Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Wełpa napisał(a):

Dobra skończ te swoje mądrości, idź po psie posprzątaj. 

Mam prośbę na święta, nie pisz nic do mnie i nie psuj mi zdrowia 🙏

Ja to na święta biorę wolne od forum cza żyć w realu . Ty też możesz jak nie chcesz żeby ci ktoś dee zawracał wirtualnie 😉

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 

Jak myślicie

Brać na święta wolne od af

Czy być i Jepać td

Jepać całymi dniami, inaczej Tusk zdobędzie przewagę i go nie dogonisz xd

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał(a):

a ciśnienia nie masz zbyt wysokiego ?

No właśnie nie, 135/70 +- w tych granicach zawsze się trzyma 

13 minut temu, marulekk napisał(a):

Kur.. mi to w uszach piszczy już kawał czasu, byłem prywatnie, uszy czyste i tyle, czasami ten pisk mnie wk***ia niesamowicie, gdzie tu jechać?

Mnie już kurwica bierze, bo co jakiś czas się zatyka i odtyka i tak wkoło 🤬 

Opublikowano

Też byłem auto zatankować na Orlen. Po rabacie ON 1L 5,40zł. 

Wypić kawę i w pole . Jeszcze 5ha zostało do talerzowania. W nocy mrozem straszą.

Radek już wstawiał zdjęcie cupry na podjeździe, czy czeka Wigilii? 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Wypić kawę i w pole . Jeszcze 5ha zostało do talerzowania. W nocy mrozem straszą.

Mawiają że w adwencie ziemi się nie rusza że musi odpocząć 

Dziadki tak mówili 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

A razie opony letnie sprzedaje 😁 🤠 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Coś z nieba popaduje, zimno. Trza zacząć popołudniówkę.

To tak degustacjię % teraz nazywasz 🤔🤭😛

Opublikowano
Teraz, mf362 napisał(a):

Mawiają że w adwencie ziemi się nie rusza że musi odpocząć 

W zeszłym roku orałem w adwencie i plony były super ... Dziadki sobie mogły nie orac w adwencie bo w grudniu to już ziemia skuta mrozem była. Kiedyś koniec października, początek listopada się orki zimowe robiło, a teraz w grudniu, bo jak zaorzesz pod koniec października to do wiosny będzie zielono od chwastów ...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

No jakoś trzeba się ratować żeby choć te 5-6 lat jeszcze pozyc 🤷

Bez kaleson i czapki nie wychodzę. 

Zaczęło się po tym jak się jakaś infekcja mnie czepila. Z dwa tygodnie katar i kaszel a po tym zaraz uszy 

A bimber spożywasz?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

W zeszłym roku orałem w adwencie i plony były super ... Dziadki sobie mogły nie orac w adwencie bo w grudniu to już ziemia skuta mrozem była. Kiedyś koniec października, początek listopada się orki zimowe robiło, a teraz w grudniu, bo jak zaorzesz pod koniec października to do wiosny będzie zielono od chwastów ...

kiedyś orałeś zimówkę pod koniec września i chwastów nie było, bo od połowy października do kwietnia trzymał mróz

Opublikowano
26 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ktos bierze udział w akcji 30.12 ? 

Trza by coś rozwiesić przy drodze 

Od 10 ma być między tucholą a Chojnicami koło tej restauracji co czołgi stoją jakieś spotkanie do 15 niby bez blokowania. Tak się składa że zazwyczaj o tej godzinie wracam tamtędy od świn to stanę pogadać i na telefonie zaoszczędzę bo na pewno mój weterynarz będzie tam w kamizelce z Matką Boską stał to go zaraz zaproszę na profilaktykę loch.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Mam bosza i tarcze diamentową 

Damy radę 

A parnik do barszczu z uszkami przygotowałeś? 

Godzinę temu, Wełpa napisał(a):

Co się krzywisz? O co kaman? 🤨🤭

Już nie pamiętam. Krótko się krzywiłam, bo się obawiałam, że mi ta krzywizna na stałe zostanie 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

Kur.. mi to w uszach piszczy już kawał czasu, byłem prywatnie, uszy czyste i tyle, czasami ten pisk mnie wk***ia niesamowicie, gdzie tu jechać?

Też tak miałem. Po kilku miesiącach samo przeszło.

Opublikowano
12 minut temu, Kallina86 napisał(a):

A parnik do barszczu z uszkami przygotowałeś? 

Już nie pamiętam. Krótko się krzywiłam, bo się obawiałam, że mi ta krzywizna na stałe zostanie 😉

Ja mam parnik z ziemniakami jak chcesz 😊

Ooo i to mi się podoba, wszystkie dziewczyny powinny mieć tak krótką pamięć 😜

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v