Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Gdyby cen nawóz i środków była by o 50% niższa to czy cena zboża była by problemem

Tak byłaby problemem.

Opublikowano
19 godzin temu, DTaras napisał(a):

Jak masz PSZOKa to se później pohandlujesz. Wg przepisów to odpad i tak w moim regionie jest traktowany.

Nie mam pszoka. To są odpady. Normalnie papier muszę wypełnić.

Twój rejon to ten sam co mój. Tyle że ja południe lubuskiego

Opublikowano

Chyba Galan podał link o gangach z Gruzji na terenie RP , https://sport.interia.pl/rugby/news-skandaliczne-sceny-w-poznaniu-kibice-wtargneli-na-murawe-pob,nId,7904781      , Polscy kibice są też ,, zabawnikami '' ale płamać żebra to już przesada 

10 godzin temu, marks50 napisał(a):

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trump-stawia-ukrainie-warunek-za-pomoc-wojskowa-chcemy-gwara,nId,7905250

I tak się robi interesy , najpierw wywołuje sie wojnę ,opłaca majdany, przerywa rozejmy a potem żąda się zasobów ziemskich :) , a nie powinni najpierw hamerykanie zapytać Polski czy się zgadzami na eksplaatowanie swoich ziem na terenach ukrainy ? Oficjalnie ukraina nigdzie nie jest zarejestrowana jako państwo , nie miała i nie ma uregulowanych granic a więc tereny podlegają różnym państwom  . Włąśnie dochodzimy do takiego absurdu że eeskimosi mogą żądać od polaków majątków których nie byli właścicielem ale uważają że skoro ich naród tam kiedyś mieszkał więc im się należy choć to niemcy wszystko zorganizowali . Ale jak popatrzeć na relacje z ukraińcami to już nikt o majatki się nie upomina , ani majątki wymordowanych polaków , ani majatki żyjacych polaków którzy uciekli z tamtych terenów . I tu sie właśnie kłania ustawa 447 która ma służyć eskimosom że po prostu krakowskim targiem przejmą w ramach 447 ukrainę .

tylko to ziemie najlepsze są teraz ,, po stronie rosyjskiej '' chyba w znacznym stopniu a rosja chyba umnie wykorzystać takie złoża , z drugiej strony bez wsparcia zachodu lub chin po trudniejsze złoża ropy i gazu ciężko ma się dobrać 

9 godzin temu, Ulman napisał(a):

Jakby obecni i poprzedni kretyni robili biznes ze wschodem to zielony ład nie miałby żadnego znaczenia. 

Przed zielonym ładem nie ma odwrotu , możę trzeba było wolniej realizować ten plan . obecnie nawet nikt nie pomysli zeby nowo budowanego domu nie docieplić okna 3 szybowe itd , 

Opublikowano

jakos mnie nie dziwi zebys wolal ze twoje by sie po rosyjsku uczyly..

w czym problem -wyjedz  do kraju swoich marzen..

niby gdzie dzieci mialby by tam wejsc ?? sala mala ,zwykle takie imprezy sa na auli albo salii gimnastycznje a to w przedszkole zbedne.

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wasza?

Miałeś karczmę?

przodkowe goscia od ktorego dzierzawie ziemie.

10 godzin temu, nie napisał(a):

nielegalna komisja ds. pegasusa próbowała przesłuchać  byłego szefa Służby Wywiadu Wojskowego

banda idiotów teraz pewno żałuje, że nie uciekła tak jak przed ziobrą :D 

facet mysli ze nikt nic nie wie na temat tchniki-niech poczyta to co dysydent pisze .

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał(a):

jakos mnie nie dziwi zebys wolal ze twoje by sie po rosyjsku uczyly..

w czym problem -wyjedz  do kraju swoich marzen..

niby gdzie dzieci mialby by tam wejsc ?? sala mala ,zwykle takie imprezy sa na auli albo salii gimnastycznje a to w przedszkole zbedne.

Pewnie ty się uczyłeś po rusku?! Język rosyjskie w dzisiejszych czasach nie jest do niczego potrzebne dlatego go nie uczą. 

Polska to jest mój dom ty mnie nie wkurwiaj i nie każ mi wyjeżdżać. 

To po co się tych oszołomów tyle na zjeżdżało co tam było świętować? Kontener? Wójt by wystarczył.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

tylko to ziemie najlepsze są teraz ,, po stronie rosyjskiej ''

co zostanie ukraińcom też coś jest warte a prawnie to nadal nasze ziemie obecnie zajmowane przez uryńców - tak to wygląda od strony prawnej . Oczywiście kasa się obecnie nikomu nie zgadza bo bo USA twierdzi że dała 170 mld na wojnę , żebrzeński płacze ze mu tylko 75 mld dali i nawet centa więcej a USA żąda gwarancji na 240 mld :) tak więc nawet kasa sie nie zgadza :) Nawet jak by wszystkie złoza byli pod butem ruskim to zawsze mogą wynegocjować takie zagłębie Ruhry jak po drugiej wojnie dostali Francuzi tak samo dostanie USA dzierżawę aż wydobędą te 240 miliardów :) - już większe głowy nad tym myślały by nas ograbić jak indian :) -po to była ta wojna :) 

Opublikowano

Jedynie podważam słowa co do własności ziemi Ukraińskich , niemieckie AFD też ma prawa do ziem odzyskanych w Polsce  ? Słowo ,, ziemie odzyskane " trochę wyklucza własność niemiecka ....

