Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał(a):

Oni ci pokażą liczbę wniosków złożonych o pozwolenie na pracę. Bo myślą, że to oznacza, że ci ludzie przyjechali. A przecież pozwolenia na pracę są terminowe i co roku trzeba składać wnioski. W tej liczbie są osoby które przyjechały bo pis ich wpuścił a teraz muszą odnawiać pozwolenia.

Ja się zgadzam, ze @Krzysztof81jest czubkiem jak o sobie pisze  bo w zasadzie oprócz wyzwisk nie ma nic mądrego do napisania. A jak napisze to bzdury jakieś. 

A jak maja cofnąć zorganizować masowe łapanki?

Jakie dane jakiego ministerstwa? Piszesz o danych pokazujących ilość wydanych pozwoleń na pracę? A wiesz że takie pozwolenia są czasowe i trzeba odnawiać co rok? To nie są osoby które wjechały do kraju a osoby które złożyły wniosek o pozwolenie o pracę. Udajesz mądraka rozpisujesz się o życiu o profesorach a tak prostej rzeczy nie rozumiesz. 

NO to co już te ręce do pracy nie potrzebne?  Jak za pisu to był brak rąk do pracy jak teraz to odesłać. A co powiedzieć pracodawcom ty pójdziesz na ich miejsce pracować?

A co ma go piec? Chyba tylko może wam współczuć tej głupoty. Kolejny mądry co liczbę pozwoleń o pracę po które trzeba zgłaszać się co najwyżej po roku bo są terminowe chce pokazać jako liczbę ludzi którzy wjechali doi Polski. Nawet na wykresie było napisane, że to liczba pozwoleń o pracę a nie osób które wjechały do kraju.

Ręce jak najbardziej potrzebne, tylko trzeba zweryfikować, i wydalić tych co mają dwie lewe 

I tu nie rozgraniczam partii politycznych na dobrych i zlych, nie obchodzi mnie kto wtedy, a kto teraz 

Opublikowano (edytowane)

W Polsce raczej nie pracujący imigrant nie będzie miał kolorowo. Kasy nie dadzą opieka medyczna też raczej nie przysługuje. W Siemiatyczach Bangladesze prowadzą kebab na budowie s19 pracują Turcy Gruzini i Uzbecy. Iny kebab od lat prowadzi jakiś Turek z rodziną. U tych z Bangladeszu nie byłem ale ludzie chwalą nawet wojsko co na granicy stoi przyjeżdża i kupuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Jego dziadek, August Jakób Lewiński, oraz ojciec, Alfred Edward Lewiński, jako Polacy służyli w armii pruskiej.

Aaaaa Monika Lewinski służyła prezydentowi USA.

• Haha 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

29 minut temu, hubertuss napisał(a):

Może nie jesteś ich zwolennikiem ale mówisz jak oni. To pis nawpuszczał do PL najwięcej imigrantów z Azji i Afryki. A ty udajesz, ze nie. To pis rozdał Ukraińcom najwięcej przywilejów a ty udajesz, że nie.

Tylko że obecni nie chcą tego cofnąć 

Bo suweren nie chce robić za szmal co to go kolubijczyk albo inny indonezyjczyk otrzymuje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tusk po jakiego czorta pojechał do Afryki ?.

W Szwajcarii odbywa się szczyt UE-Ukraina, gdzie najważniejsi zachodni przywódcy rozstrzygają o losach Ukrainy i bezpieczeństwie Europy,  bez udziału Polski - BEZ TUSKA :D  NIE CHCĄ POLSKI ZA TUSKA https://www.facebook.com/photo/?fbid=1411873754274870&set=a.125187126276879 

Miejsce Polski to poziom Afryki za Tuska :D .

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „TUSK NA WAŻNYM WYJEŻDZIE TUSK NA GRZYBACH”

TO JESZCZE LEPSZE  PODOBA MI SIĘ TAKIE DZIAŁANIE SIKORSKIEGO .

