Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, wilkołak napisał(a):

Takiej niema  na 8 %

99 % użytkowników to małolaty, mający podszewke w kieszeni

Nie ma na 8% a ja pisalem zr jest  na 8,5% do 200 tys chyba na 3 miesiace w Raiffeisen Digital Banku

Opublikowano
2 godziny temu, mateo105 napisał(a):

Ale jaka inwestycje mam zrobic mam zrobic bo mam 2 mieszkania pod wynajem kupione za gotowke i powie. Szczeze ze to tylko strata czasu i pieniedzy taka inwestycja bo zysk z wynajmu bedzie podobny jak z lokaty przy kwotach rzedu 500tys bo gdyzy tylko sciany wynajmowac to tak a trzeba tez takie mieszkanie przez nastepnym wynajmujacym cos odswiezyc naprawic a to sa dodatkowe ukryte koszty. Tak samo spoldzielnoa czynsz podnosi jak chce  2 lata temu czynsz 620 zl a dzisiaj juz 1020zl. Przez 2  miesiace mieszkanie bylo puste a rachunek za prad to 130zl i czynsz i jest juz strata a na lokacie zawsze sie zarobi 5%. Teraz jest promocja do 200tys na 8% w jakims banku 

Bfg masz tylko do 100 tys euro. Trzeba dywersyfikować.

Opublikowano
Godzinę temu, Morela15 napisał(a):

Saletra 1590

Saletrzak 27 1430

Polidap 3150 

Polifoska 6 2750

Mocznik 2190

Ceny brutto, jak mówicie brać? 

Jak masz kasę  to bierz, wielkich przecen raczej nie będzie. 

• Like 2
Opublikowano
18 godzin temu, tommy66692 napisał(a):

Ja wiem ile to jest 30000 więc nie musisz mi mówić, ale taki blokers ma 30 koła koncie i on myśli że już za to w kosmos może polecieć a jakby miał 50 to już drugi elon Musk 

Tylko że on te 50 koła może ro***erdolić na co zechce, nawet na "głupoty", a Ty kupisz sobie paręnaście ton granulek i wsypiesz do ziemii 😎  Na codzień mam styczność w robocie z miastowymi, to doskonale wiem jakie są ich życiowe priorytety.

Opublikowano

Banderowskie zboża zniszczyły krajowy rynek w kilka tygodni, nie było możliwości nałożenia ceł bo junia nie pozwala. Chłop jakoś przeżyje 

Jak GA przychody spadają to nie potrzeba zgody junii, można cła ładować 😑 

A zachód będzie brał import ze wschodu bo po prostu jest tańszy. 

U nas jak jest gdzieś tańsze źródełko to zaraz trzeba to zamknąć 

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/skarbowka-uderza-w-bialoruski-biznes-chodzi-o-nawozy/80y4329

• Like 2
Opublikowano
21 godzin temu, boogie7 napisał(a):

Tylko że on te 50 koła może ro***erdolić na co zechce, nawet na "głupoty", a Ty kupisz sobie paręnaście ton granulek i wsypiesz do ziemii 😎  Na codzień mam styczność w robocie z miastowymi, to doskonale wiem jakie są ich życiowe priorytety.

Wakacje sanatorium co dobrego zjeść itp

Opublikowano

Czyli wszystko po staremu.

Jeszcze tylko podatki w górę, śor w górę, paliwo i energia w górę, krus w górę, wymogi w górę i można planować przyszłość 🤣... 

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał(a):

Czyli wszystko po staremu.

Jeszcze tylko podatki w górę, śor w górę, paliwo i energia w górę, krus w górę, wymogi w górę i można planować przyszłość 🤣... 

u nas gmina już podatek rolny podniosła na przyszły rok, tak samo woda, śmieci

• Sad 1
Opublikowano

Kupował ktoś z Was nasiona z rgz na FB ? Ja właśnie zamówiłem nasiona rzepaku i wyszła dość zabawna sytuacja. Dziś dostałem list z nota uznaniowa. Przez pomyłkę trafiła ona do mnie a nie do osoby która je sprzedawała. Okazuje się że była jakaś akcja rabatowa organizowana przez rapool. I pośrednik kupując i w sumie od razu sprzedając je dalej dodatkowo złożył ten,, wniosek ,, o zwrot. Pytanie czy faktycznie ta kasa należy się jemu czy rolnikom którzy sieja te nasiona ? Co o tym sądzicie ? Dość zabawna sytuacja ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v