Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał(a):

jakoś nie widzę euforii tych różnych babć kościółkowych gdy się dowiedzą że każą Im głosować na dziergańca :D

Oszustwo na mieszkanie nie zaszkodziło, to i rysunki nie zaszkodzą. Zaprzaństwo najwyższych lotów. " Panie, tego nie widać".

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie lubię tatuaży ale one są dużo ludzi ma , nauczyłem sie tolerancji 🙃troche to było by  trudne ,  pewnie obecnie ciężko znalęść dziewczyne która nie ma żadnego malowidełka 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
pawel885 napisał:

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

A coś mądrego masz do napisania?

Tak

Skoro się tu męczysz czemu nie wyjedziesz do Niemiec gdzie będziesz żył szczęśliwie?

Po co ci te nerwy, nadzieje , rozczarowania ?

Jaki ty i podobni tobie macie w tym  interes że  polski przemysl , złoża i wszystko co cenne dla Narodu Polskiego musi byc zniszczone bądź oddane w obce ręce ?

Przecież to już jawnie wszyscy dookoła mówią 

Świat się z was śmieje

Nawet wasi " koledzy" zleceniodawcy 😂

Ciekawe co byś powiedział gdyby jedno z tych hipotetycznych złóż wykryli na Twoim polu...

Opublikowano
Ulman napisał:

Po pierwsze - upokorzy obydwu gamoni.

Menzen ma jakąś kapelę, czy zespół. Aspergera. Zatem sam jest gamoń bo umysłowo wymyka się z ram. Wystarczy go na czymś zafiksować to stanie się ociężały dla otoczenia - gamoń. Tu jest szansa dla obydwu kandydatów na odwrócenie planu. Ogólnie - prezydent to nie fucha dla niego.

Ulman napisał:

Ja mam ten dylemat że nie wiem co jest mniejszym złem - czy olać wybory i się nie szmacić,  czy jednak iść i  na jednego z głupków zagłosować. 

Pomogę Ci - to nie Ty startujesz to mowy o szmaceniu niema. Możesz być jeno niezadowolony z wyboru co nie powinno Cię wytrącać z równowagi bo opanowanie ambicji na zasadzie niepotrzebnych żali, ze mogło być lepiej to codzienność każdego zdrowego człowieka. W końcu gdy nie pójdziesz też możesz doznać zawodu. Słowem - można się niezgadzać z rzeczywistością i samodoskonalić ale przegięcie to psychoza. Szmacenie to stanowczo nie ta bajka.

nie napisał:

Jak myślicie, czemu Sejm odrzuca wniosek o zobowiązanie Premiera do udzielenia info na temat paktu migracyjnego?

Bo zaszkodzi w kampanii Trzaskowskiemu.

A czemu zaszkodzi? Bo są tam dla nas skrajnie niekorzystne zapisy?

Tooo może jednak to przejaw rozsądku po prostu a nie spisek?

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Ulman napisał(a):

Ja mam ten dylemat że nie wiem co jest mniejszym złem - czy olać wybory i się nie szmacić,  czy jednak iść i  na jednego z głupków zagłosować. 

https://www.facebook.com/share/r/18hx5upKcD/      większość wyborców Brauna i Mentzena zagłosuje przeciw Trzaskowskiemu a na kogo Ty? To jest Twoja indywidualna sprawa nie namawiam...pewnie dla Ciebie to jest wybór między Dżuma a Cholera...

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

Kolejny sfrustrowany wyborca pis jak sobie powyzywa to mu ulży. Od tych 55 % tak wam nerwy puszczają?  NO bo przecież w pise wszyscy zdrowi przykład wyżej od bójki z Mateckim. Wyborca pisu zaproszony i wprowadzony przez posłów pis wymierzył prawo i sprawiedliwość innemu posłowi pis. Nie ma jak to zdrowe relacje w rodzinie.😄

Nachlali się i podpuścili jednego na drugiego. Jak to w mordowni.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Chytry bo sam też poprosił psy żeby przebadali go alkomatem i miał 0,0. Cos musiało być na rzeczy bo aktorzyna ma już postawione zarzuty w prokuraturze.

