Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, jahooo napisał(a):

Co do ciężarówek - gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą, a zapomniał autor dopisać, że z tych 1400 ciężarówek w 99% kierowcy to białorusini,

z tego co rozmawiałem ze znajomymi to nikt niechce jechać na wschód z nich choć płaca była by większa niż na zachód , kiedyś jeden z kierowców wyjeżdzał gdziś daleko na wschód to tylko konwoje po kilka samochodów jechali 

Opublikowano
19 godzin temu, jarecki napisał(a):

ech , Spróbuj jeszcze do kardiologa iść 🙃

tu raczej inny specjalista potrzebny-choc duzo nie pomoze..

14 godzin temu, Agrest napisał(a):

Orzech w złym kierunku Twe myśli kierują. To tylko skojarzenie z wiewiórką.

Niestety jeszcze jeden taki zawłaszczył sobie słowo rudy. I nie jest to Gajos🤣

Z tym odszczepieńcem nawet nie myśl mnie kojarzyć

jedz duzo orzechow-sa zdrowe . glowa juz nie ta, wiec zdrowe nogi potrzebne.

Opublikowano

Dzięki że wyciągasz wnioski ze swojego życia i dzielisz się swoimi błędami. No i że stać cię jeszcze na dobrą radę... szacuneczek🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

jedz duzo orzechow-sa zdrowe . glowa juz nie ta, wiec zdrowe nogi potrzebne.

a żebyś wiedział; tylko jak wysiada to jedno i drugie
no tak - pozostały tylko orzechy bo "odmładzające" liście miłorzębu już oberwali
https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2025-09-21/niezwykle-drzewo-we-wroclawiu-ludzie-sie-rzucili-zostal-drapak/

Przyroda zaczyna się bronić przed głupotą i "demencjuszami" a to oferując leki a to kowid czy takiego sqrwiela, 
https://tvn24.pl/tvnmeteo/swiat/dwie-kobiety-zaatakowane-przez-wiewiorke-probowala-wskoczyc-mi-na-twarz-st8660114

ciekawe jakie twarze ten sqrwiel atakuje? może uwazelinowanych kolorowymi mazidłami dziwadeł?
to takie tylko moje marzenie ale może jednak?

i jeszcze trafiłem na takie coś; tematy badań ig noblistów - badanie wzrostu paznokcia czy wpływ alkoholu na lot nietoperza; to drugie chyba nawet wiem jak badali xD
zdało by się Ciebie do przebadania przez tego polskiego "iście gównianego" noblistę jako obiekt przebadania podesłać

badania nad związkami narcyzmu i inteligencji; no mówię Ci - to  "ten" "lekarz" jest w sam raz dla Ciebie :D
https://tvn24.pl/tvnmeteo/nauka/ig-noble-2025-przyznane-wsrod-laureatow-polak-st8657249

na Twoim przypadku to może i prawdziwego Nobla dostanie

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dla tych co sobie nie zadadzą trudu rozszyfrowania skrótu...to z mojej strony gruba szydera🤷

Aaaaaa to nie bliżniacza formacja SPR? Siłą Porwani Rodzinie?

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Wojskowych przepisów nie znam, się podejrzewam, że mogą być podobne🤔

Tylko to dotyczy policji - tu nie ma rezerwy, bo chyba ustawa nie powołuje powołania do służby, a w przypadku żołnierzy  tak, do pewnego wieku, potem dopiero jest stan spoczynku

Opublikowano

@jahooo Milczysz  nie chwalisz się .

Kolejny dron znaleziony na Zamojszczyźnie!

W niedzielę około godz. 10 w miejscowości Sulmice (gm.Skierbieszów) w powiecie zamojskim, grzybiarz znalazł leżący na ziemi obiekt odpowiadający kształtem dronowi. Informację potwierdza Policja. Na miejscu pracują już służby.

https://zamojska24.pl/z-zamoscia/kolejny-dron-znaleziony-na-zamojszczyznie/DEnUdNE0cKp2RwCZoirD

Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał(a):

@jahooo Milczysz  nie chwalisz się .

