Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

Ale tak to jest, jak ktoś ma rację 24 godziny przed reszta to przez dobę jest nazywany debilem. Pozdrawiam  

Jeszcze nic nie wiadomo a Ty już się obwolujesz jasnowidzem i niemal oczekujesz żeby bić ci pokłony uwielbienia. Tymczasem jeszcze wszystko może się odwrócić na wielu różnych frontach i za chwilę może się okazać że ludzie którzy mają 23 punkty dostają kasę. bo agencja może zwiększyć pulę środków, jakiś znaczący odsetek wniosków może nie przejść. Cześć składających co pisała absurdalne i niepotrzebne maszyny byleby tylko nałapać punktów może się opamiętać i wycofac itp

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, nunu85 napisał(a):

Cześć składających co pisała absurdalne i niepotrzebne maszyny byleby tylko nałapać punktów może się opamiętać i wycofac itp

Szczególnie ci, co pojęcia nie mają o radosnej twórczości "doratcuf".

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, michalcium napisał(a):

Poczekajmy do listy... do rzeczywistej realizacji wnioski szły na szybko bez przemyśleń tworzyli wnioski grupowe i wiele innych rzeczy które wyjdą w praniu także cierpliwości 😜

Oczywiście, że tak, do tego racjonalność doboru maszyni inne kwiatki, także wyjdzie zupełnie co innego, dlatego nie ma co patrzeć na punkty tylko spokojnie czekać 

Edytowane przez lysonzi1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, damianzetor9540 napisał(a):

A jak napisałem jakiś czas temu minimum 26 pkt to mnie zjeść wszyscy chcieli i wyśmiewali. 

Ale tak to jest, jak ktoś ma rację 24 godziny przed reszta to przez dobę jest nazywany debilem. Pozdrawiam 

received_1650337122234677.jpeg

Ciekawe skąd wiedzą jaki jest przekrój punktowy złożonych wniosków. Może 3/4 wniosków ma powyżej 26 pkt?

Opublikowano
5 godzin temu, lysonzi1 napisał(a):

Oczywiście, że tak, do tego racjonalność doboru zakupu i inne kwiatki, także wyjdzie zupełnie co innego, dlatego nie ma co patrzeć na punkty tylko spokojnie czekać 

Tu są tacy napaleńcy że jeszcze przed złożeniem wniosku chcieli by pieniądze 🤣🤣 a ty każesz im czekać spokojnie 👍.

• Haha 1
Opublikowano

umnie 27 punktów czyli chyba maksimum przy tym jak składa się pojedyńczo ale mogę się mylić ogólnie maksymalne punkty za liczbe DJP, nature 2000, to co chcemy kupić czyli prasoowijarke, no i dobraliśmy zbiornik na wode chwastownik i inne piuerdoły za grosze byle zapunktować. Ale nie wiem czy nie zrezygnuje z tego i być może kupie za swoje środki

13 godzin temu, melon10641 napisał(a):

jednak sprawdzałem, że mam 25,67 także mój błąd

moim zdaniem ktoś się pierdolnął i to dobrze.

3325 rolników nawet na maxa czyli 0,2mln to 665 mln złotych a budżet to 929 mln. To gdzie wyparowało 264mln? 

nie zapominaj o grupach u nich jest 600tyś

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, czareczek85 napisał(a):

nie zapominaj o grupach u nich jest 600tyś

ale nie ze kazdy ma 600tys tylko grupa ma miec min.3 osoby i kazdy moze otrzymac max 200k = 600k. Zbierze sie 5ciu takich to dostana i 1mln. Nalezy tez pamietac ze zeby kazdy otrzymał te max.200k to żaden nie może "odstawać od grupy" - udziały % maja sie zgadzać. Jak cos zle napisalem to mnie poprawcie bo grupy mnie nie interesowaly i znam temat pobieżnie.

To co zamieszczają pismaki to na razie suche dane z excela po wstepnej kwalifikacji wniosków. Piłka dla wszystkich dalej w grze.

Edytowane przez Celownik07
literówka
  • Thanks 2
Opublikowano
28 minut temu, czareczek85 napisał(a):

Tyle że wspólnie wnioskujących jest prawdopodobnie 3000 wniosków

3000wniosków liczac po 3 os w grupie i kazdy po 200k to juz 1,8mld. te grupy to jedna wielka niewiadoma jak na razie

Opublikowano

Grupa wcale nie gwarsntuje wysokiego miejsca np. Moja grupa ma tylko 24pkt bo nie chciałem wiązać się z prod. zwierzęcą, brak nt2000 u wszystkich

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, bizon1994 napisał(a):

Pamiętajcie też, że agencja może negować wnioski grup pod pretekstem sztucznych warunków np. te same adresy u wszystkich

wiesz że o tym nie pomyślałem, gorzej jak wykorzystają te dane z wniosków grupowych aby wyłapać tworzenie sztucznych warunków, wyszłoby że ludzie sami się podpierdolili kto z kim działki podmienia żeby w uprawach grało.

2 godziny temu, Celownik07 napisał(a):

....To co zamieszczają pismaki to na razie suche dane z excela po wstepnej kwalifikacji wniosków. Piłka dla wszystkich dalej w grze.

Też mi się tak wydaje. Poza tym kto nie wie to popytajcie że co któryś program dokładali kasy.
Jeszcze inna sprawa to to że patrząc po ogłoszeniach to coraz mniej nas rolników bo niektórzy jak nie ziemię sprzedają to same maszyny a ziemia w dzierżawę idzie....

Opublikowano
Godzinę temu, Nikita_Bennet napisał(a):

wiesz że o tym nie pomyślałem, gorzej jak wykorzystają te dane z wniosków grupowych aby wyłapać tworzenie sztucznych warunków, wyszłoby że ludzie sami się podpierdolili kto z kim działki podmienia żeby w uprawach grało.

Też mi się tak wydaje. Poza tym kto nie wie to popytajcie że co któryś program dokładali kasy.
Jeszcze inna sprawa to to że patrząc po ogłoszeniach to coraz mniej nas rolników bo niektórzy jak nie ziemię sprzedają to same maszyny a ziemia w dzierżawę idzie....

Oj będzie się działo....🙆‍♂️😄

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Nikita_Bennet napisał(a):

To że rolników mniej to akurat naturalna kolej rzeczy. A kasy raczej nie dorzucą bo oficjalnie poszły deklaracje że kasy na ten program więcej nie będzie 

Opublikowano
6 minut temu, sw_kamil napisał(a):

To że rolników mniej to akurat naturalna kolej rzeczy. A kasy raczej nie dorzucą bo oficjalnie poszły deklaracje że kasy na ten program więcej nie będzie 

Były też deklaracje (doradców), że więcej tak łatwego programu NIE BĘDZIE!

Opublikowano
2 godziny temu, piotrp88 napisał(a):

Były też deklaracje (doradców), że więcej tak łatwego programu NIE BĘDZIE!

szczególnie srapfu nie mógł skończyć zachwalać, żeby się nachapać mamony i teraz się śmiać z frajerów.

• Like 3
Opublikowano
5 godzin temu, Nikita_Bennet napisał(a):

No bez przesady, że oni nie maja danych do weryfikacji tego.

Wystarczy sprawdzić w danych podawane adresy zamieszkania a agencja to ma.

Poza tym sam fakt, że na jednym podwórku jest trzech gospodarzy nie świadczy o sztucznych warunkach, trzeba to jeszcze udowodnić. A jak każdy z grupy ma faktury na zakup ŚOR, sprzedaż płodów itd no to prowadzi oddzielne gospodarstwo rolne. 

• Like 1