Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał(a):

Jak masz jeszcze tę maść na pieczenie dupska, to kopsnij mi opakowanie.

Nie mam, może maść na chemoroidy pomoże, do nabycia w aptece.

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał(a):

Nie mam,

To na kija mi taka diagnoza, kiedy rozwiązania od razu nie przedstawiasz?

12 minut temu, Agrest napisał(a):

O i masz, już po darmochę łapy pcha.

Pewnie faktura i tak by była w paczce,

Opublikowano

Jak szukacie czegoś na pieczenie doopy to może paprycza chili? Albo roztarty owoc i nasiona róży

Opublikowano (edytowane)

Władza szlachetnie docenia ludzi o tak szlachetną propozycją dla każdego . Opłatą 

Skarbówka zgarnie z konta 100 zł Zmiany w abonamencie RTV dotkną wszystkich Polaków - nikt nie sp***doli z opłaty jak obecnie kasa popłynie do skarbca .

Nie podobało się ze skarbca to będzie z kieszeni obywatela . Chłopaki co tak cicho w tej sprawie ?.

Podatek od wiary - minimum 400 zł miesięcznie. Takim pomysłem zajmie się Senat .

Wnajbliższych dniach w parlamencie odbędzie się prawdopodobnie jedna z najbardziej ożywionych dyskusji. Do Senatu wpłynął bowiem pomysł, aby tak jak w Niemczech każdy wierzący płacił podatek kościelny. Są już nawet stawki. Gdy zarabiasz 5 tys. zł, podatek brutto ma wynieść 400 zł miesięcznie, a gdy 8 tys. zł danina wzrasta do 640 zł miesięcznie.

https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,32190552,podatek-od-wiary-minimum-400-zl-miesiecznie-takim-pomyslem.html?disableRedirects=true

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Podatek od wiary - minimum 400 zł miesięcznie. Takim pomysłem zajmie się Senat .

Wnajbliższych dniach w parlamencie odbędzie się prawdopodobnie jedna z najbardziej ożywionych dyskusji. Do Senatu wpłynął bowiem pomysł, aby tak jak w Niemczech każdy wierzący płacił podatek kościelny. Są już nawet stawki. Gdy zarabiasz 5 tys. zł, podatek brutto ma wynieść 400 zł miesięcznie, a gdy 8 tys. zł danina wzrasta do 640 zł miesięcznie.

https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,32190552,podatek-od-wiary-minimum-400-zl-miesiecznie-takim-pomyslem.html?disableRedirects=true

Czemu tak późno? Pomysł za***isty, o czym pisałem z miesiąc temu. Zaraz się okaże, ilu mamy "wierzących".

Opublikowano

Wrzuć coś o pisie, bo tu nic ciekawego do komentowania🤣

Opublikowano
W dniu 22.08.2025 o 09:54, hubertuss napisał(a):

Dlatego, ze w pałacu prezydenckim zainstalował się pisowski ciemnogród. Jako kraj potrzebujemy dywersyfikacji źródeł energii. Węgiel na bramie kopalni kosztuje 1 tys tona a mimo to rząd musi dopłacać z naszych podatków do górnictwa 10 mld za ten rok za rok 2023 było to 7,7 mld. Koszty rosną wydobycie spada. Najwięcej uranu do elektrowni atomowej jak ją już zbudujemy posiada Rosja. Nawet amerykanie już po wybuchu wojny w 2022 od nich brali. Jako kraj musimy dywersyfikować źródła energii powoli odchodząc od węgla dodawać wiatraki biogazownie panele słoneczne być może elektrownie na gaz no i ten atom jak ja kiedyś zbudujemy ale to też nie będzie takie super cudo. Problem w tym, że Nawrocki nie chce tego podpisać z powodu czysto ideologicznych i oślego uporu bo on gieroj ma być 

Premier prowadzi sobie wojnę z prezydentem, kosztem społeczeństwa. Tak to można nazwać w skrócie. Gdyby to były dwie ustawy, ceny prądu i wiatraki, Nawrocki klepnął by pierwszą a drugą zawetował, prawdopodobnie. Tak na marginesie, ministerka Henning Kloska nie tak dawno twierdziła że tarcze są już nie potrzebne bo energia tanieje. Coś się zmieniło ostatnio pod tym względem ?

Co do produkcji prądu. Masz jakiś pomysł czym zastąpić węgiel ? W zimę panele i wiatraki się nie sprawdzają jak widać.

14 minut temu, Agrest napisał(a):

Wrzuć coś o pisie, bo tu nic ciekawego do komentowania🤣

Co ja poradzę że teraz u władzy jest Platforma :P.