Kolejny dron znaleziony na Zamojszczyźnie!

W niedzielę około godz. 10 w miejscowości Sulmice (gm.Skierbieszów) w powiecie zamojskim, grzybiarz znalazł leżący na ziemi obiekt odpowiadający kształtem dronowi. Informację potwierdza Policja. Na miejscu pracują już służby.

https://zamojska24.pl/z-zamoscia/kolejny-dron-znaleziony-na-zamojszczyznie/DEnUdNE0cKp2RwCZoirD

nie znalazłem, bo wczoraj tam nie dojechałem z opryskiwaczem :D

• Haha 1
Opublikowano

Jeden jeszcze wczoraj niedaleko Korsz znaleźli.

Trochę to kłóci się z narracją Waldka i calego rządu, o naleśniku i jego bitwie powietrzenej nie wspominając.

Niby mamy pełny nadzór nad Polskim niebem ale nie wiemy gdzie pospadały drony i znajdują je przypadkowi ludzie zbierający grzyby albo ziemniaki po kilkunastu dniach. Taką mamy właśnie  kontrole i monitoring.

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

Tylko to dotyczy policji - tu nie ma rezerwy, bo chyba ustawa nie powołuje powołania do służby, a w przypadku żołnierzy  tak, do pewnego wieku, potem dopiero jest stan spoczynku

Jest rezerwa Jasiu. Po zakończeniu służby czynnej przechodzisz pod jurysdykcję WKU, a potem policja Cię odbiera, jak tworzy swoją rezerwę. Finalnie masz przydział do rezerwy w jednostce właściwej dla Twojego miejsca zamieszkania. Policja co jakiś czas aktualizuje swoją rezerwę kadrową na wypadek mobilizacji i organizuje szkolenia. Sam brałem w tym udział. Musiałem szkolić kolegów, którzy odeszli wcześniej idę mnie. Ale w tej rezerwie są nie tylko byli policjanci. Są tam również byli funkcjonariusze SG. Z pozostałymi służbami ja się nie spotkałem, ale pewnie też są w tej rezerwie. To zależy głównie od tego ilu tych "w stanie spoczynku" mieszka na terenie danej jednostki i częściowo też od tego jakie mają kwalifikacje. Jeśli jest ich zbyt mało, to się dobiera z innych służb podległych MSWiA

No jest jeszcze rezerwa kadrowa dla stanowisk kierowniczych, ale to jest stricte policyjna rzecz i dotyczy funkcjonariuszy czynnych

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

nie znalazłem, bo wczoraj tam nie dojechałem z opryskiwaczem :D

Ciekawe kto to znalazł może pokażą w TVN - nie chce mi się dzwonić do znajomych pytać .

Ciekawe kto podrzuca te drony ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał(a):

w powiecie zamojskim, grzybiarz znalazł leżący na ziemi obiekt odpowiadający kształtem dronowi.

Jakby dalej rządził Pis, to nic by nie znalazł, bo dalej obowiązywałby zakaz wchodzenia do lasu. Po znalezieniu pierwszego pozamykaliby lasy na klucz.

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Jeden jeszcze wczoraj niedaleko Korsz znaleźli.

Trochę to kłóci się z narracją Waldka i calego rządu, o naleśniku i jego bitwie powietrzenej nie wspominając.

Niby mamy pełny nadzór nad Polskim niebem ale nie wiemy gdzie pospadały drony i znajdują je przypadkowi ludzie zbierający grzyby albo ziemniaki po kilkunastu dniach. Taką mamy właśnie  kontrole i monitoring.

