Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jahooo napisał(a):

chrzcie masz "niech twoi bliscy słowem i przykładem prowadzą cię" - nie ma  nic o księżach

...strasznie by się to zroznicowało, rozdrobniło.

Trochę ponaprawiac...i niech tam by było.

Nie będzie kościoła, to naprawdę co inne to zastąpi...

...tylko czy to lepsze będzie 🤔

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
40 minut temu, jahooo napisał(a):

Do lat 40-tych XX wieku wiernym KK nie wolno było samodzielnie czytać i interpretować biblii, od tego były czytania i kazania na mszy. To świadczy o poziomie indoktrynacji wiernych.

Do lat 70 księży się całowało w rękę w pierścień.

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Piękny temat zastępczy. Dyskusja rozgorzeje, analizy i opinie zawalą przestrzeń publiczną...ciekawe, co tymczasem tylnymi drzwiami🤔

Dokładnie o tym samym pomyślałem.zawsze kościół aborcja dla każdego rządu jest tematem zastępczym żeby coś przepchnąć nie korzystnego dla narodu 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

W drugim mam...

A do tego całą zimę kupowałem drugie felgi...aż mnie wiosna zastała....😆

Ja w małym pizdziku Fieście mam wielosezon Fuldy i nawet dają radę, tyle że jeszcze bieżnika mają sporo, ale  to samochodzik małej mocy to wymiany odpadają, w dwóch pozostałych mam 2 komplety zima i lato, z tym że w jednym chce dojechać 2 zimówki bo już w zimę na nich lipa a lato jeszcze się przejedzie bo bieżnika jeszcze jest. 

Wg mnie jak ktoś jeździ po mieście albo fura 4x4 i za dużo km nie kreci to wielosezon jest wystarczający na nasze warunki. Śnieg jest kilka dni w roku aktualnie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Wg mnie jak ktoś jeździ po mieście albo fura 4x4 i za dużo km nie kreci to wielosezon jest wystarczający na nasze warunki. Śnieg jest kilka dni w roku aktualnie. 

Miałem wielosezon na przodzie...jak deszcz popadał, to one śliskie jak licho były.

Był jeszcze bieżnik, ale wywaliłem to.

Może zależy jaka firma.

Oponiaż mi gadał że tak do 4 lat. Pozniej wielosezon to....ni na zimę, ni na lato. 

W sumie po 4 to wszystkie...stare...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał(a):

Na co ci tyle pił?rżniesz na 4 ręce?

Lepiej mieć niż nie mieć. Te dwie po prawej kupione z powodu niskiej ceny. Ale powiem Ci, że do grubych pni są świetne. Szara to typowa gałęziówka. Lekka i poręczna. Stihl kupiony za dolary jeszcze w 1996 roku. 

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Jeszcze dziś stare babiny całują w rękę

A ministranci w co innego. 🤣

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 6465 napisał(a):

Ten kościół zły ale każda partia która próbuje z nim walczyć rozpada się jak bańka mydlana. 

bo zaczynają od d.... strony, poza tym KK ma więcej kasy niż państwo Polskie, więc w mediach odpowiednią narrację zaraz wrzuca

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Miałem wielosezon na przodzie...jak deszcz popadał, to one śliskie jak licho były.

Był jeszcze bieżnik, ale wywaliłem to.

Może zależy jaka firma.

Oponiaż mi gadał że tak do 4 lat. Pozniej wielosezon to....ni na zimę, ni na lato. 

W sumie po 4 to wszystkie...stare...

to już wiem na co przeznaczysz siusiowe 😛

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

"Według nieoficjalnych informacji reportera RMF FM Beniamina Kubiaka-Piłata, zatrzymani to ordynator oddziału onkologicznego szpitala w Koninie oraz były organista."

Yyyyyyyyy aleeeee od kiedy na oddziale onkologii jest etat organisty? 

może mu się pomyliło i był onanistą ??

• Haha 6
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

4mm w lubelskim, jakieś kiepskie te deszczomierze macie, może dziurawe 🤔

Nie trzeba deszczu... Może za tydzień... Mokro nie jest ale i sucho też nie jest.

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Ten kościół zły ale każda partia która próbuje z nim walczyć rozpada się jak bańka mydlana. 

Sami się rozwalą... Od środka...

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

bo zaczynają od d.... strony, poza tym KK ma więcej kasy niż państwo Polskie, więc w mediach odpowiednią narrację zaraz wrzuca

Szczególnie w tych lewackich😄

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v