Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

oficerowie nawet nie zaczepiali ich. Słuchali praktycznie jednego dowódcy. A na oddziale co tam się działo 🙆‍♂️  

No i pomyśl sobie co się stanie jak to towarzystwo pojedzie na zachód, do nas, do Niemiec itp itd. Czy nie lepiej było jak Bidon to dotował niż jak teraz Trump chce im odciąć finansowanie ?? Z perspektywy finansów USA to dla nich ten Trump może i lepszy, ale z naszej, Polskiej perspektywy tylko kompletny idiota może się cieszyć z tego co wyczynia ten debil wysmarowany samoopalaczem i jego klaun przydupas Musk ...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dysydent napisał(a):

nno dobra bo prawie mnie to rozbawiło jeśli czytelników Lema od razu uznajesz za kosmonautów
( @mirro, @12Pafnucy - czytacie to? ;) xD )

I na ciula lata treningów, przygotowań kiedy wystarczy se Lema poczytać i od razu droga ad astram otworem stoi? Trza jaki projekt racjonalizatorski napisać i do Polskiej Agencjo Kosmosu wysłać. Może ilość Polaków w kosmosie od razu się powiększy?

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Ktoś gdzieś już o tym mówił 

Wojna niestety niszczy ludzi, likwiduje niektóre odruchy "człowieczeństwa". Człowiek który kilka miesięcy lub lat spędził w okopach nie jest tym samym człowiekiem który szedł na tą wojnę ...

Zwyrol też człowiek czeba pamiętać. Wprawę w kopaniu rowów też ma..

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

I na ciula lata treningów, przygotowań kiedy wystarczy se Lema poczytać

no jeszcze trzeba mieć certyfikatora bo bez certyfikatu dzisiaj nic
ja swojego już mam, a Wy? xD

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i pomyśl sobie co się stanie jak to towarzystwo pojedzie na zachód, do nas, do Niemiec itp itd. Czy nie lepiej było jak Bidon to dotował niż jak teraz Trump chce im odciąć finansowanie ?? Z perspektywy finansów USA to dla nich ten Trump może i lepszy, ale z naszej, Polskiej perspektywy tylko kompletny idiota może się cieszyć z tego co wyczynia ten debil wysmarowany samoopalaczem i jego klaun przydupas Musk ...

Im nie wytłumaczysz. Oni muszą w d dostać aby dotarło bo myślenie ciężko idzie i przewidywanie. Trump dla nich dalej idole bo banderowców ciśnie. Ato, że nam zaszkodzi to ich umysły nie obejmują tak daleko do przodu.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

W latach 2006-2007 będąc w wojsku sam się o tym przekonałem. Miałem styczność z 3 grupami żołnierzy po misjach w Iraku oraz Libanie. Jedna grupa szkolącą się w jednostce to dosłownie psychole, oficerowie nawet nie zaczepiali ich. Słuchali praktycznie jednego dowódcy. A na oddziale co tam się działo 🙆‍♂️  

Po powrocie zawsze ktoś chciał kogoś pacyfikować. I to było najgorsze. Zmienia się też trochę optyka i poczucie czasu. Są rzeczy ważne i mniej ważne. Czystośc obuwia i zarost przestają być najważniejsze. Rytm życia jest inny tam i tu. Tu musi zgadzać się konspekt z punktami nauczania podczas zajęć. Ale to nie tak. Jak widzisz że możesz nauczyć czegoś ważniejszego niż w kwicie, bo to się przydało, to robisz to. Z reguły prowadziłem strzelania ze strzelcami kbkAK. Nikt nie chciał, bo to kupa ludzi i nic atrakcyjnego. Raz zastąpił mnie gościu i połowa nawet nie zdążyła raz strzelić podczas zajęć. Za to brandzel na punktach nauczania był wzorowy.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

zdolnych studentów zostawią u siebie.

a slang ''milionerów'' :) wyśla do nas :) tylko wtedy nie wystarczy 50 ośrodków tylko trzeba będzie więcej . Jedyny plus Indian ze miejsca na cmentarzu nie zajmują bo u nich to pare kilo drewna , zgrlluja i do Wisły zmiotki zamieść potem wystarczy ozonowac wode bo wiadomo ze "ozon zamieni się w tlen " :)  i nastąpi przekarmienie ryb :)   

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, marks50 napisał(a):

Jedyny plus Indian

Eeeeee to kijowo że wyłapali te dziko żyjące krowy. Może choć trochę by im to ojczyste strony przypominało. Święte zwierzęta tak daleko od domu spotkac, to jest coś.