Godzinę temu, marks50 napisał(a):

prawnie to nadal nasze ziemie obecnie zajmowane przez uryńców

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał(a):

co zostanie ukraińcom też coś jest warte a prawnie to nadal nasze ziemie obecnie zajmowane przez uryńców - tak to wygląda od strony prawnej . Oczywiście kasa się obecnie nikomu nie zgadza bo bo USA twierdzi że dała 170 mld na wojnę , żebrzeński płacze ze mu tylko 75 mld dali i nawet centa więcej a USA żąda gwarancji na 240 mld :) tak więc nawet kasa sie nie zgadza :)

100mld zaje..li? Ot i bandycko korupcyjno złodziejski twór w całej okazałości. Podzielić, skolonizować i niech się nie męczą. 

• Thanks 1
Opublikowano

Maciej Wilk
Proszę Państwa, oto ponownie niezastąpiony Piotr Rachwalski, Członek Zarządu CPK
 – z niezachwianą powagą snujący błyskotliwe refleksje o…........... nieistniejącym samolocie Airbus A390. :D 

Tak, tak, projekt CPK jest w rękach najlepszych specjalistów. Co może pójść nie tak?

kolejny z peowskiej fabryki idiotów :D 

image.png

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyli jak zwykle...coś gdzieś coś...ech...

Pochwalił byś czymś własnym...

czy ja pisalem ze to moja ??

33 minuty temu, Ulman napisał(a):

100mld zaje..li? Ot i bandycko korupcyjno złodziejski twór w całej okazałości. Podzielić, skolonizować i niech się nie męczą. 

tacy amerykanie to sa slabi z geografii i historii -zobacza oblasc sokalska i cala skolonizuja ..

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Pewnie ty się uczyłeś po rusku?! Język rosyjskie w dzisiejszych czasach nie jest do niczego potrzebne dlatego go nie uczą. 

Polska to jest mój dom ty mnie nie wkurwiaj i nie każ mi wyjeżdżać. 

To po co się tych oszołomów tyle na zjeżdżało co tam było świętować? Kontener? Wójt by wystarczył.

uczylem sie o rosji wiec  nie tesknie za nia ja ty .zreszta nasze doswiadczenia sa zupelnie inne.

twoje posty wskazuja ze marzy ci sie nie polska , a priwislanski kraj..

poczytaj troche o monachium 38, czechoslowacji.

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

uczylem sie o rosji wiec  nie tesknie za nia ja ty .zreszta nasze doswiadczenia sa zupelnie inne.

twoje posty wskazuja ze marzy ci sie nie polska , a priwislanski kraj..

poczytaj troche o monachium 38, czechoslowacji.

Jakie masz doświadczenia z cccp? 

Obrażasz mnie takimi słowami, żeby wszyscy byli tacy "pro ruscy" to by nigdy do rozbiorów nie doszło... 

Opublikowano

czego nie rozumiesz w zdaniu -wwrog naszego wroga jest naszym przyjacielem ??

europ wsporej czesci a odrobila lekcje z 38 a ty ?? masz jakies przemyslenia ? refleksje ?

kazda onuca jest superpatriota... kiedys takich nazywali pozytecznymi idiotami ,dzisaj tylko idoitami.

nie wiem czy wiesz ze niecala polska byla pod carskim zaborem..120 lat zrobilo roznice do dzisja niezniwelowana

Opublikowano
2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Jakie masz doświadczenia z cccp? 

Obrażasz mnie takimi słowami, żeby wszyscy byli tacy "pro ruscy" to by nigdy do rozbiorów nie doszło... 

Daj spokój. Upaiński lizodup zawsze będzie im się w pas kłaniał i wymyślał usprawiedliwienia dla stepowej swołoczy. 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

czego nie rozumiesz w zdaniu -wwrog naszego wroga jest naszym przyjacielem ??

europ wsporej czesci a odrobila lekcje z 38 a ty ?? masz jakies przemyslenia ? refleksje ?

kazda onuca jest superpatriota... kiedys takich nazywali pozytecznymi idiotami ,dzisaj tylko idoitami.

nie wiem czy wiesz ze niecala polska byla pod carskim zaborem..120 lat zrobilo roznice do dzisja niezniwelowana

Że niby Europa Zachodnia jest naszym przyjacielem? Niemcy - Francja Anglia Weź się chłopie nie kompromituj. Kto odrobił lekcje? Poczekaj za dwa lata o lekcji zapomną. Wiem ile lat trwały zabory i znam zaborców, bo pewnie pani z lewicy by nie znała. Historię lubię i dosyć dobrze znam więc mi nie pierdziel głupot.