Dron który się rozbił u nas podobno latał przez 2 godziny na naszym terenie. Rozbił się ok. 80 kilometrów od granicy. Strasznie wolno leciał przez ten czas w takim razie. Ale są ważniejsze sprawy od tego jak na przykład podatek kościelny :ph34r:.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, galan99 napisał(a):

ciekawe jaki odsetek księży zadeklaruje laicyzm? :D

a na to drugie nic ponad - noż "taka" ich mać lewackie gnojasy - i tyle co na dzisiaj mi przychodzi do głowy z komentarza bo i trudno o coś mniej wulgarnego na to refundowanie z podatków jawnego nieróbstwa
to już lepiej ten "dochód minimalny gwarantowany"; co jeśli już to w zamian za zrzeczenie się praw wyborczych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
W dniu 21.08.2025 o 16:23, hubertuss napisał(a):

JA tez widzę. Ty czytasz w ogóle to co wklejasz? Rozumiesz co tam napisali?

widzisz tylko żadne gówno niemieckich mediów nie zacytowało  tego .. komunikat firmy prasowy 

19 sierpnia prezes KHNP potwierdził, że firma zamknęła działalność w Polsce i nie wybuduje drugiej elektrowni jądrowej w naszym kraju. W oficjalnym komunikacie koreańska spółka przerzuciła odpowiedzialność za decyzję na Warszawę.

niemiecka prasa wow

https://en.yna.co.kr/view/AEN20250819010300320

a jednak coś niektórzy napisali 

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/koreanczycy-rezygnuja-z-atomu-w-polsce-jest-potwierdzenie-spolki/fmprf0z

Prezes KHNP Whang Dzu Ho, odpowiadając we wtorek na pytania deputowanych podczas posiedzenia parlamentarnej komisji ds. przemysłu, podkreślił, że nowy polski rząd zrezygnował z projektów z udziałem państwowych spółek energetycznych, co przesądziło o wycofaniu się firmy. Jak dodał, formalne biuro KHNP w Polsce wciąż pozostaje otwarte.

Opublikowano

Roman to jest zdanie jednej strony. Ale jest problem z amerykanami, że roszczą sobie jakieś tam prawa patentowe to raz a dwa to był biznes na wzór tego od Kulczyka tj partnerstwo publiczna prywatne. Państwo miało sfinansować część prywatnego biznesu między innymi Solorza.

Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Państwo miało sfinansować część prywatnego biznesu między innymi Solorza.

Oooooo to mi sie podoba. Może i ja bym tak chciał.😂

10 godzin temu, dsbh napisał(a):

Dron który się rozbił u nas podobno latał przez 2 godziny na naszym terenie.

Ciekawe czego szukał? A może on do Andrzeja z Plutycz co wiózł?😂Może sznurek do prasy?

Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał(a):

Premier prowadzi sobie wojnę z prezydentem, kosztem społeczeństwa. Tak to można nazwać w skrócie. Gdyby to były dwie ustawy, ceny prądu i wiatraki, 

Tak, tak. A alfons gangus jest miły i układowy. Nawalanka jest wzajemna.

Co do ustaw pełna zgoda. Nie powinno być wymyślonych przez pisiorów wrzutek.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Roman to jest zdanie jednej strony. Ale jest problem z amerykanami, że roszczą sobie jakieś tam prawa patentowe to raz a dwa to był biznes na wzór tego od Kulczyka tj partnerstwo publiczna prywatne. Państwo miało sfinansować część prywatnego biznesu między innymi Solorza.

ale też i niekwestionowana zbieżność zdarzeń; jedna opcja polityczna i porozumienie jest, zmienia się opcja polityczna w Polsce i szlag trafia porozumienie i póki co nie widzę co zamiast a energetyki jądrowej jak w Polsce nie było tak kolejny raz spadły szanse że jakakolwiek będzie no tym razem państwowa i odium destruktorów na kogo tym razem spada? a no popaprańców  bo jak by nie patrzył to nie chce to inaczej wyglądać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A propo energetyki jądrowej to żebrak zaatakował dronem kacapom elektrownię atomową w kursku , ciekawe czy nadal będą popierać w ciemno żebraka za takie czyny ?? Pewnie dziś czy jutro na wschodzie PL pojawia sie znów duze białe suwy z napisami IAEA mierzące promieniowanie i czy nie doszło do skażenia , choć puki co wiatr nam sprzyja .

• Thanks 1
Opublikowano
41 minut temu, mirro napisał(a):

Oooooo to mi sie podoba. Może i ja bym tak chciał.😂

Ciekawe czego szukał? A może on do Andrzeja z Plutycz co wiózł?😂Może sznurek do prasy?

Podobno operatorowi się Osiny pomyliły. Są drugie z jednostką wojskową. Jako wojskowy wiesz pewnie gdzie jaka jednostka jest rozlokowana.

21 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Tak, tak. A alfons gangus jest miły i układowy. Nawalanka jest wzajemna.

Co do ustaw pełna zgoda. Nie powinno być wymyślonych przez pisiorów wrzutek.

Dlaczego nie dokończyłeś cytatu ? Przecież Nawrocki przedstawi teraz ustawę PO bez wiatraków. Zobaczymy czy rząd ją klepnie.

Opublikowano
35 minut temu, jacek1296 napisał(a):

No nie klepnie i wszyscy o tym wiedzą.

Czyli rząd będzie przeciwko swojej ustawie i społeczeństwu.