Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, damianzetor9540 napisał(a):

Ludzie przestają przyklaskiwać jak im sie prawdę mowi. Ja poklasku nie szukam

Nie musisz szukać poklasku, ale można normalnie dyskutować, a nie chodzić po tematach i rzucać się jak gówno w betoniarce, że twoja prawda, a wszyscy inni to paproki. 

Kiedyś pamiętam jak miałeś zetora i cyklopa to dało się pogadać, teraz coś ewidentnie siadło na dekiel 

Edytowane przez pedro2
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

Nie musisz szukać poklasku, ale można normalnie dyskutować, a nie chodzić po tematach i rzucać się jak gówno w betoniarce, że twoja prawda, a wszyscy inni to paproki. 

Kiedyś pamiętam jak miałeś zetora i cyklopa to dało się pogadać, teraz coś ewidentnie siadło na dekiel 

kurła co to będzie jak zamiast smerfów będzie miał fendta z tafił 😂

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, damianzetor9540 napisał(a):

Płaczcie płaczcie, macie mniej to widocznie slabi gospodarze jestescie. Jest czas sie pogodzić z porażka. 

26 pkt zrobić to byla pestka dla kazdego hodowcy, i wystarczy ze zrobił to co szósty wniosek zeby reszta mogla sie spłakać. 

Jeżeli ktoś przez lata nie inwestował to tak, ale 200 tysięcy to nie ma za bardzo czym szaleć.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, damianzetor9540 napisał(a):

@wilkołak 4 pkt. To i bez zwierząt dalo sie zrobić 22-23, nie postarałeś sie zbytnio

Taki kozak jesteś, a to najwięksi hodowcy nie mogli składać na zwierzęcą bo mają zintegrowane dlatego musieli pocieszyć się mniejsza ilością pkt

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, damianzetor9540 napisał(a):

Jak Cie program tak dręczy uwiazaniem i wymogami to po ujj tu jesteś? 

Mnie dręczy czy Ciebie  cos boli ? 

4 godziny temu, damianzetor9540 napisał(a):

Jaka prawdę? O tych 26pkt co piszesz ? Albo że ktoś ma mniej i nie dostanie...pewnyś taki że Ty dostaniesz ? Pkt to nie wszystko. 

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

9 godzin temu, Sadek napisał(a):

Zapewne pewne info 🤣🤣🤣.

9 godzin temu, spwrp napisał(a):

Od 31 punktów... pewniejsze info!!!🤣

i sprawa się rypła, dopiero od 31😁

8 godzin temu, suffeks napisał(a):

z d*py

Płaczcie płaczcie, macie mniej to widocznie slabi gospodarze jestescie. Jest czas sie pogodzić z porażka. 

26 pkt zrobić to byla pestka dla kazdego hodowcy, i wystarczy ze zrobił to co szósty wniosek zeby reszta mogla sie spłakać. 

może się okazać że ci co mają mniej pkt lepiej wyjdą bo nie pokupywali durnowatych zbiorników, plandek na gnój czy paru tacek z waga za grube tysiace,a i tak dostana

GRZES1545 napisał:

28tys jak wcześniej pisane było. 

chyba będzie 27999, bo korci mnie zrezygnować z tego bata

Opublikowano
9 minut temu, MarekDFagrofarm410 napisał(a):

Mi się wydaje że to będzie jak w modernizacji, na początku było kasy na 2500 wniosków, później  coraz coś dorzucali i już jest kasy ma 9000

Modernizacja 23 to trochę inna bajka, ponieważ to jest zamykanie unijnego budżetu i kasę trzeba wydać. Tutaj natomiast jest początek budżetu i na razie nie ma mowy o przenoszeniu pieniędzy z innych działań, jedynie co mogą zrobić to w tym roku wydatkować całą pulę pieniędzy z tego działania i ewentualnie nie będzie więcej naborów. Gdzieś w jednym z e szkoleń obiło mi się coś takiego, prowadząca zachęcała do solidnego przyłożenia się do wniosków i szukania maksymalnej ilości punktów ponieważ agencja nastawia się na dużą ilość wniosków i było powiedziane na końcu że nabór taki nie prędko się pojawi. Skoro działanie to było przewidziane na przewidziane na kolejne nabory, a tutaj mowa o nie wzawianiu, to wychodzi na to że cała pula budżetu tego programu  na lata 23-27, będzie rozdysponowana w czasie tego naboru , co oczywiście tego bym sobie życzył i wszystkim pozostałym, którzy złożyli wnioski😉

