Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mirro napisał:

....

Myślałem że po zmianie rządu bomba piźnie w PGZ, wymiecie ty ciuli i związkowców, co pozwoli na jakiś skok do przodu. Kuźwa nic się nie zmienia.

"P" w akronimie PGZ to "zdaje się" od państwowe" wszak Polska to państwo

i wszystko jasne

nic co państwowe nie ma prawa sensownie działać
są nawet stosowne przepisy to gwarantujące

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

"P" w akronimie PGZ to "zdaje się" od państwowe" wszak Polska to państwo

i wszystko jasne

nic co państwowe nie ma prawa sensownie działać
są nawet stosowne przepisy to gwarantujące

POLSKA GRUPA ZBROJENIOWA S.A.

KRS: 0000489456
Sąd Rejonowy Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku
VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego

NIP: 796 296 36 27
REGON: 147001860

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

jahoo - skoro Polska to państwo to można a nawet trzeba czytać "państwowa". Jak sprawdzisz udziałowców tej spółeczki to dojdziesz do tej samej konkluzji.

nazwa mówi "Polska"

Opublikowano

jest pewien "niuans" między suwerennością firm zależnie od branży gdzie różnie postawione granice i np w militariach jak daleko może posunąć się prywatność firmy choćby w zakreślaniu profilu produkcji wszak nie trzeba kapitału rzedów setek miliardów złotych by produkować głowice jądrowe czy nośniki tych głowic np rakiety średniego zasięgu.
Wiatrówki se co najwyżej jakiś prywaciarz we większości krajów świata może produkować a i tak militarnie dominuje kraj gdzie tylko prywatne firmy  są w zbrojeniówce.
czy teraz

4 godziny temu, dysydent napisał:

wszystko jasne

?
Bo na dłuższe posty to może se pozwolę jak jaki śnieg spadnie abo co i da mi więcej czasu

Opublikowano (edytowane)

@Ulman coś dla ciebie .

Poseł Konfederacji szarpał się z policją. Adam Bodnar wnosi o uchylenie immunitetu .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/posel-konfederacji-szarpal-sie-z-policja-adam-bodnar-wnosi-o-uchylenie-immunitetu/zcvxklj,79cfc278

Coś dla ciebie ulmanek .

Zakon pokoju na 1000 lat panowania na wschodzie . Nie udało się  .

https://www.facebook.com/watch?v=1207415966903324

Adolf  tez powiadał  na 1000 lat panowania. Nie udało się  .

Obecna strategia Niemiec jest bardzo podobna tylko innymi sposobami działania Urszuli wonder Lyon Królowej wszystkich NARODÓW UNII   . Tym razem uda się ?.

https://www.facebook.com/watch?v=916087577061243

Europa się zmienia , czas na zmiany na inny układ granic i władzy w europie .

ROCZNICA .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jakie ładne zestawienie z twiterka

WFOŚiGW w sieci partyjnych układów – ogromne pieniądze i 24 nominatów z PO, Polski2050, PSL, Lewicy i Zielonych!

▪️WFOŚiGW Łódź ▪️

🟨Prezes: 𝐏𝐢𝐨𝐭𝐫 𝐊𝐨𝐩𝐞𝐤 - członek Zarządu Regionu Łódzkiego PL_2050, doświadczenie zbierał m. in. jako dyrektor zarządzający w Zakładach Mięsnych Zbyszko, których właściciel Zbigniew K. został oskarżony o oszustwa na kwotę 23 mln zł.

🟩Zastępca prezesa: 𝐉𝐞𝐫𝐳𝐲 𝐊𝐚𝐜𝐳𝐦𝐚𝐫𝐞𝐤 - wieloletni działacz i „twarz nowePSL” z Radomska, były radny i starosta Powiatu Radomszczańskiego.

▪️WFOŚIGW Gdańsk▪️

🟥Prezes: Ł𝐮𝐤𝐚𝐬𝐳 𝐓𝐚𝐦𝐤𝐮𝐧 - z rekomendacji Nowej Lewicy, prywatnie kolekcjoner gadżetów z wizerunkiem Józefa Stalina i ZSRR. Czarzasty na pewno dumny z tawarisza Tamkuna. 

🟩Zas. prezesa: 𝐊𝐫𝐳𝐲𝐬𝐳𝐭𝐨𝐟 𝐁𝐮𝐣𝐚𝐧𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳 - były działacz Forum Młodych Ludowców, następnie w PSL. Przegrany kandydat tej partii w niedawnych wyborach do Sejmiku Województwa Pomorskiego.

