Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał(a):

To wszystko nim wyciąłeś ? Odpalać jak to odpala ? 

No

Zimny 3 szarnięcia i chodzi

Ciepły za raz

Nigdy nie byłem fanem sztila

Ale ten to lux 

Chyba sobie zostawię

Dobrze pali i lekki

Nie bolą ręce przy robocie 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dzięki. Myśle tak sobie czy nie kupic. Mieliśmy 2 Huski, teraz kilka chinoli i tak myśle czy nie zakupić czegoś lepszego..

Oleo lipa jest, chcesz doba Piłę to echo jest spoko

4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

a sprzedałeś dominatora?

Chętnych dużo ale żadnego konkretnego 

zastój chyba straszny w maszynach coś obserwuję to stoją długo

Opublikowano (edytowane)

za***isty silnik choć podobno tez chinski tylko z gurnej pułki co w stidze co radek kupił u mnie tez dobrze pracuje,i brigsy w kosiarkach rencznych tez dobre.

A makitą 520 to ja z 300l paliwa wypalił nawet ją ostatnio rozjechałem ciągnikiem nadal działa 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

No

Zimny 3 szarnięcia i chodzi

Ciepły za raz

Nigdy nie byłem fanem sztila

Ale ten to lux 

Chyba sobie zostawię

Dobrze pali i lekki

Nie bolą ręce przy robocie 

Co było w nim źle że ktoś wyrzucił?

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

za***isty silnik choć podobno tez chinski tylko z gurnej pułki co w stidze co radek kupił u mnie tez dobrze pracuje,i brigsy w kosiarkach rencznych tez dobre.

A makitą 520 to ja z 300l paliwa wypalił nawet ją ostatnio rozjechałem ciągnikiem nadal działa 

Oczy bolą. Szlachcic herbu tanie szczyny piwne sprawdź słownik. 

Jesiennie dzisiaj prawdziwa słońce zaraz szaruga i deszcz. Napadał 1 mm a 6 podejść 🫣 jedz jutro i sezon wykopków będzie zakończony.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Echo to siostra shindaiwy a tej drugiej nie polecam jedna firma 

Roldar Węgrów rzepakowa 1440 Sojowa 1800 oceny brutto worek mały 

Dzwonić w świat 

Niech tylko 200 taniej zrobią to już coś 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

że to tylko 3,6KM

Trochę mniej, ale ciężko zamęczyć te piły

Moja dcs430 chyba 25 lat ciela...i to sporo ..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Niby pasuje, ale chciałem większy model upolować 😁 druga sprawa że trochę cena nie pasuje, bo z drugiej strony znowu by trochę dołożył i by kupił lexiona 😁

Zerknąłem ostatnio to te duże Lexiony teraz potaniały, kwestia tylko w jakim są stanie. Jak ogłądałem te 6 klawiszowe to raczej mocniej wypierdzielone jak mniejsze.  A Ty chyba chcesz cos większego. Te 420 - 430 są najdroższe.

Opublikowano
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co było w nim źle że ktoś wyrzucił?

to tak jak i ja z echo cs4200es , cena ta sama co za śtila ale używka hamulec z cs420 stowe bo nowy 2xtyle 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Wyrwane szpilki prowadnicy z karteru

Kupione nowe  naprawcze z większą średnią i na nowo wykręcone z dodatkiem kleju

Daj spokój, że przez to ktoś wywalił...

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Dobry stosunek to jest francuski a nie ta Piła. Mam oleomaca po dziadku nie pamiętam modelu jakąś 50cm3 ok 3 km to ciężkie to, mocy nie czuć w niej tej co niby ma mieć, filtr powietrza to najtańsza rajstopa co puszcza syf na silnik , wykonanie coś jak NAC i te inne Chinole, jedyny plus to karter nie jest plastikowy. Reszta mocno średnio, można dołożyć kilka stówek i mieć na prawdę super sprzęt. Mam też echo 3.5 km czy 3.7 to tego oleomaca to wciąga wydechem, tam żadnego podlotu nie ma nawet. To jak lada i Mercedes. 

ten oleo to panzerny ale może kompreche zgubił troche że słaby i jakieś nieszczelności że nie ciągnie tyle mieszanki co powinien , większy gaźnik by podratował może 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Sthil za 20 zł kupiony na złomie

Tnie aż szok 🙆‍♂️

IMG_20251013_161542.jpg

ja też echem dziś cycepke krzaków naciął 

P_20251013_123414.jpg

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Spod lady jeszcze są...

za ladą Rysiek stoi 🤔

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Takie tam gadanie, jadasz w restauracji? A jak kelner wali gruchę do głównego zbiornika? 🤭🤔 I co z tym zrobić?

