Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz psioczą na Trumpa a beda pierwsi w kolejce żeby klepać go po plecach.

No Nowogrodzki już ćwiczył w masarni na kiełbasie prowadzenie polityki międzynarodowej pod stołem w Białym Domu xD

• Haha 2
Opublikowano

wydaje mi się , że tramp postawił sprawę jasno: albo przestaniecie przekrecac kase, albo zamkne kurek z forsą! przeciez to co sie dzieje z pieniedzmi im wyslanymi to przegiecie. Nasza bron znajdowana jest nawet na czarnym rynku w szwecji , norwegi. Handlują czym sie da, a kase przewalaja. Nie zdziwiłbym sie , gdyby obieg pieniadza wygladał tak: nie mozna zajumac z ministerstwa skarbu usa pieniedzy, wiec wlewa sie ja do ukrainy, tam trop sie urywa, bo nie ma rozliczania. Nastepnie kasa wraca czesciowo dla np. demokratow usa , ale do kieszeni, a czesc do dygnitarzy urkainy. Tramp o tym wie, a ze nie nawidzi teczowych , to chce im odciac kroplowke.

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, nie napisał(a):

tzn. że co raz więcej debili jest na świecie

wytłumaczcie peowskie głąby, jak to jest, że o usa, które dały ukrainie najwięcej uzbrojenia i pieniędzy mówicie, że zdradziły ukrainę?

a np. niemcy, które dały ukrainie mniej niż większość mniejszych państw, kilkanaście razy mniej niż polska, niemcy które dają co roku rosji 10 razy więcej pieniędzy za gaz i ropę niż dają pieniędzy ukrainie, są dla was ok?

to powinno się leczyć

Mogłeś milczeć ale chciałeś się wygłupić i zadałeś durne pytanie głąbie pisowski. Pieniądze dawała poprzednia administracja. Ta nie dała nic ta oddała UA do RU.

12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz psioczą na Trumpa a beda pierwsi w kolejce żeby klepać go po plecach.

Tak tak Duda pojechał poklepać. Całe 7 minut na to miał. 

Ty naprawdę tutaj się ośmieszasz. Z jednej strony powołujesz się na Lecha Kaczyńśkiego i to co mówił o UA RU itd. Z drugiej strony chcesz tłumaczyć, że Putin przed którym Kaczyński przestrzegał robi fajne rzeczy bo osłabia UA. Szpagaty intelektualne godne wyborcy pius. Putin jest zły ale robi fajne rzeczy. Kaczyński się w grobie przewraca na myśl co wyborcy jego braciszka wygadują. A wszystko dlatego, ze was Trump oszukał i musicie jakoś z tego wybrnąć.

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No Nowogrodzki już ćwiczył w masarni na kiełbasie prowadzenie polityki międzynarodowej pod stołem w Białym Domu xD

Może pisowcy z dudą wchodzili amerykanom w dupe ale przynajmniej mieli z tego jakieś korzyści np Fort Trump czy możliwość kupna broni. Tusk nawet nie ma komu wchodzić w dupe - trumpa wyzywał od ruskich agentów, zachód europy  ma go za nic. 

Powiedz bobek jak ty byś teraz to rozegrał?

Moim zdaniem słuszną opcją dla Polski jest sojusz z USA i rzobudowa własnej armii. Jak ty to widzisz? Na kogo postawić?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

A wiecie dzbany co jest najlepsze? Że Trump zmusi ukraińców do zawarcia pokoju, Polska dostanie kpa w d i jeszcze pretensje od ukropków że za mało pomogliśmy a Niemcy i reszta będą dalej pompować budżet Rosji na następną wojne.

Ta... a rura z gazem przez ukrainę to nie jest potrzebna wcale...

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Mogłeś milczeć ale chciałeś się wygłupić i zadałeś durne pytanie głąbie pisowski. Pieniądze dawała poprzednia administracja. Ta nie dała nic ta oddała UA do RU.

tyle wiesz o usa ile usłyszysz w tvn, twoja głupota i tobie podobnych jest nieograniczona

każdy pakiet zatwierdzał kongres i za każdym pakietem głosowali republikanie

to trump w ostatnim dniu swojej poprzedniej kadencji nałożył sankcje na ns i kilka dni temu przedłużył sankcje na rosję

• Haha 1
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

wydaje mi się , że tramp postawił sprawę jasno: albo przestaniecie przekrecac kase, albo zamkne kurek z forsą! przeciez to co sie dzieje z pieniedzmi im wyslanymi to przegiecie. Nasza bron znajdowana jest nawet na czarnym rynku w szwecji , norwegi. Handlują czym sie da, a kase przewalaja. Nie zdziwiłbym sie , gdyby obieg pieniadza wygladał tak: nie mozna zajumac z ministerstwa skarbu usa pieniedzy, wiec wlewa sie ja do ukrainy, tam trop sie urywa, bo nie ma rozliczania. Nastepnie kasa wraca czesciowo dla np. demokratow usa , ale do kieszeni, a czesc do dygnitarzy urkainy. Tramp o tym wie, a ze nie nawidzi teczowych , to chce im odciac kroplowke.