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, damianzetor9540 napisał(a):

to niech Pan poszuka pokory.  polecm

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, pedro2 napisał(a):

A ty to inny , stary kawaler, w dodatku nie udacznik boś orzenić sìe nie potrafił a teraz wielki cwaniak.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 6
Opublikowano

O! odezwał się szlachcic co bez błędu się podpisać nie potrafi 😁 

W de byłeś i gie wiesz🤭 i niech tak zostanie 

Większego nieudacznika od ciebie tutaj ciężko znaleźć, który nie ukończył szkoły podstawowej 

Opublikowano

Ale przeżywacie, dadzą to dobrze. Nie dadzą to się kupi używane albo wcale. Jak będzie zdrowie to się samemu zarobi bez dofinansowań i później zobowiązań. 

A tutaj teraz widać jaka jest zawiść pomiędzy rolnikami. A później jeszcze najlepiej razem strajkować. 

W dniu 27.11.2024 o 08:14, damianzetor9540 napisał(a):

Nie podoba mi się ten ton. Też Ci mogę napisać, że słaby gospodarz z Ciebie bo codzien rano musisz z rodzicami zasuwać w krowim gównie. Ani urlopu ani wolnego. To co poszło nie tak w Twoim życiu, że tak wygląda ? ( To jest odpowiedź na Twoim poziomie)

• Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wilkołak napisał(a):

Niech wpisze za co te 26 pkt. , dla większości bez kombinacji 16-18 było ciężko, chyba że ktoś kupuje mały sprzet na kikanaście ha

Ja też nazbieralem 26 pkt ale to razem z kombinowaniem. Nie pamiętam już za co ile punktów ale z maszyn które się przydadzą na 100% wziąłem rozsiewacz nawozów, platformę do bel ,gruber i mieszadlo do gnojowicy A z urządzeń które może się  przydadzą  ale dawaly punkty to naziemny zbiornik na deszczówkę i chwastownik A dodatkowo żeby wykorzystać cała pulę to bez punktów chwytak do bel, wycinak pirania i piła łańcuchowa. 

Edytowane przez Pawel29
  • Thanks 1
Opublikowano

U mnie podobnie. Doradca namówił mnie żeby wziąć na maxa kwotę i oprócz tych maszyn które i tak mam zamiar kupić to wziąłem jeszcze piłę spalinową , piłę na wysięgniku i profesjonalny rębak. Piec na drzewo to się przyda przy sezonowej pracy. O ile dadza 

Opublikowano

Po co drążyć, niech się pociesza dalej że on to ,,gospodarz" bo ma dużo krów a reszta to paproki, jemu się należy bo kosztów nabił na 300%  normy a reszcie się nie należy bo mają 15-20pkt, a najlepiej jeszcze jakby mu pole oddali. 

Wicherek może i chwała, tylko niektórym trzeba nosa przytrzeć bo wyżej srają jak głowę mają,  nie są pępkiem świata. 

Tak samo potrzebni i wartosciowi są pszczelarze, ogrodnicy czy sadownicy, chodowcy trzody...chwała tym co robią to co lubią bez znaczenia czy ma 5 czy 1000ha 

2 godziny temu, FarmerDyzio napisał(a):

Ale przeżywacie, dadzą to dobrze. Nie dadzą to się kupi używane albo wcale. Jak będzie zdrowie to się samemu zarobi bez dofinansowań i później zobowiązań. 

A tutaj teraz widać jaka jest zawiść pomiędzy rolnikami. A później jeszcze najlepiej razem strajkować. 

Nie podoba mi się ten ton. Też Ci mogę napisać, że słaby gospodarz z Ciebie bo codzien rano musisz z rodzicami zasuwać w krowim gównie. Ani urlopu ani wolnego. To co poszło nie tak w Twoim życiu, że tak wygląda ? ( To jest odpowiedź na Twoim poziomie)

Dokładnie. 

• Like 4