Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 godzin temu, pablo15 napisał(a):

Panie i Panewki, dziś przyszła umowa do zatwierdzenia, 24 pkt mała kwota zwrotu. W umowie podali termin złożenia wniosku o płatność między 01.01.2027 a 15.01.2027. To jakiś błąd czy takie są realia i nie można złożyć wniosku o płatność wcześniej?

Termin ten wyznaczono jako ostateczny, potem tylko aneksowanie. Oczywiście że możesz wcześniej złożyć wniosek o płatność 

• Thanks 1
Opublikowano

termin ostatetczny  to 30.06.2029 ale nie pozniej niz 2 lata od zawarcia umowy .  data ktora masz we wniosku to data ktora sam okresliles jako data zlozenia wniosku o wyplate. mozesz ja aneksowac do terminu 2 lat od dnia zawarcia umowy 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi 

Jeszcze i tak nie do końca rozumiem, w umowie mam taki zapis:

Cytat

Wniosek o płatność – termin złożenia                                                                                                                  1. Beneficjent zobowiązuje się złożyć wniosek o płatność wraz z wymaganymi dokumentami, o których mowa w załączniku nr 4 do regulaminu, niezbędnymi do wypłaty środków finansowych z tytułu pomocy, potwierdzającymi spełnienie warunków wypłaty pomocy, po zakończeniu realizacji całości operacji w terminie od dnia 01.01.2027 r. do dnia 15.01.2027 r., z zastrzeżeniem terminów określonych w § 3 ust. 4.

O ile ma to sens bo we wniosku określiłem termin zakonczenia inwestycji na 31.12.2026 o tyle absurdalne wydaje się wyznaczenie dwutygodniowego terminu na złożenie wniosku o płatność i to w dodatku za ponad rok. Co najciekawsze Pani obsługująca wniosek w rozmowie telefonicznej zapewniła, że mimo tego zapisu mogę złożyć wniosek wczesniej. To w koncu bedzie potem potrzebny ten aneks czy nie bo narazie to czekam z potwierdzeniem umowy?

PS: Co do poprzedniego wątku - podobno na tym etapie weksel potrzebny tylko przy zaliczce.

Edytowane przez pablo15
Opublikowano

Teoretycznie inwestycję kończysz 31 grudnia 2026 i wniosek możesz złożyć 1 /15stycznia 2027 po tym terminie dzieje się to co masz w dokumencie dalej punkt 3.

Ale jak skończysz wcześniej to składasz wcześniej, tam są podane dane graniczne (nie później niż).

Opublikowano
1 godzinę temu, Wicherek napisał(a):

Moja grupa ma 24 punkty i ponownie informacją że brak pieniędzy

czyli Pan Łukasz od "tysięcy" wniosków nie miał racji ;)

środki kończą się na tą chwilę na 24 pkt, część jest nad kreską, a część pod kreską, w zależności kto o jaką kwotę wnioskował

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Od samego początku pisałem że to mało realne, ale przecież znajomi z ARiMR czy gwiazdy pisania wniosków twierdziły inaczej (już liczyli na co wydadzą pieniądze za dalszą obróbkę wniosku).

1 godzinę temu, d4rek napisał(a):

Po sprostowaniu 150 oczek up ale ciagle 10k+ jedyny plus nie musze martwic pozwoleniem na zbiornik

Ja tylko 110.

Opublikowano
Godzinę temu, adimajkel napisał(a):

czyli Pan Łukasz od "tysięcy" wniosków nie miał racji ;)

środki kończą się na tą chwilę na 24 pkt, część jest nad kreską, a część pod kreską, w zależności kto o jaką kwotę wnioskował

Muszę przyznać  Ci rację 

Opublikowano
4 godziny temu, d4rek napisał(a):

Po sprostowaniu 150 oczek up ale ciagle 10k+ jedyny plus nie musze martwic pozwoleniem na zbiornik

mam to samo, niech się ciągnie zdąży się załatwić zgłoszenie w styczniu 👍😁

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał(a):

czemu w styczniu 

Od stycznia wchodzą przepisy gdzie bedzie mozna taki zbiornik zrobic na tzw. "zgłoszenie" gdzie procedura jest bardzo prosta

Opublikowano

Korespondencja z wczoraj 
Twój wniosek znajduje się obecnie na 198XX miejscu listy kolejności przysługiwania pomocy. Obecnie dostępny limit środków finansowych pozwala na sfinansowanie 6756 wniosków z puli 28400 wniosków

Opublikowano
3 godziny temu, Lokoloko napisał(a):

A mi nie przyszło nic tym razem😂

To tak jak u mnie, plusem jednak jest fakt, że jestem w trakcie uzupełnienia braków formalnych do wniosku 😉