Jak jesteś taki kozak to powiedz czemu Anglia nie otworzyła archiwum jeszcze i inne państwa? Powiem ci dlaczego bo byś się udławił, tymi naszymi przyjaciółmi.

Opublikowano
saszeta napisał:

19 godzin temu, DTaras napisał(a):

Jak masz PSZOKa to se później pohandlujesz. Wg przepisów to odpad i tak w moim regionie jest traktowany.

Nie mam pszoka. To są odpady. Normalnie papier muszę wypełnić.

Twój rejon to ten sam co mój. Tyle że ja południe lubuskiego

To gdzie jest granica? Jedni mówią, że Gorzów to północ a ja bliżej Zielonej Góry. Musisz mieć ful papieru skoro opłaca się go wozić. Był czas, że najcenniejszy z tego co miałem był kwit o przekazaniu surowca. Teraz trzeba płacić za śmieci to mnie wali - zabierają chłopaki nawet bez sortowania.

galan99 napisał:

1 minutę temu, marks50 napisał(a):

Ty gałgan nic nie rozumiesz , tu nie chodzi by odzyskąć majątki eskimosów , że jakiś 140 letni eskimos odsprzeda akt własności prawnikom tak jak było z kamienicami w W-wie . Tam chodzi by im zapłacić niebotyczne odszkodowanie w miliardach za mienie bezspadkowe , spadkowe i co tam sobie wskimosi wymyślą . W sumie ta kwota jest niespłacalna ale eskimosi od razu zastrzegli że mogą odebrać to w innej formie .

Są archiwa gdzie mieszkali Żydzi i jakie posiadali majątki wiec maja prawo się upominać .

Są też archiwa, że posprzedali przed wojennym bajzlem a i tak się upominają.

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał(a):

Daj spokój. Upaiński lizodup zawsze będzie im się w pas kłaniał i wymyślał usprawiedliwienia dla stepowej swołoczy. 

Dokładnie, chwała wielkiej Polsce!

Opublikowano
marks50 napisał:

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trump-stawia-ukrainie-warunek-za-pomoc-wojskowa-chcemy-gwara,nId,7905250

I tak się robi interesy , najpierw wywołuje sie wojnę ,opłaca majdany, przerywa rozejmy a potem żąda się zasobów ziemskich :) , a nie powinni najpierw hamerykanie zapytać Polski czy się zgadzami na eksplaatowanie swoich ziem na terenach ukrainy ? Oficjalnie ukraina nigdzie nie jest zarejestrowana jako państwo , nie miała i nie ma uregulowanych granic a więc tereny podlegają różnym państwom  . Włąśnie dochodzimy do takiego absurdu że eeskimosi mogą żądać od polaków majątków których nie byli właścicielem ale uważają że skoro ich naród tam kiedyś mieszkał więc im się należy choć to niemcy wszystko zorganizowali . Ale jak popatrzeć na relacje z ukraińcami to już nikt o majatki się nie upomina , ani majątki wymordowanych polaków , ani majatki żyjacych polaków którzy uciekli z tamtych terenów . I tu sie właśnie kłania ustawa 447 która ma służyć eskimosom że po prostu krakowskim targiem przejmą w ramach 447 ukrainę .

Tereny z temi zasobami są już w ruskich łapach to takie postawienie sprawy jest interesujące z mojego punktu widzenia. Ustalenie tematu dostępu to jest pierwszeństwo w koncesjach Państwo Ukraińskie by i tak musiało ich komuś udzielić więc wobec długu za wojnę - jest to dla nich raczej korzystne - to druga strona.

Opublikowano

a nasze patałachy czegoś sobie za wpompowaną kasę zażyczą czy nadal będą im dziękowac że nas bronią przed inwazją ruskich na europę? 

Opublikowano (edytowane)

powracający ciągle temat - podatek/haracz katastralny i właśnie mamy kolejną odsłonę urabiania propagandowego

dwa linki tak na już
żeby nie było iż jest to temat jakiś incydentalny
https://www.money.pl/podatki/to-oznaczaloby-rewolucje-rekomenduja-polsce-zmiany-w-podatkach-7121546362338112a.html

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polska-musi-podniesc-podatki-sa-konkretne-rekomendacje,nId,7905448

dla informacji; państwa OECD to - Australia, Austria, Belgia, Chile, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Izrael, Japonia, Kanada, Republika Korei, Litwa, Łotwa, Luksemburg, Meksyk, Niemcy, Norwegia, Nowa Zelandia, Polska, Portugalia, Słowacja, Słowenia, Stany Zjednoczone, Szwajcaria, Szwecja, Turcja, Węgry, Wielka Brytania i Włochy.

czy to przypadkiem nie ta grupa państw której właśnie siada gospodarka a jak by tak się przyjrzał to wewn tej grupy w skali dekad Polska wypada ze wzrostem gospodarczym względnie najlepiej; czyli kto tu do kogo powinien się dostosowywać i kto komu zalecać?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1