Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dlaczego wielowiekowy proceder pozyskiwania kolejnych polderów nie zostanie powstrzymany przez Radę Komisarzy Ludowych Eurokołchozowych

Zostanie powstrzymany, ale przez sama naturę. Szkoda nerwów.

Opublikowano

a po sa potrzebne inwestycje na odrze ?? po to samo co przekop mierzei..czyli po nic

wegiel sie konczy wie co beda wozic ??  przy takim rozwiniecu lini kolejowych i autostrad, zaden inny transport nie ma zadnego sensu.

a taki problem o ktorym niewielu ma swiadomosc .. spojrzcie do wodomierzy..

17 godzin temu, Desperado napisał:

A ty co jestes jak nie lach, dokładnie jesteś na południe, chyba że może hucuł .  xD

o geografii i histori to sie nie wypowiadaj 😂

17 godzin temu, Desperado napisał:

Gdzie, widziałem kiedyś mapę, lachy są zaraz za Krakowem na południe a ten tam jest w tym zadupiu gdzie już psy siurkami wodę piją. .Także jacus to taka lach-udra.  :P

7bd00c41381fefcb56b12fe650edb42d79bcb0934b4b156c6aec5d78fbd3b5e5_big.jpg

ta mapa to ci w piwnicy zamokla i kolory sie rozmyly..

my som krakowiacy i to zachodni oczywiscie 

Oskar Kolberg, Dzieła Wszystkie, Tom 5, Krakowskie cz. I, tablica
Źródło: www.polona.pl

15 godzin temu, andrzej78 napisał:

A to stąd takie określenie ...,😃😃,chodzi o teren najbliżej Poznania 😁

Screenshot_20240810-191924.png

to niemcy z okolic bambergu ktorzy przybyli kolonizowac wielkopolske .

15 godzin temu, mikad napisał:

to tak jak ojciec dyrektor -ale on rzynajmniej mial reklamowki gdy do niemiec i rosji jechal

Opublikowano (edytowane)

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-08-11/kontrowersje-po-walce-julii-szeremety-na-igrzyskach-policzek-dla-wszystkich-pan/

jednak to coś zwane jeszcze olimpiadą pokazuje że cywilizacja ma dużo poważniejszy problem niż się większości wydaje

trudno pogodzić prawo do niedyskryminacji kobiet, mężczyzn z prawem niedyskryminacji dewiantów wszak one (te dewianty) też prawa powinny mieć takie jak wszyscy inni no ale odpowiedzialność za wykorzystywanie czy wręcz nadużywanie naturalnych przewag też ich dotyczy, tym razem jednak to nie zadziałało

no tutaj moja czysto techniczna i beznamiętna logika też wysiada i jedyne co ponad wszelką wątpliwość mogę stwierdzić - pułapka zastawiona przez samą Naturę na cywilizacje które śmierć tychże mają wpisaną już w momencie ich powstawania.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

przeciez jestesmy za niedyskryminacja wszystkich. jesli sie nie lapie z poziomem testosteronu w kategorii kobiet, wchodzi w kategorie wyzsza. jak w boksie, przekraczasz wage, rezygnujesz, albo wchodzisz w kategorie wyzej. w tym wypadku jesli nie zrobia kategorii mutantow, wchodza w kategorie wyzej, a wiec mezczyzn. dla mnie to proste. ktos powie, ze nie maja szans, oczywiscie bedzie mial racje, ale kobiety z tymu mutantami tez nie maja szan.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

dla mnie to proste. ktos powie, ze nie maja szans, oczywiscie bedzie mial racje, ale kobiety z tymu mutantami tez nie maja szan.

dlaczego zatem kobiety mają mieć więcej szans niż - jak to to nazywasz - "mutanty? chcąc wszystkich traktować sprawiedliwie zatem jak pogodzić niekrzywdzenie kobiet z niekrzywdzeniem "mutantów"?