SIKORSKI W SEJMIE ZŁOŻYŁ NIEMCOM I BRUKSELI HOŁD LENNY‼️
Wystąpienie Sikorskiego nie było o tym co polska dyplomacja zrobi z atakiem na naszą infrastrukturą, ale była to polityczny, oparty na kłamstwach atak na opozycję i Prezydenta.
Był to hołd lenny złożony Brukseli i Berlinowi.
Sikorski oświadczył, że unijne traktaty są ponad polską konstytucją‼️Dodatkowo nie tyle traktaty, ale ich łamanie przez instytucje unijne, bo tak naprawdę postawienie tezy o kompetencjach UE wobec polskiego ustroju jest w pierwszej kolejności naruszeniem samych traktatów, a następczo również i naszej Konstytucji. Czyli Sikorski po prostu uznał, że Polska z nim w rządzie będzie wykonywała po prostu każde polecenie Brukseli.   CIEKAWE https://www.facebook.com/photo/?fbid=1416975143120197&set=a.285235226294200
Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst „Donald Tusk podczas oficjalnej wizyty wizyty wygląda, jakby szedł na zakupy do dyskontu, a nie reprezentował Polskę. Gdzie są ci wszyscy „specjaliści od wizerunku", którzy codziennie pouczają Pierwszą Damę?”
Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał(a):
SIKORSKI W SEJMIE ZŁOŻYŁ NIEMCOM I BRUKSELI HOŁD LENNY‼️
Wystąpienie Sikorskiego nie  było o tym co polska dyplomacja zrobi z atakiem na naszą infrastrukturą, ale była to polityczny, oparty na kłamstwach atak na opozycję i Prezydenta.
Był to hołd lenny złożony Brukseli i Berlinowi.
Sikorski oświadczył, że unijne traktaty są ponad polską konstytucją‼️Dodatkowo nie tyle traktaty, ale ich łamanie przez instytucje unijne, bo tak naprawdę postawienie tezy o kompetencjach UE wobec polskiego ustroju jest w pierwszej kolejności naruszeniem samych traktatów, a następczo również i naszej Konstytucji. Czyli Sikorski po prostu uznał, że Polska z nim w rządzie będzie wykonywała po prostu każde polecenie Brukseli. 

Pan Sikorski buduje zbyt długie zdania, aby umysł Pana Kalety był w stanie pojąć sens wypowiedzi. Trza by mu bufor zwiększyć, bo wszystko na raz nie mieści się za jednym razem i potem głupoty na FB wstawia.😂

• Haha 2
Opublikowano
W dniu 21.11.2025 o 06:17, jacus napisał(a):

Ktoś musi te 100 tys rocznie wyjeździć jeśli ty nie dasz rady

no weekend zacząłem rano na podkarpaciu  w Rymanowie dobrze ze auto 4x4  posiłek 25zł chyba najtaniej w PL rosół kotlet ziemniaki albo frytki zestaw sałatek  

chciałem @Ulman nawiedzić ale szkoda czasu trochę brakuje tam autostrad wychodzi średnie 30km 55min ale to przez pogodę   

nie żebym coś gadał ale od tej polski B mógł byś się czegoś nauczyć 

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

W Polsce raczej nie pracujący imigrant nie będzie miał kolorowo. Kasy nie dadzą opieka medyczna też raczej nie przysługuje. W Siemiatyczach Bangladesze prowadzą kebab na budowie s19 pracują Turcy Gruzini i Uzbecy. Iny kebab od lat prowadzi jakiś Turek z rodziną. U tych z Bangladeszu nie byłem ale ludzie chwalą nawet wojsko co na granicy stoi przyjeżdża i kupuje.

dzisiaj szmatowskie media od soku z buraka po łonety i resztę qurestwa rudego , gdy rolnicy zapowiedzieli strajki zmasowany atak .. rudemu najlepiej wychodzi dzielenie Polaków 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Tępy gnojarzu!!! Przez 8 lat ryja nie darłeś bo PiSowskim Qowom 3wom z ręki żarłeś. dOurb urba urba”

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „CYKL POLSKIEGO ROLNIKA Rolnicy głosują na PIS PIS obiecuje zmiany PIS wygrywa wybory Panie, ja nie wiem czemu jest żle ale trzeba coś zmienić. Rolnicy protestują Pogarsza się sytuacja rolników”

te demotywatory 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Ha ha ha ! Ruszajcie ! I możecie już nie wracać ! Pierwsze Statki z Brazylii już dopłynęły do Hamburga ! I cena wołowiny spadła o połowę ! A to początek jest !! W powrotną stronę zabiorą , ciągniki , samochody i maszyny ! I skończył się terroryzm rolników !!! I wołowina już nie kosztuje 70 zł za kg tylko 30 ! Na początek ! Bravo UE !!!

jak idzie być rolnikiem i wyborcą rudego ???? 

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał(a):

stały numer :D sam się ciągle szmatą po ryju obkłada :D 

Goebbels wszyscy tu wiemy, że szmata najbardziej lubi ciebie.

9 minut temu, Roman176 napisał(a):

dzisiaj szmatowskie media od soku z buraka po łonety i resztę qurestwa rudego , gdy rolnicy zapowiedzieli strajki zmasowany atak .. rudemu najlepiej wychodzi dzielenie Polaków 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Tępy gnojarzu!!! Przez 8 lat ryja nie darłeś bo PiSowskim Qowom 3wom z ręki żarłeś. dOurb urba urba”

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „CYKL POLSKIEGO ROLNIKA Rolnicy głosują na PIS PIS obiecuje zmiany PIS wygrywa wybory Panie, ja nie wiem czemu jest żle ale trzeba coś zmienić. Rolnicy protestują Pogarsza się sytuacja rolników”

te demotywatory 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Ha ha ha ! Ruszajcie ! I możecie już nie wracać ! Pierwsze Statki z Brazylii już dopłynęły do Hamburga ! I cena wołowiny spadła o połowę ! A to początek jest !! W powrotną stronę zabiorą , ciągniki , samochody i maszyny ! I skończył się terroryzm rolników !!! I wołowina już nie kosztuje 70 zł za kg tylko 30 ! Na początek ! Bravo UE !!!

jak idzie być rolnikiem i wyborcą rudego ???? 

