Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, hubertuss napisał(a):

A nie czekaj Kaczyński Jarosław komunie pomagał. 😄

Może i nie pomagał, ale że był "swój" , to go komuna zbytnio nie czochrała.🤣

• Like 1
Opublikowano
W dniu 6.07.2025 o 11:17, dysydent napisał(a):

ile banjo forte 400 sc w ziemiaku się stosuje ? mam stare opakowanie i dawka 0,8 litra na ha . teraz w opisie dawka 0,4 litra na ha 

Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

odre obserwuje bardzo czesto, ale to na koncu dolnego slaska. gdyby to gorne koryto byloby szeresze, tej wody mozna byloby troche zgromadzic. w glogowie w zeszlym roku, w ta powodz po gorna krawedz walow! az sie prosi by te waly powodziowe byly troche bardziej oddalone od siebie. zwiekszylaby sie jej pojemnosc. poldery to na glownym korycie, ladnie je widac w okolicy radoszyc.

Jak po górną krawędź to nie powódź. Koryto naprawić - przyjmie więcej. Nawet po śnieżnej zimie Odra płynie pod kontrolą. Na poeodzie jak ostatnio nie da się przygotować jednak system zadziałał. Poza tym to nie Nil z czasów Egiptu. Byłem w tej brei po jajca - nie chcesz takich nawozów u siebie.

Opublikowano (edytowane)

uzasadniam odpowiedź, 08x200=160, Acrobat WG 2x90=180, CAbrio duo 72x2,5=180

powierzchniowych nie licze, bo powierzchniowo to sobie można ziemniaki na talerzu okrasić

@jarecki

nie mieszajmy poważnych tematów z szuwarem gdzie grasuje pa-jac

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
mirro napisał:

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

W takim razie nic nie muszę ci tłumaczyć doskonale zdajesz sobie sprawę

Może se i zdaję sprawę , ale nie rozumiem. Dlatego musisz.😂

12 minut temu, jahooo napisał(a):

Na te poldery trzeba mieć miejsce, a nikt prywatnie bez pieniędzy nie pozwoli sobie na możliwość zalewania jego gruntów,

Tooooo może forma jakaś dzierżawy pod ten cel, czyli zalania w razie potrzeby?

Już tam zadania przyszły. WOTy są od zeszłego tygodnia dronami a na full combat od dziś a dywizja ma dać 400 chłopa z operacyjnych. To ja poproszę jednak mnie przetłumaczyć. Tyś jednak oficer ...

dsbh napisał:

I dlatego mam piec czysto grawitacyjny i jestem niezależny pod tym względem od prądu. 

@hubertuss nie wiesz gdzie posiałem klawiaturę od komputera 🤣 ? Kurde, nikt jej nie widział. Może na 112 zadzwonić 🤔:ph34r: ?

Iii zamiast na prądu płacisz na opał. Można mieć obieg wymuszony bo w razie braku prądu i tak będziesz móżdżył gdzie podpiąć lodówkę. Zatem można też mieć mniejsze straty i komfort użytkowania.

Opublikowano
7 minut temu, GABBER85 napisał(a):

uzasadniam odpowiedź, 08x200=160, Acrobat WG 2x90=180, CAbrio duo 72x2,5=180

powierzchniowych nie licze, bo powierzchniowo to sobie można ziemniaki na talerzu okrasić

ale mi niechodzi o kasę tylko o działanie , czy te 0,4 litra tak jak w opisie banjo forte  podziała 

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „PlatformaObywatelska Premier @donaldtusk: Funkcjonariusze Straży Granicznej Policji otrzymali jasne polecenie twardego reagowania na wszelkie próby zakłócania kontroli granicznej. Szczególnie sur surowo karane będzie podszywanie się pod służby państwowe.”

Dodajmy do tego uznanie przejść granicznych za infrastrukturę krytyczną (zakaz fotografowania itp.) i mamy komplet do spacyfikowania protestów😎

jak ktoś założy kamizelkę odblaskową z napisem Police bo akurat jest z tego miasta to cyk do paki... Wszyscy którzy odmówili wzięcia udziału w referendum są wspolodpowiedzialni za to co się dzieje a Tusk jest uosobieniem najbardziej naiwne i głupiej części społeczeństwa. Uwierzyli mu i co?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Przecie oni byli internowani a nie osadzeni.

Przecie pokazane na foto SANATORIUM ROZKOSZY . TAK BYLI internowani NICZEGO NIE BRAKOWAŁO OPŁYWALI MLEKIEM I MIODEM WALCZYLI Z KOMUNĄ .

