Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PiSuarowe muzea pełne fałszywek i bezwartościowych śmieci xD

https://wiadomosci.wp.pl/nie-tylko-fortepian-paderewskiego-falszywka-kolejne-pamiatki-to-tez-rupiecie-7115155779660608a

Nie wiedziałem, że w PiSowskim CPK najważniejsze były remonty ołtarzy xD 

https://wiadomosci.wp.pl/to-ma-byc-koniec-kontrowersji-wokol-cpk-13-sledztw-umorzonych-jednym-podpisem-7115221297658656a

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DTaras napisał(a):

No nieda się. Jeszcze jakieś panny alkohol i komuś komarka podpylić. Jedno z dwóch, trzeba wybierać.

co to qwa było? najgorszą pokomuszą manierą mi zaleciało

to już @jacus bardziej obiektywny i rzeczowy w argumentach bo "punkty za pochodzenie" za komuny więcej decydowały niż potencjał ucznia w poziomie a nawet fakcie dyplomów i sam mógł bym na własnym przykładzie wykazać jak czerwone świnie utrudniły mi samo dostanie się do technikum jako "akowskiemu pomiotowi" (zdarzyło mi się usłyszeć postronnie ten zwrot z ust ówczesnego samego dyrektora tej budy i dopiero po latach uświadomiono mi że to o mnie było) i dwa lata musiałem znosić towarzystwo najgorszego syfu ludzkiego jaki spędzono do takiej bydłowni ludzkiej w (słusznie) nieistniejącej już szkole w Turkowicach co mnie kosztowało rok dłużej do samej matury bo cykl poprzez zawodówkę plus technikum wydłużał edukację o rok
W zamojskiej szkole rolniczej miast egzaminów wstępnych w ostatniej chwili zrobili konkurs świadectw oczywiście bez prawa wglądu kandydatów w cokolwiek bo za dużo "elementu ustrojowo podejrzanego" aplikowało w roczniku i jeszcze by się okazało że "pomioty komuchów" głupsze bo nie wszyscy z nauczycieli byli czerwonymi świńmi i na egzaminach mogli uczciwie oceniać.

jak widzę - niewiele się zmieniło
no i mamy "elyty" co pojęcia nie mają o niczym oprócz żerowania na eksploatacji tych resztek do czegokolwiek zdatnych którzy nie plunęli na ten posowiecki syf i nie wyemigrowali bo bałwaństwo do dziś promuje swoich i mamy selekcję na sqrwysyństwo w Polsce a nie na jakiekolwiek umiejętności praktyczne ... powtarzam kolejny raz - głupiego roweru pokomusze pomioty polskie nie są w stanie zaprojektować jak i czegokolwiek nawet nie na jakimkolwiek poziomie a co by w ogóle działało choć mają tytuły i profesorskie a bałwaństwo wyłazi że aż wstyd jeśli toto się odważy na samodzielnie sklecone więcej niż jedno zdanie

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

po tym co wyżej napisałem rozsądniej by było aż tak się nie odzierać z anonimowości bo można będzie powiązać daty i ustalić o kim personalnie pisałem a poniewieram tam nie tylko belferstwo bo i współuczniów co nie o to mi chodzi (a wręcz nikomu tego nie wolno); chodzi mi o system i wywrócenie jakichkolwiek norm i wartości na wspak co do dziś ma nadal swoje zaszłości
Oczywiście w tych samych szkołach spotkałem i ludzi ze wszech miar szacownych ale tacy wtedy mogli liczyć na podrzędne funkcje nie mniej byli i tacy, byli też i wśród tych z pezetpeerowskimi parchami legitymacji bo "sparszywienie" z konieczności było w tedy warunkiem czegokolwiek ponad wegetację

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał(a):

Drzewa z Niemiec,

Autobusy z Chin,

Gaz do autobusów z Rosji.

PATRIOTA Gospodarczy Trzaskowski

nawet w okrzyczanej "polską" firmą niejaki Rafał B. jest tylko pracownikiem bo
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=inpost+czyj+jest

nawet jeśli Sam jest architektem pomysłu biznesowego to w Polsce nie było chętnych którzy by zrozumieli potencjał pomysłu i inwestorów musiał szukać u obcych bo tu albo zbyt głupi są zarządcy kapitałem albo ...
no właśnie ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

o właśnie kolejne "żałostwo polaczyńskie"
Byle męciarz jest większym problemem/autorytetem politycznym i tematem dyżurnym niż ktokolwiek napradę sprawczy choć i temu męciarzowi trzeba przyznać że potrafił z najgoszej mętowni ludzkiej pozytyw jakiś wydusić no ale jaka to skala i rzeczywista sprawczość ponad tylko przehajpowany krzyk szum i co prawda pozytywną ale i tak tylko zadymę