Nie mamy pełnej kontroli i prawdopodobnie nigdy nie będziemy mieli, bo rząd KO ma na wydati wojskowe węża w kieszeni, a jak wychodzi jakiś temat, to politycy wszystkich opcji najchętniej powydrapywali by sobie oczy, zamiast się zjednoczyś w imię dobra kraju

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Jest rezerwa Jasiu. Po zakończeniu służby czynnej przechodzisz pod jurysdykcję WKU, a potem policja Cię odbiera, jak tworzy swoją rezerwę. Finalnie masz przydział do rezerwy w jednostce właściwej dla Twojego miejsca zamieszkania. Policja co jakiś czas aktualizuje swoją rezerwę kadrową na wypadek mobilizacji i organizuje szkolenia. Sam brałem w tym udział. Musiałem szkolić kolegów, którzy odeszli wcześniej idę mnie. Ale w tej rezerwie są nie tylko byli policjanci. Są tam również byli funkcjonariusze SG. Z pozostałymi służbami ja się nie spotkałem, ale pewnie też są w tej rezerwie. To zależy głównie od tego ilu tych "w stanie spoczynku" mieszka na terenie danej jednostki i częściowo też od tego jakie mają kwalifikacje. Jeśli jest ich zbyt mało, to się dobiera z innych służb podległych MSWiA

No jest jeszcze rezerwa kadrowa dla stanowisk kierowniczych, ale to jest stricte policyjna rzecz i dotyczy funkcjonariuszy czynnych

chyli chodzi ogólnie o rezerwę mobilizacyjną , a nie stricte rezerwę Policji, dlatego w Policji przechodzisz w stan spoczynku, a do rezerwy mobilizacyjnej przechodzisz pod MON

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Jakby dalej rządził Pis, to nic by nie znalazł, bo dalej obowiązywałby zakaz wchodzenia do lasu. Po znalezieniu pierwszego pozamykaliby lasy na klucz.

Jak by to ja znalazł nikt by się nie dowiedział zakopałbym .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Jak by to ja znalazł nikt by się nie dowiedział zakopałbym .

znam takiego, co jakby znalazł, to zaraz by na złom rozebrał i sprzedał, ale na szczęście on na grzyby nie chodzi

w sumie dobra informacja - znaczy, że są grzyby w lesie, trzeba się wybrać

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

znam takiego, co jakby znalazł, to zaraz by na złom rozebrał i sprzedał, ale na szczęście on na grzyby nie chodzi

w sumie dobra informacja - znaczy, że są grzyby w lesie, trzeba się wybrać

Jak co najdziesz  poza grzybami zakop .

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

znam takiego, co jakby znalazł, to zaraz by na złom rozebrał i sprzedał,

Albo przerobił na odkurzacz.Bądź dojarkę dla krów,

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Albo przerobił na odkurzacz.Bądź dojarkę dla krów,

on to raczej na kombajn Bizon albo przystawkę do Ursusa, bo na niczym więcej się nie zna

gorzej, że przy piz... młotkiem mogłoby eksplodować, a to sąsiad mojego ojca

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

Nie mamy pełnej kontroli i prawdopodobnie nigdy nie będziemy mieli, bo rząd KO ma na wydati wojskowe węża w kieszeni, a jak wychodzi jakiś temat, to politycy wszystkich opcji najchętniej powydrapywali by sobie oczy, zamiast się zjednoczyś w imię dobra kraju

zjednoczą się zjednoczą
jak im w razie wojny tylko jeden ewakuacyjny samolot podstawisz z drogo... lotowskazem - "jak najdalej od wojny"

wszyscy będą zgodni "o poświęceniu się" w misji stworzenia rządu emigracyjnego

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

zjednoczą się zjednoczą
jak im w razie wojny tylko jeden ewakuacyjny samolot podstawisz z drogo... lotowskazem - "jak najdalej od wojny"

wszyscy będą zgodni "o poświęceniu się" w misji stworzenia rządu emigracyjnego

a po co samolot - im nawet rowerów szkoda, albo te - samochody elektryczne "Husaria"