Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cześć, niestety nie widzę sensu ciągnąć to dalej i kończę z gospodarką, sprzedaję wszystkie maszyny.

Na razie wrzucam dosyć ogólny post, gdyż muszę dokończyć ten sezon.

John Deere w540, 2012r, 1000mth

John Deere w540i, 2018r, 1000mth

John Deere 7230R, 2017r, 3000mth

John Deere f440m, 2016r,

JCB Fastrac 4160, 2018r, 2300mth

Kverneland 3300s, 2023r

Kverneland DA,

Kverneland Optima V, 2021r

Kverneland iXter B18

Kverneland Exacta EL, 2016r

Unia Ares L, 2023r

Geringhoff mais star 6, 2020r

Geringhoff mais star 5

Pronar PT610, 2021r

Pronar T683, 2017r

Pronar T026m, 2018r

Pronar PWP770,

Dozamech SM-2, 2010r, 5000mth

Samasz twist 600,

Samasz KDTC 341, 2023r

Wszystko razem około 3mln netto.

Opublikowano
3 minuty temu, GABBER85 napisał:

czy jest wymagana wpłata zaliczki?

Nie trzeba, dogadujemy się, wystawiam fakturę, płacisz, zabierasz.

5 minut temu, rocco0987 napisał:

Ile za 7230R?

660 netto

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No nie dziwne.,

Ceny by się zdały...

Na razie podałem cenę za całość, jak nie będzie chętnego na wszystko to będę wystawiał pojedynczo.

Opublikowano
Przed chwilą, kuba9449 napisał:

660 netto

Na razie podałem cenę za całość, jak nie będzie chętnego na wszystko to będę wystawiał pojedynczo.

Co się stało że tak?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Co się stało że tak?

susza , co ty chłopie z domu nie wyhodzisz?

kuba ..  a hektary też masz na handel?

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Co się stało że tak?

Coraz mniejsza opłacalność, a czarę goryczy przelało to jak uszkodziłem sobie nogę, nie dość że nie mogłem pracować to zdrowie ucierpiało więc zdecydowałem że nie ma sensu dalej ryć jak wół.

1 minutę temu, GABBER85 napisał:

susza , co ty chłopie z domu nie wyhodzisz?

kuba ..  a hektary też masz na handel?

Hektary zostają, tzn pójdą w dzierźawę.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, kuba9449 napisał:

Coraz mniejsza opłacalność, a czarę goryczy przelało to jak uszkodziłem sobie nogę, nie dość że nie mogłem pracować to zdrowie ucierpiało więc zdecydowałem że nie ma sensu dalej ryć jak wół

Współczuję, ale jakoś szybko się poddałeś .  

Echch . 

Opublikowano
3 minuty temu, kuba9449 napisał:

660 netto

No raczej żeby się ktoś trafił żeby to wszystko wziął , to nierealne na bank , Prędzej 6 w totka trafisz , niż zgłosi się do ciebie klient który weżmie cały ten sprzęt 

Opublikowano
25 minut temu, mysza103 napisał:

No raczej żeby się ktoś trafił żeby to wszystko wziął , to nierealne na bank , Prędzej 6 w totka trafisz , niż zgłosi się do ciebie klient który weżmie cały ten sprzęt 

Możesz się zdziwić.

Akurat  nie orientuję się w cenach, ale jest masa handlarzy którzy obracają milionami.

Pewno sam nasz forumowy @szmergiel by mógł rozważyć ofertę

Opublikowano
34 minuty temu, mysza103 napisał:

Zdziwił byś się 

Opublikowano
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Współczuję, ale jakoś szybko się poddałeś .  

Echch . 

Te maszyny to chyba nie na ogródek. Za dzierżawę może sporo uzyskać by sobie żyć normalnie przez resztę życia. 

Chyba, że ma już ugadaną jaką fotowoltaikę albo wiatraki, to jeszcze więcej może zyskać. 

Opublikowano
47 minut temu, kuba9449 napisał:

660 netto

sporo, nowy deutz po pokazowy o tej mocy dużo tańszy. Jakby było bliżej to podjechałbym może obejrzeć...chociaż z drugiej strony od jakiegoś czasu też mam mocno dość tej gospodarki nie mówiąc o tej jeb@nej papierologi.

Opublikowano

Zawiozłem kiedyś ogrodzenie do nowo powstałego hotelu nad polskim morzem. Zajechał właściciel porszakiem zaproponował kawę siedliśmy i rozmawiamy z czego ta inwestycja. A on że ma 300ha które oddał w dzierżawę działkę kupił za gotówkę, za sprzedane maszyny wybudował hotel a kredyt który dobrał na wyposażenie to się spłaci w kilka lat za czynsz który ma z dzierżawy 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, 6465 napisał:

Zawiozłem kiedyś ogrodzenie do nowo powstałego hotelu nad polskim morzem. Zajechał właściciel porszakiem zaproponował kawę siedliśmy i rozmawiamy z czego ta inwestycja. A on że ma 300ha które oddał w dzierżawę działkę kupił za gotówkę, za sprzedane maszyny wybudował hotel a kredyt który dobrał na wyposażenie to się spłaci w kilka lat za czynsz który ma z dzierżawy 

Bo ludzie, którzy mają duże areały potrafią liczyć i właśnie jak kolega wyżej potrafią podjąć radykalne, a przy tym mądre decyzje. Trzeba mieć świadomość, że rolnictwo w naszym kraju, to już końcówka, kto by co nie mówił, to tak jest niestety. Histori takich jak u kolegi będzie coraz więcej…

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, kuna9977 napisał:

Tak z ciekawości sprzedaż sprzęt za 3 miliony. Czy masz już jakiś biznes plan żeby zainwestować te pieniądze? Żeby one przynosiły pieniądze? 

A po co tu biznes plan. Trzy mieszkania w Warszawie ziemię jak pisał odda w dzierżawę i luzik. Jak to było w "Nie ma mocnych". Wino w lodówce konto w banku i można świat doganiać.

Za 3 chaty po 4 - 5 tys plus kasa z dzierżawy ziemi a pewnie trochę tej ziemi jest. I na miesiąc masz lekko te 15 - 20 tys. Po co się męczyć na hektarach? To jest już przyzwoita pensja na szczeblu menadżerskim czy dyrektorskim.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Czemu w psychiatryku znajdzie sobie robotę na luziku aby miec taki wypełniacz czasu lekki i będzie żyl spokojnie. DO psychiatryka to by trafił jak by to ciągnął sam z chora nogą w obecnych czasach przy tym klimacie. A jak lubi to można sobie kupić mniejszy traktorek z 10 ha zostawić dla zabawy i tyle. Tylko pewnie większość tych maszyn się do tego nie nada. I trzeba by kupować inne. Więc lepiej zerwać z tym na amen.

Opublikowano

Zaraz się znajdzie jakiś Ukrainian Agro Holding Poland, z prezesem który świeżo nabył polskie obywatelstwo wykupi wszystko weźmie hektary w dzierżawę i jeszcze od was poodkupia. Kolej już rozsprzedali teraz inne gałęzie gospodarki.

• Haha 1