oczywiście dowodzi to kolejny raz mojej tezy że sprawiedliwość nie istnieje i nigdy nie zaistnieje w sferze praktycznej a tu mamy przykład że nie ma szans zaistnieć i w teoretycznej nawet utopijnie

czyli nie jest to takie proste jeśli zechcemy być naprawdę obiektywni wobec wszystkich

w sumie może przesadzona nazwa bo genetycznie mutacji w tym kimś nie ma jako takiej więcej niż statystycznie w reszcie populacji ale ... no pasi i mi ta nazwa ;)

Opublikowano (edytowane)

witam uśmiechniętą polskie 😁 szczególnie cebulaki poloniny

mamy wspaniały rządy 

A Nitras z ekipą od dwóch tygodni dobrze się bawi w Paryżu...
Jedyne co zdążyli załatwić przed IO to niemieckie dresy, które od 2015 roku zalegały w magazynach za Odrą...

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Obserwuj Sport.pl 7 godz. "Nie mieliśmy rowerów, nie mieliśmy nic. Kombinezony dostałyśmy dzień przed startem. Także to nie jest nasza wina. Walczyłyśmy do końca. Możemy być z siebie dumne" 200 i PARIS20 PARIS2 តវាស EWTIN PARIS AR sport.pl Szambo wybiło. Polka ujawniła szokującą prawdę po starcie w Paryżu”

pani walczyła o niepełnosprawnych ? o swój stołek ?  a teraz maja się dobrze 

Drużynowe złoto w głupocie i siedem pierwszych miejsc indywidualnie !!!

Może być zdjęciem przedstawiającym 7 osób

sprzedajna polska racz dać nam panie ziemia wróciła do obcego kapitału 

prawdziwi Rolnicy @jacus  żyj biduj   głosuj na platformę 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

3 godziny temu, jacus napisał:

a po sa potrzebne inwestycje na odrze ?? po to samo co przekop mierzei..czyli po nic

twoja głowa wygrała konkurencje na największego bezmózga w PL 

https://polska-morska.pl/2024/08/07/rosnace-zainteresowanie-przekopem-przez-mierzeje-wislana/?fbclid=IwY2xjawEllthleHRuA2FlbQIxMAABHY-meIcR0WrjQmV2WqASH8dWEwAgKC0x05jl8aePxeoi-zLIYx_Mb540yQ_aem_tmmVnRi-CO_yRX9xpffy-g

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

hmmm, wszystkie zmiany w obrebie genu, a takze liczbie chromosomow, to mutacje, wiec slowo-mutant pasuje naukowo, oraz jak sie na nich patrzy. pewnie sa to jakies zmiany w ilosci x i y, np xxy (zespol klinefertera) i wszystkie ich kombinacje. nie moga wystepowac z kobietami, bo zniszcza uczciwa walke. mozemy ominac dyskryminacje mutantow, zrobmy klasyfikacje poziomem testosterony, od - do. uczciwie i przejrzyscie. jak w kategoriach np na macie. moha byc co 3 kg,ale moga byc rowniez do 60 kg i powyżej. tez ci co beda.mieli 40 kg nie wygraja, takie zycie , najlepiej wyjda. i 55 -58-60. wobecnej chwili, ktos majacy 62 kg, mowi ze czuje sie lzejszy i hop, juz jest kategorii pon 60. urodziles sie mutantem, masz powyzej limitu, jesli im nie zrobia kat posredniej,musza byc w kat ponad limitem, czyli meskiej. nie jest tez prawda ze je maja swojej kategorii, istnieje cos takiego jak paraolimpiada!

Opublikowano
38 minut temu, Siedzacybyk napisał:

mutantami tez nie maja szan.

Tak na marginesie tej dyskusji, to z punktu widzenia genetyki każdy jest mutantem. Mutacje następują w każdym pokoleniu. Niektóre są widoczne, inne nie. Inna z kolei stają się normą. 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

trudno pogodzić prawo do niedyskryminacji kobiet, mężczyzn z prawem niedyskryminacji dewiantów wszak one (te dewianty) też prawa powinny mieć takie jak wszyscy inni no ale odpowiedzialność za wykorzystywanie czy wręcz nadużywanie naturalnych przewag też ich dotyczy, tym razem jednak to nie zadziałało

Te słowa, dewiant i dewiacja to raczej mają znaczenie pejoratywne. Jakoś mi nie pasuje do ludzi którzy którzy nie mają za bardzo wpływu na swoje odchyły od normy. 