▪️WFOŚiGW Katowice▪️

🟩Prezes: 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐮𝐬𝐳 𝐏𝐢𝐧𝐝𝐞𝐥 - szef powiatowych struktur nowePSL na Żywiecczyźnie. "Może nic nie umie, ale szybko się uczy" – taka opinia krążyła o nim w PSL, gdy ten nie dostał się na studia. 

🟨Zas. prezesa: 𝐈𝐰𝐨𝐧𝐚 𝐆𝐞𝐣𝐝𝐞𝐥-𝐓𝐚𝐫𝐠𝐨𝐬𝐳 - była radna powiatu mikołowskiego, nominacja z rekomendacji Polski2050

▪️WFOŚiGW Olsztyn▪️

🟨Prezes: 𝐁𝐚𝐫𝐭𝐨𝐬𝐳 𝐍𝐨𝐰𝐢𝐜𝐤𝐢 - koordynator regionalny Instytutu strategie2050pl, think tanku tworzącego program Polski2050. Pełnomocnik wyborczy partii Sz. Hołowni w woj. warmińsko-mazurskim. 

🟧Zas. prezesa: 𝐉𝐚𝐧 𝐇𝐚𝐫𝐡𝐚𝐣 - wieloletni działacz PO, zastępca sekretarza generalnego PO M. Kierwińskiego. W 2022 r. zasłynął chciwym manewrem a’la Myrcha, bowiem 17 lutego złożył rezygnację z funkcji starosty lidzbarskiego, aby móc pobrać 6-miesięczną odprawę emerytalną w kwocie 90 tys. zł.. po czym 2 tygodnie później, 3 marca, ponownie odebrał od PO nominację na starostę.

▪️WFOŚiGW Kraków▪️

🟧Prezes: 𝐉𝐞𝐫𝐳𝐲 𝐏𝐨𝐩𝐢𝐞𝐥 - były radny z ramienia PO. W przeszłości pełnił funkcję wiceprezesa spółki Miejska Infrastruktura, zajmującej się budową parkingów w Krakowie, która została zlikwidowana z powodu fatalnych wyników finansowych.

🟨Zas. prezesa: 𝐏𝐢𝐨𝐭𝐫 𝐆𝐚̨𝐬𝐢𝐨𝐫𝐨𝐰𝐬𝐤𝐢 - były pastor ewangelicki, od 2021 roku w zarządzie Stowarzyszenia Polska2050. Jak czytamy w jego notce na partyjnej stronie: „szkolił z przywództwa członków ówczesnych zarządów regionalnych.”

▪️WFOŚiGW Lublin▪️

🟥Prezes: 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐢𝐬ł𝐚𝐰 𝐌𝐚𝐳𝐮𝐫 – hotelarz i działacz Lewicy z Lubelszczyzny. Na koncie dwie klęski wyborcze, najpierw jako kandydat Paktu Senackiego w 2023 roku w okręgu 15, a następnie porażka w wyborach do PE z list Lewicy. Na pytanie o kompetencje, odpowiada: — „Czuję się na siłach. Myślę, że sobie poradzę.” Wierzycie?

🟩Zas. prezesa: 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐳𝐞𝐣 𝐊𝐥𝐨𝐜 - powiatowy działacz PSL z Lubelszczyzny. Zaliczył klęskę w wyborach samorządowych w 2018 roku. Koleś innego wyborczego przegrywa, Miłosza Motyki.

▪️WFOŚiGW Kielce▪️

🟥Prezes: 𝐉𝐚𝐜𝐞𝐤 𝐒𝐤𝐨́𝐫𝐬𝐤𝐢 - sekretarz świętokrzyskich struktur Nowej Lewicy, do niedawna dyrektor biura poselskiego Andrzeja Szejny. 

🟨Zas. prezesa: 𝐀𝐫𝐤𝐚𝐝𝐢𝐮𝐬𝐳 𝐊𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜 - Członek Zarządu Koła Polska2050 w Kielcach, w latach 2004-2021 członek PO.

▪️WFOŚiGW Warszawa▪️

🟩Prezes: 𝐙𝐛𝐢𝐠𝐧𝐢𝐞𝐰 𝐃𝐞𝐩𝐭𝐮ł𝐚 - mazowiecki działacz PSL, w partii od 2001 roku. Były radny i starosta powiatu makowskiego. W 2023 roku bezskutecznie kandydował z list Trzeciej Drogi (PSL) do Sejmu. 

