Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to też wina że kobiety wolą robić karierę niż niańczyć dzieci

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i takie myślenie doprowadzało do rozbiorów....

Położyć się i czekać....na śmierć, albo że inni za nas zdecydują ..

Do rozbiorów, to panie kolego doprowadziła rozpusta szlachty, a nie chłopstwo i mieszczanie. Wypisz wymaluj obecna sytuacja od 89 roku, pomimo zmieniających się ekip rządzących, kierunek jest jeden: nachapać się samemu i stworzyć warunki dla wszystkich swoich popleczników. Niestety, ale mentalności ludzi nie zmienimy, wszyscy pięknie mówią i obiecują do momentu wyboru, później narracja się zmienia.

Jedno politykom się udaje wyśmienicie: wywołanie u wyborców poczucia odpowiedzialności za losy kraju i poczucia winy za nietrafione wybory.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

chcieli byście się w szkole cofnąć z ósmej do czwartej klasy 🤔🤦

Sławomir...nie nakręcają się tylko...są ludzie, którzy mają inne podejście niż Twoje...i inne krowy🤷

Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Po prostu dużo osób ma problemy z tym żeby mieć dzieci niektórzy ruchają kilka lat w dni płodne zanim coś spłodzą a niektórzy i jeden raz ale już tego coraz mniej a dzieci to obowiązek a ludzie lubią wygodę i nic nie robienie lub dorabianie się i dzieci przeszkadzają.

• Like 1
Opublikowano
Michal2399 napisał:

Jednak ja myślę że to od żywienia bo zdarzało się to u jałówek 2 tyg przed wycieleniem uj je strzelał. Wtedy wydaje mi się że dawałem za dużo kiszonki z kukurydzy im i za dużo się zapasały

@Qwazi

moje jałowki niecjedzą kiszonki z kukurydzy za to sianokiszonki do oporu. dopiero 3 tygodnie przed porodem kiszonka z kukurydzy i pasza treściwa na start z odpowiednimi witaminami...

Opublikowano
7 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Dziadki są od tego i z żoną niańczymy takiego bobasa ponad 2 letniego po 13godz dziennie choć nie codziennie bo by zwariował chyba bo taki urwis.

Opublikowano
Qwazi napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

chcieli byście się w szkole cofnąć z ósmej do czwartej klasy 🤔🤦

Sławomir...nie nakręcają się tylko...są ludzie, którzy mają inne podejście niż Twoje...i inne krowy🤷

Karola nie są inne...

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał(a):

Po prostu dużo osób ma problemy z tym żeby mieć dzieci niektórzy ruchają kilka lat w dni płodne zanim coś spłodzą a niektórzy i jeden raz ale już tego coraz mniej a dzieci to obowiązek a ludzie lubią wygodę i nic nie robienie lub dorabianie się i dzieci przeszkadzają.

Dziewczyny żrą tabletki antykoncepcyjne od 14 roku życia a jak mają 40 lat to odstawiają i chca mieć dziecko.  Śmieszne to i smutne zarazem.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja zrobiłem jeden odkład. Mam 9 rodzin. Dla mnie aż za dość. Jeśli somsiad swoich nie sprzeda to jest 5-6 do obróbki u niego i 7-8 zawsze u Seniora. Czyli łącznie i tak ponad 20...

Ciemny wyszedł. 

Messenger_creation_D180116B-80F8-4BC2-81E1-C867514EDC18.png

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dziewczyny żrą tabletki antykoncepcyjne od 14 roku życia a jak mają 40 lat to odstawiają i chca mieć dziecko.  Śmieszne to i smutne zarazem.

Dobrze że mężczyźni teraz są aż tak dorośli żeby zakładać rodziny

Opublikowano
Godzinę temu, Belaruss820 napisał(a):

Pękł przewód i wywaliło kilka litrów oleju hydraulicznego,dobrze że się nie zagotował i pompy nie przytarło.

Jak jest olej to znaczy że wszystko ok,ale za duże ciśnienie poszło. Dziura na przewodzie,ale to w takim miejscu że bym nie zauważył, przetarło na poduszce kabiny

To nie awaria. 

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może spadź jakaś jest czy jeszcze za wcześnie?

U mnie lubi spadziować. Ale nie ten termin. Chyba klony obficie nektarowały, po nich jest ciemny miód. W każdym razie smaczny, rzepaku brak. 

Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Dobrze że mężczyźni teraz są aż tak dorośli żeby zakładać rodziny

Teraz kobiety mają tak nasrane w głowach przez FB IG i inne media że szkoda gadać.

Każda nawet ta o aparycji 3 drzwiowej szafy chciała by księcia z bajki, który będzie obsypywał księżniczke prezentami i zapewniał wygodne życie a w zamian będzie miał w domu samorealizującą się królewne🤮.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz kobiety mają tak nasrane w głowach przez FB IG i inne media że szkoda gadać.

Każda nawet ta o aparycji 3 drzwiowej szafy chciała by księcia z bajki, który będzie obsypywał księżniczke prezentami i zapewniał wygodne życie a w zamian będzie miał w domu samorealizującą się królewne🤮.

Brutalna prawda :P

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

A chłopaki tylko wypisują na czatach jacy to kozacy a kozak w necie piz*a w świecie. Na realne spotkania im odwagi brakuje. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

A chłopaki tylko wypisują na czatach jacy to kozacy a kozak w necie piz*a w świecie. Na realne spotkania im odwagi brakuje. 

Ja tam z chłopakami się nie umawiam to nię będe się w tej kwestii udzielał.

W sumie to nie znałem  cię z tej strony.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tam z chłopakami się nie umawiam to nię będe się w tej kwestii udzielał.

W sumie to nie znałem  cię z tej strony.

Ja już z nikim nie muszę się umawiać bo moje ❤️ zajęte. Ale ty widzę na bierząco. Zresztą jak w każdym temacie 😄😄

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v