Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Wpaw napisał(a):

Bo myślę że ostatnia wola zmarłego była by wolą najważniejsza. 

Na przykład, jak nie chciałbyś być z żoną pochowany z różnych powodów, to rodzina by cię pewnie z nią nie pochowała...

No może, ale jak widzisz opcja "stary wariat coś tam sobie wymyślił" też jest możliwa.

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Nie za ostro się wyrażasz 🤔

Jak widze te pierdolety to staram się wstrzymywać ale ileż można. Nawet o płytach gnojowych ma coś do powiedzenia, jakiś bełkot z internetu.

Opublikowano
3 minuty temu, piotrp88 napisał(a):

No może, ale jak widzisz opcja "stary wariat coś tam sobie wymyślił" też jest możliwa.

Raczej nie, podam ci przykład znajomych mieszkających niedaleko mnie. Nawet byłem u niego na pogrzebie zażyczył sobie pochówek z rodzicami w innej miejscowości a żona będzie pochowana na naszym cmentarzu. Nie ukrywam nie żyli najlepiej ostatnio

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Ale zawsze blokkery blokowały wszystko, widać kupę kasy zapłacili i obeszli jakoś blokery.

Też miałem blokera, reklamy wyskakiwały, na yt co chwilę "blokada reklam narusza warunki" itd a teraz, póki co, działa wszystko.

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał(a):

Ale zawsze blokkery blokowały wszystko, widać kupę kasy zapłacili i obeszli jakoś blokery.

Blokery to już dawno nie działają, Brave tak jak Pioter pisze i jest spokój.

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

po co rozpiska ? biegów nie pamiętasz ? w sumie masz szybki wsteczny to mozna sie poyebać względem standardowej skrzyni 

Innej nie używam, to się nie myli...

... żona potrzebowała... kiedyś...

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

a tak to tematy pierdoły tutaj ,

jakiego ursusa Hasselhof sobie kupi teraz? 1414s

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

ile aktualnie pił ma Rysiek

bez ma brzmiałoby ciekawiej 

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Miałem kiedyś znajomego, co wziął się za taką z 35-40 lat, ładna babka była, wszędzie go woziła, sponsorowała wycieczki, dyskoteki, restauracje, życie z nią miał dobre. 

Sporo teraz młodych się bierze za takie, bo takie panie nie są już wybredne jak francuski piesek.

miała na mnie chrapke taka koło 45 drobna szczupła rozwódka z 2 dorosłych dzieci które poszły w świat ale dałem se siana , pracuje tam gdzie ja ,zarabia tyle samo praktycznie więc na żaden sponsoring z jej strony nie ma co liczyć jak jedziemy na tym samym wózku , obraca ją mój kolega z pracy rok starszy ode mnie któremu rodzice kawalerkę w mieście kupili , raz schadzka u niego a raz u niej , jeżdżą gdzie chcą choć żadne nie ma auta , jakieś 2 miesiące temu byli w Szwecji 

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał(a):

to gdzie jest ośmieszanie wiary w mówieniu o czynach karalnych popełnianych przez księży, którzy w tej sytuacji próbują się jeszcze często stawiac ponad prawem ? chyba czegoś nie rozumiesz

ośmieszaniem wiary byłoby naśmiewanie się z ludzi wierzących, wypowiedzi w stylu "gdzie jest wasz Bóg, że tego nie widzi" i inne podobne

dla mnie mówienie, że stan duchowny jest zepsuty i wymaga drastycznej interwencji chirurgicznej polegającej na całkowitym wydaleniu z tej kasty elementów, które sprzeniewierzają się wielokrotnie i z premedytacją przyjętej przez siebie dobrowolnie doktrynie, może być jeden na powiat - ale taki, który naprawdę wie, po co zdecydował się służyć Bogu

Niepotrzebnie się żołądkujesz Janicku i kolejny raz próbujesz wykazać, że czegoś tam nie rozumiem. Do niczego się nie odniosłem, nikogo nie zacytowałem. O nikim konkretnym(z imienia) nie wspomniałem. Ot, luźna wrzutka ze znakiem zapytania. 
Zresztą, przejrzałem, sam coś o „barankach” noszących na tacę wspomniałeś? Te baranki to w sensie trzódki, czy zbaraniałych do reszty, dających na kościół, nie z Twoich przecież? To nie jest ośmieszanie?
To państwo jest słabe, że nie potrafi(nie chce?) karać księży za kryminalne występki, a nie wierni, którzy opiekę i życie wieczne kupić sobie chcą. Ich kto inny sądzić będzie. 

