Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

A i mnie coś bierze , jak by dreszcze i policzki pieką. Mus jaki Gripex zaaplikować co by na święta tabletek nie łykać. 

Na pauzie trochę % trzeba 😂😁

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To jak na razie całkiem dobrze Panu idzie jak tylko do całości brakuje 35%. 

Coś pan bierze na to przeziębienie czy stwierdza że samo się przypałentało to samo odejdzie? 

Czy 25 lat temu był rok 2000?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To jak na razie całkiem dobrze Panu idzie jak tylko do całości brakuje 35%. 

Decydujące może być samo podłączenie.   

10 500+ zbiorów zdjęć, fotografii i beztantiemowych obrazów z kategorii Porazenie  Pradem - iStock

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, Azor07 napisał(a):

Dlaczego ? Matka duża RWxSM  teraz pewnie zrobię BD jak fajne cielaki wyjdą  ,albo CH lub BBB .

Bo, jak już się posługujemy przykładem Łowicza, to mnie interesuje takie bydło

https://www.mchirz.pl/oferta/buhaje/simentaler/himolla

BBB to może nie być najlepszy pomysł. Nie miałem tego nigdy, ale z tego co słyszałem to cielątka liche. CH tak...ale też nie dla mnie...w sensie nie do moich warunków. No i mi się podoba umaszczenie sima

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

otręby daj 

Posłuchałem się Mariusza i przez kilka dni nie dawałem .Tylko rzepak , pszenżyto i kukurydza I oto konsekwencje. Mam nadzieję że tylko jedna te zapalenie 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie też wszyscy alkoholicy tak mówią.

Ja tylko adwent i post staram się powstrzymywać.

Czyli w sumie już wiem dlaczego motocykla nie kupiłeś, i tak ze względu na swoje "hobby" rzadko byś miał okazję się nim przejechać ...

Psychiatrzy, psychologowie, grupy AA, pełno tego jest, idź, może pomogą Ci poradzić sobie z tym problemem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Michał18 napisał(a):

Posłuchałem się Mariusza i przez kilka dni nie dawałem .Tylko rzepak , pszenżyto i kukurydza I oto konsekwencje. Mam nadzieję że tylko jedna te zapalenie 

A zbilansowałeś? Jakie masz parametry?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie dość, że motor to jeszcze choinka...

Nooo...też mi się to spodobało...👍

...a zauważyłeś że kobieta kierowała?

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v