Dajcież se spokój z tym Owsiakiem. Takimi nikt niczego silnego i samodzielnego nie zbuduje (jak i nie rozwali).
Se zbiera to niech se zbiera, jakieś promile obrotu pieniadza zamiast na wódę czy dragi na co by nie poszły to będzie to coś lepszego niżby... bo to co poprzez tę zadymę idzie jako reklama to już można sie czepiać bo ucieka tak od opodatkowania
<
@DTaras może "mordy dorabiać" to ja mam być ... uczciwszy?, niedoczekanie xD
>

a że Mu giną ludzie w partactwie organizacyjnym? jak na męciarstwo to i tak na tyle lat cud że do czegoś na szerszą skalę nie doszło
To jest jednak naprawdę swoisty rodzaj żywiołu i do takich trzeba się przystosować aby je choć trochę ucywilizować bo walka z żywiołami tylko je jeszcze potęguje. Najśmiertelniejsza dla tego typu żywiołów jest wobec nich obojętność
o, Jednego ruszyło tylko wspomniałem a nie ruszył bym tematu cicho by siedział
no ale chciaz jednemu dałem sens życia ponad tylko szlajanie się po świecie bez celu i szpanowanie fotkami jeszcze partacko powrzucanymi ale partactwo "te typy już tak mają" :P

https://www.money.pl/podatki/kuriozalny-podatek-oplata-od-ogrodzenia-weszla-w-zycie-7115208079027008a.html

jak nie zakaz wstępu do lasu bo "wirus na mieście" to teraz podatek od płotów

no to teraz będzie powszechne rozwalanie płotów i pewnie podskoczą ceny sadzonek roślin szpalerowych :P

o, wiem; trzeba wymodzić jakiś płot na kółkach i co jakiś czas przetaczać o kilka cm to w jedną to w drugą i nie będzie spełniał kryterium budowli na stałe związanej z gruntem xD
a szlag by taką władzę... takie władze

Edytowane przez dysydent
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano

a moglbys po naszemu to w skrocie przetlumaczyc ???

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jaki Ty rocznik?....jeśli można wiedzieć...

Czyżby więcej masz wiosen niż ja?

jesli sie w zimie urodzil a ty w lecie to moze miec wiecej wiosen .🤣

takie praktyki to chyba w latach 50 czy  60 byly. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał(a):

takie praktyki to chyba w latach 50 czy  60 byly

też tak myślałem zanim na własnej skórze przekonałem się że i później też
nie wiem; może rzeczywiście Polska B i wszystko z opóźnieniem i przychodzi i odchodzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
52 minuty temu, dysydent napisał(a):

o właśnie kolejne "żałostwo polaczyńskie"
Byle męciarz jest większym problemem/autorytetem politycznym i tematem dyżurnym niż ktokolwiek napradę sprawczy choć i temu męciarzowi trzeba przyznać że potrafił z najgoszej mętowni ludzkiej pozytyw jakiś wydusić no ale jaka to skala i rzeczywista sprawczość ponad tylko przehajpowany krzyk szum i co prawda pozytywną ale i tak tylko zadymę

Dajcież se spokój z tym Owsiakiem. Takimi nikt niczego silnego i samodzielnego nie zbuduje.
Se zbiera to niech se zbiera, jakieś promile obrotu pieniadza zamiast na wódę czy dragi na co by nie poszły to będzie to coś lepszego niżby...
<
@DTaras może "mordy dorabiać" to ja mam być ... uczciwszy?, niedoczekanie xD
>

a że Mu giną ludzie w partactwie organizacyjnym? jak na męciarstwo to i tak na tyle lat cud że do czegoś na szerszą skalę nie doszło
To jest jednak naprawdę swoisty rodzaj żywiołu i do takich trzeba się przystosować aby je choć trochę ucywilizować bo walka z żywiołami tylko je jeszcze potęguje. Najśmiertelniejsza dla tego typu żywiołów jest wobec nich obojętność
o, Jednego ruszyło tylko wspomniałem a nie ruszył bym tematu cicho by siedział
no ale chciaz jednemu dałem sens życia ponad tylko szlajanie się po świecie bez celu i szpanowanie fotkami jeszcze partacko powrzucanymi ale partactwo "te typy już tak mają" :P

https://www.money.pl/podatki/kuriozalny-podatek-oplata-od-ogrodzenia-weszla-w-zycie-7115208079027008a.html

jak nie zakaz wstępu do lasu bo "wirus na mieście" to teraz podatek od płotów

no to teraz będzie powszechne rozwalanie płotów i pewnie podskoczą ceny sadzonek roślin szpalerowych :P

o, wiem; trzeba wymodzić jakiś płot na kółkach i co jakiś czas przetaczać o kilka cm to w jedną to w drugą i nie będzie spełniał kryterium budowli na stałe związanej z gruntem xD
a szlag by taką władzę...

