Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Te wybicia to z wagi brutto netto

Zawsze z wagi zaraz przed ubojem. W transporcie bydlo zawsze gubi wagę. U mnie przeważnie gubiły 5-6%. Raz mi się zdążyło że 7% wyszło. Puki sam nie sprzedaż to się nie przekonasz jak wychodzi.

Jeden zakład chciał kupić miesiąc temu to z byka na łańcuchu chcieli 8% skibki. Podziękowałem bo trochę dużo.  Kobylin tu chwalą. Na żywą krowy O klasowe po 7.5zl mi wycenili jakoś wiosną bo chude i wogóle.  Pojechaly do osi w przeliczeniu na żywą wyszly ponad 10.

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0303 napisał(a):

Nie rozumiem tylko jednego... Skoro z tego Mercosur jest takie dobre i tanie to dlaczego żydzi jak sama nazwa wskazuje wolą kupić z Polski ta drogą wołowinę...albo tak samo Algieria czy inne państwa mazulmanskie...

Nie bój się, oni dobrze wiedzą gdzie dobre, a gdzie pasza i stać ich zapłacić.

W EU odpierdalają komedie z coraz to nowymi ograniczeniami, opłatami i ludzie oszczędzają na jedzeniu gotowi jeść tą właśnie paszę 

Opublikowano

Merkosul ma bardzo dobre mięso wołowe , być może do Izraela jest bliżej z Europy transportować schłodzone mięso a nie mrożone , do tego dywersyfikacja dostawców , może do tego ciągotki historyczne wszak Polska była domem Żydów, w każdym bądź razie ja bym powiedział że w merkosul można zakupić mięso lepsze jak Polsce 

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał(a):

Merkosul ma bardzo dobre mięso wołowe , być może do Izraela jest bliżej z Europy transportować schłodzone mięso a nie mrożone , do tego dywersyfikacja dostawców , może do tego ciągotki historyczne wszak Polska była domem Żydów, w każdym bądź razie ja bym powiedział że w merkosul można zakupić mięso lepsze jak Polsce 

Opublikowano
36 minut temu, micgal39533 napisał(a):

Takie dobre jak zboże za wschodniej granicy

U nas większość opasowcow I mleczaków pewnie takie skarmia. 

Więc stary slogan jakie toto zdrowe bo polskiej produkcji już dawno nie robi na mnie wrażenia. 

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo, ze maja inne warunki gry niz my, inne substancje dopuszczone, ale faktem jest, ze Argentyńska wolowina raczej ma dobra renome na swiecie. Latalo sie troche na wakacje po swiecie to pelno jest argentynskich stek housow i tam sie nie kryja z tym, ze to argentynska tylko to wlasnie podkreslaja. Dla  zwyklego nieswiadomego klienta z ulicy to jest wolowina "z wolnego wybiegu", a europejska z tuczu nakladczego

Edytowane przez asus921
  • Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, jarecki napisał(a):

To ile kupiłeś?

Opublikowano

Póki co to nieraz kupuję Polską i coraz częśćiej jest niedobra niż dobra ze zwykłego sklepu mięsnego , ogólnie ciężko trafić na dobrą , natomiast z argentyńską , tam jeszcze jest urugwaj to znajomy kupuje z makro i zawsze chwali  jest dobra pewnie dlatego ze do europy trafia dobry a z polski wyjezdza dobre mieso a zostaje .......... to co zostaje 

Opublikowano
18 minut temu, AdamRo napisał(a):

Wróżka albo Karol8885 może udzielić odpowiedzi 😃

Nie bądź taki skromny😁

46 minut temu, AdamRo napisał(a):

Wróżka albo Karol8885 może udzielić odpowiedzi 😃

Powiedz lepiej na teraz takie w miarę stawki na byka jałówkę R/U

• Haha 1
Opublikowano

Argentyna też już hoduje bydło jak Amerykanie jadą na dobrej marce sprzed lat , tak jak dużo ludzi myślało że i w Ukrainie rolnictwo wygląda jak i nas z lat 80/90. W Argentynie mamki chodzą cały rok po łąkach odsadki razem z nimi prawie do roku później do tuczarni odrobaczanie hormon antybiotyk i  odpadki z przerobu  soi i kukurydzy. 

Opublikowano

Ktos poleci dobrego kupca? U mnie na wielkopolsce jak zwykle niechca placic, chyba, ze za odsadkiem zadzwonisz to sie dowiesz, ze duze byki po 20zl to odsadek musi kosztowac...

15 sztuk lub wiecej, wiec moga byc i dalsze rejony.

Opublikowano (edytowane)

U mnie super , fajnie ze wołacie 

11 aut importu do Polski w tym tygodniu , następny tydzień narazie mam 6 bo swieto w polsce wiec u nas na uboju bedzie kiepsko. 
+ moje mrożonki w końcu zaczynają schodzić 

Export z Polski - zero

Takze trzymajcie Panowie i pompujcie polski rynek ile tylko dacie rady , Import bedzie łatwiejszy

Polska obecnie w okolicach 30 pln za O ( +/- 30gr zaleznie od zakładu)

Edytowane przez Karol8885
  • Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Karol8885 napisał(a):

U mnie super , fajnie ze wołacie 

11 aut importu do Polski w tym tygodniu , następny tydzień narazie mam 6 bo swieto w polsce wiec u nas na uboju bedzie kiepsko. 
+ moje mrożonki w końcu zaczynają schodzić 

Export z Polski - zero

Takze trzymajcie Panowie i pompujcie polski rynek ile tylko dacie rady , Import bedzie łatwiejszy

Polska obecnie w okolicach 30 pln za O ( +/- 30gr zaleznie od zakładu)

masa towaru teraz wyjeżdża z polski 

Opublikowano (edytowane)

Slyszalem, ze duzo zywca znika.

Nie zazdroszcze zakladom w polsce. Rywalizuja o zywiec aby zapelnic linie, jednoczesnie probujac sprzedac towar, ktory jest obecnie prawie najdrozszy w europie.

Ale to oni sie musza martwic.

Rozbiory polskie kupuja wszedzie gdzie taniej dopiero na koncu uzupelniajac w polsce jak zabraknie importu.

Dla mnie osobiscie super

Edytowane przez Karol8885
Opublikowano
19 godzin temu, asus921 napisał(a):

Ktos poleci dobrego kupca? U mnie na wielkopolsce jak zwykle niechca placic, chyba, ze za odsadkiem zadzwonisz to sie dowiesz, ze duze byki po 20zl to odsadek musi kosztowac...

15 sztuk lub wiecej, wiec moga byc i dalsze rejony.

zależy co masz na sprzedaż,

wczoraj oferta na hfy 16netto, LM 19,50netto

• Like 1