Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Popijałeś kiedyś wódkę sokiem z czarnej porzeczki? No to z czego się robi ten sok? Z liści czy owoców?

Z aronii

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Popijałeś kiedyś wódkę sokiem z czarnej porzeczki? No to z czego się robi ten sok? Z liści czy owoców?

Ooo, ja tam bardzo lubię sok porzeczkowy pod coś mocniejszego. Albo nalewka porzeczkowa, to jest petarda ;) Tylko jak to nalewka, ciężka na żołądek, za wiele się nie wypije ;) 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak samo można Brix mierzyć, to po prostu stosunek cukru do wody ...

rzepak
Brix 14,3; 13,4
pH soku 6,14
ORP -44
Przewodność 6,14
Ntester 791
Edytowane przez Roman176
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Zawsze w restauracji biorę sok z czarnej porzeczki , lub jak nie ma to sok jabłkowy ale preferuje ten  pierwszy , jako popita też ewentualnie jak wspomniał Agrest sok z aronii 

Opublikowano

Ja tylko uświadamiam że sok z czarnej porzeczki może być sokiem z aronii

Czary mary ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

ylko jak to nalewka, ciężka na żołądek, za wiele się nie wypije ;) 

Kiedyś dziewczyny przywlokły Martini na imprezę. A że wcześniej wódka wyszła to w ramach eksperymentu waliliśmy to Martini i popijaliśmy sokiem porzeczkowym a tylko dlatego że pić się tego inaczej nie dało. W życiu mnie tak łeb nie bolał jak nazajutrz. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Już dawno PO nie pokonało PIS , Trzaskowski raz już przegrał z kandydatem PIS i dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki , jest światowy trend popierający prawicę i nacjonalizm . Z drugiej strony chciał bym widzieć pełnię rządów PO jako rolnik raczej niema zbyt dużego zagrożenia takim bezpiecznikiem może być PSL . 

Zawsze może być ten pierwszy raz. Tylko nie zapominaj że w tej chwili masz przewagę bo ludzie idą za ciosem. Wchodzisz do tego samego mrowiska jeśli nie masz lepszego kandydata od Trzaskowskiego. I tutaj jest problem PO bo tylko jego mają bo on jest łatwy w kierowaniu nim jeśli dojdzie do jego wygranej. Dojdzie do jego wygranej. Ludzie są jak powiedziałam ślepi na to co będzie. 

Zobaczymy jak rolnicy będą mówić jak wszystko powoli będą im odbierać bo będą musieli innych wzbogacać. PSL nic ci nie pomoże rozgrywka będzie się toczyć bez ich udziału bo to tylko plotka nic nie znacząca przy korycie dla większości obywateli. 

Opublikowano

do drugiej tury wejdzie rafal na pewno. natomiast w drugiej juz bym taki pewny nie byl. rafal chyba zbyt mocno postrzegany jest jako czlowiek tuska. tak pechowo dla nich, ze juz w lata rzadza, nic nie zrobili, jedynie jakas nagonka anty pisowa, ludzi to zaczyna draznic. jak to w zyciu bywa, rzad po objeciu wladzy systematycznie traci zaufanie ludzi. biorac rzad donalda, oparty na pościgu pis, nie dajacego niz poza tym, spadek jest znacznie szybszy. poczekamy, zobaczymy. obstawiam, ze w drugiej turze przewaga bedzie minimalna.

Opublikowano

mirro napisał:

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

ylko jak to nalewka, ciężka na żołądek, za wiele się nie wypije ;) 

Kiedyś dziewczyny przywlokły Martini na imprezę. A że wcześniej wódka wyszła to w ramach eksperymentu waliliśmy to Martini i popijaliśmy sokiem porzeczkowym a tylko dlatego że pić się tego inaczej nie dało. W życiu mnie tak łeb nie bolał jak nazajutrz. 

Yyy od wódki sprita i martini w jednakowych częściach puszczają gumki w dziewczyńskich stringach...

Siedzacybyk napisał:

do drugiej tury wejdzie rafal na pewno. natomiast w drugiej juz bym taki pewny nie byl. rafal chyba zbyt mocno postrzegany jest jako czlowiek tuska. tak pechowo dla nich, ze juz w lata rzadza, nic nie zrobili, jedynie jakas nagonka anty pisowa, ludzi to zaczyna draznic. jak to w zyciu bywa, rzad po objeciu wladzy systematycznie traci zaufanie ludzi. biorac rzad donalda, oparty na pościgu pis, nie dajacego niz poza tym, spadek jest znacznie szybszy. poczekamy, zobaczymy. obstawiam, ze w drugiej turze przewaga bedzie minimalna.

W drugiej turze to niema takiej Polski co by dokoptowała do Trzaskowskiego. Tak, że wiadomo kto będzie zgrywał szefa.

hubertuss napisał:

No to od poniedziałku możemy się szykować na nową odsłonę grillowania Batyra. Wyszło ,że w momencie zakupu mieszkania Jerzego Ż od samego siebie zasiadał w radzie fundacji pomagającej starszym osobom. Oj coś czuje, że mogą wyjść kolejne ciekawe kwiatki.

Nic to nie da i odwróci uwagę od ważniejszych tematów. Oni do tych USA polecieli do spindoktorów a nie Trumpa.