🟧Zas. prezesa: 𝐑𝐲𝐬𝐳𝐚𝐫𝐝 𝐃𝐳𝐢𝐚𝐝𝐚𝐤 - członek PO z Makowa Mazowieckiego i były radny miejski. Klęska w ostatnich wyborach do Sejmu i Sejmiku Województwa Mazowieckiego.

▪️WFOŚiGW Poznań▪️

🟧Prezes: 𝐑𝐚𝐟𝐚ł 𝐑𝐚𝐭𝐚𝐣𝐜𝐳𝐚𝐤 - lokalny działacz PO i koordynator partyjnej kampanii do Sejmu w regionie poznańskim. 

🟨Zas. prezesa: 𝐀𝐠𝐧𝐢𝐞𝐬𝐳𝐤𝐚 𝐋𝐞𝐰𝐚𝐧𝐝𝐨𝐰𝐬𝐤𝐚 - przewodnicząca koła Polska2050 w Poznaniu. W przeszłości członek Nowoczesnej oraz radna miejska Koalicji Obywatelskiej.

▪️WFOŚiGW Zielona Góra▪️

🟩Prezes: 𝐌𝐢𝐫𝐨𝐬ł𝐚𝐰 𝐆𝐥𝐚𝐳 - wiceprezes Zarządu Wojewódzkiego PSL w woj. lubuskim. W 2023 roku klęska wyborach do Sejmu.

▪️WFOŚiGW Rzeszów▪️

🟧Zas. prezesa: 𝐌𝐚𝐫𝐞𝐤 𝐊𝐥𝐚𝐫𝐚 - działacz PO z powiatu krośnieńskiego. Zaliczył klęskę w niedawnych wyborach do Sejmiku Województwa Podkarpackiego.

▪️WFOŚiGW Białystok▪️

🟨Prezes: 𝐌𝐚𝐫𝐞𝐤 𝐒𝐚𝐤𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳 - przewodniczący Regionu Podlaskiego Polska2050, wierny i lojalny partii Sz. Hołowni od 2021 roku.

▪️WFOŚiGW Wrocław▪️

🟥Zas. prezesa: 𝐖𝐢𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐖𝐧𝐞̨𝐤-𝐒𝐨𝐜𝐳𝐲𝐧́𝐬𝐤𝐚 - działaczka SLD ze Strzegomia, wiceprzewodnicząca Nowej Lewicy w powiecie świdnickim i kandydatka tej partii w wyborach samorządowych w 2018 roku.

WFOŚiGW Szczecin 

🟧Prezes: 𝐖𝐚𝐥𝐝𝐞𝐦𝐚𝐫 𝐌𝐢𝐬́𝐤𝐨 - działacz PO od 23 lat. W październiku 2021 roku został wybrany członkiem zarządu regionu zachodniopomorskiego PO. W niedawnych wyborach startował z list KO do Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego. 

🟩Zas. prezesa: 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐢𝐧 𝐙𝐚𝐦𝐚𝐫𝐨 - członek krajowego sądu koleżeńskiego partii Zieloni oraz członek zarządu koła tej partii w Szczecinie.

Spośród 29 regionalnych prezesów WFOŚiGW oraz ich zastępców, 24 otrzymało stołek w ramach zasług za lojalność wobec swojej partii👇

▪️Polska2050  - 7
▪️PSL - 6
▪️PO - 6
▪️Lewica - 4
▪️Zieloni - 1

Zamiast odpolityczniania jest jawne betonowanie swoimi działaczami na potęgę. Milionami z funduszy i SSP dysponują ludzie bez elementarnych kompetencji, mierni, przyniesieni w teczce z partyjnej centrali. 

Jak to było? Tłuste Koty, ciotka na ciotce, wujek na wujku........

Szymon Hołownia
Tłuste koty pakują kuwety. Teraz czas na konkursy i profesjonalne zarządzanie naszym majątkiem. 
PL_2050 zaproponuje rozwiązanie ustawowe, które na dobre odpartyjni zarządy spółek.

