Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, Azor07 napisał(a):

Wbijają na chatę PIORIN , kupić można ale bez dodatkowego szkolenia nie wolno stosować ,w starym roku mandat był 500z zł. @thor1984 to jest co innego ,

wrzesien 2024 też allegro. żegnajciu.

200zł dla każdego, nawet jak nie ma podstawowego  ^^ ?

Opublikowano
Godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

Tego nie wiem ja miałem więc nie pytałem ,u mnie w powiecie ponad 200 osób do kontroli co kupili od tego producenta a są inni producenci  tej substancji.

Opublikowano
Godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

To chyba te zapowiadane kontrole mające związek z tymi zatruciami z jesieni. 

Opublikowano
4 godziny temu, Azor07 napisał(a):

Kontrole są po kupnie środka Quickphos56GE ,po mimo szkolenia 200 zł mandatu ,bo musi być dodatkowe szkolenie ☹️

jeszcze dostaniesz kare od arimru pare % z dopłat. Nie musi być quicphos zamienniki tez kontrolują. 

4 godziny temu, thor1984 napisał(a):

ja nie kupowałem żadnego takiego środka, a do kontroli działek wylosowana została cała gmina

Byłem na szkoleniu z fumigacji w styczniu. Babka która prowadziła właśnie była z Piorinu. Kontrolują do 2 lat wstecz całą Polskę. Mają wykaz z allegro i kilku stron internetowych. Jak już przyjdą to się przyznajcie jak więcej razy kupowaliście bo może być tak że za tydzień przyjdą 2 raz i będzie 2 kara.

Szkolenie 550 zł podstawowe. Zasada tak jak na zwykłym czyli każdy zdaje. 

Opublikowano (edytowane)

No ale jak na paragon to ciekawe jak dojdą, nie wierzę za będą po jakiś IP ścigać 

@edit dobra w sumie mając konto na allegro i tak się podaje dane, ja brałem tego całkiem sporo co roku po 2-3 szt, wbiłem sobie w historie to ostatni zakup początkiem lipca, pewnie tylko kontrolują rolników.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

kontrolują wszystkich. Ja się już 4 lata temu załapałem na taką kare. Od wtedy przezornie wolałem kupić na paragon w sklepie stacjonarnym. 

Facet normalnie ma wydruk z allegro z panelu sprzedawcy kto kupił dany środek. Żebyście czasami nie powiedzieli że macie gdzieś otwartą butelkę z połową tabletek.    

Opublikowano
3 godziny temu, Celownik07 napisał(a):

Jak trafisz na Białołęka to mam tam kumpla , na hasło , ,,agrofoto "będzie luz 🤣

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
17 minut temu, kibix napisał(a):

kontrolują wszystkich. Ja się już 4 lata temu załapałem na taką kare. Od wtedy przezornie wolałem kupić na paragon w sklepie stacjonarnym. 

Facet normalnie ma wydruk z allegro z panelu sprzedawcy kto kupił dany środek. Żebyście czasami nie powiedzieli że macie gdzieś otwartą butelkę z połową tabletek.    

Jak mogą wszystkich skontrolować?

Adres pod którym nikt nie mieszka, wysyłka do paczkomatu.

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek277 napisał(a):

A przelew bezdomny zrobi?

a wiesz co to jest revolut?

Jest jeszcze coś takiego jak tajemnica bankowa i bez decyzji prokuratora nikt im nic nie udostępni

Opublikowano
6 godzin temu, thor1984 napisał(a):

Dostałem raport z kontroli i na jednej działce mam kog dr52 (stwierdzono powiększenie zasięgu pola zagospodarowania) działka we wniosku ma 37 arów a w raporcie z kontroli 38 arów, na drugiej działce dr53 (stwierdzono zmniejszenie zasięgu pola zagospodarowania) we wniosku mam 78 arów a w raporcie z kontroli 77 arów.

Robić coś z tym?

