Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

a dzięki za wytknięcie pierwszych symptomów
postaram się nie popaść w głębszy nałóg

U tego typu osobników występuje też nadmierne wytarcie klawiszy "Ctrl", "C" i "V", niewspółmierne do reszty klawiatury xD 

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

dwie sprzeczności w jednej... czynności

Dlatego na takie dictum zawsze od razu budzi się we mnie chęć zaopatrzenia się w większy kaliber. Obecnie 150 mm to już może być mało.

Opublikowano
42 minuty temu, mirro napisał(a):

"Porzućcie wszelką nadzieję". I już wszystko jasne.

Klawiatury nie zabrał ze sobą.

kiedys na urlop nie zabralem myszki. mam touchpada ale nie moglem sie przestawic.

do tego myszki uzywam prawa reka a pada lewa .

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U tego typu osobników występuje też nadmierne wytarcie klawiszy "Ctrl", "C" i "V", niewspółmierne do reszty klawiatury xD 

dygresja z rodzaju praktycznych postulatów

kiedyś wspominałem ze przydał by się jakiś producent klawiatur polskich diakrytycznych czyli z dodatkowymi klawiszami na polskie dodatkowe ponad łacińskie litery

już nie będę fotki robił jak wygląda już w kolejnej klawiaturze u mnie prawy Alt ale mało ciekawy widok dziurawego klawisza a i zapewne dla wielu Polaków nie nadzwyczajny

@jacus ja już powoli przechodzę na dotykowe klawiatury nawet te literowe bo nic się mechanicznie nie zużywa a touchpad mi pozwala dużo przyspieszyć obsługę nawet "spawarki" (peceta blaszaka) względem myszy no i mniej gratów na stole co i stół niekonieczny bo można "z ręki" czy na kolanach klawę... i nawet zewn klawiatury koniecznie muszą u mnie mieć touchpada
kwestia nawyku
scrollowanie, przeciąganie itp touchpadem tylko dobrze ustawić i czułość i szybkość a reszta to wprawa

tak sobie pomyślałem z tą diakrytyką
a może by jaki sterownik co by jak w Androidach na dotyku smartfonów dłuższe przytrzymanie np "s" przełączało na "ś" ?

skoro ja o tym pomyślałem wysoce prawdopodobne ze ktoś to juz zaimplementował i czy kto na podobny sterownik już gdzie nie natrafił?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał(a):

a może by jaki sterownik co by jak w Androidach na dotyku smartfonów dłuższe przytrzymanie np "s" przełączało na "ś" ?

Android przekłamuje moje myśli. Używam ale sie brzydzę.

Opublikowano (edytowane)

często urzadzeń na Androidzie; tablet, smartfon, używam jako zdalnej klawiatury do peceta/laptopa czy w serwisie gdy klawa padnieta lub z innych powodów nie działa (są stosowne aplikacje to umożliwiające a że od gromatakich to nie wymienię ani jednej, se każdy w necie może wyszukać:D

ma to wadę bo opóźnienie (lag) ale ja się na to wqrwiam a nie

25 minut temu, mirro napisał(a):

brzydzę

chyba nawet jest jakiś programik co przez USB można ale może tylko mi się z czymś innym myli no ale wtedy lag powinien być mniejszy do żaden przynajmniej z teorii

25 minut temu, mirro napisał(a):

Android przekłamuje moje myśli

a to można wyłączyć
się różnie nazywa "T coś tam" czy "autouzupełnianie" czy jeszcze jakoś inaczej; nie pamiętam ale idzie wydedukować z dostępnych ustawień na używanym akurat gracie

i jeszcze jedna ad choc porada - nie przesuwa się stołu jak stoi na nim pełniutki kubek z kawą

idę zmieniać portki a że mam kupę swojej prywatnej klikaniny (ta kawa) zaległej to na dzisiaj mnie tu tyle

