Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Coś jak Golicyjskiej bogactwo w postaci kupy gnoju na środku podwórka i płota z powiązanych sznurkiem palet ??

Z nim jest gorzej niż wszyscy myślą- chłop spojrzy przez okno zobaczy swoje nieszczęsne zmarnowane życie później spojrzy na sasiada-zobaczy jak ludzie żyją, opuści ,,łeb,, do samej podłogi i idzie pisać w necie jaki to on jest obywatel Polski A..współczuję...

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale to wina lewactwa że ludzie nie chodzą do Kościoła ...

Wystarczy w niedzielę odwiedzić kilka kościołów w mieście czy nawet przejeżdżać samochodem koło kościołów to wszędzie są ludzie.

Nie ma tak w niedzielę że podczas Mszy Św jest zajęte 3-4 ławki a reszta pustki

Kto nie chcę to nie chodzi regularnie jak np ja ale zdecydowana większość chodzi i to widać co niedzielę

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, DTaras napisał(a):

Mocno dwuznaczne takie. Żonce pokażę...

Ale ze niby już nie dajesz rady bo żonie chcesz pokazać żeby nie  męczyła😂

image.jpeg.ff323661d7a27aa1e05c41cbbd94e39e.jpeg

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
3 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Z nim jest gorzej niż wszyscy myślą- chłop spojrzy przez okno zobaczy swoje nieszczęsne zmarnowane życie później spojrzy na sasiada-zobaczy jak ludzie żyją, opuści ,,łeb,, do samej podłogi i idzie pisać w necie jaki to on jest obywatel Polski A..współczuję...

No tu się zgadzam w pełni z Tobą...

Nic dodać...

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał(a):

Wystarczy w niedzielę odwiedzić kilka kościołów w mieście czy nawet przejeżdżać samochodem koło kościołów to wszędzie są ludzie.

Kto nie chcę to nie chodzi regularnie jak np ja ale zdecydowana większość chodzi i to widać co niedzielę

Na wschodzie w małych miejscowościach może i tak ...

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jacus napisał(a):

🤣 

widzialem wczoraj ta wasza cywilizacje 😂

najlepszy komentarz to drewniane ekrany akustyczne..

Gdzie ty takie coś widziałeś bo też chciał bym zerknąć?

Słyszałem że mieli je montować w parkach itp ale są bardzo drogie.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał(a):

Racylku już raz pisałem na ten temat że ludzie bardziej jadą do kościoła pokazać się jacy to wierzący a w rzeczywistości urządzają bardziej pokazówki bogactwa a nie wiary. 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na wschodzie w małych miejscowościach może i tak ...

W mieście pójdziesz i też ci ludzie są .

Panuje narracja w opinii publicznej że mało kto chodzi a w rzeczywistości to nijak ma się do rzeczywistości .

Nawet nad morzem w czasie wakacji są dodatkowe Msze ci ludzie o 18 czy 19 są

1 minutę temu, PRIMO napisał(a):

Racylku już raz pisałem na ten temat że ludzie bardziej jadą do kościoła pokazać się jacy to wierzący a w rzeczywistości urządzają bardziej pokazówki bogactwa a nie wiary. 

Na wiosce owszem ludzie może i chcą się pokazać ale kto nie chcę to nie chodzi i nic się nie dzieje ale w mieście prawie nikt nikogo nie zna a kościoły nie świecą pustkami

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał(a):

W mieście pójdziesz i też ci ludzie są .

Panuje narracja w opinii publicznej że mało kto chodzi a w rzeczywistości to nijak ma się do rzeczywistości .

Nawet nad morzem w czasie wakacji są dodatkowe Msze ci ludzie o 18 czy 19 są

Akurat mieszkam na brzegu wsi i w niedzielę przed południem doskonale widać kto jedzie do kościoła, i za wiele to tych samochodów nie jedzie, nie wiem czy połowa tego co jeszcze 20 lat temu ...

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał(a):

ludzie bardziej jadą do kościoła pokazać się jacy to wierzący a w rzeczywistości urządzają bardziej pokazówki bogactwa a nie wiary. 

Przestań już oczerniać ludzi.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał(a):

Łooooo za tydzień nasza kolej na sprzątanie kościoła. Chyba se pojadę z Kercherem, to i schody umyją.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Łooooo za tydzień nasza kolej na sprzątanie kościoła. 

Nasz czarodziej też chciał to wprowadzić, że wsie sprzatają, ale skończyło się jak na pierwsze sprzątanie przyszły 2 osoby xD

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Akurat mieszkam na brzegu wsi i w niedzielę przed południem doskonale widać kto jedzie do kościoła, i za wiele to tych samochodów nie jedzie, nie wiem czy połowa tego co jeszcze 20 lat temu ...

To na pewno ilościowo nie jest tak jak 20 lat temu ale nie jest też tak, że przychodzi 5-10 osób na Mszę i trzeba zamykać kościół . Żaden kościół na dłuższą metę nie wytrzymałby finansowo gdyby ludzie nie przychodzili do niego

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nasz czarodziej też chciał to wprowadzić, że wsie sprzatają, ale skończyło się jak na pierwsze sprzątanie przyszły 2 osoby xD

Sprzątanie to akurat powinien sobie ksiądz sam zorganozwać zatrudniając pracownika.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

U nas kolejka jakoś dziwnie co raz częściej przypada, czyli chyba co raz mniej ludzi sprząta.

U mnie to samo bo ludzie chcą ale to nie oznacza że ludzie zaraz wypisali się z kościoła

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Sprzątanie to akurat powinien sobie ksiądz sam zorganozwać zatrudniając pracownika.

Jak coś w kolejce nie wypali to sam ogarnia temat.

2 minuty temu, racyl napisał(a):

U mnie to samo bo ludzie chcą ale to nie oznacza że ludzie zaraz wypisali się z kościoła

Generalnie to sie nie wypisali, tylko w p,ździe to mają.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał(a):

Przejrzyj na te zaropiałe oczenta. 

Pisze to co widzę a nie tak jak niektórzy zaklinają rzeczywistość. 🤷‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas od niedawna to jest. 

Jak na razie nie wiem ile osób przychodzi na to sprzątanie.