Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

bardzo dobrze, że nie ma, bo socjal to patologia ..

Jaki socjal ? Pomoc w sytuacji kryzysowej jak każda inna 

Wapnowanie - poprawa jakości gleb w Polsce 

Wymiana dachów - przeszkadza im eternit który ludzie legalnie kupili  to niech dają kasę na wymianę 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Gdyby nieudolne rządy PiSu to nie było by problemów z importem z UA czy mocznikiem po 6.000, sami natworzyli problemów a potem musieli je łatać publicznymi pieniędzmi. A suszowe ? Takich rzeczy być nie powinno, od tego są ubezpieczenia.

Właśnie tych pomocy nie powinno być, ktoś mądry w okresie prosperity sobie coś odłoży na ewentualne kryzysy, a patusy prosperite przejedzą a potem dej dej dej ... Im mniej dotacji i dotacyjek tym lepiej.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, pawel885 napisał(a):

Wapnowanie - poprawa jakości gleb w Polsce 

Wymiana dachów - przeszkadza im eternit który ludzie legalnie kupili  to niech dają kasę na wymianę 

Część tych kłopotów co to na nie dopłaty dawali pis sam wywołał jak np otwarcie granic z ua. Na susze dawali tylko jak wybory były jak nie było wyborów to nie było suszy.

Wapnowanie ok. Ale wtedy nie było wydatków na ochronę granicy na rozbudowę armii zakupy sprzętu wojskowego itd. Zresztą to była kasa z unii a nie od pisu.

Wymiana dachów jak chcesz to sobie wymień. Eternit nie wiem komu przeszkadza ludzie tego masę maja i wielu do bani nie bierze. Chcesz remontować rób za swoje a nie czekaj na mannę. Zresztą na dachy to też ujnia dała nie pis. Pis tylko wnioski zbierał. na pieniądze z KPO którego nie potrafili wziąć bo warunków nie spełnili.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
19 minut temu, pawel885 napisał(a):

Czyli twój guru cię okrada z twoich pieniędzy 

Bo nie ma już kasy na nic 🤔 

Dopłat do zboża nie ma 

Dopłat do nawozów nie ma 

Suszowego nie ma 

Dopłat do wapnowania nie ma 

Dopłat do wymiany dachów nie ma ...

A to wszystko się liczyło w ogólnym rozrachunku i w skali roku to były spore sumy 

I bardzo qr** dobrze, że nie ma.

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

Dopłaty do nawozów były to fakt ale te pieniądze z ludzi zdarli. W jeden dzień 50 % na nawozy podwyżkę azoty walnęły. Ludzie im na te dopłaty dali. 

Przestań już bo jeszcze ktoś uwierzy ...

Drożyzna to była przez handlowców Januszy biznesu co już nie wiedzieli ile za co brać 

Prosty przykład gaz propan butan w butlach 11kg 100 zł nie rzadko przekraczał i bierzta bo jutro będzie tylko drożej 

A z hurtowni gazów technicznych przywozili ten sam po 60 zł 😂

• Like 2
Opublikowano

Rada Unii Europejskiej🇪🇺 jednomyślnie usunęła z listy sankcyjnej bliskiego współpracownika Putina🇷🇺, Wiaczesława Mosze Kantora, który posiada niemal 20% akcji strategicznej spółki chemicznej Grupa Azoty. 

Kantor został dopuszczony do Azotów za czasów poprzedniego rządu Tuska. 

Polska nie skorzystała z prawa weta wobec tej decyzji.

trump pomaga putinowi :D 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, dysydent napisał(a):

wysoce prawdopodobne że TVP zasugeruje jakiś film o mafiach usuwających niewygodnych świadków

długo nie trzeba było czekać i co prawda nie TVP trafiłem (pewnie dlatego że nie mam telewizora) a Onet który wprawdzie chowa się za michnikiem że niby to tamci pierwsi no ale

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/co-zeznala-barbara-skrzypek-media-mogla-obciazyc-jaroslawa-kaczynskiego/qcxng4j,79cfc278

zatem mamy sugestię jakoby Nieboszczka była niewygodnym świadkiem przede wszystkim dla pisu

prymitywna ta nasza propaganda jeśli wszystko można przewidzieć zanim się na szpaltach tych różnych szmatławców pojawi

a że to propaganda to mamy póki co tylko domysły i interpretacje tych domysłów zanim pojawiły się jakieś potwierdzone informacje np oskarżeń prokuratury na pdst tych zeznań czy choćby oficjalnie potwierdzona przyczyna śmierci.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Chciało się darmowego dachu. Pis przed wyborami omamił ludzi rozpisał program na który nie miał kasy i nie zamierzał nic dawać bo KPO nie było. A teraz wiadomo do kogo pretensje.

4 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Przestań już bo jeszcze ktoś uwierzy ...

Drożyzna to była przez handlowców Januszy biznesu co już nie wiedzieli ile za co brać 

Prosty przykład gaz propan butan w butlach 11kg 100 zł nie rzadko przekraczał i bierzta bo jutro będzie tylko drożej 

A z hurtowni gazów technicznych przywozili ten sam po 60 zł 😂

Ja akurat w dniu ogłoszenia przez azoty o 50 % wyższych cenników kupiłem u handlowca tego co kupuje po starej cenie. Cennik plus 50 % ogłosiły same azoty na nawozy któe mieli w magazynach i których produkcja nic ich drożej nie kosztowała bo je już mieli. Sami wywołali falę spekulacji. Wiec kto jest mądry to uwierzy głupi będzie myślał ,że to wszystko jacyś spekulanci jak za komuny. Poszukaj sobie nawet tu na forum poszło info o tych cennikach z GA dlatego od razu tel do kumpla zrobiłem i mi sprzedał. 