..branoc

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

rTMz5GMh_normal.jpg

Mamy takie dziwne czasy, gdy za mądrych, prawdziwych, rasowych polityków uchodzą ci, którzy klepią przekaz dnia - oparty na dzisiejszej oczywistej wiedzy, aktualnych emocjach i mądrościach zasłyszanych w radiu. Bez krzty żenady ci ludzie nie tylko są w stanie podpiąć się pod opinie, z którymi się niedawno kłócili i którymi gardzili, oni są nawet w stanie bez wahania urządzić prawdziwą jatkę tym, którzy mieli rację i przestrzegali już lata wcześniej. Są w stanie najpierw popełniać błędy, a potem krzyczeć, że popełniono błędy. Są w stanie być europejską administracją i za moment psioczyć na europejską administrację. Są w stanie podpisać dokument i powiedzieć, że go nie akceptują. Są w stanie przypominać sobie ordery za naprawianie tego, co sami psuli (też w zamian za ordery). Jest taki specyficzny typ polityków, którzy zawsze się mylą, ale z takim napuszeniem, że aż trudno ich wytrącić z samozachwytu. Zawsze psują, a potem zawsze naprawiają, dzięki czemu zawsze mają co robić i o czym gadać. Nigdy nie dopada ich refleksja "kurczę, trochę głupio wyszło". Jakkolwiek to zabrzmi, najczęściej rację mają przy wyborze krawata, co przysparza punktów sondażowych, bo lepiej wyglądać dobrze, a nie źle, ale nigdy nie mają racji w ważnych sprawach, gdzie czasami trzeba powiedzieć coś niepopularnego. I gdy teraz słyszę, kto jest ruską onucą, to przypomina mi się to nagranie sprzed mniej więcej dekady. Można uznawać Kaczyńskiego za nieogarniętego, zamkniętego z kotami, niechlujnego starego dziada, który nie ma pojęcia ani o świecie, ani o cenach w najbliższym sklepie. Można, bo czemu nie? Można za ześwirowanego typa, któremu mylą się pigułki i jak weźmie niewłaściwe, to narobi problemów Polsce. Można. Ale później zostają nagrania w archiwach. Polecam obejrzeć, można dojść do zaskakujących wniosków.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Roman176 kaczek jeszcze niedawno chciał wysyłać wojska do UA, teraz niby nie chce, kto wie co tam się ubzdura w jego chorej głowie za pół roku ... A Kszysio Stanoski, on jest tak niezależny jak Nawrocki nie jest kandydatem PiSowskim xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Roman176 napisał(a):

naoglądałeś się tvn ? 

to pa

Że chcą wysłać to wiadomo bo nad tym pracują na kilka warianty , czy zrobić unię PL-UA i wtedy pomagać sojusznikowi wojskami (po coś podpisany był ten trójkąt lubelski) , jest też na stole kilkuletnia dzierżawa ukrainy przez Polskę jak HongKong gdzie piecze sprawowali Angole a teraz Chińczycy , układ międzymorza itp.  rozważane są także nowe rozwiazania ale cel jest jeden by wojska RP znalazły się na ukrainie i nie ważne czy to siły pokojowe , UNIFOR , czy do zwykłej nawalanki bo jak juz tam zaciągną nasze wojska to dostaną pytanie ;Co masz w ręku żołnierzu ? Wiadro? a dalej już znamy . 

Jak Roman wytłumaczysz że Ziobro głosował za odrzuceniem uchwały by nie wysyłać wojsk , bo że gnidy rządzące to zrobią to możemy być pewni ale Ziobro ??? Znów się pomylił ? 

Kosiniak z Kamyszem też deklarowali że wysłania wojsk nie poprą ale głosowali inaczej . Bo to jest jak z Tuskiem który mówił że nielegalnych emigrantw nie przyjmie i ja wam gwarantuje że nie przyjmie nielegalnych emigrantów bo wszyscy emigranci będą legalni i zalegalizowani przez niemców , każdy będzie miał papier o legalności pobytu w UE . Tak samo jest z deklaracjami że nie wyśla wojska na ukrainę bo wojska trafią na tereny po byłej ukrainie a co to będa za tereny to dopiero dowiemy sie w krótce ale po słowach Sikorskiego i jego zaskoczeniu to może być różnie .

Niemniej sytuacja jest dynamiczna bo sa przecieki o puczu w kijowie , niby policja , wojskowi też coś o tym przebąkują , pytanie czy to oddolna inicjatywa czy kolejny opłacony majdan.

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.02.2025 o 08:38, DTaras napisał(a):

eeee tam. Przecież wiesz ile piniądz o jakim tam mowa jest wart. Normalna dalsza ewolucja tematu. Już dawno wiadomo, że wartość prawdziwa to ziemia, to co w niej i trochę mniej to co na niej. Dlatego ta dziwna wojna się obok odpimpala.

pierwsza sprawa to techniczna - dopiero dzis rano powiadomiło mnie o tym cytowaniu; czyli dobę po fakcie

druga kwestia już w temacie - jaki by ten pieniądz nie był to musi być stabilny przynjmniej dwa trzy cykle gospodarcze bo inaczej wali się gospodarka a wtedy nakręca się spirala bo jeszcze bardziej pieniadz traci pokrycie i nakręca się spirala która prowadzi do upadków systemów, państw a przede wszystkim zwykli ludzie tracą dorobki całego życia i to ci najwartościowsi którzy ciągna resztę do przodu.