Opublikowano

ale lewicowiec każdy jest mutantem i to widać i słychać 

Jestem mutantem. Pasożytując na tradycyjnych formach, buduję sensy z przyszłości.

bac-0014-1-kadr-z-filmu-tovarystvo-sekta-1.jpg

bac-0010-5-kadr-z-filmu-what-is-to-be-done.jpg

Jak każdy i każda jestem złożeniem ról społecznych, a najważniejsze dla mnie jest bycie artystą. Bycie artystą traktuję jako meta-rolę, przez którą mogę patrzeć na inne role i zmieniać je w praktyce. To właśnie dlatego codzienność artystów i artystek może tak bardzo różnić się od społecznej normy.

Opublikowano

Roman co ty oglądasz w tym necie, że ciągle jakieś powalone obrazki tu wrzucasz? Większość użytkowników nawet by nie widziała co w wyszukiwarkę wpisać by to znaleźć.... 

Opublikowano
30 minut temu, Leszy napisał:

Roman co ty oglądasz w tym necie, że ciągle jakieś powalone obrazki tu wrzucasz? Większość użytkowników nawet by nie widziała co w wyszukiwarkę wpisać by to znaleźć.... 

serio ? zwykłe twoje środowisko sztuka promowana przez jachire itp ...  wszedłem przypadkiem jak obraza nasza bokserkę napisała ma za swoje homofob przegrał 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst

wyborcza znowu rzetelna  porównajcie to co @jacus  pisze ?  wypisz wymaluj łep wybielona propagandą 

Może być zdjęciem przedstawiającym kukang i tekst

Kłamie ale ma dobrego wzorca który jest w tym najlepszy Tusk uśmiechnięty

Opublikowano

to idealnie do ciebie pasuje

Pomimo oddania do użytku przekopu przez Mierzeję Wiślaną, przeładunki w porcie w Elblągu w ubiegłym roku wyniosły zaledwie 37 tys. ton, co stanowiło tylko 10% wartości z 2014 roku. Dla porównania, w porcie morskim w Kołobrzegu w ubiegłym roku przeładowano blisko 278 tys. ton. Dokończenie budowy toru wodnego i modernizacja portu w Elblągu mogą znacząco poprawić te statystyki, umożliwiając bardziej efektywne wykorzystanie przekopu przez Mierzeję Wiślaną i rozwój transportu morskiego w regionie.

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

Dokończenie budowy toru wodnego i modernizacja portu w Elblągu mogą znacząco poprawić te statystyki, umożliwiając bardziej efektywne wykorzystanie przekopu przez Mierzeję Wiślaną i rozwój transportu morskiego w regionie.

sam sie zaorujesz to blokowała cały czas platforma prezydent Elbląga 

Opublikowano

Nareszcie byłby koniec wapnowania z dopłatą .

Nie będzie kolejnych naborów na wapnowanie gleb. Pusto w kasie .

W związku z wyczerpaniem budżetu Programu oraz innymi finansowymi zobowiązaniami Funduszu, NFOŚiGW nie przewiduje kolejnych naborów na wapnowanie gleb. Dodatkowe zobowiązania ograniczają możliwości przyznania dodatkowych środków na realizację jakichkolwiek programów.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Leszy napisał:

...

Te słowa, dewiant i dewiacja to raczej mają znaczenie pejoratywne. Jakoś mi nie pasuje do ludzi którzy którzy nie mają za bardzo wpływu na swoje odchyły od normy. 

