Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolejne pisowskie fejki

Prezes Naczelnej Izby Lekarskiej, dr Łukasz Jankowski, mówi wprost:

„Pacjenci, w tym ONKOLOGICZNI, są odsyłani z kwitkiem.”, a „w tym roku NFZ po prostu zbankrutował.”

W szpitalu w Szczecinie-Zdroju zepsuł się tomograf śródoperacyjny, który ratuje życie dzieciom z całej Polski. 

To kluczowe urządzenie przy najtrudniejszych operacjach neurologicznych.

Trwa zbiórka na nowy tomograf na siepomaga.pl.

do takiego stanu tusk, ze swoimi nieudacznikami, doprowadzili ochronę zdrowia

brawo po-łgłówki

Opublikowano

dwa lata rządów Tuska i nie widzę żęby coś się polepszyło , ostatnio nawet był teleexpres na wiosce bo platfusy zabrały dotacje na kluczowy odcinek 600 m sciezki pieszo rowerowej , cała scieżka ma około 15 km 

• Haha 1
Opublikowano

Joński: 

„Obetnę każdemu Pisowcu ręce jeśli będzie atakował moją rodzinę”

stalinizm w dna 🤮🤮

Sąd we Wrocławiu orzekł, że można obrażać polskich żołnierzy. W. Frasyniuk niewinny. Wyrok jest prawomocny.

A do tego uzasadnienie utajniono. Co to za bzdury czy podłości znajdowały się w uzasadnieniu, skoro sędzia postanowiła, że ludność nie może się z nimi zapoznać?

Gdyby ktoś nazwał Frasyniuka śmieciem i psem, to poszedłby siedzieć, mimo że Frasyniuk nie podlega żadnej szczególnej ochronie prawnej - inaczej niż żołnierze.

j**ane po-lszewiki

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Masz na myśli Morawieckiego? Jako cynika. I Głupców jako wyborców pisu?

- Morawiecki w kraju musimy kopać wungiel. Na unijnym szczycie cyk zgodna na obostrzenia klimatyczne

- Nie możemy wpuszczać imigrantów robimy referendum. Cyk rozdajemy wizy Azjatom Afrykanom w tym muzeumanom na skalę jaką nie rozdawał nigdy żaden polski rząd. 

- Ronicy nie sprzedawajcie zboża. Cyk sprowadzamy przez otwarte granice olbrzymie jego ilości z UA.

- Musimy budować CPK większe jak mają Niemcy. Cyk sprzedajemy działkę potrzebną do budowy.

akurat Morawieckiego nie miałem na myśli no ale tu masz rację - tym razem z której strony by nie patrzył to nie chce, no nie chce to inaczej wyglądać jak piszesz, czyli teraz mam na myśli i Jego też

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kryzys finansowy w Uniwersyteckim Centrum Klinicznym WUM. Placówka wstrzymuje część planowych hospitalizacji do 2026 roku i ogranicza wydawanie leków w programach lekowych. Dyrektor UCK WUM, Marzena Kowalczyk, poinformowała PAP, że szpitala nie stać na dalsze finansowanie terapii bez zapłaty za już wykonane procedury i leki.

Uniwersyteckie Centrum Kliniczne Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego przy ul. Banacha to jeden z największych szpitali w Polsce, o najwyższym stopniu referencyjności. Leczy pacjentów w najtrudniejszej sytuacji zdrowotnej z całej Polski. Dysponuje prawie tysiącem łóżek, rocznie hospitalizowanych jest tam ok. 70 tys. pacjentów, a dwa razy tylu korzysta z przyszpitalnych poradni specjalistycznych.

nie ma chleba? to trzeba dać igrzyska (wszyscy peowcy i ich prestytutki cały dzień o ziobrze)

👏 po-łgłówki

Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał(a):

nie ma chleba? to trzeba dać igrzyska (wszyscy peowcy i ich prestytutki cały dzień o ziobrze)

Chleba Ci zabrakło? Przecież pszenica taka tania.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Każda władza tak robi w razie jakiś problemów - koniec roku - brak kasy, nowy budżet, umowa handlowa z Ukrainą no to dowalić Ziobrem, związkami partnerskimi a na koniec aborcją. Ciemny lud zawsze się na to nabiera.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Chleba Ci zabrakło? Przecież pszenica taka tania.🤣

pszenica jest dla kur
chleb z mąki się robi a tę widziałem na monitorze zamojskich pezetzetów po dwa siedemdziesiąt reklamują że niby taka tania gdy ekran wcześniej ceny skupu tej pszenicy siedemdziesiąt -osiemdziesiąt groszy za kilo.
co z tego dla chleba że pszenica tania jak młynarz drogi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Cza podnieść minimalną...🤭

no bo widzisz , Polska była jak Chiny przyciągały dzięki taniej sile roboczej z tym żę Chiny już coś same potrafia zrobić a Polska dalej zostanie producentem gwożdzi i mebli z pazdzieżą , wbrew pozorom Kaczyński dobrze kombinował  , tylko zbyt szybko chciał coś zrobić choć i tak zrobil bardzo dużo przez 8 lat 