Jedno co musowo Trumpowi przyznać to usiłuje zapewnić pokrycie dolarowi przez wymuszenie na Ukrainie wasalizację gospodarczą tylko kto wie czy nie trafił na twardszego od siebie rywala a do tego rosja niebawem będzie większym orędownikiem przyjęcia Ukrainy do xujni niż sama xujnia właśnie tylko po to aby jak najmniej trafiło w jankeskie łapy.

z xujnią rosja sobie poradzi, z USA na pewno nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

kolejna kwestia techniczna

aż lajka postawiłem za tego posta

11 godzin temu, nie napisał(a):

bo mi wyświetliło tego inka do jutuba w firefoksie ale wyświetliło tylko raz, teraz znowu kicha a gdy sam podlinkuję to samo to...

zatem przy czasie pewnie zainteresuję się o co chodzi i dlaczego w Twoich postach podlinki do yt wchodzą jako skrypt a moje również jako link

edit
- o cholera; i moje własne podlnki z yt na tym ty af nie zawsze mi wyświetla firefox a zatem do standardu wprowadzę zdublowane linkowanie też jako lik zewnętrzny

https://www.youtube.com/watch?v=N2MqLemWYcA

czyżby coś wspólnego miały próby wypracowania mechanizmu blokowania podlinków niewygodnych tematycznie niemieckiej optyce polityc<znej z tym
https://iplookup.flagfox.net/?ip=136.243.115.101&host=www.agrofoto.pl ?

;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Takeda napisał(a):

A chciałem wzorem Dostojewskiego odpuścić, ale co jak co muszę, wiekszość bym olał, przy niektórych nickach zastanowił, ale tutaj muszę, bo zaprocentuje w przyszłości. Jest taki jeden a w zasadzie dwa i pół, niezaprzeczalne przypadki bez naciągania i to każdy w dwóch wykonaniach i to pół. Fryderyk Wilhelm I, czyli "król sierżant" i jego syn Fryderyk II Wielki, Prusy, dynastia Hohenzollernów.  A drugi przykład to Gustaw X Adolf i Karol X Gustaw Królowie Szwecji

i to pół czyli  von Wallenstein też wojna 30-letnia, chyba najbardziej ambitny Czech od czasów Przemyślidów.

trochę marnotrawstwo próby mojej edukacji bo starego na zdechnięciu to krótkookresowa inwestycja o niskim prawdopodobieństwie zwrotu :D

tym bardziej dzięki i porobię stosowny research w necie bo aż taki historyk nie jestem i - przyznaję - pojęcia nie mam o przykładach które podałeś

14 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

A już nie będę pytał, rozwijał...

Trochę zdziwiony jestem wypowiedziami...

...biznesowe podejście...

Z pewnością na plus dla samych stanów...

nie ma tak dobrze i nie odpuszczę Ci wątku bo jakoś nie wierzę w nadmiar Twojego czasu ;)

15 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Aaaa, no to ja trochę niedoczytany...

Oki...popacze...wolnym czasem...

zatem nie musisz szukać moich postów na ten temat bo mniej więcej w dobę po moich Bartosiak wiele z nich powtórzył i na to zalecam wygospodarowanie czasu bo punkt widzenia ciekawy a i przewidywania Bartosiaka bardzo szybko bedzie okazja zweryfikować
no i tutaj postarał się o bardzo ciekawą formę podania i słucha się tego jak dobrej powieści
no ale godzinę wygospodarować trzeba

i jeszcze raz to samo jako link na zewnątrz
https://www.youtube.com/watch?v=cGUIIPdvCFM

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał(a):

Tylko zapomnieli o głównych inżynierach konfliktu :) o eskimosach . Kto dziś wie jak jeździł Nataszmaciachu i do Moskwy i do Kijowa na początku konfliktu , nikt do utina nie pojechał a jak Makaron zadzwonił do kacapi to mało nie został zlinczowany jak mógł zadzwonić a Nataszmaciachu latał tam na herbatkę i OK .Niektórzy nawet pisali teorie że ta wojna potrzebna jest do odwrócenia uwagi co eskimosi robią w Palestynie , dziś nawet sami ukraińce mówia że zrobili poligon doświadczalny z nich ( na własne życzenie) i teraz chcą walczyć przy boku Izraela z terrorystami i liczą ile zarobią :) . Jak jeszcze uwzględnić poparcie USA dla zabijania dzieci czy na naszym podwórku zbrodniarzowi wojennemu dawanie azylu to ewidentnie brak jeszcze na tym memie że marksiści50 twierdzą że to wina eskimosów :) .