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

ile banjo forte 400 sc w ziemiaku się stosuje ? mam stare opakowanie i dawka 0,8 litra na ha . teraz w opisie dawka 0,4 litra na ha 

Altima jest 500-ka i tyle wiem bo fluazinam to ja pierwszy rok dopiero też u siebie. Altimy 0,3-0,4l/ha zalecają; reszta to prosta Matematyka
na nakładce gdzie wyszła podwójna zalecana u mnie ziemniaki jak by pojaśniały czyli lepiej dwie mniejsze dawki co powiedzmy 5 dni niż raz za mocno

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Przecie pokazane na foto SANATORIUM ROZKOSZY . TAK BYLI internowani NICZEGO NIE BRAKOWAŁO OPŁYWALI MLEKIEM I MIODEM WALCZYLI Z KOMUNĄ .

a tobie dziś znowu gorzej?

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał(a):

jak ktoś założy kamizelkę odblaskową z napisem Police bo akurat jest z tego miasta to cyk do paki... Wszyscy którzy odmówili wzięcia udziału w referendum są wspolodpowiedzialni za to co się dzieje a Tusk jest uosobieniem najbardziej naiwne i głupiej części społeczeństwa. Uwierzyli mu i co?

A jak pis rozdawał wizy i wpuszczał kogo popadło do Polski to jest współodpowiedzilany czy już nie bo to pis? A wam proponowali głosowanie bo was za naiwnych i głupich mieli.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał(a):

Co w tych czasach robiłeś?

Poka...bialą... laseczkę...

Kuźwa...jeden z tych co czasy komuny chwali...twuuu..

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

a tobie dziś znowu gorzej?

...chyba...jak zwykle...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał(a):

A u nas , w Priwislanskim Kraju świrów niet. Wsie pojechali w pizdiec.🤣

Nie w pizdiec tylko pod Kraków i nie wsie bo galan został.

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

???

Bez kpiny...lubelaka spotkać na turystycznym szlaku ciężko..

To te Ukraince tutaj to zakamuflowane lubelaki??

Skoro jest największy turysta AF to pytanie mam. Jak wygląda dzień turysty w wielkim świecie ? Ilu gwiazdkowy hotel ? O której śniadanie, obiad i kolacja ? Co serwuje lub poleca szef kuchni ? I czy można coś więcej zobaczyć niż parking samochodowy :ph34r: ? Czy długo po takiej turystyce się dochodzi do siebie 🤣 ?

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ale to rząd ja mordował? No i pytanie który rząd miał by składać kondolencje? Może ten poprzedni pisu? On co prawda przyjechał do PL nielegalnie z Hiszpanii ale jego mama pracowała w Polsce. Pytanie kto jej dał wizę?

Ostatnio głośno było o bójce i morderstwie w Nowym na pomorzu. Ale do 15 sierpnia 2024 roku Kolumbijczycy mogli do Polski przyjeżdżać i pracować bez jakich kolwiek wiz. To był finał polityki pisu wobec imigrantów.

Walisz głupa czy faktycznie jesteś ? Gdyby spotkało to kogoś z twojej rodziny, też byś pytał o wizę ? Kogo byś za to obwiniał ? PIS ?

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

NO tak jego to przynajmniej zgarnęli a jarek spał do południa i nie wiedział co się dzieje. Taki z niego opozycjonista był, że komuna miała go w d. 

Ustalcie może spójną wersję raz a dobrze. Albo był Balbina albo komuna miała go gdzieś bo słaby z niego pożytek jak więcej spał niż działał :ph34r:.

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Iii zamiast na prądu płacisz na opał. Można mieć obieg wymuszony bo w razie braku prądu i tak będziesz móżdżył gdzie podpiąć lodówkę. Zatem można też mieć mniejsze straty i komfort użytkowania.

Sorry, taki mamy klimat :ph34r:. Coś za coś. Wolę jednak płacić za opał niż prąd.

@jacus w tym roku czym grzejesz w piecu ? Owies czy żyto :ph34r: ?

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A jak pis rozdawał wizy i wpuszczał kogo popadło do Polski to jest współodpowiedzilany czy już nie bo to pis? A wam proponowali głosowanie bo was za naiwnych i głupich mieli.

Podaj konkretne liczby i wyroki sądu gdzie są Ci nielegalni migranci z wizami? Tylko nie pomyl się przy liczeniu jak twoi koledzy przy wyborach 🤣

Ktoś jeszcze wątpi że tfusk działa na rzecz Niemiec?

https://www.facebook.com/share/15rbcDCBiN/

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „PlatformaObywatelska Premier @donaldtusk: Funkcjonariusze Straży Granicznej Policji otrzymali jasne polecenie twardego reagowania na wszelkie próby zakłócania kontroli granicznej. Szczególnie sur surowo karane będzie podszywanie się pod służby państwowe.”

Dodajmy do tego uznanie przejść granicznych za infrastrukturę krytyczną (zakaz fotografowania itp.) i mamy komplet do spacyfikowania protestów😎

Prosty wniosek z tego. Police muszą zmienić nazwę bo się źle kojarzą :ph34r:.

• Haha 1
Opublikowano

Tusk w 2021r.