5 minut temu, nie napisał(a):

Rada Unii Europejskiej🇪🇺 jednomyślnie usunęła z listy sankcyjnej bliskiego współpracownika Putina🇷🇺, Wiaczesława Mosze Kantora, który posiada niemal 20% akcji strategicznej spółki chemicznej Grupa Azoty. 

Kantor został dopuszczony do Azotów za czasów poprzedniego rządu Tuska. 

Polska nie skorzystała z prawa weta wobec tej decyzji.

trump pomaga putinowi :D 

Nie wiem jakie były motywy ale przy tym ile Trump pomógł ruskim to jest ułamek promila. Dzięki Trumpowi ruscy odzyskali region kurski. A ty wjeżdżasz z jakimś jednym ludkiem.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał(a):

romus-gdybys tylko dodal o jaka spolke chodzi ..

produkuje jakieś ciuchy ale tak z ciekawości 

Eksperci Krajowego Rejestru Długów wskazali, że "firmy zwalniają w Polsce coraz więcej pracowników – w ostatnim czasie zatrudnienie straciły kilkusetosobowe grupy w różnych przedsiębiorstwach  popularną formą zatrudniania są kontrakty B2B. Obecnie wiele podmiotów prowadzi zwolnienia grupowe, ale przy zgłaszaniu takiego zamiaru do urzędów pracy nie uwzględnia osób na kontraktach. Rzeczywista skala redukcji jest więc znacznie większa.

Opublikowano (edytowane)

Wojciechowski z pisu co to przepisał zielony ład z programu psi. Bo Tusk to raczej był jak marszałek sejmu w PL. Nic nie mógł. A wasz Wojciechowski byl komisarzem rolnictwa i co narobił.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał(a):

Taką mam historyjkę. Kiedyś zamówiłem i w jednym i w drugim wysyłkowo. Przywiózł mi kurier paczułki od tego samego nadawcy...

możliwe na kilka sposobów i wcale to nie przeczy iż to odrębne firmy
np tacy pośrednicy jak ceneo
jak to się nazywa? sgregatorzy ofert czy jakoś podobnie a to nie jedyny przypadek gdy od różnych firm jeszcze inna konfekcjonowanie i logistyką obsługuje

oczywiście nie dowodzi to też niczego w drugą stronę ale wystarczy popatrzeć na asortyment ofert markta i experta
za duże różnice jak na jedną firmę i nawet jeśli współpracują w podziale rynkowego tortu to... a dobra bo zaraz bym musiał ceny, promocje, marże i jeszcze jakich ofert nigdy nie będzie w niemieckich sieciach a w nie niemieckich i owszem

jeśli te marki coś łączy to bardziej chiński kapitał i produkt bardziej niż niemiecki czy polski

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Chciało się darmowego dachu. Pis przed wyborami omamił ludzi rozpisał program na który nie miał kasy i nie zamierzał nic dawać bo KPO nie było. A teraz wiadomo do kogo pretensje.

No ale teraz płemier załatwił KPO, a dotacje na wymianę etrnitu zostały wykreślone z programu 🤣

https://www.farmer.pl/finanse/dotacje-z-czyste-powietrze-2025-nie-dla-domow-z-azbestem-na-dachu,156802.html

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Widać są ważniejsze sprawy niż twój dach np rozbudowa armii czy ochrona granic.

popaprańce mieli dwie kadencje pod rząd przed pisdzielcami i w gorszym stanie zostawili armię i granice niż zastali to dlaczego mamy wierzyć że teraz będzie inaczej?
zwłaszcza że nie dalej jak wczoraj powierzyli to wszystko xujni czyli komu? przecież xujnia nie ma swojej armii ani wojsk ochrony pogranicza, nawet jednolitych służb celnych nie ma

Opublikowano
41 minut temu, binek napisał(a):

No ale teraz płemier załatwił KPO, a dotacje na wymianę etrnitu zostały wykreślone z programu 🤣

A wtedy KPO zablokowane a pieniądze były 😂 

No cuda 

41 minut temu, hubertuss napisał(a):

Widać są ważniejsze sprawy niż twój dach np rozbudowa armii czy ochrona granic.

Przecież unia daje na armię 😂

Screenshot_20250316-094427.png

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

akurat w dniu ogłoszenia przez azoty o 50 % wyższych cenników kupiłem u handlowca

Patrz a u nas byli " mądrzejsi" 

Powiedzieli że nawozów nie ma

A potem sprzedawali stare po 4000

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał(a):

A ja w piątek se klikałem po programach i trafiłem film z Laurą Gemser...

łooooo Panie, a gdzieś Ty trafił, jakie to  kanały takie klasyki pokazują?😂

Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mają za sobą UE i postkomusze sądy więc mają wywalone na jakieś tam prawo.

Ale że co? Że postkomusze sądy ścigają postkomunistów postkomunistycznymi metodami? 🤣 Może to jednak jest jakieś rozwiązanie? 🤣