Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak samo jak pierwsza jeśli byłbyś przeszkolony albo miał kiedykolwiek do czynienia z bronią. Nie brnij i nie rób z siebie galana bo stwierdzeniem...... 

28 minut temu, nie napisał:

oczywiście wiedział, że jest naładowana i że jak naciśnie to wystrzeli i dlatego nacisnął

.......sam się zaorałeś. 

Opublikowano

kto się zaorał zasadami to widać :D 

a granatnik dostając prezent (taki  był komunikat) miał prawo przypuszczać że to nie jest uzbrojone, chyba, że szkolą ich z obsługi takiej broni, to wtedy powinien wiedzieć kiedy jest załadowana

Opublikowano

aleś ty się uparł by zrobić z siebie idiotę..... Miał prawo przypuszczać ???? W zetknięciu z bronią to przypuszczać może sobie kompletny debil a nie wieloletni policjant. Tu nie ma przypuszczeń ani domniemań a to że nie umiał tego obsługiwać a mimo to próbował ,  stawia go na pozycji mega debila. Nie brnij w to bo nie jesteś aż tak głupi by kolejnymi postami się zaorywać. 

Opublikowano

ja nie muszę o nim nic wiedzieć. Reguły postępowania i obchodzenia się z bronią są dla wszystkich takie same niezależnie kim i jaki jest. On się zachował jak głupek lekceważąc je i efekt końcowy znamy. Na to po prostu nie ma usprawiedliwienia więc go nie szukaj bo to daremny trud. 

Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

W kabinie kombajnów, od lat , mam zawsze skrzynkę narzędziową a na podłodze łapkę zwaną brechą. W tym roku po raz pierwszy wylazłem z kabiny trzymając w ręku łapkę. W kierunku interlokutora wykonałem najpierw ukłon a potem zakomunikowałem ze zaraz mu przy.dolę tym oto narzędzie aż mu się zupa z garów powylewa. Skutek wywarło natychmiastowy i z człowieka uszło ciśnienie.

Ale że co? Blokowałeś drogę jadąc kombajnem i tak poczyniłeś? Aż żałuję, że nie trafiłeś na mnie.  na swoim polu to sobie rób co chcesz ale w innych przypadkach...

7 godzin temu, jahooo napisał:

I tu się nie zgodzę, bo za pomocą kija nawet psa pewnych rzeczy można nauczyć

a to podejście tępych armijnych trepów, wybacz ale wojsko jest kwintesencją głupoty, która załamuje się w starciu z średnio ogarniętymi studentami  na "przymusowych manewrach", dlatego do woja zawsze woleli brać leszczy 18-19 letnich bo już z 24-25 latkami to nie dawali rady ogarniać.

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

pokaż te zasady

Zasada jest prosta jak cep. Kiedyś poprosiłem kumpla by pokazał mi broń. On ją wyjął. Wyjął magazynek Następnie przeładował sprawdził czy w komorze jest nabój. odwrócił się wycelował w ziemię nacisnął spust. Upewniwszy się w ten sposób, że w pistolecie niema żadnego naboju dał mi go do ręki. Granatnik pewnie przystawił by sobie do głowy i tak sprawdzał czy strzeli czy nie.

7 godzin temu, nie napisał:

kto się zaorał zasadami to widać :D 

a granatnik dostając prezent (taki  był komunikat) miał prawo przypuszczać że to nie jest uzbrojone, chyba, że szkolą ich z obsługi takiej broni, to wtedy powinien wiedzieć kiedy jest załadowana

Granatnik wyszedł na idiotę przed całą Polską jak ty teraz broniąc go. Postąpił jak ostatni dureń a komunikaty to mógł sobie głosić jakie chce. Tym bardziej, ze jak się potem okazało miał w tym pomieszczeniu inny granatnik. Więc albo psychiczny albo samobójca albo po prostu dureń. Warto wspomnieć, ze brat granatnika zamieszany był w jakieś przekręty chyba z vat em. Fajna rodzinka.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Takeda napisał:

Ale że co? Blokowałeś drogę jadąc kombajnem i tak poczyniłeś? Aż żałuję, że nie trafiłeś na mnie.  na swoim polu to sobie rób co chcesz ale w innych przypadkach..

Musiałem przejechać odcinek około 1 km  drogą  na nasypie z bardzo wąskimi poboczami  w  dodatku oznakowane linią ciągłą. Na końcu tego odcinka jest zatoka autobusowa, gdzie miałem szansę przepuścić tych co byli za mną. Ale nieee. uwaliło sie gościowi  że weźmie się za wyprzedzanie w najgorszym możliwym miejscu. A jak już zjechałem w tę zatokę, nagle przestało mu sie spieszyć, zatrzymał sie przede mną  i wylazł z pretensjami.

Czy blokowałem drogę? No nie wiem, bo z naprzeciwka samochód minął się bez problemu. Poza tym mamy wszelkie ubezpieczenia, zezwolenia i płacimy podatki a że praca wymaga przejazdu  po drogach , no cóż w prawie o ruchu drogowym jest wzmianka o postępowaniu w takich przypadkach. Problem tylko w tym że ja też muszę wybrać miejsce gdzie zjadę, bo zatrzymanie byle gdzie może stworzyć dużo groźniejszą sytuację.

