Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to szykuj się, jutro żurek na obiad xD

Nooooo jak ma zaklepane spotkanie z Panem Ministrem Żurkiem, to chyba się nie ucieszy,🤣Gorzej jak mu o 06.00 wjedzie na kwadrat ekipa z AT.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Na h*j wam to czy zapłacą czy nie .

Do sklepu szybko po Szampan - WIELKA RADOŚĆ ZATWIERDZONO NOWĄ UMOWĘ - UNIA - UKRAINA .

Stało się. Bruksela zwiększy import produktów rolnych z Ukrainy .

Unia Europejska zatwierdziła nową umowę handlową z Ukrainą, utrzymując bezcłowy handel i zwiększając limity importu m.in. zbóż, cukru, drobiu i mleka. Dla Ukrainy to szansa, ale dla unijnych rolników zagrożenie. Bo rynek UE oficjalnie otwiera się szerzej na ukraińską żywność.

Nowe limity importowe z Ukrainy. Lista produktów bez cła

Zgodnie z rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) 2025/1132 z 3 czerwca 2025 r. ustalono szczegółowe kontyngenty taryfowe, które obowiązują od 6 czerwca do 31 grudnia 2025 r. Wszystkie objęte są stawą celną 0 EUR. 

Najważniejsze z nich: 

pszenica i orkisz – 1 000 000 ton, 

jęczmień – 350 000 ton, 

kukurydza – 650 000 ton, 

wołowina – 12 000 ton, 

wieprzowina – 40 000 ton, 

drób – 90 000 ton (70 000 t mięsa przetworzonego + 20 000 t mrożonego), 

mleko i przetwory mleczne – 18 000 ton, 

jaja i produkty z jaj – 6 000 ton (ok. 100 mln sztuk jaj), 

cukier – 100 000 ton. 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-ue/stalo-sie-bruksela-zwiekszy-import-produktow-rolnych-z-ukrainy-2539617

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

Na zdjęciu rzeźba „Gaja”, którą można podziwiać w Busku-Zdroju. Powstała dzięki dofinansowaniu z programu „Rzeźba w przestrzeni publicznej dla Niepodległej"

Całkowity koszt - 301 000,00 zł

Image

to nie jest kradzież publicznych pieniędzy

• Haha 1
Opublikowano

Najtrudniejszy element to wycena praw autorskich i praw do dzieła. takie rzeźby to skomplikowany temat. Druga sprawa - obiekt w przestrzeni publicznej powinien być bez pieczny, trwały, uniwersalny estetycznie - a to kosztuje, zapewne też w cenie zawarty był kilkuletni serwis. Popatrzcie, ile gminy płacą za wiaty przystankowe - trochę pleksy i kilka kątowników. Generalnie zamówienia publiczne to temat rzeka, tutaj każdy stara się urwać da siebie ten kawałek czerwonego sukna

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał(a):

Niech Bóg ma w opiece takiego  wspaniałego Ministra Rolnictwa - zamierza rozmawiać z Premierem żeby powstały Państwowe sklepy spożywcze .

niech ma w opiece przed takimi jak ja
jeszcze z traumy po poprzednich słusznie minionych państwowych sklepach się nie otrząsnąłem i pewnie do końca życia nie dam rady a tu znowu? no rozedrzeć, posolić i pozszywać spowrotem

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mirro napisał(a):

no to jaja że moskwa z tymi rozdawanymi samochodami wysiada, no "dezinformacja" o jakiej się najzwyrodnialszym prawnikom nie śniło

post dnia Ci @mirro wyszedł
eee tam dnia - post wykopków AD 2025

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

niech ma w opiece przed takimi jak ja
jeszcze z traumy po poprzednich słusznie minionych państwowych sklepach się nie otrząsnąłem i pewnie do końca życia nie dam rady a tu znowu? no rozedrzeć, posolić i pozszywać spowrotem

Musisz być silny i wytrwały jest coś mocniejszego . Żuć monetę na wsparcie- Krajowej   Grupy Spożywczej - BĘDZIESZ MIAŁ MIEJSCE DO HANDLU FASOLĄ :D

Wielka sieć sklepów trafi w ręce rolników? Marek Sawicki ma zaskakującą propozycję

Do sprawy odniósł się marszałek senior Marek Sawicki. — Informowałem prezesa Krajowej Grupy Spożywczej, informowałem ministra Balczuna, że warto dokapitalizować Krajową Grupę Spożywczą, żeby kupiła Carrefour’a. Warto uruchomić sprzedaż akcji dla rolników, by rolnicy stali się współwłaścicielami tej dużej sieci handlowej — powiedział na antenie Radia ZET.

W Polsce działa około 800 sklepów Carrefour w różnych formatach. Ponadto, Carrefour jest zarządcą około 40 centrów handlowych.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wielka-siec-sklepow-trafi-w-rece-rolnikow-marek-sawicki-ma-zaskakujaca-propozycje/zcs02dc?utm_campaign=onetkielce-page-post&utm_content=article-fresh&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_term=cde-

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „East News! Stach Antkowiak/REPO EostNens/StachAntowa/REFOTE Antl kowiak REPORT ER Wielka sieć sklepów trafi w ręce rolników? Marek Sawicki ma zaskakującą propozycję onet WIADOMOŚCI LINK w KOMENTARZU”