Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 30.10.2025 o 18:45, nie napisał(a):

Żurek polecił wycofać wsparcie prokuratury dla kpt. Michalskiej w procesie przeciw Zeltowi.

zadowolony jesteś, że państwo pod rządami twoich ulubieńców nie chroni swoich strażników?

11 godzin temu, nie napisał(a):

Sąd we Wrocławiu orzekł, że można obrażać polskich żołnierzy. W. Frasyniuk niewinny. Wyrok jest prawomocny.

A do tego uzasadnienie utajniono. Co to za bzdury czy podłości znajdowały się w uzasadnieniu, skoro sędzia postanowiła, że ludność nie może się z nimi zapoznać?

Gdyby ktoś nazwał Frasyniuka śmieciem i psem, to poszedłby siedzieć, mimo że Frasyniuk nie podlega żadnej szczególnej ochronie prawnej - inaczej niż żołnierze.

j**ane po-lszewiki

@mirro twój brak reakcji na takie podłości pokazuje twoją moralność

ohyda

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja ci napisałem konkrety jak was pis w balona robił obiecując jedno i robiąc odwrotnie.

tak wyglądają twoje konkrety

płynął 6 dni w lodowatej wodzie, spał 1 h na dobę, nie jadł i nie pił

Rambo 6 :D dla debilnych fanów tvn

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Widzisz ty wyciągasz jakieś historyjki ja ci pisze grube fakty. Pis chciał referendum by nie wpuszczać uchodźców a tym czasem rząd pis poluzował tak mono politykę wizową, że ściągali imigrantów z Afryki i Azji na skalę nigdy wcześniej w Polsce nie spotykaną  I to są fakty potwierdzone choćby liczbą wydanych wiz zapisaną w rządowych dokumentach a nie jakieś opowieści dziwnej treści.

To, że Morawiecki w grudniu 2021 poparł fit for 55 to też żadna tajemnica to jest fakt.

Krzyczałeś tak dla CPK a w tym czasie twoi idole z pisu sprzedawali kluczową dla CPK działkę  To są wszystko fakty. A ty mi wyciągasz jakieś tam filmiki z tvn u których na oczy nie widziałem.

Ze zbożem też wszyscy wiedzą jak było. Minister z pisu kazał nie sprzedawać. W tym czasie rząd pisu otwierał granice Polski dla towarów z UA tak jak otwierał granice dla imigrantów z Afryki i Azji.

A to, ze ktoś w 6 dni płynął przez Bug to chyba tylko ty w to wierzysz, ze to powielasz. A może on w pław zamiast w poprzek co?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ze zbożem też wszyscy wiedzą jak było. Minister z pisu kazał nie sprzedawać. W tym czasie rząd pisu otwierał granice Polski dla towarów z UA tak jak otwierał granice dla imigrantów z Afryki i Azji.

Co pier....sz mi kazał  sprzedawać i innym po 1700 zł było i więcej wiec nie pier**l .

Trzymali jak to powiadali - czekamy na 2 000 tys :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

@mirro twój brak reakcji na takie podłości pokazuje twoją moralność

Koło penisa mnie fruwa pan Frasyniuk. Nie może mnie obrazić, bo dla mnie w  kwestii wypowiadania się na temat wojska, obowiązków żołnierza i odpowiedzialności jest nikim. Dlatego w piździe mam jego wrzaski i nie planuję nawiązywać polemiki. Poza tym nie mam moralności, tak jak nie mam sumienia. 

1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

Chłopy twierdzili że będą rządzić rynkiem zbóż i dyktować ceny, bo bez ich zboża głod będzie.😂

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ty nigdy nie zobaczysz co by nie zrobili będziesz dalej to klepał. CO by miał dla ciebie zrobić taki czy inny rząd by było ci lepiej też pewnie nie potrafisz napisać 

Uporządkować finanse w pierwszej kolejnosci  choć nie będzie to łatwe , 14 emeryture można zlikwidować a 13 wprowadzić na zasadach 14 .  ETS i te inne badziewia proeko na to wpływu nie ma więc musi zostać 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał(a):

14 emeryture można zlikwidować a 13 wprowadzić na zasadach 14 .

a może lepiej z każdego miesiąca kalendarzowego potrącić po 30% i w piętnastym miesiącu emerytalnym wypłacić 300% emerytury z kalendarzowego?

i spróbuj udowodnić że mój pomysł jest bardziej absurdalny od Twojego

najpierw matematycy odkryli zbiór liczb urojonych a później już poszło po całości i mamy m.in urojone miesiące - emerytalne :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
25 minut temu, dysydent napisał(a):

może lepiej z każdego miesiąca kalendarzowego potrącić po 30% i w piętnastym miesiącu emerytalnym wypłacić 300% emerytury z kalendarzowego?