Coś tam miał około 1 promila chyba ten ,,mecenasik,,😂

Opublikowano

gdyby faktycznie chcieli zrobic ucziwe Stany Europy, cała europa na tych samych prawach, nawet by mi sie to podobało. Oni jednak chca jakby USE , ale by prawo tak skonstruować, by kierownictwo nie było wybierane, a nadawane przez niemcy. Chca wspolnej europy, ale pod przywództwem niemiecko francuskim. nie interesuje ich glos ludu. Dziwie sie niektorym euroentuzjastom, lewakom. wychodza na ulice, strajk kobiet - wolnosc dla kobiet, rzad pis - strajk w obronie wolnosci i konstytucji ( ktora sama lewica napisał ), walka w obronie demokracji. Dla nich najwazniejsza jest wolnosc, demokracja, a przecież struktura wspolnej europy opiera sie na komisji, ktora nie jest wybierana w sposob demokratyczny, a wolnosc narodowa ( jaka by nie byla ) tlamszona jest w postaci dyrektyw. Przeciez nawet we włoszech albo wymienili, albo chciano wymienic demokratycznie wybranego premiera. Tzw lewica walczy o wolnosc, ale popiera dyktature europejska. Moze niektorzy maja przysłoniete oczy dawnym dobrobytem na zachodzie. ktory kontrastował z szaroscia PRLu? nie wiem, ale porownujemy sie do zachodu, ktory zniszczył nasz kraj doszczetnie, wywiozł ( nakradł) złota, obrazow, bydła, koni, wrecz spustoszyl, a my w 40 lat bylismy w stanei to odbudowac. moze nie w kolorowych ubraniach, lepszym standardzie zycia, ale wstalismy z ruin. W latach 90 zamiast to szanowac, posprzedawalismy to niemcom , bo nam sie nie oplacilo a im juz tak, taki paradoks. Jestem przeciwny jako prawicowiec tej pseudo wolnosciowej i demokratycznej xujni, ktora pod wolaka wolnosci, chce ja wszystkim zabrac. "Nie potrzeba wojny, by rzadzic europa" ktos kiedys to powiedzial i powoli realizuje!

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał(a):

albo europa ojczyzn i tu Nawrocki USA zależy na europie ojczyzn   więc jest promocja tych kandydatów postrzeganych pro amerykańskich przez administracje USA obecną .

Nie, no zajebiaszczo. USA se wypromują kandydatów, potem przyślą odpowiednich ambasadorów co ich nauczą aportować i spokojnie na 4 lipca możemy se chorągiewek nakupić amerykańskich i marsze niepodległości organizować.😂 Może na 11 listopada też nam pozwolą jaki marsz zorganizować, tylko mniejszy?🤣

5 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

W latach 90 zamiast to szanowac, posprzedawalismy to niemcom , bo nam sie nie oplacilo a im juz tak, taki paradoks.

Niemcy mieli kapitał, to kupowali. 

Opublikowano
13 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

gdyby faktycznie chcieli zrobic ucziwe Stany Europy, cała europa na tych samych prawach, nawet by mi sie to podobało. Oni jednak chca jakby USE ,

W USA nie ma jednakowego prawa , co stan to inne prawo .

Opublikowano (edytowane)

nie musielismy tego sprzedawac, mozna bylo to zostawic i powoli oddawac w prywatne rece. Po drugie, wiedzielismy ze krakowa od razu sie nie zbuduje, a sprzedac latwo, kupic trudno. Obecnie ziemia nei przynosi zyskow, mozna by sprzedac, ale za 10 lat moze byc inaczej. Dlaczego w dobie tak nierentownej dzialalnosci nikt jej nie wyprzedaje? Moj ojciec pracowal w zakladzie robiącym konstrukcje stalowe. Ni z tego ni z owego nagle go zamkneli, bo nie bylo zamowien. Mozna bylo odczekac, zaloge wyslac na bezplatny urlop, ale na to potrzeba czasu. W bodaj 2-3 lata pocieli hale i sprzedali na złom. Zarobil dyrektor na lewiznie. ziemia to samo, w latach 90 mozna bylo zostawic, odkrajac chlopom po kawałku. oni nie chcieli , dali w dzierzawe, nawet to rozumiem. Ale po 20 latach tusk poprzedluzal dzierzawy za 100 zł na kolejne 10 lat. dlaczego nei trafily na przetargi otwarte? takich przykladow mozna tutaj podawac duzo, a gdybysmy kazdy z nas cos wpisal, powstala by gruba kronika tych przekretow.

ale nadrzedne prafo federalne jest dla wszystkich rowne. podatek federalny jest taki sam, natomiast stany moga nakladac swoj wewnetrzny, ktory moze sie roznic. Nie jest jednak tak jak w unii, ze niemcy decyduja o wysokosci podatku np w polsce.

Edytowane przez Siedzacybyk
Opublikowano
20 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Jaki świat?

Zagraniczne media mają ubaw że Ursula pozwala Tuskowi głupoty gadać w temacie lokacji inżynierów czy ekoabsurdów...

Po to tylko żeby nie zaszkodzić w wyborach ...

Na chwilę 

Znam kilka osób mieszkających na stałe w Niemczech od lat 70 ...

i wiem co mówią , a raczej chichoczą jak można być tak naiwnym 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Zagraniczne media mają ubaw że Ursula pozwala Tuskowi głupoty gadać w temacie lokacji inżynierów czy ekoabsurdów...

Po to tylko żeby nie zaszkodzić w wyborach ...

