Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Lukas210 napisał(a):

Orientuje się ktoś kiedy mniej więcej można się spodziewać zwrotu pieniędzy?

Jeżeli kupujesz coś przemyślane to warto i rok nawet poczekać.

W zeszłym naborze to w połowie grudnia miałem przelew.

Opublikowano
2 godziny temu, zenmaniek napisał(a):

Nie ma żadnej minimalnej ilości sztuku (oczywiście musisz mieć chociaż jedną), mam już złożony wniosek i w agencji nikt się nie pyta ile masz świń a na fakturze miałem myjka ciśnieniowa i bez zająknięcia przeszła, mówiła że wniosek wygląda w porządku i czekać na decyzje 

nie pytała bo widzi w systemie ile tych świń masz 

a to że wniosek w porządku nie znaczy że dostaniesz zwrot , tylko że jest poprawnie wypełniony 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 10.10.2025 o 21:19, krzysiek277 napisał(a):

Dobrze że już na ten rok wyprzedałem wszystkie duże kabanosy i zostały mi prosiaki to może w styczniu coś skoczy w górę

w styczniu w górę to raczej nie ;) w styczniu będzie właśnie najgorszy dół i dopiero w lutym może zacznie odbijać albo i w marcu . Z resztą widać to po cenie warchlaków, skoro spadają  to za 3 miesiace też będą tuczniki spadać. Tylko jak teraz jest 5,2-5,4 to nie wiem co tu można jeszcze obniżyć skoro już teraz jest dokładka. 

Trzeba  przyjąć żę  max 5zł na tucznika będzie w styczniu (a może i mniej) . Przy takim założeniu warchlak za 260 słabo się spina niestety 

Opublikowano
8 godzin temu, Stach123 napisał(a):

nie pytała bo widzi w systemie ile tych świń masz 

a to że wniosek w porządku nie znaczy że dostaniesz zwrot , tylko że jest poprawnie wypełniony 

Skoro poprawnie wypełniony i wszystkie faktury sprawdzone to czemu miałbym nie dostać zwrotu?

Opublikowano

Chłopie wedlug mnie myjka ciśnieniowa służy do przenoszenia wirusów a nie jemu zapobieganiu roznoszenia , bo będziesz z nią latał po całym gospodarstwie  i jak bardziej wypasiona  to po wsi a nawet gminie . No ale jak się bedziesz tłumaczył że zamiast środka myjącego dasz dezynfekujący to może przejdzie tym bardziej że tych hodowców jak na lekarstwo , a cena świń taka że na  to lekarstwo  hodowce stać jak jest w 100 % refundowane przez NFZ 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, zenmaniek napisał(a):

Skoro poprawnie wypełniony i wszystkie faktury sprawdzone to czemu miałbym nie dostać zwrotu?

Znajomy też w zeszłym naborze miał wszystko dobrze przy złożeniu a później się okazało że za cześć nie zwrócono.

Nie wiem jak u was ale u nas na biurze podawczym to sprawdza wniosek formalnie i wydaje dokument kiedy złożony i ile załączników, FV weryfikują już pracownicy do tego przydzieleni.

Do póki nie ma decyzji nie ma pewności😉.

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano

Bo podstawą tutaj to musi być odpowiednio wypisana faktura, nie może być na fakturze napisane: myjka kercher do mycia, najlepiej musi być wbite: myjka/urządzenie do mycia i dezynfekcji pojazdów 

Tak samo można kupić sobie gumofilce na ten program ale jeśli na fv będzie wpisane, buty gumofilce to nie dostaniesz, musi byc, buty gumofilce do bioasekuracji, i na takich bzdurach właśnie ludzie są odrzucani 

Opublikowano
10 godzin temu, Ulanek napisał(a):

w styczniu w górę to raczej nie ;) w styczniu będzie właśnie najgorszy dół i dopiero w lutym może zacznie odbijać albo i w marcu . Z resztą widać to po cenie warchlaków, skoro spadają  to za 3 miesiace też będą tuczniki spadać. Tylko jak teraz jest 5,2-5,4 to nie wiem co tu można jeszcze obniżyć skoro już teraz jest dokładka. 

Trzeba  przyjąć żę  max 5zł na tucznika będzie w styczniu (a może i mniej) . Przy takim założeniu warchlak za 260 słabo się spina niestety 

gdzie masz taką cenę ? już walą po 4,7-4,8

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek277 napisał(a):

Bo podstawą tutaj to musi być odpowiednio wypisana faktura, nie może być na fakturze napisane: myjka kercher do mycia, najlepiej musi być wbite: myjka/urządzenie do mycia i dezynfekcji pojazdów 

Tak samo można kupić sobie gumofilce na ten program ale jeśli na fv będzie wpisane, buty gumofilce to nie dostaniesz, musi byc, buty gumofilce do bioasekuracji, i na takich bzdurach właśnie ludzie są odrzucani 

No nie wiem czy w sklepie w którym faktury wystawia program możesz sobie żądać zapisu produktu na fakturze  np mydło  do mycia wacka  hahha  Jak dany sklep wystawia kilka faktur w roku pisze ręcznie to może nawet umieścić  na fakturze rozmiar wacka . Inna sprawa że producenci jak chcą więcej sprzedać i drożej bo dofinansowanie jest dla pewnej grupy , a to działa jak promocja w markecie to  są w stanie dany produkkt nazwać tak jak wymaga dany nabór i na tym zarobić x 3 

32 minuty temu, kopin napisał(a):

gdzie masz taką cenę ? już walą po 4,7-4,8

żeby tak się wiek rolnika dało cofnąć jak ceny świń i nie tylko o 30 lat wstecz 

Opublikowano

Nie do końca się z tym zgodzę , bo jak na sklep kupi 100 myjek ciśnieniowych  z oznaczonych symbolem   , a sprzeda 100  myjek do bioasekuracji to mu na stanie zostanie 100 myjek ciśnieniowych a tam WAT i PODATKI  , być może się myle i zależy to od tego jaki sklep ma program do fakturowania . Jak wiesz jak jest to napisz 

Opublikowano

Oczywiście że na fakturze można wszystko napisać, ostatnio na allegro pisałem o agregat do bielenia czy  mi facet wpisze na fakturę agregat do bielenia i oprysków bioasekuracyjnych  odpisał, Oczywiście niema żadnego problemu,  można wpisać tylko żeby go poinformować przed zakupem

Opublikowano

Wszelka odzież i obuwie robocze przejdzie i nie musi być pisane że do bioasekuracji sprzęt to opryskiwacz - ciśnieniowy lub spalinowy , myjka ciśnieniowa ( chociaż uważam że to sprzęt do czyszczenia tak samo jak odkurzacz ) środki do dezynfekcji typu virkon dezodan , środki na muchy ,gryzonie , stacje deratyzacyjne , maty , bramy dezynfekcyjne też pewnie by przeszły .

Opublikowano
11 minut temu, kopin napisał(a):

to wystaw ,jak ci doj**ią podatek od sprzedaży samolotu to bedsziesz musiał tel sprzedać nawet i znikniesz z forum 😇

Faktura to nic innego jak nic nie wart zapisany  papierek  , nabiera mocy urzędowej jak sprzedający zapłaci  podatek na nim naliczony , mowa tu o kupnie na portalu sprzedażowym gdzie się czasem dzieją cuda