Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

a od kiedy kiszony ogórek to jedzenie?

Wszystko co pojawia się na stole obok wódeczki, to jedzenie. Ważne aby nie było go więcej niż tej pierwszej,

Edytowane przez mirro
Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, Dastan napisał(a):

postawili na centrowego proeuropejskiego kandydata - brawa dla nich, że otrzeźwieli w końcówce.

Ordynarnie sfałszowane wybory nazywasz otrzeźwieniem?

Simion nie zgłosił zastrzeżeń przecież.

Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

Podobno Braun razem z ,,diediuszka,,Korwinem chcą założyć nową partię więc coś koło tyłka konfie chcą zrobić...

I mogą zrobić. Przyciągnął radykałów. Konfa się pcha na salony chce do rządu z pisem. A wielu pis się nei spodoba i mogą pójść do nich. Tacy mega anty.

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

a to streszczenie z filmu zrobione przez onet , ocencie sami  Tymczasem podczas konferencji prasowej Nawrockiego doszło do starcia z dziennikarzem TVN24. Kandydat PiS unikał odpowiedzi na pytanie o poręczenie za neonazistę ps. "Śledziu" i dopytywał, czy to ten człowiek był zatrudniony w miejskim urzędzie w Sopocie. — Nie wiem, gdzie pan "Śledziu" był zatrudniony — odparł dziennikarz. — No to pan jest nieprzygotowany do dyskusji. Proszę wykonać pracę reporterską — stwierdził Nawrocki. Zapraszamy do śledzenia relacji na żywo!

Ja bym się tym nie jarał. Każdy wyciągnie z tego swoje wnioski. Jedni powiedzą Nawrocki i kolejny gangus drudzy że znowu wina po bo go zatrudniali itd. Jedni powiedzą bokser wyprowadził cios inni, że Nawrocki znowu kręci. I znowu jakieś gangusy.

Opublikowano (edytowane)

Ja się odnosił co do rzetelności dziennikarskiej  Nawrocki odpowiedział na pytanie czego zabrakło temu dziennikarzynie z Onetu no i tu Nawrocki miał odpowiedz przygotowaną odpowiednio wczesniej więc sami mogli to wypuscić 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Ordynarnie sfałszowane wybory nazywasz otrzeźwieniem?

A tak dokładnie?

Na czym polegały te fałszerstwa?

Z ciekawości, bo ja nie zauważyłem...

• Confused 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

6 minut temu, DTaras napisał(a):

Czyli? Pasuje czy nie?

Definicja nie jest od tego, żeby pasowała. Ona jest i tyle🤷

Gdyby tak było to by "definicja", którą przytoczyłeś, w dwie strony nie szła. Zasadniczo w słowniku języka podaje się wyrażenia bliskoznaczne, synonimy i jest to początek drogi. Gdyby zaś przytoczyć definicję w ten sposób: "słowo opisujące kogoś lub coś, kto zachowuje się sztucznie, nienaturalnie, próbując zrobić wrażenie, że jest lepszy lub bardziej znaczący niż w rzeczywistości." rospostrze nam się przed oczami obraz osoby - nie słowa. Bowiem rozwiniemy zwyczajnie i dołączymy do suchego wyrazu obrazek amplifikującego fatyganta jeno nie przed kobitą a zbiorowo przed audytorium...

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał(a):

Ja się odnosił co do rzetelności dziennikarskiej  Nawrocki odpowiedział na pytanie czego zabrakło temu dziennikarzynie z Onetu no i tu Nawrocki miał odpowiedz przygotowaną odpowiednio wczesniej więc sami mogli to wypuscić 

Może i wypuścili ale Nawrocki o poręczeniu nie wiele powiedział to słabo to wypuszczenie wyszło.

Opublikowano

Unieważnienie pierwszej tury wyborów to nie jest fałszerstwo ? Jak Niemiecki Onet prowadzi kampanie tak samo amerykański TVN to jest ok ?

11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A tak dokładnie?

Na czym polegały te fałszerstwa?

Z ciekawości, bo ja nie zauważyłem...