Akurat to co zacytowałem to prawie jak postulat byłej opozycji żeby chyba nawet PSL żeby emerytury i renty były zwolnione z podatku , reasumując PiS zatrzymał zamiast 30 % ( podatek dochodowy nie znam stawki ) a dał 13-14 emeryturę 😝

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Co pier....sz mi kazał  sprzedawać i innym po 1700 zł było i więcej wiec nie pier**l .

Nieważne po ile było pisowski minister oszukiwał rolników. A potem działał na ich niekorzyść. Co innego mówił co innego robił. 

50 minut temu, jarecki napisał(a):

Uporządkować finanse w pierwszej kolejnosci  choć nie będzie to łatwe , 14 emeryture można zlikwidować a 13 wprowadzić na zasadach 14 .  ETS i te inne badziewia proeko na to wpływu nie ma więc musi zostać 

14 emerytura to pikuś, Zresztą nikt tego nie zabierze ani rząd ani Batyr. ETS na który zgadzał się miedzy innymi pisowski rząd ETS tez nie jest łatwy do wyrzucenia a wręcz nie możliwy. Tu trzeba w ujni gadać by odpuścili nam i inny. I już chcą to robić 

Sama armia to 200 mld 1/3 budżetu socjal tez dużo kosztuje. Problem z kasą w służbie zdrowia jest nie dlatego, ze w tym roku rząd dął mniej. Dął tyle samo a może więcej tylko koszty rodną drastycznie.  

Batyr oszalał zablokował ponad 130 nominacji oficerskich. Wojna totalna z narodem w jego wykonaniu trwa i trwać będzie w najlepsze. 

Opublikowano

w pław zamiast w poprzek co?

"Wpław" to przysłówek oznaczający płynięcie w wodzie bez użycia łodzi, kajaka czy innego środka lokomocji.

"W poprzek" oznacza prostopadle do dłuższego boku lub kierunku.

peowski głąbie :) nie rozumiesz podstawowych pojęć

A to, ze ktoś w 6 dni płynął przez Bug to chyba tylko ty w to wierzysz, ze to powielasz.

teraz się wstydzisz i wypierasz ruskiej propagandy serwowanej przez tvn, w dodatku nagrodzonej jako reportaż roku, czy coś takiego?

internet pamięta, nie ukryjesz swojej podłości

Pis chciał referendum by nie wpuszczać uchodźców a tym czasem rząd pis poluzował tak mono politykę wizową, że ściągali imigrantów z Afryki i Azji na skalę nigdy wcześniej w Polsce nie spotykaną  I to są fakty potwierdzone choćby liczbą wydanych wiz zapisaną w rządowych dokumentach a nie jakieś opowieści dziwnej treści.

widzisz jak masz we łbie pomieszane, dlaczego peowskie głąby nie rozróżniają nielegalnych migrantów od legalnych pracowników????????????????

W 2023 r. wydano 320,6 tys. zezwoleń na pracę cudzoziemców

W 2024 r. wydano 322,9 tys. zezwoleń na pracę cudzoziemców

dane z peowskiego portalu:

Image

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Morawiecki w grudniu 2021 poparł fit for 55 to też żadna tajemnica to jest fakt.

pokaż ten dokument

Krzyczałeś tak dla CPK a w tym czasie twoi idole z pisu sprzedawali kluczową dla CPK działkę

kowr sprzedał a cpk było przeciwne - manipulancie

Minister z pisu kazał nie sprzedawać. W tym czasie rząd pisu otwierał granice Polski dla towarów z UA

minister nic nikomu nie kazał (chyba, że po-łgłowkom :D ), tylko mówił jak wg. niego będzie się kształtować cena pszenicy jesienią, kto nie sprzedał w żniwa tylko w październiku to dobrze zrobił

granice otworzyła eu, chyba, że pis ma władzę w brukseli

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jarecki napisał(a):