"Ten mur nie powstanie ani w ciągu roku, ani w ciągu trzech lat"

Będziemy oczekiwali naprawdę realnych działań od wszystkich służb i od tej władzy na rzecz uszczelnienia granic, a nie będziemy wspierali ich w takich, delikatnie powiem, dwuznacznych przedsięwzięciach i pomysłach - powiedział Tusk. Dopytywany, czy zatem KO będzie głosować przeciw specustawie ws. budowy zapory, odparł: "zdecydowanie tak". Jego zdaniem, "ten mur nie powstanie ani w ciągu roku, ani w ciągu trzech lat".

- Nie lubię tandetnych efekciarskich porównań, ale mają rację ci, którzy piszą w mediach społecznościowych, że oni udają, iż zbudują wielki mur, a tak naprawdę chcą zrobić wielki wał. To najkrótsza definicja tego, co PiS przygotowuje - mówił lider PO. - Oni naprawdę wydadzą 1 miliard 600 milionów, tak jak zaplanowali. Tylko my tego muru nie zobaczymy i nikt tego muru nie zobaczy

Tusk 2025r.

"Wybudowaliśmy zaporę na całej granicy z Białorusią"

fałszywa, podła ruda menda 🤮 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Podaj konkretne liczby i wyroki sądu gdzie są Ci nielegalni migranci z wizami? Tylko nie pomyl się przy liczeniu jak twoi koledzy przy wyborach 🤣

Ktoś jeszcze wątpi że tfusk działa na rzecz Niemiec?

https://www.facebook.com/share/15rbcDCBiN/

Należało by zapytać premiera dlaczego tylko ta granica a pozostałe ? Czy któryś z "niezależnych" dziennikarzy będzie miał taką odwagę ? 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał(a):

Walisz głupa czy faktycznie jesteś ? Gdyby spotkało to kogoś z twojej rodziny, też byś pytał o wizę ? Kogo byś za to obwiniał ? PIS ?

Ustalcie może spójną wersję raz a dobrze. Albo był Balbina albo komuna miała go gdzieś bo słaby z niego pożytek jak więcej spał niż działał :ph34r:.

Skoro był Balbiną to komuna miała go gdzieś jeśli chodzi o aresztowanie i internowanie. Nie zaczepiali b był ich ty nie musisz głupa walić ty jesteś jak zwykle. 

Co do gwałtu to ty jakiś bełkot znowu uskuteczniasz. Czy ja ich chwalę co ty mi tu z rodziną wyjeżdżasz? Sprawca powinien ponieść karę i pewnie poniesie. Pytanie jest kto wpuścił jego matkę do Polski do której przyjechał i która pracowała w Toruniu?

3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Jak mają wizy to są legalni. A za legalne wizy o których wydawaniu decyduje dany rząd nikt nikogo nie karze. A ilu ich pis wpuścił to sa dane ale to trzeba być nie oczadzonym jak ty.

• Haha 1
Opublikowano

Image

Projekt Baltic Power rozpoczął rząd PiS pod przewodnictwem Mateusza Morawieckiego. Współpraca Orlenu z Northland Power ruszyła w 2018 r., list intencyjny podpisano w 2020 r., a ustawę offshore w 2021 r. Instalacja turbin to efekt końcowy tego projektu.

są tak żałośni, że muszą chwalić się pomysłami pisu

głupi jak peowiec

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Skoro był Balbiną to komuna miała go gdzieś jeśli chodzi o aresztowanie i internowanie. Nie zaczepiali b był ich ty nie musisz głupa walić ty jesteś jak zwykle. 

Co do gwałtu to ty jakiś bełkot znowu uskuteczniasz. Czy ja ich chwalę co ty mi tu z rodziną wyjeżdżasz? Sprawca powinien ponieść karę i pewnie poniesie. Pytanie jest kto wpuścił jego matkę do Polski do której przyjechał i która pracowała w Toruniu?

Pisz poprawnie nawet z błędami ale tak aby można było to zrozumieć a nie domyślać się co autor miał na myśli. 

Skoro matka pracowała legalnie w Toruniu czy gdzieś tam to w czym problem ? Pytanie jest inne. W jaki sposób się tu znalazł jej syn ? Sam twierdziłeś nie tak dawno że służby wiedzą ile osób przekroczyło nielegalnie granice. To dlaczego nie reagują ? Na co czekają ? A wracając do sedna. To było działanie z premedytacją. Za takie coś dożywocie. I nieważne czy Polak, Hiszpan czy ktoś inny. Niestety na nasz koszt. Co na to Bodnar ? Dalej liczy głosy ? Jego interesuje coś więcej niż walka z Pisem ?

16 minut temu, dsbh napisał(a):

Należało by zapytać premiera dlaczego tylko ta granica a pozostałe ? Czy któryś z "niezależnych" dziennikarzy będzie miał taką odwagę ? 

Powiedz mi @hubertuss z czego rżysz ?

• Like 1
  • Haha 1