Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Auto dawno przestało być wyznacznikiem bogactwa ..

Jak dla mnie to...wygoda...

U nas na wsi sporo lat temu był próby by jakiś bus jechał ..kompletnie chętnych nie było...

Prościej jest zamówić taxi....obecnie to nie jest wielki wydatek, jak ktoś potrzebuje...gdzieś nagle...

aby bus miał sens - niestety musi się zadomowić w mentalności - że jest, o jakiej godzinie, o której powrót, o której ludzie jadą do pracy/szkoły, przeciez wystarczy popatrzeć , o której auta wyruszają ze wsi

jak puścisz busa 20 minut później  - pies z kulawą nogą nim nie pojedzie

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

bus miał sens - niestety musi się zadomowić w mentalności - że jest, o jakiej godzinie, o której powrót, o której ludzie jadą do pracy/szkoły, przeciez wystarczy popatrzeć , o której auta wyruszają ze wsi

Nie no.

Było nagłośnione wcześniej i dokładnie o której....w te i wew te...

Jedna osoba była zainteresowana...

Dość szybko gość se dal spokój ...z linią...

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

aby bus miał sens - niestety musi się zadomowić w mentalności - że jest, o jakiej godzinie, o której powrót, o której ludzie jadą do pracy/szkoły, przeciez wystarczy popatrzeć , o której auta wyruszają ze wsi

jak puścisz busa 20 minut później  - pies z kulawą nogą nim nie pojedzie

rano czy po 14 i tak tych busów jest za mało 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no.

weź odzwyczaj ludzi jak teraz nauczyli się jeździć swoimi kiedy chcą i o której chcą 

Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

Największa miernota zrozumiałaby że tusk okroił budowę tych nowych torów . czego jeszcze nie rozumiesz .

cpk_20012025.jpg [1.22 MB]

Racyl ,karwasz,  gamoniu upośledzony - czy szybka kolej będzie jeździć po nowo wybudowanych trasach ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Racyl ,karwasz,  gamoniu upośledzony - czy szybka kolej będzie jeździć po nowo wybudowanych trasach ? 

A co ja ci pokazałem ? , mapę starych czy nowych torów ?

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Busy to nie wszystko , potrzeba też poczekalni żeby można było poczekać na powrót 

Ogrzewane przystanki ? ciepła kawa na nich ?

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Ogrzewane przystanki

A poczekasz godzinę na autobus powrotny ? Kiedyś w każdym mieście była stacja czy poczekalnia w regionie nie została żadna czy to stacja PKP czy autobusowa 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

A poczekasz godzinę na autobus powrotny ? Kiedyś w każdym mieście była stacja czy poczekalnia w regionie nie została żadna czy to stacja PKP czy autobusowa 

To tak samo wszystko pod chmurką jak przystanki mpk 

Tylko tam gdzie jest duże obłożenie to te busy są często  a na mniejszych godzina to standart byle tylko jechał 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no.

linii nie da się utworzyć i wypromowac w pół roku, dlatego tu potrzebne są dofinansowania państwowe, linia była może i potrzebna, ale zaufanie społeczne jest niskie

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

No to znaczy że kłamałeś że będą jeździć przez obecne linie. Po co kłamiesz i do tego tak bezmyślnie i nieudolnie?

gdzie ci napisałem , że po starych torach ?

tusk rozebrał pierwotne plany pis

Opublikowano

a w domu wszyscy zdrowi ??

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Bo ja też oglądam Republikę a jeszcze żyję.

a wpolsce24 ? czy jakos tak tez jest odlotowa 

2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Pan Prezydent Karol Nawrocki powołał Radę ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich. Powierzył mi kierowanie pracami rady. Nie ukrywam, że jest to wielka odpowiedzialność, by Głowa Państwa była dobrze poinformowana o zmieniającej się sytuacji na wsi i w rolnictwie, by Prezydentowi przygotowywać konkretne propozycje rozwiązań różnych, nabrzmiałych problemów, tak, by mógł, uwzględniając również ograniczenia decyzyjne, wynikające z ustroju prawnego państwa .

006_Minister_Zbigniew_Bogucki_owolanie_i_posiedzenie_Rady_Rolnictwa_i_Obszarow_Wiejskich_20251216_MB1_9367.jpg

https://www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/prezydent-rzeczypospolitej-polskiej-powolal-rade-rolnictwa-i-obszarow-wiejskich,112202?fbclid=IwY2xjawO1E11leHRuA2FlbQIxMABicmlkETBDZkpoMlNpOW1kZDQwNGJ5c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwM

sami wybitni eksperci od rolnictwa..

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Będzie se wagony liczył..

tez sie trafia na przejedzie, linai blisko ale po drugiej stronie wisly.

Opublikowano

Jak dostawią kontener to musi działki zostaną

19 minut temu, jacus napisał(a):

sami wybitni eksperci od rolnictwa..

No czas już pognać tą pisowską szarańcze 

Już pora żeby na djabła dzwon zleciał 

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Jak dostawią kontener to musi działki zostaną

No czas już pognać tą pisowską szarańcze 

Już pora żeby na djabła dzwon zleciał 

łańcuch ci na szyi uwiera ? 😄

• Haha 1
Opublikowano

kolejna idiotka 

Image

Mateusz Jaśko

RADNA KO DOKLEIŁA SIĘ DO ZDJĘCIA Z RAFAŁKIEM XD 

Radna KO, kolesiówna Magdalena Mazurkiewicz wzięła i usunęła jakiegoś chłopa ze zdjęcia żeby dokleić się obok Trzaskowskiego. Boże, czemu Ci ludzie zawsze mają takie parcie na celebrytów XD 

Przypominam również, że jest to ta Pani, która po wyborach dostała pracę w teatrze Słowackiego. Oczywiscie ma zdjęcie z Miszalskim. Prace- jak twierdzą radni opozycji- miała dostać na podratowanie domowego budżetu bo robota w Radzie Miasta przeszkadzała jej ponoć w normalnej pracy.

fabryka peowskich idiotów działa pełną parą :D 

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał(a):

Największa miernota zrozumiałaby że tusk okroił budowę tych nowych torów . czego jeszcze nie rozumiesz .

cpk_20012025.jpg [1.22 MB]

dlatego okroili  połączenia , bo zrobili rozeznanie po słowach Glińskiego ,kto boi się jeżdzić szybką koleją...i wyszło  ,że do Poznania i Wrocławia ludzie się nie boją  a reszta kraju na stopa