Skoro jest na czarnym rynku w szwecji to przez Morze Czarne nie wyszła.

MariuszDe napisał:

No właśnie interesy najważniejsze nieważne z kim z terrorysta morderca ważne żeby kasa się zgadzała.I co z tej wiedzy teraz?dużo ludzi poszło do piachu a Niemcy to dalej pewnie przebierają pod stołem nogami żeby wrócić do interesów z Rosją...zresztą piszesz że Niemcy mają swoje interesy no to jest ok i ich wybielasz?pójdźmy w takim razie dalej Trump też ma swoje...

To się wszystko opłaca póki wojna trwa. Ludziska myślą, że jak ukraina polegnie to gaz stanieje podczas gdy Ludzie na podstawie dajmy na to roku 2020 wiedzą że nie do tego to zmierza.

Opublikowano

Maciej Wąsik
"Komisja" ds. Pegazusa to prawdziwy cyrk. O 10.34 przegłosowali wniosek o ukaranie mnie za niestawiennictwo. Ale wezwali mnie dopiero na 14.00!!!  Polityczna hucpa i prawne partactwo. Gang Olsena.

kolejny przykład "wysokiej inteligencji" peowskich debili

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Trochę mnie też ta amerykanizacja zatrważa bo może i rakieta innowacyjna ale takemnic tam już żadnych niema.

Bo Oni skonstruowali rakietę Bez szpiczastego nosa. A na to jeszcze nikt nie wpadł.🤣Zamiast tego z przodu ogon bobra.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może pisowcy z dudą wchodzili amerykanom w dupe ale przynajmniej mieli z tego jakieś korzyści np Fort Trump czy możliwość kupna broni. Tusk nawet nie ma komu wchodzić w dupe - trumpa wyzywał od ruskich agentów, zachód europy  ma go za nic. 

Powiedz bobek jak ty byś teraz to rozegrał?

Moim zdaniem słuszną opcją dla Polski jest sojusz z USA i rzobudowa własnej armii. Jak ty to widzisz? Na kogo postawić?

Sojusz z pajacem który obecnie rządzi USA jest bez sensu ... Tyle samo wart sojusz z samoopalaczem co z Putinem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie mówie o tym tylko o tym co mówił kaczyński i jak sikorski z tuskiem się z niego śmieli.

A czy Śp Prezydent Kaczyński, gdyby doczekał tego co odwala Trump, nie bałby się własnej przepowiedni? 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

co odwala?

Wywiera nacisk na państwo co się broni przed agresorem aby to przestało się bronić , bo inaczej pokoju nie będzie. To jest tak samo pojebane jak fakt iż Izrael podczas każdej wojny obronnej ( a innych nie prowadzi) powiększa swoje terytorium.

No nie mówmy że to perfumeria.

27 minut temu, nie napisał(a):

aciej Wąsik
"Komisja" ds. Pegazusa to prawdziwy cyrk. O 10.34 przegłosowali wniosek o ukaranie mnie za niestawiennictwo. Ale wezwali mnie dopiero na 14.00!!!  Polityczna hucpa i prawne partactwo. Gang Olsena.

Ja bym zgodnie z wezwaniem poszedł na wyznaczoną godzinę i na portierni kazał se podbić kwit że byłem. 🤣

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Wywiera nacisk na państwo co się broni przed agresorem aby to przestało się bronić , bo inaczej pokoju nie będzie. To jest tak samo pojebane jak fakt iż Izrael podczas każdej wojny obronnej ( a innych nie prowadzi) powiększa swoje terytorium.

co to za głupoty?

robią co mogą, wysyłają uzbrojenie i pieniądze, a wcale nie muszą, mogą się spakować i wrócić do usa, wtedy zobaczymy jaki będzie pokój

ludzie w usa już nie chcą wydawać pieniędzy na pomoc ukrainie gdy ich poziom życia ciągle spada, usa są bardzo mocno zadłużone i chcą doprowadzić do jakiegoś rozejmu chociaż, przy okazji trochę zarabiając, co może nie jest moralne, ale w polityce nie o moralność chodzi tylko o skuteczność

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

jasne najlepiej  zarobić na ofiarach ,to takie amerykańskie ,bo przecież ten kraj lata napadał rabował i wykorzystywał ,mało tego kilkadziesiąt lat prowadził wojnę domową ,toć to ostoja pokoju 

