Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Yebaniutki w tym roku odrasta po koszeniu. Czwarty raz w nasiona idzie. A najlepsze jest to, że tam gdzie był zawsze - nima. Wypierdzielił w zupełnie nowych miejscach.... Leje tam u Was podobno. U mnie całą noc röwniutko siąpiło. Dzieciakowi w basenie się przelało a w ziemi na wieczór ani śladu - wszystko zielenina wypiła. Perzu nie chcecie? Wiosna tego roku chyba mu służyła... i komosy - rośnie z prędkością chmielu.

@mirro czy Ty w swoim 3070 masz chłodnicę oleju na podstawie filtra? Mam wrażenie, że mi tego brakuje.

Leje ale 4km dalej. U mnie tylko po 5mm przez dwa dni, na innych polach nic. I już po frontach burzowych, więc szykuje się sucha jesień.

Perz chyba ciągle gdzieś skupują .

Ile u nas jest szarłata w pasach herbicydowych to głowa mała. 

Historycznie to ja mam najniższe plony zbóż od kilku lat, przy historycznie największym areale jaki miałem.  Historycznie też miałem największe straty mrozowe. 

Ale statystycznie to ja nie istnieję🤷‍♂️🤣

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Ulman napisał:

Budowa nowych terminali ma sens w jednym tylko przypadku - gdy przyłączą do nas 1/3 upainy. Na ten moment mozliwości przeładunkowe mają na tyle rezerw że wysłaliśmy w świat w ciul upaińskiego zboża bijąc rekorowe wyniki w eksporcie. Jeśli powierzchnia Polski sie nie zmieni to nie bedzie potrzeby zwiększania przepustowości portów. 

Roman, nie biadol już tak strasznie - jest  przecież przekop na mierzei i port w Elblągu co są naszym oknem na świat😆

Budowa CPK - jest potrzebna .

Krzysztof Mulawa - POWIADA ŻE POTRZEBA CPK . Konfederacja POPIERA A TY ? 

Znasz zapewne , musisz znać przecie należysz do tej organizacji . Popierasz to co powiada ?. 

Powtarzam pytanie czy potrzebne jest CPK ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, galan99 napisał:

Krzysztof Mulawa - POWIADA ŻE POTRZEBA CPK . Konfederacja POPIERA A TY ? 

Znasz zapewne , musisz znać przecie należysz do tej organizacji . Popierasz to co powiada ?. 

Powtarzam pytanie czy potrzebne jest CPK ?.

Z ciekawości daj link z tą wypowiedzią bo chciałbym znac kontekst.

Na CPK podobnie jak na przekop mierzei nie ma konkretnego pomysłu i powodu by to realizować. Są natomiast jakieś mgliste wyobrażenia że się wybuduje to sie nie będzie latać z Berlina, że coś u nas oclą ze będziemy jakimś hubem i w ogóle pępkiem świata. Doświadczenie uczy że jak się państwo za coś bierze to inwestycja kosztuje 2x tyle bo połowę zmarnują i rozkradną. Po drugie rozmiar początkowy i docelowy. Po trzecie - pąństwo czy to pis czy po ma wielkie osiągnięcia w budowaniu lotnisk które nie działają. Po  czwarte lokalizacja. Przy podróży z np USA do indii i przesiadce w europie, jakie plusy miałaby przesiadka w cpk a nie w Amsterdamie czy Franfurcie? Jaka jest przewaga naszej lokalizacji względem innych lotnisk? Może tym że tak jak mówił dureń Suski, z Radomia jest bliżej do Egiptu😆

Jak ktoś mi przedstawi konkretne argumenty to moze dam się przekonać.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
mirro napisał:

4 godziny temu, galan99 napisał:

Jak świni siodło.

Nie no. Warszawie by się przydało. Moze na Okęciu by South Park zrobili...

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mirro napisał:

Jak świni siodło.:lol:

Gigantyczne wsparcie finansowe Unii Europejskiej dla spółki CPK

Opracowanie:

Magdalena Olejnik

Dzisiaj, 20 sierpnia (15:14)

Spółka Centralny Port Komunikacyjny otrzymała łącznie 500 mln zł unijnego wsparcia na realizowane przez siebie projekty kolejowe - poinformował na konferencji członek zarządu CPK Marcin Michalski. 

Tego nie trzeba wyjaśniać.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Wyznawcy to są w sekcie PIS. Ja mam swoje poglądy  - coś czego ty nigdy nie miałeś i nigdy nie zrozumiesz ze  można mieć. Poglądy mam najbliższe konfederacji i dlatego ich popieram.

Daj ten link bo jakoś nie wierzę że go masz albo jest tam zgoła coś innego i dlatego nie chcesz dać żeby nie wyjść tradycyjnie na głupka.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Durny durny mam , drewniany wyznawca nic nie wie .

Do piątku .

Czyli znowu zrobiłeś z siebie idiotę...... Dzień jak co dzień😆 Nie masz tego linku wiec po co kłamałeś albo wyjąłeś zdanie z kontekstu? Przecież cie mozna na takich rzeczach łapać jak przedszkolaka. Ile ty masz lat że niczego się nie uczysz?

Do piątku nic się nie wydarzy bo takiemu głupkowi nie muszę niczego udowadniać ani się tłumaczyć   

Opublikowano (edytowane)

a co tu się tak seksualnie zrobiło?

fajny nagłówek w necie znalazłem
-"Silne wiatry i połamane drzewa. Ten dramat wciąż jest żywy w pamięci ofiar"

chciało by się dopisać - nawet tych które przeżyły

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli znowu zrobiłeś z siebie idiotę...... Dzień jak co dzień😆 Nie masz tego linku wiec po co kłamałeś albo wyjąłeś zdanie z kontekstu? Przecież cie mozna na takich rzeczach łapać jak przedszkolaka. Ile ty masz lat że niczego się nie uczysz?