To jest właśnie Wasz obraz hipokryzji, pazerności i fałszu. 🤮

Opublikowano

Patryk Słowik
W ogóle nie komentowałem sprawy państwa Gajewskiej i Myrchy, bo uważałem, że jest wystarczająco dużo łamania prawa, by nie pisać o rzeczach moralnie dyskusyjnych. Ale to zaczyna być nie do obrony.
Pani posłanka Gajewska właśnie przypomniała sobie, że zapomniała wpisać darowizn.

zapomniała, że ma dom

Wiem, że sytuacje nieporównywalne, że Mejza to łajza (no łajza, bez dwóch zdań), ale za bardzo podobną rzecz zaraz Sejm będzie odbierał immunitet Mejzie, a prokuratura będzie mu stawiać zarzuty.
Czy prawo jest równe niezależnie od partii politycznej, w której się działa?

Istotą oświadczeń majątkowych i rejestru korzyści posłów jest nie tylko jawność życia publicznego, lecz także budowanie polityki antykorupcyjnej państwa.
Jeśli posłowie „zapominają” o wpisaniu tego, że dostali od kogoś dom albo kilkadziesiąt tys. zł, to może nie powinni pełnić żadnych funkcji publicznych.
Drugą kwestią jest to, że za takie „zapominanie” powinno się ponosić konsekwencje. Przepisy są, ale tak już w Polsce ponadpartyjnie się przyjęło, że swoich się nie rusza.

naprędce dopisane

Image

bezkarność+

Opublikowano (edytowane)

w polsce stawianie kolejnych fabryk nie podniesie naszego dobrobytu. one juz wyssaly sile robocza, a zarobki w takiej branzy produkcyjnej sa na okreslonym poziomie, nikt nie zaplaci wiecej. ogladalem moze z 10-12 lat temu ciekawy program, facet ekonom, jakis spec, wypowiadal sie na ten temat. polski rynek jest wyssany przez fabryki. teraz ,aby podnies dochodowosc obywatela nalezy zaczac sprzedawac technologie. niestety ona jest w rekach niemiec i usa. Sprostowanie co do bizona" Kombajny Bizon były jak na swoje czasy maszynami nowoczesnymi. Bizony nie były jednak polską myślą techniczną. Bazował on bowiem na wykupionej przez polski rząd licencji kombajnu New Holland. Dzięki swojemu zaawansowaniu technicznemu, stosunkowo niskiej awaryjności oraz atrakcyjnej cenie Bizon był chętnie importowany. Polskie kombajny trafiały nie tylko do innych państw bloku wschodniego. Importowano je do wielu zachodnich państw, takich jak Szwecja, Dania, Wielka Brytania, Włochy, Iran, a nawet do Stanów Zjednoczonych ".

Edytowane przez Siedzacybyk
  • Haha 1
Opublikowano

4 godziny temu, nie napisał:

Patryk Słowik
W ogóle nie komentowałem sprawy państwa Gajewskiej i Myrchy, bo uważałem, że jest wystarczająco dużo łamania prawa, by nie pisać o rzeczach moralnie dyskusyjnych. Ale to zaczyna być nie do obrony.
Pani posłanka Gajewska właśnie przypomniała sobie, że zapomniała wpisać darowizn.

zapomniała, że ma dom

Wiem, że sytuacje nieporównywalne, że Mejza to łajza (no łajza, bez dwóch zdań), ale za bardzo podobną rzecz zaraz Sejm będzie odbierał immunitet Mejzie, a prokuratura będzie mu stawiać zarzuty.
Czy prawo jest równe niezależnie od partii politycznej, w której się działa?

Istotą oświadczeń majątkowych i rejestru korzyści posłów jest nie tylko jawność życia publicznego, lecz także budowanie polityki antykorupcyjnej państwa.
Jeśli posłowie „zapominają” o wpisaniu tego, że dostali od kogoś dom albo kilkadziesiąt tys. zł, to może nie powinni pełnić żadnych funkcji publicznych.
Drugą kwestią jest to, że za takie „zapominanie” powinno się ponosić konsekwencje. Przepisy są, ale tak już w Polsce ponadpartyjnie się przyjęło, że swoich się nie rusza.

naprędce dopisane

Image

bezkarność+

Za robote się weź to też będziesz miał kasę i rodzinę pisowski nieudaczniku 🤣

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, racyl napisał:

Za robote się weź to też będziesz miał kasę i rodzinę pisowski nieudaczniku 🤣

coś się tak zestresował peowski obrońco?

nieudacznik to jest ktoś, kto musi wyłudzać pieniądze bo nie potrafi zarobić

więc nie usprawiedliwiaj swoich idoli, bo pokazujesz tylko jaki jesteś żałosny broniąc ludzi, którzy cię dymają,

uśmiechaj się :D 

• Like 1
Opublikowano

Szpital w Żywcu na swojej stronie internetowej zwrócił się z dramatycznym apelem „Pozwólcie nam leczyć” i zawiesił działanie izby przyjęć, trzech oddziałów i dwóch poradni, bo nie miał innego wyjścia.

