Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

To nie chodzi że kupić tylko czasami Jadą gdzieś ciężarówkami w trasę zobaczą jakieś fajne miejsca i potem tam osobówką z rodziną jadą na wczasy czy to Chorwacja Rumunia Słowacja i mówią że choć osobówka szybsza To mniej więcej tak tyle samo się jedzie co TIR

Znaczy tirem jezdzisz? Czasami?

Opublikowano
26 minut temu, wojtal24 napisał(a):

przepis z AF? bakłażany też kiedyś dodawałem do jajecznicy

Z internetu. Ale bardzo smaczne. Pewnie gdy bym nie dostał w prezencie to bym nie spróbował. 

Opublikowano

No pewnie że nie ma oni biorą z Holandii rozmaite rzeczy dużo droższe niż nasze bo u nas nadprodukcja jest tanio to oni wolą wziąć z zagranicy droższe czyli wolny rynek nie istnieje

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ciul tam z Holandią. Widziałeś jak wyglądają indie i ich cały przemysł. Oni srają pod siebie na ulicach. Myslisz że taki jeden z drugim myje ręce kiedykolwiek.

To nie wiedziałaś o tym że z Indii? 

Oj tam przecież w wodzie można se opłukać, smacznego 🤤🤦🤭

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

chciał bym zmieniać marki

Kurna....sorry, ale nie wiem ...co za marka.

..no w sumie nie muszę wiedzieć...

Tak się zastanawiam co inni biorą pod uwagę...

Ja mam w planie jd, ale jeszcze nie na 100

też masz tą czerwona markę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ciul tam z Holandią. Widziałeś jak wyglądają indie i ich cały przemysł. Oni srają pod siebie na ulicach. Myslisz że taki jeden z drugim myje ręce kiedykolwiek.

"Specjalna odmiana, której nie uprawia się w Polsce"

Korniszony pochodzące z Indii to specjalna odmiana ogórków, których nie uprawia się w Polsce na większą skalę ze względu na klimat i wymagający, ręczny zbiór. Są drobniejsze, delikatniejsze i wyjątkowo chrupiące, dlatego od lat znajdują uznanie w wielu krajach Europy" :D

Wybór indyjskich korniszonów to nie kwestia „tańszego zamiennika”, lecz innego surowca o odmiennych właściwościach, które od lat mają swoich zwolenników wśród polskich odbiorców."

https://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/artykuly/ogorki-z-indii-w-biedronce-dystrybutor-wydal-oswiadczenie-po-burzy-w-sieci,282469.html

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja mam jeździć ja mam krowy oni jeżdżą i mówią że osobówką wcale nie jest dużo szybciej

Dlatego że jak jedziesz z rodziną to robisz przystanki bo pić, jeść, sr** szczać,. A jak jedziesz ciężarówką to nie robisz zbędnych przystanków. Sam widzę jak w ciągu 9h pracy wyprzedza mnie 4 razy to samo auto osobowe. I finalnie nie jest dużo szybciej. Ale jak stajesz na pauzie 9 czy 11 godzin. To osobówka odleci że niea szans jej dogonić. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

Rocznikowo jak najmłodszych,ale nie za młody żeby nie miał tych eko pierdół. czyli taki 10÷14 latek ok 120KM rewers, przedni TUZ (teraz mam i czasami się przydaje) klimą, pneumatyka,fotel pneumatyczny. agrohaki ale to już chyba standard I najważniejsze żeby się nie psuł i tani w naprawie. a nie będę pisał co mi z marek chodzi po głowie bo by mnie wyśmieli 😀😀😀

Opublikowano
12 minut temu, Popier96 napisał(a):

Mgła kolosalna, na jutro ulewy z śniegiem podają. Pstrągi z wędzarni wyciągnięte, jeszcze szynki z pół godziny i boczek podpiec... 

Od 3 dni koszą jak opętani a nie widać zbytnio żeby ubywało... 

U mnie mgły niet, jutro pokazują koło 20mm. Końcem tygodnia znów. 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Korniszony pochodzące z Indii to specjalna odmiana ogórków, których nie uprawia się w Polsce na większą skalę ze względu na klimat i wymagający, ręczny zbiór. Są drobniejsze, delikatniejsze i wyjątkowo chrupiące, dlatego od lat znajdują uznanie w wielu krajach Europy" :D

https://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/artykuly/ogorki-z-indii-w-biedronce-dystrybutor-wydal-oswiadczenie-po-burzy-w-sieci,282469.html

Tak u nas nie ma ogórków. Sam mam jeden słoik tego gówna.