19 minut temu, dysydent napisał(a):

pszenica tania jak młynarz drogi

najlepszy chleb jest z mąki razowej a to chyba zwykly mlynek ogarnie 🤣

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

spróbuj kupić prawdziwy razowy chleb to nie dość że drogi to jeszcze jakiś szajs karmelem podbarwiony nic z razową mąką mający wspólnego
no ale fakt - razowy żytni to klasa smaku sama dla siebie tylko gdzie taki prawdziwy kupić? Naprawdę rozważam sobie razówki mąki narobić; co też nie wiem jeszcze w jakim młynie i przy jakim większym święcie se napiec skoro prawdziwy autentyk to talki unikat na rynku. Żyto by się znalazło co też nie tak łatwo jak pszenica

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Mąki na młynku nie zrobisz,nie wiem jak gniotownik 

Większość tych co zaczną robię , szybko rezygnuja

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Z czego się debilu śmiejesz?

Tobie bardziej potrzebna

Jako że często przebywasz w miejscowości Kraków -Babinskiego to się nie będę śmiał.

To szpital Zdrój w Szczecinie.

🍉 Za cienki Bolek z ciebie żebyś musiał na Węgry uciekać😭

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

Za cienki Bolek z ciebie żebyś musiał na Węgry uciekać😭

Myślę że jednak PiS powinien wygrać wybory na Węgrzech. Może jeszcze nie dziś ale w jakiejś nieodległej perspektywie bardzo byłoby to wskazane.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

tyle fatygi i furii w ściganiu "zera"? popaprańce to spełnienie proroctwa z tekstu piosenki A. Mogielnickiego - jesteście "Mniej niż zero" skoro tylko na takich przeciwników was stać

ot'eśmy się "orłów" na salonach władzy doczekali; kto następny będzie "wrogiem publicznym numer jeden"? Włóczykij z Doliny Muminków? :P

tyleś wart co twoi wrogowie z którymi możesz sobie poradzić; czyli w tym przypadku co najwyżej - zero

27 minut temu, jacus napisał(a):

🍉 Za cienki Bolek z ciebie żebyś musiał na Węgry uciekać😭

no to było dobre
miło widzieć że odzyskujesz swój dawny poziom

p.s.
@mirro wszelkie skojarzenia wynikłe z kolejności postów tu akurat jeśli kto takowe wysnuje są przypadkowe bo do nikogo personalnie pierwszej części tego wpisu nie adresowałem a to czy ktoś mi w to zapewnienie uwierzy lub nie; to już miej pretensje do niego ;)

p.s do p.s.
nawet jeśli byłbyś nim Sam xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

NowyŚwiat24

No dobra nieźle się dzieje:  autorytet walczących o praworządność, symbol oporu przeciw rządowi PiS,  autorytet Tulei i Żurka opoka demokracji walczącej-  Didier Reynards !!! Oskarżony 
Pan Przeciwdziałający Praniu Pieniędzy w UE oskarżony o pranie pieniędzy! 🤡
Didier Reynders, były komisarz UE ds. sprawiedliwości (tak, SPRAWIEDLIWOŚCI, jaka ironia), naprawdę się postarał:
💰 700 000 € zdeponowanych w gotówce w latach 2008–2018
🎲 200 000 € wypranych za pośrednictwem loterii w ciągu 5 lat
Jego technika? Kupowanie losów na loterię masowo, żeby „wyczyścić” brudne pieniądze.

A wisienka na torcie?

Jego żona, Bernadette Prignon, jest byłą sędzią.

Jak działa pranie pieniędzy za pomocą loterii? (dla laików)

KROK 1 – Problem: Masz 700 000 € w GOTÓWCE o podejrzanym pochodzeniu (korupcja, łapówki, prowizje...). Nie możesz wpłacić całej tej kwoty naraz do banku bez wzbudzenia podejrzeń.