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

. Najlepiej sobie znajdź interwały wymian oleju w silniku i skrzyni dla USA i tego się stosuj, tam są interwały takie, żeby się nie psuło ... Tam nikt ekologii w wymianach oleju nie szuka.

a olej idzie bez problemu do pieca i nikt się nie czepia, państwo nie zabrania i nie karze , na fb jest grupa na ten temat https://www.facebook.com/groups/956362811116113

Opublikowano
1 minutę temu, bezbarwny napisał(a):

Niepotrzebnie się żołądkujesz Janicku i kolejny raz próbujesz wykazać, że czegoś tam nie rozumiem. Do niczego się nie odniosłem, nikogo nie zacytowałem. O nikim konkretnym(z imienia) nie wspomniałem. Ot, luźna wrzutka ze znakiem zapytania. 
Zresztą, przejrzałem, sam coś o „barankach” noszących na tacę wspomniałeś? Te baranki to w sensie trzódki, czy zbaraniałych do reszty, dających na kościół, nie z Twoich przecież? To nie jest ośmieszanie?
To państwo jest słabe, że nie potrafi(nie chce?) karać księży za kryminalne występki, a nie wierni, którzy opiekę i życie wieczne kupić sobie chcą. Ich kto inny sądzić będzie. 

Te baranki  to przecież ta symboliczna trzódka, niektórym się widac kojarzą z tępymi zwierzętami, no cóż, każdy ma co innego na myśli

A widzisz - biblia mówi, aby nie osądzać, czyli nie dokonywac oceny czyichś czynów powierzchownie ani nie oceniać moralnie, natomiast nie zakazuje zwrócić człowiekowi, który jawnie grzeszy, uwagi, że postępuje niezgodnie z zasadami wiary, którą wyznaje, na przykład pijakowi, który zaniedbuje rodzinę czy bije żonę i dzieci, jawnogrzesznicy albo mężowi niewiernemu

To jest akurat nakazane w pismie, aby w takim przypadku porozmawiać z taką osobą - upadłych odnieść, strapionych pocieszyć

Natomiast niedopuszczalne jest obmawianie takich osób za ich plecami, ocenianie, sianie plotek itp

W tej przypowieści, która masz na myśli, nie chodzi o sąd i karę, tylko o osąd i plotki.

Opublikowano
5 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Niektórych UFO porwało...

tylko przypadków śmierci klinicznej i bardzo zbieżnych świadectw osób które to przeżyły jesc znacznie więcej niż rzekomego ufo o którym tu tylko jacus toś tam napomsknął 

5 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Ksiądz to zwykły człowiek...

może nawet bardziej niż ty

moja matka mówiła że ksiądz to tylko przed ołtarzem 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Jacy mądrzy na temat kościoła i Boga, ale tylko który zachoruje zaraz do księdza na msze w intencji wyzdrowienia. A jak msza nie pomoże to do księdza o pogrzeb pytać, pozwolisz żeby cię " taki ksiądz" chował jeden z drugim... 

Znałem już niejednego takiego starszej daty panowie, zarzekali się na temat księży i kościołów nigdy dobrego słowa. A na koniec to ksiądz go prowadził na cmentarz...

Starych komuchów masz 😜 myśli 🤔 

Sprawy urzędowe pozałatwiane trzeba się szykować w drogę 

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas kiedyś był ksiądz pedofil. To go niby przenieśli do zakonu za kare, ale pobył tam rok i wyszedł ... Były już oskarżenia że bawi się z chłopcami a nadal pozwalali mu brać udział w organizacji letnich obozów dla młodzieży ... Ja się dziwię ludzia którzy ich bronią i jeszcze finansują co niedziela ...

słyszałeś o ksiedzu Andrzeju Debskim z Białegostoku ?

najpierw afera https://www.facebook.com/watch/?v=1416199498887130 

https://wiadomosci.onet.pl/bialystok/wszyscy-o-tym-wiedzieli-ks-debski-i-wizerunkowy-problem-bialostockiego-kosciola/1rrz147

a po paru miesiącach rzucił się pod pociąg 

za to jego braciak , najpierw kariera w NFZ w Białymstoku , później szef totalizatora sportowego w Białymstoku

pare lat temu chate wygrał w loterii lokalnej gazety . przypadek 🤔 czy zbieg okoliczności ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v