Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, dysydent napisał(a):

https://www.money.pl/gospodarka/efekt-rosyjskiego-pearl-harbor-na-rynkach-dochodzi-do-duzych-wzrostow-7163437938199232a.html

"Z analizy opublikowanej w serwisie Euromaidan Press dzień po ataku wynika, że trening systemów sztucznej inteligencji w wykorzystanych do ataku statkach bezzałogowych trwał od zeszłego roku. Przez wprowadzenie tysięcy zdjęć, były uczone odnajdywania i rozpoznawania określonych typów rosyjskich maszyn."

jeśli to prawda co tam piszą to był pierwszy w Historii realny atak broni autonomicznej i to od razu o skali strategicznej.

jankeskim trepom od marines szczena opadła (a jeśli nie to powinna) bo zapewne dotarło do nich że flota ichnich lotniskowców w jedną godzinę - czy ile tam trwał ten ukraiński atak - z największej siły militarnej planety zamieniła się w kolekcję ćwiczebnych tarcz strzelniczych niewartych nominalnie nawet wartości stalowego złomu z którego jest wyspawana
bo kto to później powyławia? :P

raczej bez współpracy z USA nie był by możliwy taki atak tyle km w głąb Rosji 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jarecki napisał(a):

raczej bez współpracy z USA nie był by możliwy taki atak tyle km w głąb Rosji 

Zdaje się kluczowym był brak współpracy a raczej drobne kroczki w wyciaganiu danych wywiadowczych. 

Ale inna sprawa że atak rojów dronów był trenowany przez USA parę lat temu ( nawet zdaje sie pisałem tu o tym) tylko tamte były wywalane z samolotów w pojemnikach jak amunicja kasetowa. Zdaje się że wtedy robili to z myślą o niszczeniu batalionu czołgów. Tylko od tamtej pory po ogłoszeniu sukcesu jakby w USA trochę temat ucichł.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, mirro napisał(a):

Zdaje się kluczowym był brak współpracy a raczej drobne kroczki w wyciaganiu danych wywiadowczych. 

Ale inna sprawa że atak rojów dronów był trenowany przez USA parę lat temu ( nawet zdaje sie pisałem tu o tym) tylko tamte były wywalane z samolotów w pojemnikach jak amunicja kasetowa. Zdaje się że wtedy robili to z myślą o niszczeniu batalionu czołgów. Tylko od tamtej pory po ogłoszeniu sukcesu jakby w USA trochę temat ucichł.

programistycznie jankeska armia jest w cyfrowym średniowieczu; cała jankeska informatyka bo koncentruje się na cywilnej komercji typu Apple, Google i jeszcze Microsoft choć ten coraz mniej nadąża. Musk to zauważył i nawet wyśmiewał że tylko idioci wysyłają broń sterowaną przez żywego człowieka np samoloty na wojnę bo i życia ludzkiego szkoda i człowiek jest  ofermą przy technologii z potencjałem poziomu jaki już osiągnęła. no i wyszkolenie żołdaka trwa lata a wgranie softu sekundy, nno - góra kilka minut

Niebawem przestaniemy korzystać z już przestarzałych i Windowsa i Google i .... oj to długi temat dość na tym że nadal najbardziej innowatorskie programistycznie jest open source zwłaszcza że ze swej natury niekontrolowalne przez kogokolwiek i nieprzypadkiem Chińczycy udostępnili ot tak za free DeepSeek wyśmiewając jankeskie i choćby użycie tego modelu algorytmów samodzielnego uczenia maszynowego wystarczyć mogło Ukraińcom do tej w sumie prymitywnej (logistycznie) formy ataku na kacapskie lotniska
Jeśli Chińczycy za free i wszystkim udostępniają coś takiego to co jest u Nich tajemnicą wojskową?

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Przez pisanie takich rzeczy potwierdzasz tylko że jestes moralnym zerem. Jeszcze napisz coś o córce Nawrockiego żeby przebić dno.

Tu należy zacytować ich guru  To są tacy ludzie to jest takie stanowisko 

Nie wiem czy ktoś pamięta co pisał na temat byłej wiceminister Gembickiej niejaki Tomuś pseudonim bobek, chyba w temacie o pogodzie, ja rozumiem  że można nie popierać tej czy innej opcji ,ale obrażać tam padało maciora i wiele innych ,i taki ktoś uważa się za faceta 🤦

Takie środowisko ,uważają się za wykształconych, bogatych , nieskazitelnych itd 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

to lista rekordow w depopulacji gmin ?? znaczy ile ludzi ucieko do cywilizacji

Czemu ty zostałeś tam w swoim zadupiu?

Godzinę temu, jacus napisał(a):

ja tutaj jestem prawie20 lat i wiele razy pisalem.

I o czym to świadczy?