Zmasowany atak na co? Roman te memy pokazują szczerą prawdę. Pis dokopał przez 8 lat rolnikom jak żaden inny rząd. A w 2023 roku co robi większość rolników - głosuje na pis. Dziwisz się, że ludzie sobie łacha drą. Bo aj nie.

4 godziny temu, witejus napisał(a):

🤣😂😝😆

Daj lepiej te dane jak to teraz do Polski przyjeżdża więcej imigrantów. BO widać ta mokra szmata lubi ciebie nie bardziej niż Goebbelsa. Typowa wasza zagrywka próbujecie sprzedać kit który wam ktoś sprzedał a jak przychodzi do konkretów to podwijacie ogony i zostaje troling. @nie wspomina szmatę a tobie został tylko śmiech. Przez łzy raczej.

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał(a):

Daj lepiej te dane jak to teraz do Polski przyjeżdża więcej imigrantów.

Ręce ci do d*py przyrosły? głupiego szukasz, kliknij w wyszukiwarkę gamoniu, jeśli umiesz i wiesz co to takiego. Zbłaźniłeś się tym czubkiem całkowicie, widocznie mokra szmata na pysk ci padła😝😆😂🤣

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

A tu fajny przykład jak takich jak ty w balona się robi. Skąd do ciebie piszą polscy patrioci popatrz sobie lepiej gamoniu.

Znów durnia z siebie robisz, dawno o tym wiadomo🤣, żadnymi durnymi linkami nie przykryjesz swojej kompromitacji że jesteś czubkiem😆😂😝🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pis dokopał przez 8 lat rolnikom jak żaden inny rząd.

ponad 5mld dopłat suszowych w jednym roku, zwiększona dopłata do paliwa, dopłata do wapna, dopłata do nawozu, dopłaty do zboża, dopłata do krów, dopłata do bioasekuracji, dopłata do ogrodzenia, rhd, większa dopłata do młodego rolnika, większa dopłata do modernizacji, itd. ............

dodatkowe kilkadziesiąt miliardów na kontach rolników - biedne te rolniki, ograbione przez  pis

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Na razie to tobie pada. Klepiesz brednie których udowodnić nie umiesz i tyle w temacie.

A tu fajny przykład jak takich jak ty w balona się robi. Skąd do ciebie piszą polscy patrioci popatrz sobie lepiej gamoniu.

https://joemonster.org/art/77248/Nowa_funkcja_X_zdemaskowala_patriotyczne_konta

dałeś przykład idiotyzmu z linkiem wiarygodności rudego 😂

TyPOwe PO jebusy ryżego fuja

https://www.facebook.com/groups/259607613446811/permalink/803001659107401/

Polska Tuska wygląda właśnie tak!

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

Znów durnia z siebie robisz, dawno o tym wiadomo🤣, żadnymi durnymi linkami nie przykryjesz swojej kompromitacji że jesteś czubkiem😆😂😝🤣

Już ci tylko troling został , pogrążaj się dalej.

1 minutę temu, nie napisał(a):

ponad 5mld dopłat suszowych w jednym roku, zwiększona dopłata do paliwa, dopłata do wapna, dopłata do nawozu, dopłaty do zboża, dopłata do krów, dopłata do bioasekuracji, dopłata do ogrodzenia, rhd, większa dopłata do młodego rolnika, większa dopłata do modernizacji, itd. ............

dodatkowe kilkadziesiąt miliardów na kontach rolników - biedne te rolniki, ograbione przez  pis

Dobrze, że już przynajmniej o tych maszynach nie piszesz co ich więcej rolnicy kupują. Wymieniłeś okruchy w działalności rolnika a jakoś uleciały ci bardzo duże podwyżki cen nawozów czy zalanie polskiego rynku produktami rolnymi z UA.

Można by zapytać skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle? Zielony ład tanie produkty rolne drogie nawozy drogie środki ochrony to wszystko zostało po pisie. 

4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

dałeś przykład idiotyzmu z linkiem wiarygodności rudego 😂

I coś jeszcze wymyślisz? W wała was robią ja wam to pokazuje a wy się rzucacie. Nie ma jak szczuć ciemnotę na Niemcy samemu w nich mieszkając. 

035_1763858026_29487.jpg

079_1763858029_58801.jpg

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v