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

tak samo jak pierwsza jeśli byłbyś przeszkolony albo miał kiedykolwiek do czynienia z bronią. Nie brnij i nie rób z siebie galana bo stwierdzeniem...... 

.......sam się zaorałeś. 

Dzieciaku co ty możesz wiedzieć o broni .

Przestań jęzorem  mielić jak nie masz pojęcia .

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

Weź już nie piernicz i nie wklej jakiś propagandowych plakatów, bo i tak nikt w to nie uwierzy(nawet jakby to była prawda). 

money.pl podaje,  że:

"Z danych GUS, które przytacza serwis, wynika, że:

za rządów PO-PSL w latach 2008-2015 oddano do użytku 66 zbiorników wodnych,

a za rządów PiS od 2016 do 2022 r. - 24 takie obiekty (danych na zeszły rok nie ma).

Jak było z wałami? W trakcie rządów PO-PSL postawiono i zmodernizowano łącznie 1 731,7 km wałów powodziowych, z czego 722,9 km w latach 2008-2011 oraz 1008,8 km w latach 2012-2015 r.

Z kolei podczas sprawowania władzy przez PiS w latach 2016-2019 wybudowano i zmodernizowano w sumie 120,2 km wałów przeciwpowodziowych - wskazują dane GUS."

https://www.money.pl/gospodarka/kto-zbudowal-wiecej-walow-politycy-sie-kloca-taka-jest-prawda-7071592960740288a.html

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, galan99 napisał:

Dzieciaku co ty możesz wiedzieć o broni .

Przestań jęzorem  mielić jak nie masz pojęcia .

strzelasz jako myśliwy albo sportowo?

EDIT - sorry , pytanie nie na miejscu. Testów psycho byś nie przeszedł🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

pamiętacie jak ("onegdaj") kacapy w kpinach sugerowały Polsce współrozbiór Ukrainy?
https://forsal.pl/kraj/bezpieczenstwo/artykuly/9605492,polska-dywizja-pancerna-na-ukrainie-w-usa-maja-plan-jak-dogadac-sie.html

sporo to usprawiedliwia "go home" Brauna do Blinkena

a swoją drogą to warto by te kacapy zapytać czy one wtedy tak na poważnie? ;)
Jeśli Ukraina myśli że w jankesach ma szczerego sojusznika to... se tak myśli
jeśli zaś polskie durnie kacyki nie widzą że właśnie mamy jankeską intrygę budowania zarzewia konfliktu polsko ukraińskiego i za dobrą monetę biorą jankeskie rady wysyłania polskich szwejków pod bronią na Ukrainę to warto by im to wytłumaczyć jakie to będzie miało długofalowe skutki.

Albo międzynarodowy kontyngent rozjemczy na Ukrainie albo "go home" takim "przyjaciołom" bo rzeczywiście jawnie chcą wmanewrować samotnie Polskę we wojny i z państwem nuklearnym a w dalszej perspektywie do odtworzenia warunków które zaowocowały rzezią wołyńską, akcją wisła ... no niczego Historia nie nauczyła?

każdy przekaz tego posta zrozumie po swojemu i bardzo mnie ciekawi jaki będzie rozrzut między zgodą a negacją słuszności przekazu?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
galan99 napisał:

Dzieciaku co ty możesz wiedzieć o broni . Przestań jęzorem  mielić jak nie masz pojęcia .

Tak się zastanawiam co masz na myśli.. Ja np. wiem o broni tylko tyle co akurat mi potrzebne. Jak jest to karabinek to najwięcej potrzeba pamięci mięśniowej, jak znów moździerz to już trochę trzeba liczyć i najlepiej mieć jakiś ołówek i kawałek papieru doklejony do tabel... Paradoksalnie przy pistolecie trzeba najwięcej ćwiczeń bo pracujemy średnio na 7-10 m a najważniejsze o broni co wiem to, że nie sam glut jest istotny tylko skutki jakie nim spowodowaliśmy.

mirro napisał:

USA będą budować pokój na Ukrainie do ostatniego polskiego żołnierza.

Hmm.. Cośtam, gdzieśtam... Tylko ja żem myślał o zachodniej i pn zachodniej Ukrainie. Najpierw jednak musiało by się zesrać jakimś atakiem na kolej w Polsce.

Opublikowano

Robienie polityki na powodzi to żadne podgryzanie. To skamlenie po utracie władzy. Robienie zarzutów Tuskowi, że przez pół roku nie zrobił tego co pis zaniedbał przez 8 lat to czysty skowyt bałagany o władzę nie żadne podgryzanie.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wreszcie rząd ma co robić , jakby nie powódź zajmował by się Pisem a teraz Pis podgryza mocniej rząd . 

Tak Ci powiem szczerze, robienie polityki na tragedii ludzkiej to najgorsze świństwo jakie można robić ...

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak Ci powiem szczerze, robienie polityki na tragedii ludzkiej to najgorsze świństwo jakie można robić ...

Niszczenie , rozliczanie i zohydzanie funduszu sprawiedliwości który to dotował Straże Pożarne to nie polityka ?

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Niszczenie , rozliczanie i zohydzanie funduszu sprawiedliwości który to dotował Straże Pożarne to nie polityka ?

A czy ktoś rozlicza dotacje na straże ?? Nikt się tego nie czepia, czepia się dotowania egzorcyzmów za pomocą salcesonu ...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v