• Haha 1
Opublikowano

Maja takze minusy oprócz oczywistych bo lubuja sie w kolorach i jak zaczną świetować swoje święto kolorów to lewactwo skrzywione bedzie sie cieszyc jak z tęczy .z drugiej strony uważają lewą rękę za nieczystą to i może lewaków uznają za nieczystych :) . Co kraj to obyczaj :) 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Czyli Niemcy mają cały czas problem z tanią siłą roboczą a zdolnych studentów zostawią u siebie.

Błędy techniczne na forum..

Już wiemy że Duda zrobił sobie wycieczkę. Nie musisz prawie w każdym poście o tym pisać :ph34r:.

Skoro tak to Trzaskowski powinien się jeszcze bardziej bać. Tyle tygodni kampanii i zaledwie 30 % poparcia, taki kandydat.

Mania wielkości. Polska A. Mitoman.

wsiowy asie pamietasz ogarka ?? wszedl na fb mojej zony i zostal lokatorem choroszczy.

ciebie taki los chyba nie spotka -on byl od lat chory a ty jestes po prostu glupi.

27 minut temu, dysydent napisał(a):

widzę w dobrym zdrowiu jesteś jeśli chce Ci się przyebać do kogoś tylko po to aby takie ... co to ma być?
aniś mi czy komukolwiuek co tym mendowaniem wyjaśnił a i dowcip mizerny bo setny raz to samo powtarzasz... eee tam
prywatnie musisz być niezłym kawałem mendy i u takich nikt się w niczym nie zapomoże a z resztą i nie masz nic do zaoferowania bo żadnej wartościowej Wiedzy u Ciebie na tym forum ani rolniczej ani żadnej innej nie przypominam sobie abym natrafił to wiesz co? jeśli tylko na tyle Cię stać co tym razem to weź mi d.. nie zawracaj swoimi mizernymi popisami co niby mają być dowcipne a częściej wychodzą Ci źenujace i dopiero jak co naprawdę dobrego wymyślisz; a potrafisz, to wtedy
nno dobra bo prawie mnie to rozbawiło jeśli czytelników Lema od razu uznajesz za kosmonautów
( @mirro, @12Pafnucy - czytacie to? ;) xD )

a co do Wałkuskiego to rzeczywiście; gość zadał jak najbardziej sensowne pytanie o wiele sensowniejsze jak ta reszta tej całej pyskówki z tej parady buców na cały świat transmitowanej. Te buce nie zasługuja na tak poważne  traktowanie jak muszą je traktować tacy Wałkuscy, my wszyscy i do tego jakieś inne mendy w czysto technicznym pytaniu czy amerykański prezydent obecny jest bardziej prorosyjski niz poprzedni potrafią się dopatrzyć prowokacji na miarę rozpętania trzeciej wojny światowej.

mądrość nie jest potrzebna po to by radzić sobie z madrymi a z głupcmi i zawsze trafi się taka banda głupców na których nie ma takiej mądrości aby sobie z nimi poradziła

btw - przekaż swoim sąsiadom moje wyrazy współczucia za Twoje sąsiedztwo :P

w krakowie jest ulica lema-dysio wiesz co masz z nia wspolnego ?? przez wiele lat byla rownie uzyteczna jak twoja niezmierzona wiedza o swiecie ..czyli konczyla sie slepo przez jednego idiote ..

facet rowniez mial przekonanie o swojej wyzszosc nad innym -odlatywal w kosmos ale na ziemie go po 3 latach sciagneli.

walkuskiego slucham od lat w trojce..jego  komentarze zawsze byly osadzone na wiedzy i rozsadku..inaczej niz twoje.

znam paru tobie podobny i raczej ich sasiadom wspolczuje..wczoraj rozmawialem krocej lub dluzje z  prawie kazdym siasiadem ..jednemu sprzedalem zboze drugiemu siano. z 3 o nartach pogadalem , z innym o psach.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DTaras napisał(a):

Ruscy mają tę broń i co? Użyli jej? Ale kalkulują jej użycie z innych kierunków. Cały ten Donbas. Czy zdobywanie go jest konieczne przez wyburzanie? A może chodzi o to, że jak się teren zniweluje to nikt tam nie będzie chciał wracać, sprawy własności się same rozwiążą, żolnierzom wystarczą namioty a kopalnie będzie można ustawić w dowolnym miejscu. Połacie ziemi będzie można rozdzielić od linijki.