Opublikowano
10 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Ja myślę że już jest spalony w tych wyborach afera jedna już wystarczyła aby pewna grupa ludzi się od niego odsunęła

Za Trzaskoskim nie tyle i nie takich afer się wlecze a nie brakuje idiotów którzy mimo to wierzą w niego.

11 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

..krzyże wywoził z urzędów a teraz pismo Święte zaczął czytać 🙆‍♂️

Nie Pismo tylko Talmud i Torę.

• Like 2
Opublikowano

Popatrzmy realnie to "dupiarz" nie ma najmniejszych szans , jak by nie liczyć doliczać głosy kotłowni, i lewaków to nie maja njmniejszych szans na wygranie , to jest powtórka z przed dziesięciu lat jak to komorowski miał póścić w skarpetach Duduszenkę bo miał 62% a przerznął wybory tak i teraz Lafał ma szczyt mozliwości poparcia i wiecej nie podskoczy - tu by wygrać wchodzi tylko w rachubę przekręt i cuda nad urną - a i to jest mozliwe w dzisiejszych czasach .

Opublikowano

gdzies pisali ze z usa maja byc obserwatorzy pilnujacy wyborow, ale czy to cos da? czy mozna przekrecic takie wybory? ciekawe kogo obecnie sie bardziej obawiaja, karola czy slawka? dziwne tez, ze zendberg chce w 2 turze poprzec karola, a nie rafala?!

Opublikowano

Wie więcej co się dzieje i co może się dziać po wygranej rafcia. A akcja na peronie dobitnie pokazała co znaczy premier w Europie i jak się liczą z nami. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

gdzies pisali ze z usa maja byc obserwatorzy pilnujacy wyborow, ale czy to cos da? czy mozna przekrecic takie wybory? ciekawe kogo obecnie sie bardziej obawiaja, karola czy slawka? dziwne tez, ze zendberg chce w 2 turze poprzec karola, a nie rafala?!

Zandberg poprzeć Nawrockiego?wiem że Tuska nie cierpi https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-05-11/zandberg-uderza-w-rzad-bede-uzywal-brzydkich-slow/ ale wątpię żeby lewak Nawrockiego poparł... 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Image

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

45 minut temu, Agrest napisał(a):

Wie więcej co się dzieje i co może się dziać po wygranej rafcia. A akcja na peronie dobitnie pokazała co znaczy premier w Europie i jak się liczą z nami. 

Krzysztof Bosak
To jest smutna sytuacja, niezależnie co myślimy o premierze. To uderza w powagę i prestiż naszego państwa. Ta sytuacja nie powinna się wydarzyć. A rzecznik nie powinien tego publicznie przyznać. Wielopiętrowa amatorszczyzna. 

Opublikowano
9 minut temu, nie napisał(a):

Image

--------

Ooooo przepraszam ale w czasie pandemii ten dział usług również ucierpiał a był pomijany w dotacjach. To niech se teraz odbiją aby utrzymać się na rynku.😂 Jak zlikwidujemy ten dział naszej gospodarki, to przejmą ją Chińczycy.

Opublikowano

prostytucja była jest i będzie , być może trzeba ją troche ucywilizować , są potrzebne fundacje które będą maiały podglad na tą branżę i w razie przetrzymywania kobiet wbrew ich woli reagować i im pomagać , chyba fundacja lastrada troche pomaga 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Ja pierdziele...krzyże wywoził z urzędów a teraz pismo Święte zaczął czytać 🙆‍♂️😂

https://www.facebook.com/share/v/1CCpdd8fPL/

No i w tym piśmie napisane: "Bogu co Boskie cysorzowi co cysorskie". Jezus tak rzekł był.

mirro napisał:

9 minut temu, nie napisał(a):  -------- Ooooo przepraszam ale w czasie pandemii ten dział usług również ucierpiał a był pomijany w dotacjach. To niech se teraz odbiją aby utrzymać się na rynku.😂 Jak zlikwidujemy ten dział naszej gospodarki, to przejmą ją Chińczycy.

Ukrainki to już kiedyś przejęły i opyliły rumunkom. Repolonizacja mnie ominęła chyba.

marks50 napisał:

Popatrzmy realnie to "dupiarz" nie ma najmniejszych szans , jak by nie liczyć doliczać głosy kotłowni, i lewaków to nie maja njmniejszych szans na wygranie , to jest powtórka z przed dziesięciu lat jak to komorowski miał póścić w skarpetach Duduszenkę bo miał 62% a przerznął wybory tak i teraz Lafał ma szczyt mozliwości poparcia i wiecej nie podskoczy - tu by wygrać wchodzi tylko w rachubę przekręt i cuda nad urną - a i to jest mozliwe w dzisiejszych czasach .

Gdybyś patrzył realnie to wszystko zmierza do tego aby prezydent był w rezultacie z tej samej partii. Gdybyś patrzył realnie to przydało by się tę przyjaźń z kowbojami uszorstkować. Zatem realnie to lepiej gdyby był to jakiś Hołownia bo ciul wie kto Mięcenowi podpowiada. Zatem ten cały Trzaskowski może byłby faktycznym mniejszym złem.

Opublikowano

kłamca, oszust, głupek bez pojęcia o czymkolwiek, człowiek żyjący w bańce, niemający pojęcia o życiu, o otaczającej go rzeczywistości

ale po-łgłowki uwierzą we wszystko

stop pck :D