Nigdy nie napisałeś skąd jesteś.

Opublikowano

Zabawne jak pisowska dzicz nagle potrafi moralizować, kiedy jednoczesnie nie przeszkadza jej to w piętnowaniu choćby gejów. Mówicie o jakiejkolwiek godności? A gdzie tu godność kiedy wasz gguru bez ogródek oszukał starszego człowieka na mieszkanie (raczej za wiedzą żony). By zdobyć wiecej głosów sięga do najniższych instynktów najciemniejszych mas społecznych niczym hitler, stalin i wy śmiecie mówić o jego godności? 

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, Dastan napisał(a):

Zabawne jak pisowska dzicz nagle potrafi moralizować, kiedy jednoczesnie nie przeszkadza jej to w piętnowaniu choćby gejów. Mówicie o jakiejkolwiek godności? A gdzie tu godność kiedy wasz gguru bez ogródek oszukał starszego człowieka na mieszkanie (raczej za wiedzą żony). By zdobyć wiecej głosów sięga do najniższych instynktów najciemniejszych mas społecznych niczym hitler, stalin i wy śmiecie mówić o jego godności? 

przyganiał kocioł garnkowi. Tyle w temacie.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Dastan napisał(a):

no porównywanie Nawrockiego do hitlera czy stalina to z jednej strony przesadny "komplement"; aż "takiej wielkości" to On nie ma szans osiągnąć a z drugiej nadinterpretacja zwykłych zasad konkurencji w środowisku naturalnym

co do mieszkania to nie dopatrzono się aby działał z wykroczeniem po za granice prawa; tego samego które zezwala na o wiele gorsze np budowanie piramid finansowych w rodzaju systemów emerytalnych, nakładania coraz większych haraczy fiskalnych na tych co cokolwiek jeszcze potrafią nprawdę coś wartego wytworzyć bo politycy kraj zadłużyli i coraz to bardziej będzie brakować aby nadążyć nawet z obsługą odsetek... długo jeszcze tak mogę zaś nazywanie normą dewiacji biologicznej jaką jest gejostwo, ogólnie - homoseksualizm i podobne  czyli dysfunkcja prokreacyjna jest jeszcze większą dewiacją niż tenże.
Nie twierdzę że Nawrocki jest ideałem nawet nie jest to mój faworyt do władzy no ale ja większą degenerację widzę w co lewicowszych odłamach zlepka pod mianem "KO" i brukselskiego zaplecza obecnie rzadzącej opcji w całej xujni niż w tym Nawrockim i zachowajmy jakieś proporcje bo możemy przelicytować PiS w obłudzie a już na pewno w degeneracji cywilizacyjnej a wręcz i biologicznej

Edytowane przez dysydent
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, binek napisał(a):

miej odrobinę godności......

Ch6ba jej godność ważniejsza skoro ma być pierwsza damą.

7 godzin temu, Takeda napisał(a):

a to prawda, że wszyscy faszyści jak ty to chamy i prostaki czy są wyjątki? Ze aż tak jesteś prymitywny to się nie spodziewałem, tekst typowego stulejarza

Ojojojjjjjj ale prawda boli😆

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Przez pisanie takich rzeczy potwierdzasz tylko że jestes moralnym zerem. Jeszcze napisz coś o córce Nawrockiego żeby przebić dno.

Ojojojjjjj ale prawda boli😆

Godzinę temu, witejus napisał(a):

oczywiście

Na jakiej podstawie?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

ja tutaj jestem prawie20 lat i wiele razy pisalem.

a ty co nadal wstyd ???? to choc napisz skad na ziemie slusznie odzyskane przyjechali twoi przodkowie ..

wyksztalconych to byla garstka.. rezta to szlachecki motloch .. zupelnie jak dzisiaj ..

to lista rekordow w depopulacji gmin ?? znaczy ile ludzi ucieko do cywilizacji ??

to ja stukali ..to zadna tajemnica.

z wnuczka .kaczynskiego udalo sie oszukac ale tu nie bylo szans.

masz racje ..ona sie nie stukala to bylo niepokalane poczecie.

choc szacun ze nie usunela i wychowala..

ciekawe czy wie kto byl ojcem -jesli do dzisiaj sie w mediach nie pojawily wywiady z nim to chyba nn..

Pisałeś wiele razy, to fakt. Można było odnieść wrażenie, że Ty majętny i mieszkasz w pałacu. Nie będę się nad Tobą znęcał i napiszę tylko, że okazało się, że ani Ty bogaty królewicz, ani w pałacu nie mieszkasz. 
Skoro wiesz, że ja osiedlony na ziemiach zachodnich, to skąd to wiesz? Ano stąd, że pisałem wielokrotnie o tym, a i skąd przybyli tu moi przodkowie, również pisałem. Na Twoje zawołanie, powtarzał się nie będę. 

