Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Tu to jeszcze @Qwazi rządzi czy już @radekz200? Od rana już brak reakcji... 

Jak mi się wasze rządy nie spodobają, to protest złożę do samej siebie i obiecuję, że go wygram. Uzasadnienie już mam. Mogę udowodnić, że decydująca okazała się ostatnia godzina, a mnie właśnie wtedy członek sztabu kontrkandydata, zagadał. Także się zachowujcie, bo Wasz rząd obalę 😆

Radek se będzie rządził, jak go moderator zaprzysięgnie, narazie elektem jest😁...też reakcji ni mom...jedna jakaś mi się pojawiła, to żem w słusznym celu wykorzystał...

Opublikowano
32 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

A to seksowane że byk będzie ? 

Bajki opowiadał czy możliwe ? 

185 zł chciał czyli 50 więcej 

Tego nie wiem. Na jałówkę to jest 95-97% szans.  Ja pierwszy raz tym kryłem. Dzisiaj rano był do krowy ale za wcześnie i przyjedzie po południu. I tak myślę czym to pokryć. Bo hf nie chce a pasowało by żeby wyszła jałówka.  Sławomir odpowiedz jak kolega pyta tam wyżej ☝️ ☝️ ☝️ ☝️ 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

A szóstego w ogóle nie ma... Ale ma być, gdyby piątemu antidotum od wypadku wszelkiego się skończyło...

Zapomniałam że mieszkasz na moim osiedlu i jesteś jedną z sąsiadek które wszystkie rozumy świata pozjadaly. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
34 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Z takiego śniegu to byle gówno wyjedzie ,puszek . Tu nie ma na czym zawisnąć ,o gdyby były twarde zaspy to tak . Ale to też przebijsz się rozpędem ,a jak widzisz że nie przebijesz się to cofasz jak jeszcze masz przyczepność i dzida . A jak i to nie pomaga to wychodzisz i nogami odrzucasz z e środka śladów . Nigdy nie dopuszczaj do zawiśnięcia na zaspie bo godzina psu w d.      I Pamiętaj wtedy o zabitej chłodnicy ;)

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał(a):

Z takiego śniegu to byle gówno wyjedzie ,puszek . Tu nie ma na czym zawisnąć ,o gdyby były twarde zaspy to tak . 

Jak twarde zaspy to bym się nie przebijał ... Teraz tych czujników napakowane w zderzaku czy atrapie chłodnicy i taka zabawa w śniegu może się skończyć rachunkiem wiekszym niż wartość Ryśka Nyski ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Problem w tym, że ty nawet żart przemieniasz w nienawiść...

Normalnie cud...😆

Rozumiem twoją frustrację, ale przelewanie nienawiści na mnie, na wiele ci się nie zda....bo ja i tak...zrobię co zechce, a nie co wypada ..wedle zdesperowanego indyczka...🤭

Brutus się nie unoś i nie interpretuj jak ci pasuje, jaka nienawiść, chłopie co ty bredzisz?  xD ty byłeś, jesteś i będziesz tylko forumowym cwaniaczkiem, który prędzej czy później, wali sam sobie w kolano i tylko to mnie śmieszy.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak twarde zaspy to bym się nie przebijał ... Teraz tych czujników napakowane w zderzaku czy atrapie chłodnicy i taka zabawa w śniegu może się skończyć rachunkiem wiekszym niż wartość Ryśka Nyski ...

Teraz   samochody ,,nie dotykaj''  . A i ściany w budynkach na zewnątrz i wewnątrz . Kiedyś chłop chłopa po,,wyborach sołtysa' rzucał o ścianę ,a teraz nie do pomyślenia  ,      Wszystko  ,,mientkie'' jak te nowe pokolenie .    Rozmawiałem dzisiaj z synem o ,,wartościach''dwudziestolatków  ,jak to wszystko się pozmieniało ,jak to oni mają wyjeb...  ,ech 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kizak napisał(a):

Teraz   samochody ,,nie dotykaj''  . 

Kiedyś chłop chłopa po,,wyborach sołtysa' rzucał o ścianę ,a teraz nie do pomyślenia  ,

Rozmawiałem dzisiaj z synem o ,,wartościach''dwudziestolatków  ,jak to wszystko się pozmieniało ,jak to oni mają wyjeb...  ,ech 

Nie samochody "nie dotykaj" a po prostu wypakowane technologią, gdzie wyrwanie czy uszkodzenie zderzaka z przodu to ogromne koszty ... Wszelkiego rodzaju czujniki/kamery parkowania, czujniki martwego pola, radary itp itd ...

A teraz ludzie nie widzą sensu w mordobiciu, to chyba akurat dobrze ...

Ty też masz inne wartości niż twój ojciec czy dziadek, każdy kiedyś zmienia się w 50-60 letniego zgredka który mówi "Kiedyś to kurła było ... " 

3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Volvo moich marzeń to było czerwone s70. Teraz się mi podoba XC60 powyżej 2017r. Ale to nie aż tak jak kiedyś s70.

Takie XC60 to drogie jest, a popularność tego modelu aby podbija ceny ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jak się rozglądałem to za takie w miarę trzeba było położyć przeszło 100k. A takie jak mi się podobało to 120

Tak one kosztują, a do tego trzeba np uważać na diesle 2.0 z początkowych lat produkcji, miały swoje bolączki. I to dosyć poważne ...

Opublikowano
12 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Przejrzałem raz jeszcze finisz głosowania. Głosu Zbyszka nie zaliczyłem bo był po czasie, ale po @Desperado, w czasie był jeszcze ten post👆. Pierwszy się liczy, więc głos dla Radka. Stąd 15 głosów. Potem zakończyłem głosowanie, a już po tym zakończeniu @12Pafnucy oznaczył Radka, czego nie zaliczyłem. Starałem się sumiennie liczyć te głosy 

Bez urazy, ale masz pokrętną logikę. Pierwszy jest wtedy gdy ktoś inaczej zagłosuje lub ponownie w innym poście. Tutaj było na obu jednocześnie więc głos powinien być nieważny. 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak one kosztują, a do tego trzeba np uważać na diesle 2.0 z początkowych lat produkcji, miały swoje bolączki. I to dosyć poważne ...

Volvo przereklamowane jest. Cena jak za auto premium a jakość przeciętna. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Kup BMW z silnikiem N albo Audi z 1.8 TFSI, a może Mercedesa z silnikiem Renault, w każdej marce są mniej lub bardziej udane modele czy silniki... 

Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Co polecasz dla kolegi pytam,mam cx5 ale korci trochę zmienić, chociaż 125tys przebiegu to znowu trochę szkoda 

Opublikowano
38 minut temu, kizak napisał(a):

jak to oni mają wyjeb...

Odśnieżyłem teraz, ojciec się drze żeby odrzucać śnieg dalej bo się kupy porobią i trzeba będzie je rozgarniać, na pytanie po co, przecież się roztopi tylko odwrócił się i poszedł do chałupy, i dobrze. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Żarty z samego rana mnie się trzymają 

No aż się kawą oplułem, i nie mogę przestać się śmiać. Musi Dario ze "Ślepnąc od świateł" przyjść i mi kazać przestać, bo inaczej to umrę ze śmiechu.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...no to se niech odrzuci... 

On kocha wyszukiwanie niepotrzebnych zajęć - uroki siedzenie na emeryturze. Teraz se ubzdurał, że w blaszaku będzie zakładał jakieś światło co się włączy automatycznie po otwarciu drzwi. Niech robi, nie będzie głowy zawracał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v