Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, dysydent napisał(a):

ns powstał aby ominąć przede wszystkim Ukrainę i białoruś a jeśli i nawet Polskę to tylko przy okazji i jako "skutek uboczny"
w czasach gdy był we fazie projektu były w rosji rozważane opcje uwzględniające przynajmniej rozważenie jakichś polskich propozycji gdyby się takie pojaw... kurczę; nie wiem czy piszę coś czego teraz lepiej już nie przypominać bo teraz i białoruś stała się pełnym wasalem rosji a i Polska tyle sobie u ruskich nagrabiła że powrotu do podobnych pomysłów już nie ma

Była informacja o odnodze do Polski ale to ktoś rzucił hasło w mediach i z rządzących nikt nie był zainteresowany takim scenariuszem po co zresztą Polska miał  kupować ten gaz z Niemiec nawet mógłby być tanszy niz ten importowany przez Białoruś wszak Niemcy miały lepszy kontrakt cenowo niz Polska 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Trzaskowski 6 dni temu widział się z Vitaliy_Klychko w Monachium, wczoraj pojechał do Brukseli by dać temu samemu   Vitaliy_Klychko nagrodę im. Adamowicza reprezentując Miasto Gdańsk. Tak dobrze zrozumieliscie, MIASTO GDAŃSK.

cyrk bążura 

------------------------

wczoraj peowcy uznali, że ich minister może bezkarnie kłamać i poświadczać nieprawdę w pismach urzędowych, 🤮

Edytowane przez nie
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

tylko tych lekarzy coraz mniej i z tej Norwegii na lecznie w publicznych lecznicach to raczej nie jechali

Ja sam i rodzina chodzimy przeważnie prywatnie. 

Opublikowano

jeszcze w kwestii telefony Zelenskiego do Dudy

po tym co usłyszał od Dudy - "„Zasugerowałem prezydentowi Zełenskiemu, by pozostał wierny kursowi spokojnej i konstruktywnej współpracy z Donaldem Trumpem” – napisał we wpisie opublikowanym w serwisie X prezydent Andrzej Duda."

https://www.rp.pl/polityka/art41835011-andrzej-duda-rozmawialem-szczerze-z-zelenskim-pokoju-nie-da-sie-osiagnac-bez-usa

ja bym żałował że zadzwoniłem po tym wszystkim co już Trump i jego ekipa sobie poczyna a jeśli dodać do tego najnowszy wyciek jakoby od przydupasów Trumpa płynęły sygnały aby Zelensky opuścił Ukrainę to na pewno w duchu se Zelenski skomentował - "a idź w piz.u z takmi radami"

zakładów bym nie robił ale wysoce prawdopodobne że już więcej nie zadzwoni

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał(a):

"a idź w piz.u z takmi radami"

zakładów bym nie robił ale wysoce prawdopodobne że już więcej nie zadzwoni

😂

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-posel-przeprasza-za-incydent-w-sejmie-przegrywam-z-choroba-a,nId,7917922

Trzeba mieć odwage by wykonać taki publiczny gest ale ja to patrzę w pozytyw zdarzenia , może teraz inni politycy pójdą za ciosem i się przyznają do schorzeń ,np. Donald Tfusk może sie przyznać do zespołu Delbrucka , posłowie z PiS co jeździli na podkarpacie przyznaja sie że mieli problemy z ...edofilią , posłowie lewicy przyznaja ze że maja zapóźnienia historyczne i kleptomanię  , kotłownia przyzna się do zachwiań emocjonalnych od wdeptywania po płacz, posłowie PSL przyznaja się do chorobliwego nepotyzmu , konfederaci do alkoholizmu a ogólnie większość posłów mogła by się przyznać do nie uzasadnionego altruizmu (cuckoldingu) co do ukrainy, , Duda niech przeprosi za zespół Tourettea (może razem z Obajtkiem) , a my Polacy gremialnie przeprośmy się za naiwniactwo i ślepotę by potem nie było "Polak mądry po szkodzie ". Przepraszam.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, marks50 napisał(a):

, a my Polacy gremialnie przeprośmy się za naiwniactwo i ślepotę by potem nie było "Polak mądry po szkodzie ". Przepraszam.

A mnie już wk***ia to przepraszanie. Niech w końcu ktoś poniesie konsekwencje swoich działań a nie przeprasza. 

12 minut temu, marks50 napisał(a):

Trzeba mieć odwage by wykonać taki publiczny gest ale ja to patrzę w pozytyw zdarzenia

Jakby przed tymi wybrykami coś takiego powiedział, to znaczy że jest gość i zdaje sobie z tego sprawę. Ale jak już przyparło do muru, to pomóżcie i zobaczcie jaki ze mnie nieszczęśliwy alkoholik. A może to choroba zawodowa, bo wpadł w alkoholizm dopiero po wybraniu do sejmu?