Na chwilę 

Znam kilka osób mieszkających na stałe w Niemczech od lat 70 ...

i wiem co mówią , a raczej chichoczą jak można być tak naiwnym 

https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-le-monde-pomocna-dlon-ursuli-von-der-leyen-dla-donalda-tuska,nId,21818572

Opublikowano

Fajny opis Pana Rafała: 

A w czym on niby lepszy?! Ze zna pięć języków? tak mi się nasuwa takie porównanie do pewnego króla, Michała Korybuta Wiśniowieckiego, którego jak opisuje kronikarz znał biegle 8 języków tylko w żadnym nie miał nic ciekawego do powiedzenia. Taka mała historia z Warszawy Pan Trzaskowski został zaproszony do dzielnicy Rembertów na spotkanie z ludźmi co prawda spotkanie nie dotyczyło tego ale ktoś ze zgromadzonych zapytał go o trapiące od wielu lat mieszkańców rozwiązanie dotyczące przejazdu kolejowego, na którym tworzą się gigantyczne korki. Pan Trzaskowski jako twórca stref czystego powietrza nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie.( Nie wierzę, że ten temat nie był poruszany na żadnych spotkaniu Rady miasta). Za to opowiedział anegdotę o swojej byłej narzeczonej, która pochodziła z Rembertowa. Przypuszczam, że mógłby to przełożyć na wszystkie pięć języków, które zna ale nie wyniknęło by z tego nic. Czy jest nieskazitelnie czysty jeżeli przemilczymy fakt, że w 20% finansują jego kampanie deweloperzy a on sam był w komisji tzw. czyścicieli kamienic za Pani Prezydent Gronkiewicz Waltz to w sumie tak. To, że jest przystojny no cóż jeśli są to wybory Mistera Polski to spoko. A co do gadek o tolerancji i wspólnej Polsce to świetnie wypadł na debacie z tęczową flagą. Ale mimo wszystko jeśli należysz do partii, która jak to powiedział Pan Schetyna, że jest najlepszym antypisem możesz liczyć na takie poparcie. "

Opublikowano

Pięknie podsumowanie tej " klasy wyższej "

z wykształceniem wyższym 😆 głosującej na utopię 

8 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

znał biegle 8 języków tylko w żadnym nie miał nic ciekawego do powiedzenia

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Kolejny sfrustrowany wyborca pis jak sobie powyzywa to mu ulży. Od tych 55 % tak wam nerwy puszczają?  NO bo przecież w pise wszyscy zdrowi przykład wyżej od bójki z Mateckim. Wyborca pisu zaproszony i wprowadzony przez posłów pis wymierzył prawo i sprawiedliwość innemu posłowi pis. Nie ma jak to zdrowe relacje w rodzinie.😄

Sfrustrowany...chłopcze prawda to Ciebie frustruje jak widać 😆

Ty wogóle spędzasz czas z jakąkolwiek rodziną jak 24/7 tu siedzisz i trolujesz? 🤦‍♂️

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

Oszustwo na mieszkanie nie zaszkodziło, to i rysunki nie zaszkodzą. Zaprzaństwo najwyższych lotów. " Panie, tego nie widać".

Na razie nie wiemy jak zadziała oszustwo namieszkanie. Bo na obu kandydatów zagłosowali mniej więcej wyborcy ich partii takie pis i po mniej więcej mają poparcie. Dla wyborcy pisu mieszkanie nie przeszkadzało pytanie czy będzie przeszkadzać innym ewentualnym z poza pisu?

7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Sfrustrowany...chłopcze prawda to Ciebie frustruje jak widać 😆

Ty wogóle spędzasz czas z jakąkolwiek rodziną jak 24/7 tu siedzisz i trolujesz? 🤦‍♂️

Nie kompromituj się. Kolejny co nie ma co napisać to się zajmuje moim czasem i co gdzie robię. A masz jakieś argumenty w tej dyskusji czy jednak tylko frustracje wylewasz?

Wasza agresja i wyzwiska pokazuje, że w te 55 % to jednak chyba nie takie pewne. 

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Nie lubię tatuaży ale one są dużo ludzi ma , nauczyłem sie tolerancji 🙃troche to było by  trudne

tolerancja nie jest równoważna z szacunkiem i to że i ja wiele rzeczy toleruję nie oznacza że nimi nie gardzę a tolerancja tylko tyle oznacza że ich nie atakuję

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

pewnie obecnie ciężko znalęść dziewczyne która nie ma żadnego malowidełka 

można można i niebawem będzie to jedno z głównych kryteriów wyboru bo mody się zmieniają najczęściej z jednej skrajności w przeciwną.

ale mamy wybór w tej drugiej turze; na innym temacie padło - "między pedałem a alfonsem" się okazuje - alfonsem dziergańcem

jak nie hedonista to masochista asceta

tfu!!! :P 

o a na priv w kontekście wyborów Jeden dopiero co mi napisał - "... już prawie koniec"
co prawda użył w dosłownym znaczeniu ale dla mnie akurat w tym momencie zabrzmiało to iście symbolicznie żeby nie napisać - proroczo xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2