no tu by się zdało poważniej potraktować odpowiedź na moje

16 godzin temu, dysydent napisał(a):

Polska powinna być (wdzięczna Amerykanom, Anglikom no i jak by nie patrzeć - ruskim też) za rozbrojenie (nuklearne) Ukrainy i co do tego ja nie mam żadnych wątpliwości tylko nie należy mieszać wdzięczności z przesadnym zaufaniem; co z resztą z tego samego przykładu/przypadku (i tego co dziś widzimy) wynika.
Mieli byśmy nie jednego nuklearnego dzikusa od wschodu a dwóch przy czym ten ukraiński byłby dużo jeszcze gorszy od ruskiego i choć to drugie to tez tylko moje prywatne zdanie ale nie spodziewam się wielu wobec niego oponentów natrafić

to że ruscy nie użyli atomu na Ukrainę nie znaczy że tego nie rozważali czy oni sami czy wszyscy inni gdy nie miała szans zaistnieć opcja użycia takiej broni przez Ukrainę i samej tego rozwagi  ruskich w obecnej tam wojnie. Gdyby rosja takiej broni nie miała to dawno były by po ukraińskiej stronie wojska przynajmniej gwarantów budapesztańskich a z resztą tej wojny by nie było bo rosja kto wie czy by nie była w NATO czy czymś podobnym; z resztą - po co wtedy było by NATO?

wiem - truizmy tu wypisuję które każdy wie i beze mnie tylko popatrz na północnych Koreańczyków
czy gdyby Ukrainie zostawiono broń jadrową czy tam dobrowolnie nie oddała to do czego była by ta Ukraina dziś bardziej podobna? Francji, Anglii, czy tej korei północnej zważywszy stan mentalności pokomuszej w jakiej z sowietów wyszła?

a to że doszło do takiej formy wojny tam że kamień na kamieniu nie zostaje w strefie frontu to przecież wiadomo że ruskie nie spodziewali się że do takiej dojdzie a wszystko pójdzie "jak tamtym razem" a przecież nikt nie wiedział ze za trzy lata wygra takie coś jak Trump u jankesów i wystarczyło poczekać... rozumiesz

na pewno ruskie plują sobie na brodę że jednak może warto było poczekać
co też nie wiadomo czy Trump nie jest własnie skutkiem ubocznym tej wojny i gdyby jej nie było to ... no też rozumiesz
Putinowi rosja zaczęła wymykać się spod kontroli, potrzebował jakiejkolwiek wojny a że ona tak poszła jak idzie to już skutek splotu zdarzeń a przede wszystkim nadspodziewanej dla kogokolwiek z zewn postawy Ukraińców

jeszcze można dużo ale współczuję Ci tego ile już musiałeś przeczytać to może na tego posta tyle

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, jacus napisał(a):

wsiowy asie pamietasz ogarka ?? wszedl na fb mojej zony i zostal lokatorem choroszczy.

ciebie taki los chyba nie spotka -on byl od lat chory a ty jestes po prostu glupi.

w krakowie jest ulica lema-dysio wiesz co masz z nia wspolnego ?? przez wiele lat byla rownie uzyteczna jak twoja niezmierzona wiedza o swiecie ..czyli konczyla sie slepo przez jednego idiote ..

facet rowniez mial przekonanie o swojej wyzszosc nad innym -odlatywal w kosmos ale na ziemie go po 3 latach sciagneli.

walkuskiego slucham od lat w trojce..jego  komentarze zawsze byly osadzone na wiedzy i rozsadku..inaczej niz twoje.

znam paru tobie podobny i raczej ich sasiadom wspolczuje..wczoraj rozmawialem krocej lub dluzje z  prawie kazdym siasiadem ..jednemu sprzedalem zboze drugiemu siano. z 3 o nartach pogadalem , z innym o psach.

moja wiedza o świecie była by jeszcze ciut wieksza jak byś mi uściślił co u Ciebie znaczy zlepek

45 minut temu, jacus napisał(a):

ulica lema-dysio

jakie dysio?

reszty nie skomentuję bo szkoda Twojego czasu a mi się też i nie chce bo do niczego ani mnie ani Ciebie nasze tu puste przepychanki nie doprowadzą, ani nikogo innego

a względem Twoich sąsiadów to miałem inna prośbę niż Twój dziennik wczorajszych z nimi spotkań

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

To pokazuje jak Trump traktuje Polskę. Jak o nas mówi to zaraz dodaje, że nas lubi jesteśmy fajni - bo płacimy. Trzeba wam zakochanym w Trumpie to przypominać. Duda 7 minut i won. Przyjaciel.