Europa musi postawić na swój przemysł/ zbrojeniówkę i to zrobi ,nie ma wyjścia nie ma co napychać kieszenie zdrajcom 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, mirro napisał(a):

najpierw podpuścili obietnicą że przyjmą do cywilizowanego bardziej niż ruski świat, podzbroili i obiecali przyjąć do NATO co było jawnie wymierzone w rosję a gdy ta wyprowadziła atak uprzedzający i dochodzi do jatki bo Ukraińcy uwierzyli że mają naprawdę silnego sojusznika który pomoże im się w pełni skutecznie obronić i stanęli do walki to teraz sojusznik ogon pod siebie i zostawia na lodzie w obliczu przecież jeszcze większej nienawiści kacapów niż przed tym wszystkim.

teraz zmuszają do kolejnego ustępstwa o równie szemranej wiarygodności jak porozumienie budapesztańskie i jeszcze każą się okrzyknąć orędownikami pokoju i obrońcami wolności?

Trump doskonale wie że to tak wygląda i bardzo ryzykownie sobie poczyna choćby i tym dziś w nocy - ciekawe czy starlinka też wyłączyli? - i ... a nie mam czasu i tylko jeszcze jedno; jeśli Tusk ma rację w tym co kiedyś mówił iż Trump jest ruskim agentem to my wszyscy mamy równo przeebane razem z Tym Tuskiem niezależnie czy kto Tuska toleruje czy nienawidzi i nie wiem czy sytuacji nie pogorszyło by jeszcze bardziej przedstawienie przez Tuska już teraz nawet bezsprzecznych na swe skarżenie dowodów.

Po co Trumpowi taki wasal jak Polska w tym regionie? odpowiedzcie sobie sami bo ja nie mam na razie czasu
odpowiedzcie sobie też jak i Polskę potraktuje gdy uzna że już Mu niepotrzebna?
już słyszę w wyobraźni - chcecie polaczki by was przed niemcami kto obronił? "ruskie wprawione"

a że obronia dla siebie? a to już se z ruskimi uzgadniajcie bo my pokój szanujący i trzeciej wojny ...itd i kolejny raz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sojusz z pajacem który obecnie rządzi USA jest bez sensu ... Tyle samo wart sojusz z samoopalaczem co z Putinem ...

Dobra skończmy z tym  dudą, on ma wywalone. Co teraz? Co zrobi Rafau?

45 minut temu, MariuszDe napisał(a):

I czyj plan jest realizowany? -TRUMPA

Mały banderowiec sam nie istnieje.

Europa nic nie znaczy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dobra skończmy z tym  dudą, on ma wywalone. Co teraz? Co zrobi Rafau?

A skąd ja mam to wiedzieć. Rafała się spytaj, ja na jego miejscu z Trumpem jak i z Putinem bym nie rozmawiał ... Bo to w sumie jedno i to samo szemrane towarzystwo ... Zresztą, Hamburgery największe co teraz mają to ego, Chiny już się pojawiają im w lusterku a za 20 lat to jedyne co widzieć będą Hamburgery to oddalający się tylny zderzak Chin ... I zalecałbym naszym politykom, czy to lewym czy prawym spojrzeć na kierunek daleko azjatycki ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

2 godziny temu w radiu wypowiadał się peowski generał o małym banderowcu - obrażony wyjechał z usa, pojeździł po europie, podpisał kilka nic nie zanczących papierów, usłyszał - god work, god lak bat no manej  i nic z tego nie wynika. Wrócił do ukrainy od  ludzi co mają coś w głowie usłyszał że jest w d*pie i teraz dał sygnał  usa że podpiszą umowe o minerałach 🤷‍♂️

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A skąd ja mam to wiedzieć. Rafała się spytaj, ja na jego miejscu z Trumpem jak i z Putinem bym nie rozmawiał ... Bo to w sumie jedno i to samo szemrane towarzystwo ... Zresztą, Hamburgery największe co teraz mają to ego, Chiny już się pojawiają im w lusterku a za 20 lat to jedyne co widzieć będą Hamburgery to oddalający się tylny zderzak Chin ... I zalecałbym naszym politykom, czy to lewym czy prawym spojrzeć na kierunek daleko azjatycki ...

No widzisz? Szczekać mozna ale jakąś wizje trzeba mieć.

Bobek to ty jestes za pisem co kupował broń z korei?

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Weź soe chłopie nie ośmieszaj...takiego prezydenta nam trzeba 😎

https://www.biznesinfo.pl/trump-nie-rzuca-slow-na-wiatr-nowe-cla-uderza-2-kwietnia-bawcie-sie-dobrze-mo-wem-040325?fbclid=IwY2xjawIz0-pleHRuA2FlbQIxMQABHRwCmI4TjXTVKMe7kHLa4qcqQBUw0IEF7RJEPCf1_nmR-djhbZJ1gumyGw_aem_QkfkTF00nhP2IpaXMMPe_Q

• Haha 1