Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

dlaczego nie robisz tego dalej?

chyba to nie było dla mnie , na początku pierwszych kilka lat było ok ale potem już nie , a zresztą coraz bardziej wchodziłem w produkcję mleka i ciężko było pogodzić handel i udój . Teraz też nie narzekam ale już nadchodzi czas na kolejny etap i wejście w ekologię mając 25 ha ma to sens u mnie 

Opublikowano

U mnie jest kilka osób, które handlują mięsem z własnej produkcji i uboju, nie będę tu pisał o szczegółach, bo nie o to chodzi, ale nadal jest popyt na taki produkt, tyle, że przy spełanianiu wszystkich wymaganych prawem wymagań , przy skali 3-4 sztuki miesięcznie, to się zupełnie nie opłaca. A przy większej skali nie da się tego robić po cichu, po drugie - zaraz przypałeta się kontrola. I cały roczny zysk w pi,,,,,,

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał(a):

chyba to nie było dla mnie , na początku pierwszych kilka lat było ok ale potem już nie , a zresztą coraz bardziej wchodziłem w produkcję mleka i ciężko było pogodzić handel i udój . Teraz też nie narzekam ale już nadchodzi czas na kolejny etap i wejście w ekologię mając 25 ha ma to sens u mnie 

nie ma czegoś takiego w rolnictwie jak ekologia; to wzajemne zaprzeczenie i co najwyżej kłamstwo marketingowe, ale to już odrębny temat a na dziś mi tamtego wystarczy i może innym razem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał(a):

Nie mamy szczęścia do ministrów, od czasów Ardanowskiego.

ŁOoooo ten do tuzów intelektu się też nie łapie, Dać skup interwencyjny firmie upadającej i bez mocy przerobowych, to trza umić,🤣

• Like 4
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

nie ma czegoś takiego w rolnictwie jak ekologia; to wzajemne zaprzeczenie i co najwyżej kłamstwo marketingowe, ale to już odrębny temat a na dziś mi tamtego wystarczy i może innym razem

ale mi chodzi o dopłaty a nie zbawianie świata .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

teraz ten nowych rekomenduje zakup cerfura

Już widzę te tłumy producentów z krótkiego łańcucha na rampie rano z zaopatrzeniem🤐🤐

• Haha 4
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

poszatkowanie w drobne kawałeczki to jeszcze nie przetwórstwo

Łoooo Panie, ale i zblanszowane , a nawet potem pomieszane jako mieszanka na patelnię,🤣

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

a to nie wiedziałem

Przeca warzywo przed mrożeniem sparzyć należy, Technologia to przewiduje a i księga o tym mówi, "Nie będziesz surowego grochu na talerz gościowi wkładał, albowiem skutków tego jego odbyt zdzierżyć nie zdoła"🤣

• Haha 4
Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał(a):

ŁOoooo ten do tuzów intelektu się też nie łapie, Dać skup interwencyjny firmie upadającej i bez mocy przerobowych, to trza umić,🤣

Przynajmniej głupio nie gadał jak jego następcy, a ten obecny niedołęga to w czymś lepszy od Ardanowskiego?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Przynajmniej głupio nie gadał jak jego następcy

Od gadania nic się nie zmienia ... A sadownicy delikatnie mówiąc nie mają dobrego zdania o Ardanowskim xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał(a):

i księga o tym mówi, "Nie będziesz surowego grochu na talerz gościowi wkładał, albowiem skutków tego jego odbyt zdzierżyć nie zdoła"🤣

To Koran, święta księga muzułmanów,  także porusza temat grochu i odbytu? a która to sura, ajat?

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Od gadania nic się nie zmienia ... A sadownicy delikatnie mówiąc nie mają dobrego zdania o Ardanowskim xD 

O Krajewskim ktoś ma dobre zdanie? od głupiego gadania coś się zmienia?

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, witejus napisał(a):

O Krajewskim ktoś ma dobre zdanie? od głupiego gadania coś się zmienia?

Ogólnie już od wielu wielu lat MR to takie kukułcze jajo którego nikt nie chce, bo rolnicy to chyba nigdy zadowoleni nie są i wiecznie "się nie opłaca" xD A najlepszą metodą na kryzysy w rolnictwie jest zmiana ministra, który przy kolejnym kryzysie zostanie zastąpiony kimś innym ... Ten nowy coś tam nagada że będzie coś zmieniał i znowu władza ma na jakiś czas spokój z wieśniakami.

PiSiory obiecywały jakieś KGS czy coś w tym stylu, i oprócz wpakowania państwowych spółek spożywczych pod ten szyld nic więcej nie udało się zrobić ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
jarecki napisał:

Ja mam na myśli sprzedaż samodzielna bez wynajmu lokalu na rynku i też można w gospodarstwie zorganizować sklep i takie na terenie gminy działają wynajem lokalu i pracownika moja się z celem .na lokalny rynek przyjeżdża 6 rolników że sprzedażą mięsa i wędlin sprzedaj z samochodu który odebrał sanepid

I wpisał to auto do regularnej kontroli? A mnie wpisują i odwiedzają. Wystarczy, że zechcesz pohanflować piwem to już musisz się do sanepidu wystawić i czasem dwa razy w roku kawkę zrobić. Aby atmosfera była miła jest mus mieć wszystko na cacy. Samochód to se umyjesz conajwyżej i okażesz że nadwozie ma certyfikat.

Opublikowano

No i eurokołchoz wprowadza nam tylnymi drzwiami status małżeństwa dla sodomitów. Kolejnym krokiem będzie adopcja malutkich dzieci na ofiary dla seksualnych dewiantów. Unia Europejska to zło w najczystszej postaci. Niszczy nie tylko naszą gospodarkę, energetykę, przedsiębiorczość, ale i zabija nasz naród poprzez deprawację. Dlatego tylko my, Konfederacja Korony Polskiej i nasz prezes Grzegorz Braun od początku mówimy twardo #POLExit natychmiast‼️ Odzyskajmy niepodległość‼️ 💪🏻 🇵🇱

• Haha 1
Opublikowano

bo obydwa resorty wymagają trudnych decyzji , utrzymywanie oddzialów dla jednego pacjenta na tydzień jest bezsensu , rolnictwo też ten cały program aktywny rolnik jest bez sensu , dopłaty do łąk bez utrzymywania zwiezrząt tak samo itd 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

No i eurokołchoz wprowadza nam tylnymi drzwiami status małżeństwa dla sodomitów. 

Prawaki to chyba myślą, że jak będą tego zakazywać to geje i lesbijki się nagle nawrócą i zaczną chodzić do Kościoła xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Prawaki to chyba myślą, że jak będą tego zakazywać to geje i lesbijki się nagle nawrócą i zaczną chodzić do Kościoła xD 

w orzeczeniu tsue nie ma nic o kościele . upoważnić kogoś do informacji o stanie zdrowia czy do konta można i bez tego

Po za tym ktoś jak jest zbokiem to nim pozostanie mimo zmiany kryterium 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

gdzies wyżej wkleiłem link z you tube o chinach jest dość długi bo ponad godzinę ale warto to jest wywiad o tym co robi chinska władza a co europejska