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Nawrocki o poręczeniu nie wiele powiedział

Chyba nie ogladałes tego filmu.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Gdyby tak było to by "definicja", którą przytoczyłeś, w dwie strony nie szła. Zasadniczo w słowniku języka podaje się wyrażenia bliskoznaczne, synonimy i jest to początek drogi. Gdyby zaś przytoczyć definicję w ten sposób: "słowo opisujące kogoś lub coś, kto zachowuje się sztucznie, nienaturalnie, próbując zrobić wrażenie, że jest lepszy lub bardziej znaczący niż w rzeczywistości." rospostrze nam się przed oczami obraz osoby - nie słowa. Bowiem rozwiniemy zwyczajnie i dołączymy do suchego wyrazu obrazek amplifikującego fatyganta jeno nie przed kobitą a zbiorowo przed audytorium...

Muszę przyznać, że dobry jesteś...w rozwijaniu💪

Opublikowano
jarecki napisał:

Nawrocki uciął nie odpowiadając na pytanie. Teraz dziennikarze zaczną grzebać w czymś na co Nawrocki będzie przygotowany pomijając przy okazji ważniejsze elementy.

Qwazi napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Muszę przyznać, że dobry jesteś...w rozwijaniu💪

Zmieniłem się w Bosaka i mialem nadzieję sprawić pretensjonalne wrażenie.

Opublikowano

No i proszę Tusk naprawia po pisowskich nieudacznikach. Po tym jak pis otworzył Polski rynek na zalew płodów rolnych z UA od 6 czerwca zasady ulegają zmianie. Wróci stan z przed wybuchu wojny.

Opublikowano

To nic nie zmienia. Tak jak ja PiSu nienawidzę i co by nie zrobili to bym ich dalej nienawidził tak tutaj 3/4 tego forum to choćby Tusk przyznał każdemu gospodarstwu darmowy nawóz i niewolnika to oni i tak by na prawicę zagłosowali. Czemu to tak działa, nie wiem. Ale każdy i tak sobie wytłumaczy tak że Tusk źle zrobil

Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał(a):

I mogą zrobić. Przyciągnął radykałów. Konfa się pcha na salony chce do rządu z pisem. A wielu pis się nei spodoba i mogą pójść do nich. Tacy mega anty.

Sorki ale to są tylko mokre sny twoje i twoich mocodawców. nigdzie nie było jakiejkolwiek wypowiedzi, że konfa chce z pisem rządzić, to tylko narracja spanikowanych rządzących by zohydzić ta partię i zrównać przekaz: głos na konfę to głos na pis, nie zadziała, bo i w przypadku twoim czyli głos na lewice i 3 drogę to głos na KO średnio zadziałała, a bardziej zaszkodziło i  KO i 3drodze i lewicy.

Wyniki wyborów w pierwszej turze pokazują klęske rządzących, wcale nie Trzaskowskiego, bo jego partia przez 1,5 roku robiła wszystko by oprócz swoich fanatyków pozbyć się każdych innych głosów.  Pokazują wybory wynikiem i Brauna i Mentzena, że dojrzewa wśród społeczeństwa bunt przeciwko miernym 20 letnim rządom dwóch partii i opór w mniejszym stopniu fanatykom pisu i w większym stopniu  fanatykom KO.

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

No i proszę Tusk naprawia po pisowskich nieudacznikach. Po tym jak pis otworzył Polski rynek na zalew płodów rolnych z UA od 6 czerwca zasady ulegają zmianie. Wróci stan z przed wybuchu wojny.

Niemożliwe, czyżbyś uwierzył w to co obiecał Tusk.😁 Jeżeli nawet wróci stan sprzed wybuchu wojny to zapewne na krótki okres ,do momentu podpisania nowego porozumienia ,a to Unia decyduje a nie Tusk . Nie wykazywał bym takiego entuzjazmu ,szczególnie że obecnie mamy okres przedwyborczy .

Opublikowano (edytowane)

sporo zachowań z domu się wynosi wraz 

10 minut temu, kampl napisał(a):

To nic nie zmienia. Tak jak ja PiSu nienawidzę i co by nie zrobili to bym ich dalej nienawidził tak tutaj 3/4 tego forum to choćby Tusk przyznał każdemu gospodarstwu darmowy nawóz i niewolnika to oni i tak by na prawicę zagłosowali. Czemu to tak działa, nie wiem. Ale każdy i tak sobie wytłumaczy tak że Tusk źle zrobil

bo Tusk nie spełnia obietnic 🤣 , a Kaczyński juz ten nawóz dał pierwszy 🤣

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

To Ci nie bardzo wyszło w moim odbiorze...ale było to błyskotliwie żartobliwe i przyjemne w odczycie 😊

Tu może leżeć różnica. Dla mnie gdy ktoś gada, choćby sprawnie słowem operował, i nie przynosi treści - jest tylko aspirantem... albo antyperspirantem.

