Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a jest taki film?

też bym se obejrzał
po jakich słowach kluczowych trzeba szukać?
o ile jest

bo po tym

8 minut temu, jacus napisał(a):

kucharka konstytucyjna

to mi tylko jakieś szorty z Sienkiewiczem wyskoczyły

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

masz gdzies film gdy kucharka konstytucyjna najwyzszemu prezesowi gotowala ?

nie musial chodzic po restauracjach tylko u niej w domu jadal..

Pokaż. Chętnie się pośmieje.

Opublikowano
44 minuty temu, jarecki napisał(a):

ja uważam że traktuje , gorszy jest kaczyński który by szedł po trupach do celu Tusk jednak boi się suwerena i opini publicznej

jedno w czym Tusk jest lepszy od Kaczyńskiego to lenistwo i niższa skuteczność we władaniu; przez to mniej nam przeszkadza w codziennym pchaniu każdy swojego grajdołka czy to biznesowego czy zawodowego do przodu

a skąd mi się ta konkluzja wzięła? a przeczytałem sobie to
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/slowenia-gospodarczo-jest-doslownie-na-wyciagniecie-reki-przegonimy-ja-analiza/3l5hy2g

najczęściej i historycznie i współcześnie patrząc geograficznie politycy przeszkadzają gospodarce a nie jej służą i zbyt pracowici są najgorszym co może ich kraj spotkać jeśli są akurat u władzy.
Kaczyński doskonale nadaje się na opozycję a Tusk... no i tu pojawia się problem - na stare lata jak by robotniejszy się zrobił :(

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

oj byle jaki uszczerbek jaki byle sędziemu się przytrafiał ze strony tej czy tej drugiej władzy był tak medialnie eksploatowany że szubienica była by ... na takowej miejscu już by jakiś instytut pamięci stał albo świątynia

z tą krową masz trochę racji bo może jest jakaś adekwatniejsza emotka ale nie wysilałem się wymyślać jaka
dzięki za mobilizującą ripostę - na przyszłość lepiej się postaram

Jeśli by była sprawiedliwość jaka powinna być kazdy by czuł się bezpiecznie a tu tylko jeden rządzi a drugi wykonuje i kręcą się wszystko koło jednego. Winny nie winny. Zadość uczynienie się należy czy też nie. Pod dywan się zamiata wszystko aby cyrk dalej mógł się kręcić 

Jeśli by była szubienica każdy by się bał i wiedział co go czeka za swoje grzechy a tak wolna  Amerykanka jest bo tak musi być. 

Jednym słowem prawo jest ale tak jak by go nie było. 

Na każdą twoją emotkę jestem w stanie odpowiedzieć więc nie radziłabym ci zaczynać 🫢 Tak na przyszłość ci tylko mówię abyś później nie mówił że nie uprzedzałam 🫢

Opublikowano (edytowane)

a jeśli trafnie dobiorę tę emotke to - rozumiem - pochwały nie będzie?

no ale sam twierdzę że sprawiedliwość nie istnieje a przynajmniej nie jest nią to co sobie zwykliśmy tak nazywać.
czyli - wszystko ok
zastrzegam ze swej strony ignorowanie w tym i podobnych ostrzeżeń

25 minut temu, Roman4321 napisał(a):

dysydent jeż już reportaż z Pospieszalskim bo znowu historycznie będziesz do tyłu

że niby Braun ma coś wspólnego z historycznym postępem?

o - kolejny samorodny dowcip

a poważniej to pewnie długawe i jeżeli to nie teraz se obej... posłucham o ile coś ciekawszego się nie nawinie
Brauna łatwo przebić bo jest tak przewidywalny że z czasem staje się tylko nudny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
W dniu 21.07.2025 o 08:29, DTaras napisał(a):

No. A to był prawdziwy polak czy taki zwykły? Bo to w tej historii może okazać się istotne...

zwykły 

tylko wyborcy rudego byli zadowoleni 😆

Sport żegna Nitrasa z wielką ulgą. Nowy minister od "Idola” po Rutnicki Cup

dzisiaj, 15:12Michał BiałońskiInne

Wywołanie wojny z PKOl-em i związkami sportowymi, hipokryzja w dzieleniu publicznymi pieniędzmi, a także zniknięcie z resortu na pół roku, bo kampania prezydencka była ważniejsza – Sławomir Nitras zostanie zapamiętany jako jeden z najgorszych ministrów sportu w historii. Już na samym starcie znacznie lepszą opinię ma jego następca Jakub Rutnicki, który od kilkunastu lat w rodzinnych Pniewach i w Wielkopolsce organizuje turnieje siatkówki plażowej Rutnicki Cup

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2025-07-23/sport-zegna-nitrasa-z-wielka-ulga-nowy-minister-od-idola-po-rutnicki-cup/

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, spwrp napisał(a):

Ten cudzoziemiec agresor to obywatel USA a ofiara to obywatel Turcji ale takie obrazki i krzykliwy tytuł... lepiej się sprzedają!!