Akurat to co zacytowałem to prawie jak postulat byłej opozycji żeby chyba nawet PSL żeby emerytury i renty były zwolnione z podatku , reasumując PiS zatrzymał zamiast 30 % ( podatek dochodowy nie znam stawki ) a dał 13-14 emeryturę 😝

zbyt merytoryczna odpowiedź jak na poziom absurdu mojego pytania ;)

nawet pomijając te "wirtualne miesiące emerytalne"

usiłuję wykazać ;oziom absurdu które różne pisy i nie tylko serwują a my - pospólstwo - bierzemy to za dobra monetę i akceptujemy a nawet podejmujemy w oparach tego absurdu jeszcze pono merytoryczne dyskusje xD

w sumie to nawet przerażające a nie śmieszne; ogólne zidiocenie ma tylko jedną opcję - upadek całości

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Poza tym nie mam moralności, tak jak nie mam sumienia. 

za to masz dwulicowość

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Koło penisa mnie fruwa pan Frasyniuk

osobliwe zabawy macie

Opublikowano

ja zauważam jeszcze jedną tendencję - rząd KO obiecywał zmniejszenie składek zdrowotnych dla przedsiębiorców - i nic z tym nie zrobił, w sumie - nieważne jaki byłby rząd, nie spodziewałem się, że to zrobi

masę ludzi z lepiej płatnych zawodów ucieka na samozatrudnienie, płacąc najniższe składki albo czasem wcale, w zależności od formy umowy - a od więlszych pensji są większe składki, jakby ktoś nie dostrzegał tej zależności, a osoby zarabiające miesięcznie po 50-100tys złotych, płacą składki od najniższej krajowej, tak jest na przykład z lekarzami, którzy w sporej liczbie pracują na kontraktach

masę zawodów zostaje objętych redukcją "w imię wszechobecnej AI" - to też zawody lepiej płatne

mamy duży odpływ cudzoziemców z Polski, w tym ukraińców, którzy u nas pracowali na etacie i płacili od tego składki zdrowotne

to wszystko przekłada się na mniejszą bazę w ZUS/NFZ

poza tym z roku na rok maleje stosunek pracujących do emerytów, co jeszcze bardziej pogłębia zapaść w NFZ

rożnie ilość "madek" żyjących tylko z zasiłków i 800+, nie płacących żadnych składek, w zasadzie staje się to style, życia dla sporej części społeczeństwa

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jahooo napisał(a):

rożnie ilość "madek" żyjących tylko z zasiłków i 800+, nie płacących żadnych składek, w zasadzie staje się to style, życia dla sporej części społeczeństwa

to jest jakiś bełkot oderwany od rzeczywistości

skąd to masz?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Michał Janczura

‼️"NIETYKALNY" 

“Gdy pierwszy raz zaprosił mnie na noc, miałem 15 lat”. 18-letni dziś Marek mówi o jednym z najsłynniejszych polskich psychiatrów, bliskim współpracowniku ministerstw sprawiedliwości i zdrowia. Wokół profesora od miesięcy panuje zmowa milczenia.

➡️krakowska prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie wykorzystania seksualnego małoletniego - to sprawa sprzed 20 lat
➡️inna jednostka kilka miesięcy temu umorzyła sprawę rozpijania i podawania środków odurzających dzieciom 
➡️dotarliśmy do byłego pacjenta profesora opowiedział  nam swoją wersję ich relacji, pokazał zdjęcia i film  
➡️Profesor odpiera wszystkie zarzuty. Twierdzi, że Marek był "synem znajomego" a nie pacjentem. 
➡️Wyborcza dziś rano opisała, że w sprawie działania podjął już rzecznik odpowiedzialności zawodowej lekarzy. 

I teraz najważniejsze: od miesięcy o sprawie wie całe środowisko. Wiedzą ministerstwa, w tym sprawiedliwości. Pewna psycholog od miesięcy pisze do kilkuset osób (polityków, urzędników, ministerstw)  o sprawie - mówiąc, zresztą niesłusznie o "zarzutach" - profesorowi nikt zarzutów nie postawił. Postępowanie toczy się "w sprawie" 

Profesor nadal jest pełnomocnikiem ministra zdrowia, jest członkiem zespołu przy komisji kodyfikacyjnej, przewodniczącym zespołu do spraw środków zabezpieczających przy Ministrze Zdrowia i w komisji Ekspertów ds. Zdrowia Psychicznego RPO. Jest szefem kliniki psychiatrii sądowej. 