Do piątku nic się nie wydarzy bo takiemu głupkowi nie muszę niczego udowadniać ani się tłumaczyć   

Jesteś drewnianym mało znaczącym dla spadochroniarza , nie wierz nawet co powiadają . Oderwany od rzeczywistości , dziecko jest bardziej ogarnięte jak ty .

Krzysztof Mulawa w debacie Polsat News: Polacy nie oczekują teraz igrzysk, tylko chleba! Wielkie projekty infrastrukturalne czekają na nasz

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1039058901059476

Następna sytuacja o tym tez nie słyszałeś .

Obecna władza obchodzi prawo i idzie na rympał .

Są gorsi od PiS . Tylko blokuje ich Prezydent , za kilka miesięcy będą mieli swego .

PiS ustawami i podpisem Prezydenta .

Obecni mają to gdzieś  . PO twierdzi, że PO zmienia mienia się uchwałami  .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1044236027102278

Dla wyborców co głosowali na PO i KO!😡

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=919867053489055

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

drewno nie ma oczu tak jak martwe ofiary żywych wspomnień zatem na czym opierasz swą wiarę skoro twierdzisz że "drewnu" coś udowadniasz/pokazujesz?

i jeszcze mi tu usiłujesz tydzień skracać ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

drewno nie ma oczu tak jak martwe ofiary żywych wspomnień zatem na czym opierasz sœą wiarę skoro twierdzisz że "drewnu" coś udowadniasz/pokazujesz?

Historia pajacyka Pinokio

To samo jest z nim wyznawcą spadochroniarza .

Opublikowano

kolejny przykład "pis kradnie"

Wiceminister sprawiedliwości Bartłomiej Ciążyński pojechał na rodzinne wakacje do Słowenii. Część jego wyjazdu sfinansowali podatnicy. Ciążyński wyruszył w podróż służbową limuzyną i dwukrotnie zatankował pojazd, płacąc służbową kartą. Auto i karta należą do państwowej instytucji badawczej, w której właśnie skończył pracę. Wiceminister początkowo zaprzeczał, by po kilku godzinach potwierdzić nasze ustalenia i przeprosić.

krótka historia kariery nowych kadr rządowych

Blisko 120 tysięcy złotych zarobił wiceminister sprawiedliwości Bartłomiej Ciążyński (Lewica) w spółce miejskiej Stadion Wrocław. Polityk z wykształcenia jest radcą prawnym - pieniądze dostawał za analizy. Problem polega na tym, że był też radnym miejskim, który powinien nadzorować majątek gminy Wrocław, a nie zarabiać na nim. Zachowanie polityka było nieetyczne, a on sam zdaje sobie z tego sprawę i nawet wyraża skruchę. – Teraz nie podjąłbym się takich zleceń – przyznaje Salonowi 24.

Na stanowisko wiceministra sprawiedliwości Bartłomieja Ciążyńskiego powołał 5 lipca 2024 r. premier Donald Tusk. Zrobił to na wniosek ministra sprawiedliwości Adama Bodnara.

W 2018 r. został radnym miejskim we Wrocławiu. Od 2019 r. był społecznym doradcą prezydenta Wrocławia ds. tolerancji i przeciwdziałania ksenofobii.

W 2023 r. został wiceprezydentem Wrocławia i był nim do kwietnia 2024 r. Musiał zrezygnować w związku z przetasowaniami we wrocławskiej koalicji rządzącej.

Po utracie stanowiska wiceprezydenta Ciążyński szybko znalazł nową pracę. Został zastępcą dyrektora ds. komercjalizacji w Polskim Ośrodku Rozwoju Technologii, instytucie badawczym należącym do państwowej Sieci Badawczej Łukasiewicz.

Nadzór nad funkcjonowaniem Sieci Badawczej Łukasiewicz z ramienia rządu sprawuje Dariusz Wieczorek, minister nauki i wpływowy polityk Lewicy.

Profesor Alicja Bachmatiuk, do niedawna zarządzająca PORT, powiedziała 9 sierpnia 2024 r. "Gazecie Wrocławskiej", że zatrudnienie Ciążyńskiego zostało na niej wymuszone.

"Przekonywano mnie o wybitnych kwalifikacjach w problematyce wdrożeń pana Ciążyńskiego, bo przecież pracował w WPT [Wrocławski Park Technologiczny - przyp. red.], no i ja go przyjęłam. Ale dziś żałuję, że się wtedy pierwszy raz ugięłam, że zamknęłam konkurs. Źle zrobiłam. Uznałam, że to jest kandydatura polityczna, nie merytoryczna, i nawet zaznaczyłam w dokumentacji, że pan Ciążyński zostaje przyjęty do instytutu na polecenie prezesa Cichockiego" – stwierdziła prof. Bachmatiuk.

Prezes Cichocki to Hubert Cichocki, prezes Sieci Badawczej Łukasiewicz, do niedawna wiceprezes partii Centrum dla Polski, związanej z Polskim Stronnictwem Ludowym.

https://wiadomosci.wp.pl/paliwo-do-pelna-czyli-jak-wiceminister-sprawiedliwosci-pojechal-na-wakacje-7062220127009664a

dymać frajerów :D 

już w październiku zalecałem po-łgłówkom zrobienie zapasu wazeliny :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v