Nie jest moją winna że to cię wielokrotnie spotkało. 

Widać że ktoś cały czas musi się stołować w restauracjach.

Chociaż i tak przy twoim zawodzie nic nowego w żadnym przydrożnym barze cię nie zdziwi jak codziennie jesz z różnymi dodatkami jedzenie w zależności jaka robotę wykonujesz 

4 godziny temu, dsbh napisał(a):

Wrzodów się nabawisz.

A to tak nie wolno teraz. Każde zwierzę na swoim.

To po lumpeksach nie łazisz ? Teraz widzę to w modzie, nie mówiąc o giełdach staroci.

Do fryzjerki 🤔 ? Ciekawe :ph34r:.

Bierzta się do roboty. Gęsi odlatują, zima będzie.

Wolę mieć miej niż dużo. 

Brzydzę się takimi miejscami.

Śmierdzi tam starym trupem 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Wycinaj krzaki żeby ludzie za rok mieli gdzie stawiać samochody jak przyjadă na samozbiory bobu i truskawek

P0 testuję P0 ustawiam i za 800 jak nic się sprzeda

Screenshot_20251013_084940_com.android.gallery3d_edit_118449303599633.jpg

Screenshot_20251013_084933_com.android.gallery3d_edit_118461784301714.jpg

Screenshot_20251013_084928_com.android.gallery3d_edit_118474564762129.jpg

nie chcesz za ms440 sie wymienić ?

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Chociaż i tak przy twoim zawodzie nic nowego w żadnym przydrożnym barze cię nie zdziwił jak codziennie jesz z różnymi dodatkami jedzenie w zależności jaka robotę wykonujesz 

Wolę mieć miej niż dużo. 

Brzydzę się takimi miejscami.

Śmierdzi tam starym trupem 

Co Pani taka niewyraźna na zdjęciu ?🤔

Opublikowano
43 minuty temu, Popier96 napisał(a):

No kurka, w końcu się za to zabrałem. Ofugować cegłę, wstawić drzwiczki i skobelek. Można dymić 😉

IMG_20251013_181337.jpg

Ładna tylko sporawa się wydaje. 

Dziś był macher od blaszaka bo ojciec sobie stawia, robi też wiaty, trza by policzyć jakie wymiary i kazał zadzwonić z wymiarami to wyceni.

31 minut temu, konteno napisał(a):

najpierw trzeba tego doświadczyć 

@Chłoporobotnik do posejdona to by sie pewnie ci nie nadawała 

https://www.facebook.com/reel/648721381374006

Plastikowa łopata, dajcie spokój... 

Ja tam se sam wyrzucam.

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Chociaż i tak przy twoim zawodzie nic nowego w żadnym przydrożnym barze cię nie zdziwi jak codziennie jesz z różnymi dodatkami jedzenie w zależności jaka robotę wykonujesz 

Jedzenie do roboty robi mi moja niewolnica zresztą nie co dzień pracuję jak mi nie pasuje to robię jak nie to to nie. 

Opublikowano
36 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zerknąłem ostatnio to te duże Lexiony teraz potaniały, kwestia tylko w jakim są stanie. Jak ogłądałem te 6 klawiszowe to raczej mocniej wypierdzielone jak mniejsze.  A Ty chyba chcesz cos większego. Te 420 - 430 są najdroższe.

Za duży wybór i człowiek sam nie wie do końca co by chciał. A jak wymieniam to już musi być 2 bębny i najlepiej silnik z tyłu za zbiornikiem. 

26 minut temu, konteno napisał(a):

ten oleo to panzerny ale może kompreche zgubił troche że słaby i jakieś nieszczelności że nie ciągnie tyle mieszanki co powinien , większy gaźnik by podratował może 

ja też echem dziś cycepke krzaków naciął 

P_20251013_123414.jpg

za ladą Rysiek stoi 🤔

To praktycznie nowa Piła docierana na patykach była i takich klockach jak noga 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ładna tylko sporawa się wydaje. 

Dziś był macher od blaszaka bo ojciec sobie stawia, robi też wiaty, trza by policzyć jakie wymiary i kazał zadzwonić z wymiarami to wyceni.

1,30 na sama komora wysokości, dach jest oddzielnie. A szerokość i głębokość coś koło meter na meter. Dwa razy obita, żeby powietrze robiło za izolator. 

Jak wielka wiata?

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Jak wielka wiata?

No właśnie nie wiem jeszcze. Tak żeby wygodnie było i nie przestawiać 10 razy. Na C-330, drugi ciągnik, typu C-360, kombajn ewentualnie, prasa, rozrzutnik, no i reszta, pług, siewnik, kultywator i inne drobne czary.