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

zaczyna się pod d*pą palić? zapomniał już jak sugerował, że polska działa z rosją? niech mu teraz niemcy pomagają

Nie wiadomo co się komu gdzie pali. Histeryczna próba wprowadzenia zawieszenia broni o czymś świadczy. 

Będzie się działo, ale my tego nawet nie zauważymy czasami. 

37 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Zamiast przeprosin powinno być złożenie mandatu posła i natychmiastowe udanie się na odwyk.

Ej. Alkoholicy też chcą mieć swoich reprezentantów 🤪😁

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał(a):

Ej. Alkoholicy też chcą mieć swoich reprezentantów 🤪😁

Aleeee stawianie się do pracy w stanie nietrzeźwości, to zdaje się ciężkie naruszenie kodeksu pracy? Jak dla mnie obligatoryjne wygaszenie mandatu i kopniak w d*pę. Pewnie  na liście wyborczej w kolejce do tego mandatu ktoś trzeźwy czeka.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Sienkiewicz wwciągał "kości wrogów" na sali i nic mu nie zrobiono , bo sa równi i równiejsi ale Siarka dziś dostał 20 tys za  cytat" kula w łeb" Wilk 4 koła kary , inni bywali już tak nagrzani jak Wilk ale konsekwencji nie wwyciagano tak więc Chuki kotłownia sie rozkręcił ale jak dziennikarz puknął Małeckiego to przeszło bokiem , takie podwójne standardy ale tak to już jest ze postacie z horroru wolą czarne charaktery :) 

Edytowane przez marks50
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mirro napisał(a):

Pewnie  na liście wyborczej w kolejce do tego mandatu ktoś trzeźwy czeka.

no to właśnie porzucił nadzieję że się doczeka bo nie dość że z parlamentu pijaczyny nikt nie wyrzuca to jeszcze zapić na śmierć mu się nie pozwolą bo teraz lepiej dopilnują aby czasem nie przesadził

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

Ciekawe czy tym razem dostanie krzesło

"Duda ty się tutaj mnie nie rozsiadaj bo sprawa jest krótka a ja czasu na pierdoły nie mam. Ale ty jakoś inaczej jak na zdjęciach wyglądasz. Blady jakiś taki jesteś. Weź chłopie się choć samoopalaczem wysmaruj jak ja, bo na męża stanu nie wyglądasz. O której masz samolot? Aaaaa to szkoda że musisz już iść" 

• Haha 3
Opublikowano
16 minut temu, nie napisał(a):

W sobotę spotkanie prezydenta Dudy z Trumpem w Białym Domu. PAP

w końcu się peowcy doczekali :D 

No, no, teraz na stojąco jak lokaj czy na kolanach przed PiSowkim bogiem Trumpem ?? xD

• Haha 1
Opublikowano

Ukraina rozwija energetykę jądrowa , pewnie firma prywatna i jakiś oligarcha nie wnikam , ale zgadnijcie jakie zakupiła reaktory za przyzwoleniem swojego rządu ? 

Opublikowano
25 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Tak, tak, cytat. Tylko ktoś niespełna rozumu przyjmuje takie tłumaczenie.

"Nie bądź bezpieczny - poeta pamięta. Możesz go zabić - urodzi się nowy, spisane będą czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy i sznur i gałąź pod ciężarem zgięte" – wyrecytował. – Pamiętajcie o tym, co spotyka każdą władzę, która sprzeniewierza się ojczyźnie – rzucił na zakończenie.

to tylko jedno z nielicznych i nikogo nie usprawiedliwia, tylko pokazuje poziom hipokryzji 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, jarecki napisał(a):

Ukraina rozwija energetykę jądrowa , pewnie firma prywatna i jakiś oligarcha nie wnikam , ale zgadnijcie jakie zakupiła reaktory za przyzwoleniem swojego rządu ? 

ruskie w Bułgarii?

jeśli o te Ci chodzi to czytaliśmy pewnie ten sam artykuł

nic nadzwyczajnego
a ile to broni ruskiej walczyło przeciwko rosji, walczy nadal

no myśmy mieli ambicje na lepsze, amerykanskie rakiety, pod Poznaniem jedna o gdzieś koło Szamotuł druga już dostarczona
Duda nawet poleciał podziękować :P

21 minut temu, nie napisał(a):

Pamiętajcie o tym, co spotyka każdą władzę, która sprzeniewierza się ojczyźnie – rzucił na zakończenie.

dość długo już żyję i jeszcze ani jednej władzy w Polsce takiego "zakończenia" nie widziałem i coraz mniejsza moja wiara że doczekam
a parę zdradzieckich można wymienić jednym tchem

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1