KROK 2 – Pierwsza technika (2008-2018): Reynders regularnie wpłaca gotówkę w NIEWIELKICH KWOTACH na swoje konto w ING. Na przykład 2000 € tu, 3000 € tam. W ten sposób nie jest ona wykrywana przez automatyczny checking 

KROK 3 – Ups, bank zadaje pytania: ING w końcu uznaje to za dziwne i pyta: „Skąd się wzięła ta cała kasa?”. Musimy zmienić nasze podejście.

KROK 4 – Przebłysk „geniuszu”: loteria (od 2018 r.): Reynders zaczyna kupować losy na loterię i zdrapki w ogromnych ilościach na stacji benzynowej w Uccle. Mówimy o OBŁĘDNYCH ilościach, a nie 10 € tygodniowo.

KROK 5 – „Magia”: Kiedy „wygra” (w rzeczywistości nie wygra nic lub prawie nic), może zadeklarować tę wygraną jako LEGALNY dochód. „Panie fiskusie, wygrałem 50 000 € na loterii, oto mój los!”. Pieniądze są teraz „czyste”.

KROK 6 – Pułapka się zamyka (2021): Belgijska Loteria Narodowa wykrywa „nienormalnie wysoką sprzedaż” biletów elektronicznych na stacji benzynowej w Uccle. Przeprowadza wewnętrzny audyt i odkrywa, że konta graczy Reyndersa i jego żony są powiązane z tymi podejrzanymi zakupami.

Stowarzyszenie Ad Vocem

A tak ten pan krzyczał, że w Polsce źle się dzieje, bo członków Krajowej Rady Sądownictwa spośród sędziów wybiera Sejm. Zapominał przy tym, że w Hiszpanii jest tak samo, a w Niemczech to politycy wybierają sędziów. 
Tego komisarza od praworządności i prania brudnych pieniędzy w ogóle nie interesowało nielegalne przejęcie Prokuratury w Polsce (a wręcz przyjaźnie  wizytował nielegalnie przejętą Prokuraturę, robiąc sobie zdjęcia z neokierownictwem) i mediów. Nie słychać było jego głosu w sprawie bezprawnego odsunięcia Prezesów Sądów, sędziów od orzekania w istotnych sprawach (i stworzenia w ten sposób grupy wybranych sędziów przychylnych obecnej władzy).

peowska praworządność

23 minuty temu, mirro napisał(a):

A ja tam nie widzę przeszkód żeby go ścigać

byłbyś dobrym zomowcem 💪

----------------------------------------------------------------------------------

Karol Nawrocki zawetował nowelizację ustawy znoszącą obowiązek nakładania przez KNF kar na firmy ubezpieczeniowe za opóźnienia w likwidacji szkód - podała w czwartek kancelaria prezydenta. W ocenie prezydenta mogłoby to przyczynić się do upowszechnia negatywnych praktyk wśród ubezpieczycieli.

po to robią chaos żeby przepychać takie ustawy

Opublikowano
23 godziny temu, nie napisał(a):

czytając takie brednie, nie dziwię się, że mają ludzi za głupich

nie używaj zwrotów, których znaczenia nie rozumiesz

Tak ma was za głupich Kurski i o was mówi ciemny lud. Ja ci napisałem konkrety jak was pis w balona robił obiecując jedno i robiąc odwrotnie. A tobie tylko trolowanie zostało.

Co do drugiego to się nawet z tobą zgodzę ty na pewno znasz znaczenie zwrotu mokrą szmata w ryj bo doświadczasz tego codziennie. 

14 godzin temu, jarecki napisał(a):

dwa lata rządów Tuska i nie widzę żęby coś się polepszyło , ostatnio nawet był teleexpres na wiosce bo platfusy zabrały dotacje na kluczowy odcinek 600 m sciezki pieszo rowerowej , cała scieżka ma około 15 km 

Ty nigdy nie zobaczysz co by nie zrobili będziesz dalej to klepał. CO by miał dla ciebie zrobić taki czy inny rząd by było ci lepiej też pewnie nie potrafisz napisać 

4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Każda władza tak robi w razie jakiś problemów - koniec roku - brak kasy, nowy budżet, umowa handlowa z Ukrainą no to dowalić Ziobrem, związkami partnerskimi a na koniec aborcją. Ciemny lud zawsze się na to nabiera.

Koniec roku i brak kasy to nie jest żadna nowina. Ludzie u nas do tego przyzwyczajeni od lat. Ziobrą czy aborcją nie trzeba im tego zakrywać 

Umowa handlowa z UA. Co to przeciętnego obywatela obchodzi. On ma to w d*pie nie trzeba mu tego Ziobra i aborcją zakrywać.