Za mało podatków więcej i więcej podków .

Od płotów już jest .

Wprowadzić podatki trzeba .

Od wysokości komina .

Wybrukowanie podwórka .

Od wartości domu .

Od wartości samochodu motoru i roweru .

Podatek od mycia samochodu .

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jacus napisał(a):

a moglbys po naszemu to w skrocie przetlumaczyc ???

nie po Twojej myśli to głupszego niż jesteś udajesz?

zrozumiałeś zrozumiałeś tylko o racjonalny kontrargument trudno no ale Ty akurat masz  tu licencję na "pa @jacusiowanie" (od "pajacyka" i od "pa pa" jak przegniesz i zbanują xD )

teraz będziesz mi zalecenia psychiatryczne serwował czy może coś nowego?
mam szczęście i się wysilisz na coś oryginalnego czy ta sama śpiewka wytresowana na metodach wszelkich zamordystów co mądrzejszych którzy swych oponentów nie we więzieniach a wariatkowach zamykali :P
tylko ten patent ma już w setki lat idącą historię i... no aż takiego zacofania to nawet jak by była Polska D to i tam by już nie stosowano

4 godziny temu, galan99 napisał(a):

Od płotów już jest .

Wprowadzić podatki trzeba .

to grozisz ... przewidujesz że i od sadzonek roślin szpalerowych też wprowadzą?

no w sumie - a dlaczego by nie
kto bałwanowi zabroni? i tak nic to nie da jak tylko poczekać kiedy bałwan sam się w swej pazerności i głupocie utopi
mamy tak durne rządy że aż niehumanitarnie było by krzywdzić za samą głupotę wszak one temu niewinne, tak maja z samego urodzenia a nikt mądrzejszy i tak się do władzy nie pcha to....
choć jednak korci i postraszyć by się zdało ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiedziałem, że w PiSowskim CPK najważniejsze były remonty ołtarzy xD 

Przychylność se siły wyższej chcieli zapewnić, bo mieli świadomość że sami za ciency aby z budową ruszyć.🤣

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Przychylność se siły wyższej chcieli zapewnić, bo mieli świadomość że sami za ciency aby z budową ruszyć.🤣

Jest pięknie i będzie jeszcze bardziej 2025 rok  ty wspaniałości od rządu dostają obywatele .

Naród chce więcej podatków dla dobra kraju .

Azoty będą produkować dla Ukrainy a może to sami będą sobie produkować i kopać węgiel i produkować energię dla siebie w Polsce .

Opublikowano

Nawozy z Azotów to zapewne na Ukrainę pojadą, tylko czy Azoty zobaczą za te nawozy pieniądze - bardzo wątpię, po prostu znaleźli kolejnego naiwnego do skubania

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał(a):

no obecne popapraństwo też za dobrze nie rokuje
ale płot może zbudują :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Nawozy z Azotów to zapewne na Ukrainę pojadą, tylko czy Azoty zobaczą za te nawozy pieniądze - bardzo wątpię, po prostu znaleźli kolejnego naiwnego do skubania

Rząd zapłaci trzeba odbudować Ukrainę nie słyszał od naszego Premiera powtarzał kilka razy przecie to nasi bracia .

Kto tego nie rozumie to jest  g...cem albo zdrajcą .

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Nawozy z Azotów to zapewne na Ukrainę pojadą, tylko czy Azoty zobaczą za te nawozy pieniądze

A dlaczego miałoby Ci być szkoda Azotów? Skoro mieli w dupsku rolnika polskiego, to przyszło teraz zapłacić za to.

Nikt nie był dośc dobrym klientem dla Azotów. Odsyłali do "autoryzowanych dilerów" i se nie zbudowali rynku. A to że zatrzymali sprzedaz tego co wysłali do handlu, bo sami nie wiedzieli ile wołać za nawóz, to już było chamstwo i sk..syństwo.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dysydent napisał(a):

no obecne popapraństwo też za dobrze nie rokuje
ale płot może zbudują :P

dopóki coś tam produkują - to można ich skubać

nie jest mi szkoda Azotów - ja tylko stwierdzam fakt

Edytowane przez jahooo