Do  3 %  błędu na działkach nie ma sankcji  -ważne aby całe gospodarstwo się zgadzało.  Napisali ci tak żeby było widać że coś  robią 😃 W  tym roku wpisz tak jak masz  w tym raporcie  bo ci błąd wyskoczy.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Jak mogą wszystkich skontrolować?

Adres pod którym nikt nie mieszka, wysyłka do paczkomatu.

ale jak zamawiasz przez allegro to dane masz przypisane do konta, możesz sobie nawet dać jakiś pseudonim 007, ale dane konta allegro raczej masz legitne. Jak tylko 200 zł to spoko, aby nie było innej sankcji.

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tigon napisał(a):

ale jak zamawiasz przez allegro to dane masz przypisane do konta, możesz sobie nawet dać jakiś pseudonim 007, ale dane konta allegro raczej masz legitne. Jak tylko 200 zł to spoko, aby nie było innej sankcji.

nie ma co trząść portkami, ludziska NPK całą zimę wożą i się nie boją, a tam większe kary

Opublikowano
2 godziny temu, kibix napisał(a):

jeszcze dostaniesz kare od arimru pare % z dopłat. Nie musi być quicphos zamienniki tez kontrolują.

Ile mniej wiecej % z doplat ci potracili? Konto allegro na mnie- oficjalnie nie jestem rolnikiem tylko mezem rolniczki, moze sie uda tego uniknac jak nasciemniam ze zona o niczym nie wiedziala ze zamawiam "dla siebie" takie cuda xd. Jak beda normalni ludzie moze przejdzie i nie ciagna z zony doplat. A jak nie to c$&j im w d$&e

Opublikowano
bronek napisał:

Były tylko zaliczki ONW w październiku, a dzisiaj przyszła decyzja onw i płatności bezpośrednich listownie. Na epue decyzji brak.

o to to u mnie tak samo. się uśmiałem kwotą za pocięcie słomy 🤦

Opublikowano
4 godziny temu, Szymi40 napisał(a):

Do  3 %  błędu na działkach nie ma sankcji  -ważne aby całe gospodarstwo się zgadzało.  Napisali ci tak żeby było widać że coś  robią 😃 W  tym roku wpisz tak jak masz  w tym raporcie  bo ci błąd wyskoczy.

A mi ucięli 30 arów z 6,8ha ( choć mko wg agencji 6,8ha) - nie wiem czy to zostawić czy się kłócić, że raz mówią tak a raz inaczej.

Opublikowano
8 godzin temu, mkowals1 napisał(a):

A mi ucięli 30 arów z 6,8ha ( choć mko wg agencji 6,8ha) - nie wiem czy to zostawić czy się kłócić, że raz mówią tak a raz inaczej.

Dawno temu na 10hektarowej działce o kształcie prostokąta bez żadnych drzew i innych przeszkód obcięli 61a, na drugiej 3hektarowej 25a, na trzeciej 2hektarowej 3a. Ta ostatnia ok., może błąd pomiaru, ale tamte dwie? Decyzja w dłoń, konkretna zjebka w arimr i od tej pory spokój i żadnych potrąceń. To był chyba drugi rok pomiarów na ekranie komputera.

Opublikowano
11 godzin temu, mkowals1 napisał(a):

Jak jesteś pewny swego, użytkujesz te 30 arów i całość tej powierzchni jest na Twojej działce to pisz odwołanie. Koszt kartki papieru.

Opublikowano

pytanie z jakiego powodu ucięli ,ja miałem w tamtym roku ucięte na działce 10 ha 15 arów, gdzie mko było owszem 10 ha ,ale te 15 arów odwalili bo była pryzma słomy i trochę sprzętu tu i tam ,w tym roku nie odliczyli bo nic tam nie ma 

Opublikowano (edytowane)

U mnie też się powierzchnie upraw nie zgadzały po kontroli. Ale jak oni to mierzyli to miałem już wszystko zaorane w jednolita działkę.. (latali dronem)

Edytowane przez kaczorey