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

bo Tusk nie spełnia obietnic 🤣 , a Ka🤣

Jedną spełnił - odblokował pieniądze z KPO , w gruncie rzeczy to wcześniej dążył do zatrzymania tych środków. Ostatecznie wystarczyła tylko zmiana władzy bez wprowadzenia jakichkolwiek zmian w prawie.  Defacto pieniądze poszły - a czy ktoś wie gdzie one są? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Takeda napisał(a):

Sorki ale to są tylko mokre sny twoje i twoich mocodawców. nigdzie nie było jakiejkolwiek wypowiedzi, że konfa chce z pisem rządzić, to tylko narracja spanikowanych rządzących by zohydzić ta partię i zrównać przekaz: głos na konfę to głos na pis, nie zadziała, bo i w przypadku twoim czyli głos na lewice i 3 drogę to głos na KO średnio zadziałała, a bardziej zaszkodziło i  KO i 3drodze i lewicy.

Wyniki wyborów w pierwszej turze pokazują klęske rządzących, wcale nie Trzaskowskiego, bo jego partia przez 1,5 roku robiła wszystko by oprócz swoich fanatyków pozbyć się każdych innych głosów.  Pokazują wybory wynikiem i Brauna i Mentzena, że dojrzewa wśród społeczeństwa bunt przeciwko miernym 20 letnim rządom dwóch partii i opór w mniejszym stopniu fanatykom pisu i w większym stopniu  fanatykom KO.

Ty chcesz słyszeć to co ci pasuje wypierasz prawdę ale to nie wiele zmienia w realu. O wspólnych rządach mówił Wipler w wieczór wyborczy Zajączkowska. Mówili o tym też posłowie pis gdy Mentzen zaczął nagle atakować Nowogrodzkiego za mieszkanie. Pisowcy podnieśli larum, że nie tak się umawiali i Mentzen tak szybko jak zaczął tak szybko przestał. Nie bądź naiwny. Politycy konfy aż piszczą do konfitur władzy. Nie będą inni niż reszta. Na razie starają się kamuflować przed takimi naiwniakami jak ty ale co sprytniejsi to już widzą tym bardziej, że politycy sami co rusz się wysypują z tymi chęciami. A Mentzen nie popiera wprost Nawrockiego bo się tych anty boi.

Mentzen wie dobrze kto na niego głosował widział badania. Wielu młodych, przedsiębiorców, menadżerów i co powie im głosujcie na pis. On nawet nie jest taki głupi. Z drugiej strony są ci anty i co im powie głosujcie na pis? Nawrockiego? Przecież oni też wiedzą kto wpuszczał Ukraińców uchodźców itd.

23 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

Niemożliwe, czyżbyś uwierzył w to co obiecał Tusk.😁 Jeżeli nawet wróci stan sprzed wybuchu wojny to zapewne na krótki okres ,do momentu podpisania nowego porozumienia ,a to Unia decyduje a nie Tusk . Nie wykazywał bym takiego entuzjazmu ,szczególnie że obecnie mamy okres przedwyborczy .

A jeśli będzie babcia wąsy miała to będzie dziadkiem. Tak wygląda wasze pisowskie wypieranie świata realnego i życie złudzeniami. Po co twój umysł ma przyjmować real jak woli żyć w iluzji. Pis zalał rolników zbożem z UA a Tusk to na trwałe zablokował i wam to nie pasuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A jeśli będzie babcia wąsy miała to będzie dziadkiem. Tak wygląda wasze pisowskie wypieranie świata realnego i życie złudzeniami. Po co twój umysł ma przyjmować real jak woli żyć w iluzji. Pis zalał rolników zbożem z UA a Tusk to na trwałe zablokował i wam to nie pasuje.

Znaczy co zablokował ? Spowodował, że Ukraina nie ma zboża do sprzedania ? Bo aktualnie sytuacja jest taka, że ukraina nie za bardzo ma co sprzedawać, a taniej jej pchać wszystko przez Morze Czarne, więc do nas niewiele jedzie