Oj tam, niedobra i tym mówić, nie pasuje do kibolskiej narracji ułaskawionego małpoluda :)

Ale już ruszyła ekstraklasa to chłopaki wrócą z granic z powrotem do lasów xD

U nas granica w lesie...

mirro napisał:

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

,, zamienił stryjek siekierkę na kijek '' Tusk nominując nowego min. sprawiedliwośći w osobie Żurka popełnia błąd

Yyyyyy jak będzie miał dryg do ścigania PiSowców, to żaden błąd.🤣

Eee tam... DPF mie w mercu pękł był chyba. Sadza chromy przyciemniła. Chyba wymienię bo takie samoprzewiercenie niby nieszkodliwe ale myć to ciągle...

nie napisał:

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Skąd taka agresja? To nie uchodzi.🤣

"Tym, czy i jak ucierpiał żołnierz, nikt się nie zajął – do czasu, aż on sam to wymusił, składając osobiście zawiadomienie o napaści na niego”.

zadowolony? 

Kufa. Tak te przepisy naprawili po sieknięciu nożem, że prokuratura nie ceduje sprawy na żandermerię a ta zwyczajnie, z powodu tajemnicy wojennej nie pokazuje petentowi faka? No coś podobnego. A co na to prezydent Anrzyj Duda? Będzie ułaskawiał czy coś powie o mundurze?

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał(a):

i żołnierzy

wstydzisz się odpowiedzieć, więc pewnie jesteś zadowolony

O co Ci chodzi? Sformułowałeś jakieś pytanie ? Może coś przeoczyłem. Jeśli tak, to przypomnij z łaski swojej tylko na Allacha łaskawego nie jednym słowem.

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Ty się produkujesz on jest opanowany jak skała 🤣

On jest opanowany? Chyba że coś go opanowało, albo raczej opętało.🤣

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

byłeś cytowany, więc wyświetliło ci się powiadomienie

.Ty mi każesz zwracać uwagę na jakieś powiadomienia? Jak mam chwilę to wchodze na forum a jakieś powiadomienia mnie walą.

Opublikowano

widzisz tylko te, które chcesz widzieć :D 

-----------------------------------------------------

-----------------------------------------------

Podobno Żurek nie wiedział, że idąc w ministry musi zrezygnować z zawodu sędziego, co pozbawi go emerytury sędziowskiej i w sumie wszystkich przywilejów związanych z tym zawodem :D :D 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Trzeba mieć dobrze nasrano we łbie żeby z etatu sędziego iść na jakiegoś ministra u rudego.

To nie jaka Twoja znajoma?
coś Tam Jej nagadał zanim'eś tu to napisał?

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/aleksandra-leo-odrzucila-propozycje-tuska-nie-zostanie-ministra/g1ny2sy

;)

2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Sprawiedliwość istnieje tylko w jednym miejscu i to nie jest ziemia😁

no jankesy na Księżycu na Marsie a ruskie pono i na Wenus sprawdzali
tam też nie znaleźli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
43 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Trzeba mieć dobrze nasrano we łbie żeby z etatu sędziego iść na jakiegoś ministra u rudego.

idealny kandydat na ministra sprawiedliwości

najpierw pozwał dziecko o zwrot alimentów, które na nie płacił a później pozwał polskę o 1mln zł za krzywdy jakich doznał w czasie rządów pis :D 

i jeszcze jaki praworządny

"Ciekawa sprawa, będąca jednocześnie łamańcem logiczno-prawnym. 

Pan sedzia Waldemar Żurek składa zawiadomienie do Prokuratury twierdząc, że jeden sędzia z Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych SN oraz jeden ławnik popełnili przestępstwo z art. 227 KK, czyli przywłaszczyli sobie funkcję sędziego. Podstawą jest wydanie niekorzystnego dla pana sędziego orzeczenia, które zapadło głosami 2:1.

Zawiadomieniem nie obejmuje jednak sędziego z tej samej Izby (w nomenklaturze - „neosędziego”), który zgłosił zdanie odrębne, czyli uznał że nie ma podstaw do uchylenia prawomocnego orzeczenia. Ale przecież ten sędzia też sobie chyba funkcję przywłaszczył, bo tak wynika z rozstrzygnięcia i logiki twierdzeń. 