Szpital nie był w stanie na czas wypłacać wynagrodzeń ze względu na zaburzoną płynność finansową, spowodowaną przeciągającym się brakiem uzyskania od Narodowego Funduszu Zdrowia pełnego pokrycia kosztów zrealizowanych świadczeń, w tym z tytułu nadwykonań. Prowadząc kompleksową działalność leczniczą nasz szpital odnotowuje wysoki wskaźnik tzw. nadwykonań procedur. Należy jednak podkreślić, że w ostatnich latach wszystkie zrealizowane przez nasz ośrodek i sprawozdawane do NFZ procedury, w tym nadwykonania, po pierwsze nie były kwestionowane przez Fundusz jako niezasadne, po drugie były przez narodowego płatnika rozliczane w sposób umożliwiający zapewnienie ciągłości pracy ośrodka. Obecna sytuacja związana z brakiem pełnego pokrycia kosztów zrealizowanych świadczeń powoduje konieczność planowanego czasowego zaprzestania wykonywania działalności leczniczej w zakresach, które zostały najmocniej dotknięte konsekwencjami opisywanych problemów – wyjaśnia Małgorzata Świątkiewicz, dyrektor szpitala w Żywcu.

Szpital podał w komunikacie, że wszyscy pacjenci przebywający na oddziałach są zabezpieczeni - zostali albo przekazani do innych placówek, albo na inne oddziały. Lecznica o fakcie zawieszenia działalności izby i oddziałów poinformowała okoliczne placówki medyczne, wojewódzkiego koordynatora ratownictwa medycznego oraz jednostki pogotowia.

Dyrekcja placówki już na początku września informowała, że zamierza zawiesić na trzy miesiące działalność niektórych oddziałów i poradni. Uzasadniała to brakiem lekarzy. Od marca bieżącego roku odeszło ich z pracy 21. Związane to jest przede wszystkim z utrzymującymi się problemami płacowymi. Wadim Kurpias ze spółki zarządzającej szpitalem mówił, że przyczyną kłopotów finansowych są niezapłacone przez NFZ nadwykonania i kontrakt nieadekwatny do liczby leczonych pacjentów. Podał, że z Funduszu nie wpłynęły 43 mln zł, z czego około 10 mln zł to zapłata za świadczenia nielimitowane, a pozostała kwota – limitowane. Jak dodał, funkcjonowanie szpitala w Żywcu "utrzymuje kardiologia". 

Ogólnopolski Związek Pracodawców Szpitali Powiatowych.
Coraz więcej szpitali informuje  o brakach soli fizjologicznej i płynów wieloelektrolitowych w hurtowniach – produktów niezbędnych dla zapewnienia bezpieczeństwa pacjentów. Ich niedostępność może prowadzić do ograniczenia przyjęć do szpitali. Apelujemy do MZ o pilną interwencję!

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

w polsce stawianie kolejnych fabryk nie podniesie naszego dobrobytu. one juz wyssaly sile robocza, a zarobki w takiej branzy produkcyjnej sa na okreslonym poziomie, nikt nie zaplaci wiecej. ogladalem moze z 10-12 lat temu ciekawy program, facet ekonom, jakis spec, wypowiadal sie na ten temat. polski rynek jest wyssany przez fabryki. teraz ,aby podnies dochodowosc obywatela nalezy zaczac sprzedawac technologie. niestety ona jest w rekach niemiec i usa. ot, chociazby rynek maszyn rolniczych. new holland kupil plock, dla nich to byl odkupienie firmy - matki, a z drugiej strony odsprzedano im projekt bizona, ktory juz nie ujrzy swiatla dziennego. by nikt nie wpadl na pomysl produkcji jakiegos zmodernizowanego projektu. oni nazwali to odkupieniem historii, bo ich pierwsze kombainy byly na licencji bizona. moglem cos polrecic, ale tak to zapamietalem. brak technologii stawia mas jako pracownika. po wyzej jakiegos pulapu nie wyskoczymy.

zaraz zaraz; dobrze zrozumiałem? Koncern new holland ma być niejako firmą córką FMŻ i to komuchy polskie kombajn zbożowy wynalazły?

