Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Co on ma lepszego ode mnie? Nic... Chyba, że bogatszy finansowo, to tak.

A co można stracić? Każdy z żonatych w robocie serdecznie odradza, jeden już wybudował drugi domek, obok dużej chałupy i się tam przeniósł, no cudownie...

Głęboka orka bez zabezpieczenia 😉

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Właśnie mi wpadł w oko wywiad z Prezydentem Wałęsą dotyczący sytuacji po wyborach. I se przeczytałem. Się Prezydent Lech odpalił troszeczkę 

Radził nawrockiemu oddać dobrowolnie władzę. A miałem go kiedyś za dobrego prezydenta

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

A dziś moja rocznica ślubowania. Dziękuję dziękuję😃

Świętuje cię online bezdotykowo czy raczej zbliżeniowo? Najlepszości i żeby wam się. 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Właśnie mi wpadł w oko wywiad z Prezydentem Wałęsą dotyczący sytuacji po wyborach. I se przeczytałem. Się Prezydent Lech odpalił troszeczkę 

do tego człowieka 0 szacunku, głupi zadufany w sobie

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

A dziś moja rocznica ślubowania. Dziękuję dziękuję😃

Najlepszości wszelakich dla Magdy💐...

...no i dla Cię tyż😉🥂...

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał(a):

Świętuje cię online bezdotykowo czy raczej zbliżeniowo? Najlepszości i żeby wam się. 

Dziś online. A w sobotę w realu. Dzięki. 

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Że ktoś jeszcze tego idiote zaprasza. pier**li jak potłuczony. Ostatnio jak zmarł jego drugi syn, to mówił że to wina komunistów.

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał(a):

Radził nawrockiemu oddać dobrowolnie władzę. A miałem go kiedyś za dobrego prezydenta

I jeszcze przeprosić kontrkandydata...ale nie doprecyzował za co 🤷

5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

do tego człowieka 0 szacunku, głupi zadufany w sobie

Z szacunkiem to jest tak, że mimo, iż mi się zachowanie nie podoba i mogę nie szanować kogoś jako człowieka, to jednak piastował urząd na który go ponad połowa rodaków powołała, zatem czuję się winny szacunek takiej osobie. Trzeba zmilczeć i pominąć

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To mnie nie interesuje. Mnie interesuje tylko darmowe wyrabianie.

Piotruś kosisz już, bo nie wiem, czy zaczynać, czy czekać na stabilniejszą pogodę? 

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Że ktoś jeszcze tego idiote zaprasza. pier**li jak potłuczony. Ostatnio jak zmarł jego drugi syn, to mówił że to wina komunistów.

Jeżeli ktoś przekracza wiek emerytalny to powinien mieć zakaz kandydowania na wszelkie stanowiska wyżej niż rada powiatu ... 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli ktoś przekracza wiek emerytalny to powinien mieć zakaz kandydowania na wszelkie stanowiska wyżej niż rada powiatu ... 

Nawet nie chodzi o wiek tylko że mając taki autorytet mógłby jak reszta starej gwardi - Miller, Kwachu, Cimoszewicz chodzić po stacjach i brać kase za mówienie pierdoletów a on zrobił z siebie debila. Troche straszne jest to że jego tropem podąża krok w krok Komorowski. Moze jak mówisz to kwestia wieku i nie każdy zachowuje jasność umysłu.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nawet nie chodzi o wiek tylko że mając taki autorytet mógłby jak reszta starej gwardi - Miller, Kwachu, Cimoszewicz chodzić po stacjach i brać kase za mówienie pierdoletów a on zrobił z siebie debila. Troche straszne jest to że jego tropem podąża krok w krok Komorowski. Moze jak mówisz to kwestia wieku i nie każdy zachowuje jasność umysłu.

Nie załapałeś do kogo pije. Piecze dupsko nadal😂

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I tam już za wysoko

Tak jak i kierowcy po ukończeniu 65 roku życia powinni jeszcze raz iść do lekarza na badania. O

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

😂

masz z czego dokladac do swin widze.

A wiesz, że musiałbym przysiąść w wolnej chwili i podliczyć kolejny rok z maciorami. Pierwszy wyszedł nie najgorzej. Ten kolejny był przyprawiony słabszymi cenami więc może i zarobek był bardziej wyimaginowany niż rzeczywisty. Szczerze mówiąc to miałem propozycje etatu na którym zarobił bym więcej niż przy trzodzie, ale i zdrowia oraz czasu na hobby było by mniej więc zostałem przy tym co jest. Przynajmniej jak na razie.

Opublikowano
marulekk napisał:

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

a jak chcesz tak zwij 😁 ja borysz obiecałem jak transakcja będzie 😉 kupujący wporzo będą zadowoleni 👍

Wczoraj już testowali 😄

czemu nie przyjechałeś 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v