Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, piotrp88 napisał(a):

Próbowałeś kiedyś rozmawiać ze sztuczną inteligencją albo jakimś botem?

Twierdzisz że bez...muzga to sztuczna inteligencja 🤔 raczej gumowa.....

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

W tym momencie mojego życia tak ;)

Jeśli tak uważasz... Ja tam w sumie nie mam potrzeb wielkich a tymbardziej rodziny nie miałem i miał nie będę więc i się nie napalam na wielkie zarobki ani nic w tej podobie... Ale "spróbuję zrozumieć" choć się to nie uda raczej.

Mgła. 

• Like 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

17 minut temu, malaczarna napisał(a):

Teściowa 33 lata nie żyje a teść już 20 prawie. 

Widać że szczęście cię nie opuściło. Tym lepiej dla ciebie że już ich nie ma wśród żywych  

raz mówisz tak

Bezduszna napisał:

18 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mój mąż własnej matki nie pamięta 6 lat miał jak zmarła. Lepsza czy gorsza ale byłaby. 

Wychodzi na to teściowej w 100% nie znałaś ale teścia może znałaś kilka lat lub też wcale. 

Czyli wychodzi na to że nie wiesz co to znaczy mieć drugich rodziców. 

Wiec nie wiesz do końca mówiąc czy lepiej mieć teściów bliżej czy dalej od siebie. Dla mnie to są puste słowa które wypowiada osoba która nigdy do końca nie wie co to znaczy mieć teściów. 

Tym bardziej że to jest tylko powiedzonko które ma tylko część prawdy. Nie wszystkich jedna miarka się mierzy tak tylko na marginesie mówię. 

a raz tak to nie współgra

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jeśli tak uważasz... Ja tam w sumie nie mam potrzeb wielkich a tymbardziej rodziny nie miałem i miał nie będę więc i się nie napalam na wielkie zarobki ani nic w tej podobie... Ale "spróbuję zrozumieć" choć się to nie uda raczej.

Mgła. 

Piotr dla Szymka jeździć traktorem to tak jak dla ciebie wirowanie miodu. Cieszysz się gdy litrów przybywa a u niego hektarów w notesie .

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

No tak lepiej być przy swoich rodzicach niż przy tesciach. Z tego względu że rodzice twoi zawsze staną po twojej stronie a nie miastowego. Zawsze jest się na wygranej pozycji jak by nie patrzeć. 

Ooo...akurat moja teściowa, i tescio ciągnie za mną stronę 🤭 mamy bardzo dobre relacje, mieszkamy 22km od siebie często sie odwiedzamy. 

Zresztą skąd Ty to możesz wiedzieć co lepsze? Panna chyba jeszcze  jesteś 🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

pogoda barowa . moze cos sie porobi bo w koncu wolny dzien.

11 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Idź się napij mleka i się przestań do innych przyp*erdalać... Czy ktoś się do ciebie dobija jak ty dobijasz się do innych?

To powiedzmy inaczej - otoczenie.

A czy te wyjazdy są takie niezbędne do życia... 

to zmien otoczenie ..kup dom gdzies w lubelskim  czy podlaskim -bez problemu znajdziesz jakies odludzie .

wtedy docenisz to co masz.

10 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Ja dostałam radę od księdza że trzeba mieszkać jakieś 200 km od teściów żeby nie zostawali na noc

raczej 20 zeby nie musieli zostawac..

10 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Teściowa 33 lata nie żyje a teść już 20 prawie. 

to ty zastepujesz matke miastowemu..

moz eto jest powod teog ze tak na niego narzekasz..

10 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że szczęście cię nie opuściło. Tym lepiej dla ciebie że już ich nie ma wśród żywych  

sztuczna inteliigencja pier**li jakpotluczona 

9 godzin temu, piotrp88 napisał(a):

Próbowałeś kiedyś rozmawiać ze sztuczną inteligencją albo jakimś botem?

a mi nikt nie wierzy ze to nie zaden orawski swir ..

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...teraz to wszystko ...śtucne...

na czele z nawozami 😂

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał(a):

No deszcz potrzebny. Tak sucho że chyba nie ma sensu redlić tej ziemi tylko cza wziąść usługę jakiego bezorkowca. 

Jak nie P0pada a 2 tyg ma nie padać

To będą siewy rozsiewaczem i płytko talerzówka jak P0plony 

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Już 400 umłynkowane 

Jeszcze 600 

Jęczmieniu 400 zrobiłem i się sprzedał 

I wozić nie muszę tak jak Rysiek 

20250904_083133.jpg

No jak miał traktorem jechać to zawiozłem

Z dobrego serca a nie ze muszę

• Like 5
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

to zmien otoczenie ..kup dom gdzies w lubelskim  czy podlaskim -bez problemu znajdziesz jakies odludzie .

A co tam innego niż u nas? Taki sam syf i bambrostwo. 

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Piotr dla Szymka jeździć traktorem to tak jak dla ciebie wirowanie miodu. Cieszysz się gdy litrów przybywa a u niego hektarów w notesie .

Ja wolę jak złotówek za te litry przybywa.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja wolę jak złotówek za te litry przybywa.

Tak samo on woli bo mu przybywa 💰 za hektary a mi za frachty. Ważne że robi to co lubi jeszcze na tym zarabia. 

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak nie P0pada a 2 tyg ma nie padać

To będą siewy rozsiewaczem i płytko talerzówka jak P0plony 

Tak zwana podkrakowska uprawa bezorkowa xD Ale u Ciebie na tych piaskach może się to udać.

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał(a):

raczej 20 zeby nie musieli zostawac..

to ty zastepujesz matke miastowemu..

moz eto jest powod teog ze tak na niego narzekasz..

Jestem pewna że z matka nie robiłby pewnych rzeczy

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

raz mówisz tak

a raz tak to nie współgra

Ty uważasz że tobie coś nie współgra u mnie.

Ja uważam że coś u kogoś nie współgra 

Chciałam się dowiedzieć czegoś stąd moje takie a nie inne działanie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
20 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jestem pewna że z matka nie robiłby pewnych rzeczy

No tak, takie siano na przykład, w mieście tego nie mają

14 minut temu, Popier96 napisał(a):

A powiem wam - wszystko mnie wk***ia. pier**le dzisiaj i jutro i przez najbliższe dni robotę. Idę do pszczół. 

A przyczyna jaka?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v