Co jednak ciekawsze, z tekstu wynika, że sędziowie tej „ziobrowej” Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych innej skargi nadzwyczajnej Prokuratora Generalnego w sprawie pana sędziego także nie uwzględnili, a zatem wydali dla niego orzeczenie korzystne, nie podzielając tym samym zarzutów 
@ZiobroPL
.

I oni także nie zostali objęci zawiadomieniem, choć wydawałoby się, że funkcję również przywłaszczyli.

Czyli ten, kto wydał orzeczenie niekorzystne przestępstwo popełnił, a ten kto wydał orzeczenie korzystne - nie 🙃

Logiczne."

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

tą rekonstrukcje zrobiono ogólnie pod pijar ( bezobjawowy magister Kotula, czy ta z Hogwartu Leszczyna, dziwne, że simens-klęska została) i by mieć swoją gwardię mądrych inaczej, ale wiernych psów łańcuchowych, bo tylko tak mogę skomentować wymianę Siemoniaka na pijaka Kierwińskiego, Nitras na Rutnickiego to siekierka na kijek, burak  z tendencją buca i chama, zwłaszcza jak media nie widzą, ale może szamotulacy są dumni. Bodnar nieudacznik zostanie zastąpiony przez kolejnego pewnie też nieudacznika, ale z większymi pokładami nienawiści do piusiorów Zurka.

Gdzieś ostatnio czytałem, nie wiem wyborcza albo polityka pewnie, że wymiar sprawiedliwości i służby specjalne są obecnie w takim stanie, że należy rozpirzyć w drobny mak bo to gangrena i nie ma czego już naprawiać, zwłaszcza, że obecna władza pokazała, że ma pomysł na większy chaos, a nie na reformę.

27 minut temu, dysydent napisał(a):

tam też nie znaleźli

Ba, hamerykański Voager1 to już zaczął we wszechświecie szukać rzeczonej sprawiedliwości.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
15 minut temu, nie napisał(a):

idealny kandydat na ministra sprawiedliwości

najpierw pozwał dziecko o zwrot alimentów, które na nie płacił a później pozwał polskę o 1mln zł za krzywdy jakich doznał w czasie rządów pis :D 

i jeszcze jaki praworządny

"Ciekawa sprawa, będąca jednocześnie łamańcem logiczno-prawnym. 

Pan sedzia Waldemar Żurek składa zawiadomienie do Prokuratury twierdząc, że jeden sędzia z Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych SN oraz jeden ławnik popełnili przestępstwo z art. 227 KK, czyli przywłaszczyli sobie funkcję sędziego. Podstawą jest wydanie niekorzystnego dla pana sędziego orzeczenia, które zapadło głosami 2:1.

Zawiadomieniem nie obejmuje jednak sędziego z tej samej Izby (w nomenklaturze - „neosędziego”), który zgłosił zdanie odrębne, czyli uznał że nie ma podstaw do uchylenia prawomocnego orzeczenia. Ale przecież ten sędzia też sobie chyba funkcję przywłaszczył, bo tak wynika z rozstrzygnięcia i logiki twierdzeń. 

Co jednak ciekawsze, z tekstu wynika, że sędziowie tej „ziobrowej” Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych innej skargi nadzwyczajnej Prokuratora Generalnego w sprawie pana sędziego także nie uwzględnili, a zatem wydali dla niego orzeczenie korzystne, nie podzielając tym samym zarzutów 
@ZiobroPL
.

I oni także nie zostali objęci zawiadomieniem, choć wydawałoby się, że funkcję również przywłaszczyli.

Czyli ten, kto wydał orzeczenie niekorzystne przestępstwo popełnił, a ten kto wydał orzeczenie korzystne - nie 🙃

Logiczne."

...i myślisz że kogoś to obchodzi...?

..ale żeś durny...🤭

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i myślisz że kogoś to obchodzi...?

..ale żeś durny...🤭

Nie jeden by się tu znalazł którego by obchodziło aby tylko się podroczyć na ten temat 🤣

41 minut temu, dysydent napisał(a):

To nie jaka Twoja znajoma?
coś Tam Jej nagadał zanim'eś tu to napisał?

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/aleksandra-leo-odrzucila-propozycje-tuska-nie-zostanie-ministra/g1ny2sy

;)

tam też nie znaleźli

Zapomniałeś jeszcze o Bożej Sprawiedliwości.

Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy 😁

Edytowane przez Bezduszna