Opublikowano
26 minut temu, Dastan napisał(a):

Kto LGBT napiętnuje, ja mówię zawsze nie mam nic do nich , tylko takie rzeczy jak orientacja to są prywatne sprawy i nie widzę sensu paradować po ulicach i pokazywać wynaturzenie 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
28 minut temu, Dastan napisał(a):

Napisz jak było z tymi kamienicami warszawskimi,z których Gronkiewicz Walc i trzaskowski wysiedlali mieszkańców w kłamstwie, że na czas remontu. Spójrz ile w czasie krótkim tusk zaciągnął kredytów u Niemców.  Dziwne okoliczności też są znikania pieniędzy w miastach gdzie są prezydentami ludzie z ko.  Orlen też zmniejszył zyski , a miał na światowej giełdzie wysokie notowania. Dlaczego tak się dzieje ? 

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał(a):

no porównywanie Nawrockiego do hitlera czy stalina to z jednej strony przesadny "komplement"; aż "takiej wielkości" to On nie ma szans osiągnąć a z drugiej nadinterpretacja zwykłych zasad konkurencji w środowisku naturalnym

co do mieszkania to nie dopatrzono się aby działał z wykroczeniem po za granice prawa; tego samego które zezwala na o wiele gorsze np budowanie piramid finansowych w rodzaju systemów emerytalnych, nakładania coraz większych haraczy fiskalnych bo politycy kraj zadłużyli i coraz to bardziej będzie brakować aby nadążyć nawet z obsługą odsetek... 

No tak, skoro inni kradną to my też mozemy i to już jest dobre 😅. Urocze jest to uzasadnienie jakoby właściwie nie do konca złamał przepisy, bo inni też coś tam gdzieś kiedy naciągneli kogos. . Jeśli okaże się, że nawet nie złamał przepisów prawnych to normy społeczne i moralne na pewno. Sęk w tym, że ten osobnik startował na prezydenta kraju, a nie szefa osiedlowego gangu kradnącego lizaki..

8 minut temu, Andrzej28 napisał(a):

Napisz jak było z tymi kamienicami warszawskimi,z których Gronkiewicz Walc i trzaskowski wysiedlali mieszkańców w kłamstwie, że na czas remontu. Spójrz ile w czasie krótkim tusk zaciągnął kredytów u Niemców.  Dziwne okoliczności też są znikania pieniędzy w miastach gdzie są prezydentami ludzie z ko.  Orlen też zmniejszył zyski , a miał na światowej giełdzie wysokie notowania. Dlaczego tak się dzieje ? 

A no za coś trzeba spłacać niegospodarność i kradzieże pisu... Orlen zaczął w końcu w miarę rynkową działalność, a nie dopłacanie przed wyborami i podnoszenie cen po wyborach. 

Opublikowano
42 minuty temu, Dastan napisał(a):

Zluzuj, w gacie za chwilę narobisz z wściekłości, o ile już nie narobiłeś.

Masz napady fuhri?

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Andrzej28 napisał(a):

Cześć. Co tak latasz za tym Dastanem?

Opublikowano
5 minut temu, Dastan napisał(a):

No tak, skoro inni kradną to my też mozemy i to już jest dobre 😅. Urocze jest to uzasadnienie jakoby właściwie nie do konca złamał przepisy, bo inni też coś tam gdzieś kiedy naciągneli kogos. . Jeśli okaże się, że nawet nie złamał przepisów prawnych to normy społeczne i moralne na pewno. Sęk w tym, że ten osobnik startował na prezydenta kraju, a nie szefa osiedlowego gangu kradnącego lizaki..

to zgłoś Go do prokuratury jeśli twierdzisz że jest/był przstępcą
Teraz nawet sprzyjający klimat polityczny bo faktyczną władzę sprawuje konkurencja polityczna i jakoś nie widać oficjalnych aktów oskarżenia czy wszczętych dochodzeń przez Takiego - powiedzmy - Bodnara

szczerze przyznam sam bym z zaciekawieniem wykładnię prawną takiego okarżenia przeczytał tylko jakoś ni ma czego czytać
dlaczego?
sam sobie nieskromnie przyznam - dobre pytanie ;)

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Dastan napisał(a):

A no za coś trzeba spłacać niegospodarność i kradzieże pisu... Orlen zaczął w końcu w miarę rynkową działalność, a nie dopłacanie przed wyborami i podnoszenie cen po wyborach. 

Jaki otrzymał wrok ? Z którego artykułu kk. Jako prezes IPN został dokładnie sprawdzony. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale powielanie nieprawdziwych informacji jest karalne. Internet już przestał mieć wolność słowa,  ko dobrze wszystko cenzuruje. 

• Like 3