a nie jankesi na przełomie XIX/XX-ego wieku?

https://www.claas.com/pl-pl/o-firmie-CLAAS/historie-light

tak samo kombajn zbożowy mógł samodzielnie wymyślić tępy jakiś szkop jak rozpijczony i zdegenerowany pod zaborami jakiś polaczyna ... ech - naprawdę szkoda klawiatury

może najpierw sprawdzajcie już bodaj w tym durnowatym necie ... zanim coś chlapniecie
przecież to takie proste; wystarczy w gugiel wpisać albo byle jaką inną wyszukiwarkę
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=kombajn+zbożowy+historia

zaś co do historii new hollanda to ma belgijskie korzenie przynajmniej w kombajnach nawet wcześniejsze niż ten Claas Franca ..... syn

https://pl.wikipedia.org/wiki/Claeys_(przedsiębiorstwo)

:P :D

tak, pokręciłeś wszystko nawet więcej niż jak sam piszesz

12 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

moglem cos polrecic

xD 
co Ciebie sporo usprawiedliwia
i tyle Twego szczęścia bo reszta to już ubaw w naczystszej postaci xD

było śmieszno, teraz będzie straszno
podczas koszenia fasoli gdy mi się urwała blacha od kosiarki i byłem wściekły że o dzień mi się zakończenie tych "fasolokosów" opóźni przylazła jakaś kreatura co mi zaczęła doradzać jak to mam zawracać "se można cofnąć" gdy nie pojęła że nie mogę obkosić ze zupełnie innego powodu... no debil co nie pytany kretyńskich rad zaczynał udzielać i gdy mu podziękowałem za głupkowate porady i nakazałem zejście z drogi bo zjeżdżam do domu to mnie od zjebów zaczął wyzywać i podobnych takich i nawet miałem w papę przysolić chamowi ale gdy facjatę z bliska ujrzałem to zero rozumu z facjaty wyzierał na kilometr i żal jak go matka Natura potraktowała jedynie skwitowałem - nie wchodź nikomu przed oczy gdy jest z innego powodu wqrwiony bo rykoszetem możesz oberwać bardziej niż na to zasługujesz.
No i patrzę i widzę; no wypisz wymaluj - sobowtór
o ten na samym poczatku tego artykułu

https://www.rp.pl/wojsko/art41263181-lukasz-warzecha-skad-wroci-general-wieslaw-kukula

to że debile nami rządzą w cywilnych władzach to pół biedy wszak nie musimy ich słuchać ale takie coś na generalskiej posadzie to .. no qwa oberwać pagony dać jaką pukawkę i na wachtę przy białoruskim płocie tylko ostrej nie dawać a ślepaki a jeszcze lepiej jaki wóz strażacki z sikawką do rozpędzania tego bydła co się na chama pcha przez granicę... dobra, za daleka dygresja

kiedyś pisałem - pierwszych batogami generałów wszelkich nacji bo to cos takie samo bydle prohekatombowe jak kacapskie kacyki i wielu podobnych po różnych zakątkach planety

gdybym miał narzędzia, technologie, bronie - cokolwiek co da takim jakakolwiek siłę to nie dam do ręki nawet jeśli miało by to służyć obronie mojej ojczyzny, nie dam bo byle pismaczyna okazuje się geniuszem przy wodzach i innych bucach przez których zginą setki milionów a zapewne i miliardy i to już chyba nie odwracalne bo nie prawo wytłumaczenia takiemu bucowi przysługuje "co miał na myśli" a badanie poczytalności i instynktu samozachowaczego czy wraz z zanikiem resztek intelektu i te cechy u podobnych nie zanikaja

oto dlaczego mam wszelakie żołdactwo w głębokiej pogardzie i nie ja jedyny i nie ja jedyny nazbyt mało ostentacyjnie
Kacapów za ową niedostateczną pogardę do swych niewolicieli należy ukarać ale takie kukuły tego na pewno nie sa zdolne

z resztą - kacapami można ukarać wielu innych jeszcze gorszych a kacapy ukarzą się same, to wystarczajaco głupia nacja aby zawiodła w tej kwestii co kilkakroć w Historii już udowodniła

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

zaraz zaraz; dobrze zrozumiałem? Koncern new holland ma być niejako firmą córką FMŻ i to komuchy polskie kombajn zbożowy wynalazły

Tak jak rosyjski naukowiec wynalazł maszynkę jednorazową do golenia na śmietniku amerykańskiej ambasady.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v