedzie "profesjonalna" ekipa. Niestety, myślenie jest bardzo krótkowzroczne - nie będziemy szkolić, bo jeszcze zechcą do KSRG i będą nam podbierac zlecenia. Tymczasem OSP to doskonała kadra na wypadek kataklizmu czy nie daj Boże wojny. A zrobili z nich strażników na WIelkanoc i asystę do pogrzebów. Jeszcze 30 lat temu wiele OSP bez problemu jeździło do jakichś drobnych pożarów, dziś nikt by nawet d... nie ruszył, bo "nie wolno bez certyfikatów" - tylko nikt tych szkoleń na ten mityczny "certyfikat" nie robi. I goni się ekipę z powiatu do pożaru na miedzy albo wyciągnięcia krowy z bagienka na łące.

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał(a):
Rudy kłamał, kłamie i będzie kłamał.
Zdjęcie nr 1 z jego profilu, zdjęcie nr 2 ze stacji benzynowej.
A tak przy okazji: Październik 2022 - średnia cena baryłki 75 dolarów a cena dolara 4,74- grudzień 2025 - cena baryłki 58 dolarów, cena dolara 3,59
Jego wyborcy to idioci 🤷‍♂️
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Donald Tusk 10 10min. min. X Paliwo po 5.18. Mogę być winny grosika? ILD B6AM c FE Diesel ON Ultimate 799 Diesel 824 Euro super 6.78 95 Pb 7.63 WILD WILDBEAN CAFE BEAN Ultimate 98 Pp Diesel ON Autogaz 3.17 5.47 5.47 Lltimate Diesel Euro Eurosuper super 5.18 8 95Pp Ultinate OPAyBACK Ultimate 98Rb 5.98 Autogaz 11.10.2022r. r. mmna 21.12.2025 r.”

rudy kłamał i teraz wszyscy się śmieją 

https://www.facebook.com/reel/1849008636501957

Nawet wyborcy po nie są tak głupi, by to łyknąć 🤭 Nie są, prawda??? 🤭

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Podział zwolenników Ko wg inteligencji. Debile Również debile, ale na czerwono”