Trzaskowski nie ma co się bać. Mu poparcie nie spada. Natomiast Nowgrodzkiemu spada. Może go zastąpić Mentzen w drugiej turze a to Trzaskowskiemu jeszcze bardziej ułatwi zwycięstwo. Mentzen będzie miął trudniej przekonać elektorat centrowy.

Pamiętasz jak Kerry przyleciał w drodze na Bliski wschód do Polski zatankować za pierwszych rządów Tuska i jak twoi z Platformy piali z zachwytu jacy to jesteśmy ważni dla USA ?

W pre kampanii się wystrzelał z pomysłów poparcie spadło i nie ma się czego obawiać ? W drugiej turze z Mentzenem nie miałby szans. Nawet nie wiadomo czy Nawrodzki minimalnie nie wygra z Trzaskowskim a ty już widzisz zwycięzcę. Ufaj dalej sondażom.

52 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Im nie wytłumaczysz. Oni muszą w d dostać aby dotarło bo myślenie ciężko idzie i przewidywanie. Trump dla nich dalej idole bo banderowców ciśnie. Ato, że nam zaszkodzi to ich umysły nie obejmują tak daleko do przodu.

Zapomniałeś dopisać bo to już nowa strona, że Duda był u Trumpa tylko 7 minut. Nie dziękuj :ph34r:.

35 minut temu, jacus napisał(a):

Aleś mi teraz dołożył. Całą niedzielę mi popsułeś. Nie wiem czy teraz dojdę do siebie, Nawet Facebooka nie mam i jak tu żyć. Na tylko tyle cię stać. Weź no się postaraj lepiej. Na marginesie lubię swoją wieś i nie mam z tym żadnych problemów.

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał(a):

Na marginesie lubię swoją wieś i nie mam z tym żadnych problemów.

A to Ty ze Świdnika jesteś? Bo tam rejestracja LSW obowiązuje, co tak się właśnie tłumaczy. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a to dla

8 minut temu, mirro napisał(a):

Świdnika

prawa miejskie zabrali? ;)

no za ten radar co tam na siedemnastce postawili że rekordzista w mandatach na całą Polskę to ja bym zabrał
wiejski sołtys nie ma prawa stawiać radarów xD

w sumie nie tyle radar co rachityczne oznakowanie bardzo łatwe do przegapienia rzec by można - maksymalizujace "wydajność" tego radaru

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał(a):

a to dla

prawa miejskie zabrali? ;)

no za ten radar co tam na siedemnastce postawili że rekordzista w mandatach na całą Polskę to ja bym zabrał
wiejski sołtys nie ma prawa stawiać radarów xD

w sumie nie tyle radar co rachityczne oznakowanie bardzo łatwe do przegapienia rzec by można - maksymalizujace "wydajność" tego radaru

ja bym obdarł ze skóry tego, co ten radar tam postawił i oznakowanie - wlot na ekspresówkę, dwupasmowa droga i co 50m ograniczenie do 70 a potem do 50 a za niecałe 100m skrzyżowanie odwołujące ograniczenie

teoretycznie powodem postawienia tego radaru jest "bezpieczeństwo" ale z tym akurat nie ma to nic wspólnego

na skrzyżowaniu dochodziło do wypadków i nadaldochodzi, bo kretyni pchają się z Majdanka, wymuszając pierwszeństwo i zaden radar tu nie pomoże, wystarczy zrobić "nakaz jazdy w prawo" z Męczenników Majdanka i problem zniknie, ale i kasy nie będzie

rozmawiałem z jednym wójtem, co ma fotoradar na 17, który cieszy się, że się "uspokoiło" - powiedziałem mu, że jak wybudują ekspresówkę, to pies z kulawą nogą do ich wsi nie będzie zaglądał i będa modlić się, żeby ktoś przejechał przez wieś, a wszelkie sklepy kebaby i inne padną z braku klientów, bo nawet zjazdu do ich wsi nie będzie blisko, był bardzo oburzony, ale taka jest prawda

już w Lublinie widać, że cały handel wynosi się nie tylko z centrum miasta, ale wogóle z miasta, masa firm przenosi się do okolicznych miejscowości, aby był dojazd z ekspresówki, a władze miasta ciągle poszerzają strefę płatnego parkowania, a wraz z tym uciekają firmy ze swoimi biurami, bopracownicy nie chca płacić za przyjazd, a przeciez większość mieszka poza miastem

