Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to że pisowcy teśknią za PRLem a jednocześnie deklarują że nienawidzą komuny jest jedynym na świecie zidioceniem grupowym w skali milionów ludzi. To obrazuje jak durny bezmyślny jest to elektorat. Z takim społeczeństwem w Polsce nie ma szans na normalność i porządek. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Kapitalizm od komuny różni się tylko tym że w kapitalizmie można bardziej kiwać i kraść łopatą.

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

..z ciekawości....od ilu lat płacisz na takie?

No 41 mam zaraz składkowych jak gospodarstwo przejąłem, by uchwali to bym pewnie dostał.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

No 41 mam zaraz składkowych jak gospodarstwo przejąłem, by uchwali to bym pewnie dostał.

Ale jak to tak, to nie po PiSowsku xD Jednym więcej niż drugim, to nie po chrześcijańsku, każdemu po równo powinno być xD 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Bo jakby mniej wyzywał i prowokował do kłótni.

Tak powiadają że mierzy się własną miarą....

Wmawiał że niektórzy tu nadużywają...

Nie to że oczerniam...ale może dziś nie pił...🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna cwany ...gatunek, te kobiety...😆

Tusek zrównał kobietom i mężczyznom to PiSowce ryczały że źle, teraz ryczą że źle bo kobity mają krócej, i weź tu zrozum tych fanów prawiczka z Żoliborza ...

Opublikowano
54 minuty temu, andrzej78 napisał:

Odpisy mają sens ,gdy pensja wysoka ,czyli i tak promuje się w ten sposób " gruby portfel ' w przeciwnym razie nie ma z czego odliczać lub są to grosze.

Pracownik dostaje 4 tyś a państwo 3 tyś. Czemu pracownik nie miałby dostawać 5 tyś a państwo 2 tyś?

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Tusek zrównał kobietom i mężczyznom to PiSowce ryczały że źle, teraz ryczą że źle bo kobity mają krócej, i weź tu zrozum tych fanów prawiczka z Żoliborza ...

Ale co nie rozumiesz?

Co akurat Tusek, to źle...i tyle...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Toć sam pisałeś, że stary chłop nie jest tak stary jak stara baba

A to jest prawda. Tu go popieram ..

To nawet na....jak to się.,na runach Wikingów było...

2 minuty temu, Desperado napisał:

Ale w równym wieku.   :P

Ile ty chłopak masz lat?

Powiesz koledze? Może być na priw,.

Słowo że to tam zostanie.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Nauczycielom stażówki zrobili jakby rękawy sobie w pracy wyrywali cholera jasna.

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ile ty chłopak masz lat?

Powiesz koledze? Może być na priw,.

Słowo że to tam zostanie.

Stanowczo już za dużo, ze 20 mogło by być mniej, choć może nie wyglądam na tyle.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

@andrzej78, może zacznijmy od początku. Dlaczego popierasz zabieranie jednym i dawanie tego innym za darmo i bez żadnych warunków?

Nie odbieram tego w ten sposób . W moim rejonie nie zauważyłem ,aby 500+ generowało patologie ,ale pojawiła się różnica w statusie życia w biednych rodzinach ( warunki mieszkaniowe , posiadane dobra czy odzież u dzieci ) . Tak jak pisałem wcześniej - pojawiły się wyjazdy na kolonie ,wczasy , pobieranie korepetycji itd.  Pieniądze na świadczenie pochodzą z budżetu,jest jednym z wielu jego obciążeń obok finansowania obronności , ochrony zdrowia ,budżetówki itd . Podatek jest podatkiem i naliczany jest zgodnie z określonymi zasadami i stanowi wpływ do budżetu. Przysłowiowy zjadacz chleba też ma w tym udział płacąc za energię ,czynsz media itd ,bo w każdym towarze ,usłudze wliczony jest podatek . To że przedsiębiorca bezpośrednio odprowadza naliczone środki do budżetu - może z tego powodu liczyć na jakieś tam ulgi ze strony państwa ,a czy  rodzina posiadająca dziecko zajmująca się jego wychowaniem nie może być obdarowana że strony państwa zasiłkiem na to dziecko ?  Można by było rozwodzić się nad sprawiedliwością w tym zakresie ,a czy składka OC uzależniona jest od naszego czy innego samochodu , czy składka zdrowotna uzależniona jest od czasu przebywania w szpitalu .?  Tak po krótce.

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

Nauczycielom stażówki zrobili jakby rękawy sobie w pracy wyrywali cholera jasna.

Stanowczo już za dużo, ze 20 mogło by być mniej, choć może nie wyglądam na tyle.

Ale wtedy i do stażowej emerytury 20 mniej by było. Byle do emerytury, żeby już nic nie musieć. Wtedy duuuuużo młodszą Żonę za rękę i w świat. Każdy wiek ma złe, ale i dobre strony. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v