dlatego napisałem że "mutant" mi pasi bardziej choć też nie uznaję iż jest to termin bez dozy negatywnego podtekstu no ale i tzw "normalnych" dzielimy na głupich i głupszych

powtórzę - wykracza to po za moje ramy obiektywizmu zimnologicznego i przy niczym się tu nie upieram w kategoryzowaniu kogokolwiek co nie zmienia faktu gdy uznamy że psychologiczne kobiety a fizyczni mężczyźni przy takich naszych tu rozterkach i braku zdecydowanej jednoznaczności zdominują  różne dziedziny dziedziny traktowane rozdzielnopłciowo w których męska fizyczność daje naturalne przewagi i tylko kwestia czasu gdy m. in  sporty walki kobiet zdominują takie... tacy.. no właśnie - płciowi inaczej?
przecież on? ona? ono? nawet cywilizowanej obojętnie emocjonalnej nazwy nie ma bo w najlepszym wypadku groteskowo chorą lingwistycznie

przecież sama logika do bzdur prowadzi czyli coś bzdurnego jest uznawane za standard

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Najpewniej portale dla przygłupów.

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

" Warto zaznaczyć, że wzrasta również liczba jednostek zagranicznych – w lipcu było ich 48, głównie pod banderą niemiecką. Anna Stelmaszyk-Świerczyńska, dyrektor Urzędu Morskiego w Gdyni, w rozmowie z Radiem Olsztyn podkreśliła, że największą część ruchu stanowią jednostki rekreacyjne, ale pojawiają się również statki rybackie oraz jednostki Straży Granicznej. Zwiększyły się także przewozy towarowe, choć nadal są one niewielkie."

Iiiiiii wszystko jasne PiS wybudował przekop dla Niemców.:lol:

A po kija te "chłopy" biją się o ziemię, kiedy produkcja nieopłacalna?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, jacus napisał:

wegiel sie konczy wie co beda wozic ??  przy takim rozwiniecu lini kolejowych i autostrad, zaden inny transport nie ma zadnego sensu.

a taki problem o ktorym niewielu ma swiadomosc .. spojrzcie do wodomierzy..

o geografii i histori to sie nie wypowiadaj 😂

ta mapa to ci w piwnicy zamokla i kolory sie rozmyly..

my som krakowiacy i to zachodni oczywiscie 

Oskar Kolberg, Dzieła Wszystkie, Tom 5, Krakowskie cz. I, tablica Źródło: www.polona.pl

to niemcy z okolic bambergu ktorzy przybyli kolonizowac wielkopolske .

to tak jak ojciec dyrektor -ale on rzynajmniej mial reklamowki gdy do niemiec i rosji jechal

Strachy na lachy jacus.   xD I łapy precz od Małopolski, bo ci do niej daleko.    :P Ty krakowiak?  taaa to ja jestem ojciec dyrektor.   🙆‍♂️

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

przeciez jestesmy za niedyskryminacja wszystkich. jesli sie nie lapie z poziomem testosteronu w kategorii kobiet, wchodzi w kategorie wyzsza. jak w boksie, przekraczasz wage, rezygnujesz, albo wchodzisz w kategorie wyzej. w tym wypadku jesli nie zrobia kategorii mutantow, wchodza w kategorie wyzej, a wiec mezczyzn. dla mnie to proste. ktos powie, ze nie maja szans, oczywiscie bedzie mial racje, ale kobiety z tymu mutantami tez nie maja szan.

Jak to równouprawnienie ? panie powinny normalnie walczyć z facetami jak równość to równość 

Opublikowano

równouprawnienie się kończy, jak trzeba wtaskać pianino na 4 piętro bez windy

to jest pojęcie sztucznie utworzone, bo kobiety i mężczyźni powinni współdziałać w ramach posiadanych talentów i umiejętności, a równość powinna dotyczyć praw i obowiązków  obywatelskich

kobiety chcą mniejszych wymagań na egzaminach sprawnościowych na przykład w wojsku czy w policji , ale już pobory mają być takie same

albo równe prawa i równe wymagania, albo za mniejsze wymagania mniejsze wynagrodzenie

• Like 1
Opublikowano

sam sie zaorujesz to blokowała cały czas platforma prezydent Elbląga 

romus - wiesz co przeladowwali w elblagu-wegiel z rosji -to juz szybko nie wroci.. po drugie drzewo dla ikei- to tez sie szybko skonczy..

w twoim przypadku o zaoraniu mowy nie ma - mulu nie da sie orac..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v