• Thanks 1
Opublikowano

po ciul tu promujecie magdalenkowe pacynki ? Magdalenka sie zorientowała że za chwilę Lafał będzie walczył  Metzenem i moze przegrać to teraz bedzie pokazywać więcej Najwro by jakoś go wypromowac do drugiej tury :)  czy wy nie widzicie że tu stosują metode że nie ważne jak o nich mówia -ważne że mówią . Wszystkie media na pokład i tylko patrzeć jak republika zacznie chwalić Lafała a TVN Najwro :) na siłę musza wypromować tych dwóch by przeszli do drugiej tury bo jak się choćby jeden wyłamie to drugi przegrywa z byle kim, ich szansa to tylko by dostać się do drugiej tury we dwóch  jak Pat i Mat , jak Flip i Flap to jedyna szansa by Magdalenka ocalał /Tak wiec nie podniecajcie sie wpadkami tych kreatur bo wszystko jest skrzętnie zaplanowane , nawet zrobią wam zawody w kiślu Lafała z Karrolasem byle byście na nich sie gapili i głosowali a jakoś jesteście ślepi że jedni i drudzy chca pomagać banderowcom , jedni i drudzy chcą trwać w kołchozie który chce za nich ma myśleć , chcą nadal wprowadzić zielony ład itd. To ten sam układ tylko podzielony przez pączkowanie ale korzenie ma wspólne i dzieli sie po równo władzą kadencje PiS , 2 kadencje PO , znów 2 kadencje PiS i teraz rządzi PO - po to się podzielili by cały czas rządzić i jak widac im sie to udaje .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

reszty nie skomentuję bo szkoda Twojego czasu a mi się też i nie chce bo do niczego ani mnie ani Ciebie nasze tu puste przepychanki nie doprowadzą, ani nikogo innego   a względem Twoich sąsiadów to miałem inna prośbę niż Twój dziennik wczorajszych z nimi spotkań

No jak? Światowi przywódcy (nie mylić z: przy wódce) mogą i jest to im potrzebne a inicjatywa oddolna nie?

dsbh napisał:

W pre kampanii się wystrzelał z pomysłów poparcie spadło i nie ma się czego obawiać ? W drugiej turze z Mentzenem nie miałby szans. Nawet nie wiadomo czy Nawrodzki minimalnie nie wygra z Trzaskowskim a ty już widzisz zwycięzcę. Ufaj dalej sondażom

Niewiem... może wówczas jednak w tę wojnę idźmy?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, DTaras napisał(a):

No jak? Światowi przywódcy (nie mylić z: przy wódce) mogą i jest to im potrzebne a inicjatywa oddolna nie?

posty Ci się w cytatach pokićkały czy co bo odpowiedź jak by do czego innego niż to cytowane nad nią

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Trzeba było przewidzieć i nie hodować bydła za nasze pieniądze. A w dupe to Ty też oberwiesz tylko pytanie od kogo wcześniej, tęczowych czy banderowców 😄

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, onRolnik napisał(a):

obiecuje to czego PiS nie zrobił przez 8 lat ,

yyyyy skoro rzęd PiS tego nie zrobił, to jak on, w pojedynkę chce tego dokonać? Przecież to gościa od razu dyskwalifikuje, bo wyobraźni żadnej nie ma.

35 minut temu, DTaras napisał(a):

No jak? Światowi przywódcy (nie mylić z: przy wódce)

Oooooo Panie Kolego. Do takich negocjacji to ja się czuję przygotowany. Powiem więcej, nawet polewać mogę. Ale ta ścieżka jednak dla mnie zamknięta. za wysokie progi.

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

yyyyy skoro rzęd PiS tego nie zrobił, to jak on, w pojedynkę chce tego dokonać? Przecież to gościa od razu dyskwalifikuje, bo wyobraźni żadnej nie ma

bo to niezależny kandydat jest 

• Haha 1