Wolał bym już sto razy warzywa z Piotrowego ogródka niż te z kraju gównoskórych.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Dlatego że jak jedziesz z rodziną to robisz przystanki bo pić, jeść, sr** szczać,. A jak jedziesz ciężarówką to nie robisz zbędnych przystanków. Sam widzę jak w ciągu 9h pracy wyprzedza mnie 4 razy to samo auto osobowe. I finalnie nie jest dużo szybciej. 

I wszędzie butelki ze szczochami porozrzucane po rowach.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tak u nas nie ma ogórków. Sam mam jeden słoik tego gówna.

Wolał bym już sto razy warzywa z Piotrowego ogródka niż te z kraju gównoskórych.

Wybór indyjskich korniszonów to nie kwestia „tańszego zamiennika”, lecz innego surowca o odmiennych właściwościach, które od lat mają swoich zwolenników wśród polskich odbiorców."

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał(a):

Żeby dla tych dyrektorów w Biedronce w gardle staneły albo dostali jakieś dezynteri albo czerwonki od tego.

8 minut temu, Wpaw napisał(a):

To nie wiedziałaś o tym że z Indii? 

Oj tam przecież w wodzie można se opłukać, smacznego 🤤🤦🤭

Żebym wiedział to bym nie kupował. Do głowy by mi nie przyszło takie cos. Nigdy więcej.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja pier**le w Biedronce sprzedają ogórki korniszony wyprodukowane w Indiach. "Nasza spiżarnia". Ja yebie z wodą z Gangesu🤢🤮. Nie ma już polskiego rolnictwa i przemysłu przetwórczego.

To nie wiedziałeś że w Biedronce się nie kupuje żywności? .

Czy porostu idziesz ze tłumem i jak wszyscy kupują to ty też 🤣

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 2
Opublikowano
44 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czy aż tak ważne są znaki interpunkcyjne czy napisanie słowa zgodnie z jego pisownią? Nie przesadzajmy każdy popełnia błędy jedni mniejsze drudzy większe. Ten tylko się nie myli co nic nie robi. .

przecinek_2.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To nie wiedziałeś że w Biedronce się nie kupuje żywności? .

Czy porostu idziesz ze tłumem i jak wszyscy kupują to ty też 🤣

A czemu się nie kupuje?🤔

Opublikowano
konteno napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

Rocznikowo jak najmłodszych,ale nie za młody żeby nie miał tych eko pierdół. czyli taki 10÷14 latek ok 120KM rewers, przedni TUZ (teraz mam i czasami się przydaje) klimą, pneumatyka,fotel pneumatyczny. agrohaki ale to już chyba standard I najważniejsze żeby się nie psuł i tani w naprawie. a nie będę pisał co mi z marek chodzi po głowie bo by mnie wyśmieli 😀😀😀

nie stać mnie na marki premium

Opublikowano
46 minut temu, Bezduszna napisał(a):

....Tylko że tu nie jest o mnie rozmowa tylko o tobie nawet @Tomas0611 który nie mieszka w Warszawie potrafi skazać miejsce czy nawet @6465, @Qwazi a już nie wspominając @wojtal.

To są ludzie którzy są w Warszawie może nie codziennie ale przynajmniej na co jakiś czas. Potrafia się poruszać w Warszawie tym bardziej by nie wybrali tych miejsc aby udowodnić komuś że faktycznie się przebywa w Warszawie. 

I nie mów mi tu o nawigacji. To każdy używa w tej chwili ale mówię o podstawowych sformułowaniach którymi się posługują jak mówią o Warszawie i okolicach więc nie sprzedawaj bajek. 

Własnie one cię pogrążają w tej chwili. 

I ty na prawdę nie kumasz dlaczego człowiek wskazuje dane miejsca?

Nie mam zamiaru nikomu i niczego udawadniać

To w którym tym Leroy pracujesz?

Opublikowano

Na pewno nie kupuje się mięsa drobiowego. Tam jest najgorszy syf. Chodzi głównie o lańcuch chłodniczy i warunki transportu.

Kiedyś robiliśmy konserwy turystyczne to na początku był b. dobry sklad, później pogorszyli.

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Żebym wiedział to bym nie kupował. Do głowy by mi nie przyszło takie cos. Nigdy więcej.

"Firma Limpol od prawie trzydziestu lat importuje i dystrybuuje produkty kuchni świata — zarówno te, które nie są dostępne w polskich uprawach, jak i te, które poszerzają i wzbogacają wybór dla polskiego konsumenta.:D

Powinno wystarczyć i przekonać cię  kulturowo :D

• Haha 1