W naszym reportaży wypowiadają się eksperci, szef izby lekarskiej.  

Tu tekst nad którym z @DariuszFaron pracowaliśmy przez ostatnie tygodnie

https://wiadomosci.wp.pl/nietykalny-7219218444475328a

kataryna

"Jesteśmy tacy zarobieni ściganiem neosędziów i medialnym osądzaniem polityków opozycji, że nie mamy już czasu i głowy do takich głupot jak pedofil w naszej komisji." 

Edytowane przez nie
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

akurat tu się nie zgodzę , nie było 800 plus i było większe ,, nieróbstwo '' wśród ,, madek '' jak ktoś jest nauczony pracy to pracował będzie  od zakończenia nauki do zajscia w ciążę jesli kobieta znajdzie dobrą prace to wróci na etat i tak , a jak pracowała dorywczo za najniższą krajową i jeszcze na czarno to tu możę poswięcić się wychowaniu dzieci 

Opublikowano (edytowane)

@nie Goebbels widać pali się koło dupki widać twoje nerwy w tych wpisach. Nie masz pisowski głąbie argumentów. Ten wykres tez był tu omawiany. Tylko taki gamoń jak ty w niego wierzy. Jedyne co ci zostaje to próbować zaszczekać fakty co idzie ci marnie. Na wykresie masz gamoniu pozwolenia na pracę również te odnawiane. Większość pozwoleń na prace ma charakter czasowy te same pozwolenia będą w wykresach za kolejne lata nawet gdy do PL nie wjedzie żaden imigrant. Ten wykres nie oznacza, że co roku do PL przyjeżdża tyle pracowników.

A tym czasem twój Batyr walczy z polską armią jak to skomentujesz. CO jeszcze przekazu dnia nie ma nie wiesz co napisać?

Opublikowano (edytowane)

Będzie brakować na jeszcze więc pis kilka lat temu rozkręcił tak inflacje rynek mieszkań rynek wynagrodzeń że to idzie jak burza. Wiele branż i zawodów nie wytrzymuje. 

Minimalna podnoszona ustawowo a nie rykiem pracy była fatalnym pomysłem . Potem te tarcze za które przedsiębiorcy kupowali mieszkania do tego socjal i pompowanie inflacji.

Od grudnia 2022 moja pensja bez zmiany pracy zmiany etatu awansu poszła do góry o ponad 5 tys to sobie wyobraź. Jak poszły pensje lekarzy pielęgniarek itd. A ja jakąś wielką szycha wcale nie jestem i w 2022 zarabiałem dobrze. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie masz pisowski głąbie argumentów.

każde twoje kłamstwo zostało zdemaskowane :D 

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jedyne co ci zostaje to próbować zaszczekać fakty co idzie ci marnie.

• Haha 1
Opublikowano

najpierw daj na

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

in vitro

to musisz i na 800+ "zabudżetować" i z ekonomicznego punktu widzenia ... no jedna oszczędność rodzi następną (choć słowo - "rodzi" wypada tutaj co najmniej komicznie xD )

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Będzie brakować na jeszcze więc pis kilka lat temu rozkręcił tak inflacje rynek mieszkań rynek wynagrodzeń że to idzie jak burza. Wiele branż i zawodów nie wytrzymuje. 

Minimalna podnoszona ustawowo a nie rykiem pracy była fatalnym pomysłem . Potem te tarcze za które przedsiębiorcy kupowali mieszkania do tego socjal i pompowanie inflacji.

Od grudnia 2022 moja pensja bez zmiany pracy zmiany etatu awansu poszła do góry o ponad 5 tys to sobie wyobraź. Jak poszły pensje lekarzy pielęgniarek itd. A ja jakąś wielką szycha wcale nie jestem i w 2022 zarabiałem dobrze. 

co do podnoszenia tej pensji to raczej wpływu na rynek a bardziej przyciągania inwestorów nie ma wpływu , wynagrodzenia dla specjalistów już tak bo tu już kwoty sa po kilka tys euro / dolarów .            Pensje lekarzy i pielęgniarek systemowo rozwalil PIS .             Rynek mieszkań tu pis rozwalil system takżę bo te 100 tys kredytów 2 % nakreciło budowlańców na wyższe ceny był popyt na murowanie = zwyżka cen usług 

Edytowane przez jarecki