Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dysydent napisał:

Tytuł durny a zawartość jeszcze głupsza i śmieszna .

A ten fragment, to już mistrzostwo świata.

"Europejski rynek offshore dynamicznie przyśpiesza, a Polska ma wszelkie warunki, aby stanąć na jego czele. Jesteśmy w kluczowym momencie rozwoju morskiej energetyki wiatrowej - albo wpiszemy się w ten trend z sprzyjającą MEW polityką energetyczną kreując zielone miejsca pracy, tworząc nowe zakłady produkcyjne i rozwijając gospodarkę, albo już na zawsze przyjmiemy rolę biernego obserwatora tego innowacyjnego rozwoju, który zmuszony będzie importować rozwiązania i komponenty powstałe poza granicami Polski. Bez silnego wsparcia regulacyjnego nie uda się zrealizować najlepszego scenariusza rozwoju, dlatego to kluczowe, by morska energetyka wiatrowa traktowana była priorytetowo jako droga do taniej i czystej energii oraz silnej, niezależnej gospodarki” - komentuje Janusz Gajowiecki, prezes Polskiego Stowarzyszenia Energetyki Wiatrowej."

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Leszy napisał:

Nam się ponoć udało z tatarami. 

a widuję osobniki o tatarskiej fizjonomii
dymające na katolickie msze dużo, oj dużo częściej niż ja
tak że jeszcze im trochę brak do laicyzacji
no chyba że ruskim coś w tej kwestii się tam u nich udało ale tego nie wiem tak że dalszej dyskusji nie mam kompetencji podejmować

31 minut temu, mirro napisał:

Tytuł durny a zawartość jeszcze głupsza i śmieszna .

A ten fragment, to już mistrzostwo świata.

"Europejski rynek offshore dynamicznie przyśpiesza, a Polska ma wszelkie warunki, aby stanąć na jego czele. Jesteśmy w kluczowym momencie rozwoju morskiej energetyki wiatrowej - albo wpiszemy się w ten trend z sprzyjającą MEW polityką energetyczną kreując zielone miejsca pracy, tworząc nowe zakłady produkcyjne i rozwijając gospodarkę, albo już na zawsze przyjmiemy rolę biernego obserwatora tego innowacyjnego rozwoju, który zmuszony będzie importować rozwiązania i komponenty powstałe poza granicami Polski. Bez silnego wsparcia regulacyjnego nie uda się zrealizować najlepszego scenariusza rozwoju, dlatego to kluczowe, by morska energetyka wiatrowa traktowana była priorytetowo jako droga do taniej i czystej energii oraz silnej, niezależnej gospodarki” - komentuje Janusz Gajowiecki, prezes Polskiego Stowarzyszenia Energetyki Wiatrowej."

o cholera
sorry
linkując chodziło mi o tytuł i nie sądziłem że ktoś w ataku - pewnie porannej z zaspania - ascezy to jeszcze spróbuje czytać

che - "miejsca pracy" i to "zielone" chcą generować? no widać jak generują; w Chinach na produkcji i w Niemczech na etatach malarzy niemieckiego logo
no chyba że o polskich Don Kichote-ów prezesinie chodziło jak się okaże że ekonomicznie to nijak się nie spina a i energetycznie mało więcej energii wyprodukuje zanim się rozleci niż trzeba było wpakować w samo wyprodukowanie stali cementu, wydobycie rud metali  i czego tam jeszcze żeby toto sklecić:P

Lemowski dobrowolny upowszechniacz porządku absolutnego debile budują i nawet im nieźle idzie

albo ludzkości uda się ujarzmić syntezę jadrową do celów energetycznych albo się robactwo wytłuczemy na tej planecie o resztki zasobów  jakie nadal dominują i to grubo w ogólnym bilansie energetycznym cywilizacji tej planety tak że nie wiatrakami czy innymi "zielonymi" energiami uda się wyjść po za ograniczenia po za które w miliardach lat eksperymentów ewolucji samej Naturze się wyjść nie udało.
Stwór nadal jest dużo głupszy od swego stwórcy a upiera się że nie i jeszcze innych uczy
aż jestem ciekaw z której strony przyjdzie cios w tych idiotów ku opamiętaniu
bo że przyjdzie to pewne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

A w Paryżu same hity, 
Fiut się buja u kobity!
Testosteron się nie zgadza, 
To nikomu nie przeszkadza. 
Ale mamy naszą Julkę, 
Co rozwali tą "damulkę"
Wojowniczkę z siłą drwala, 
Nawet chłopów napier..la!!!!

Dawaj Julka, trzymamy kciuki!!!!!!❤️❤️❤️❤️

FB_IMG_1723183308559.jpg

Opublikowano

Tak w trakcie igrzysk?

A apele do Rosji o zaprzestanie działań na czas igrzysk tylko po to by ukry mogły odwet brać?

Na Bliskim Wschodzie jest wesoło. Za chwilę nikt o Ukrainie nawet pamiętał nie będzie, jak tam domino ruszy

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Kopernik była kobietą i to bardzo wszechstronnie uzdolnioną

Taka...😆😆 Nawet lesbijką,bo miał gosposie i później kochankę.😃😉😃😃. A rodzice mieli objawienie żeby nadać dziecku imię męskie.😄😄 Z wyglądu to tez wypisz,wymaluj kobieta .😄

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

Tak w trakcie igrzysk?

A apele do Rosji o zaprzestanie działań na czas igrzysk tylko po to by ukry mogły odwet brać?

Na Bliskim Wschodzie jest wesoło. Za chwilę nikt o Ukrainie nawet pamiętał nie będzie, jak tam domino ruszy

Nic nie osiągną poza postraszeniem ludnosci,Rosji nie zdobędą...

Opublikowano
51 minut temu, Agrest napisał:

Apele do Rosji nic by i tak nie dały, Bo Rosja to olewa.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

I bardzo dobrze że nie pisze. Taka operacja ma iść szybko i jak najciszej , zanim przeciwnik się ogarnie.

Opublikowano
Agrest napisał:

Tak w trakcie igrzysk?

Apele okazały się daremne zapomniałeś zauważyć.

Opublikowano

Rzeczywistość tej wojny jest taka, że jak sobie Ukraińcy wykopią konkretny okop to leci tam stado KABów. Jak się okopią w ruskiej wsi sowietom nie będzie łatwo. To co do federacji miało wjechać a będzie potrzebne ukraincom później już wjechało w mojej opinii.

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Tak w trakcie igrzysk?

w 2008 gruzja napadla na rosje z okazji rozpoczecia igrzysk w pekinie..

na bliskim wschodzie rusza juz od lat 80 ..

5 godzin temu, MariuszDe napisał:

Nic nie osiągną poza postraszeniem ludnosci,Rosji nie zdobędą...

mongolom sie udalo i kiedys chinczykom tez sie uda .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

w 2008 gruzja napadla na rosje z okazji rozpoczecia igrzysk w pekinie...

Jeszcze raz kto na kogo napadł?🤔,,W nocy z 7 na 8 sierpnia 2008 roku Rosja napadła na Gruzję. Konflikt rozpoczął się po serii osetyjsko-rosyjskich prowokacji. Pod pretekstem ochrony ludności samozwańczych republik Rosja wprowadziła do nich swoje wojska, zajmując również część terytoriów Gruzji, z których potem się wycofała,,

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Gruzja wypowiedziała wojnę i za chwilę się poddała. Chyba tak to leciało

Opublikowano

po-tologia

https://gazetawroclawska.pl/politykom-klaniac-sie-juz-nie-bede-rozmowa-z-dr-hab-inz-alicja-bachmatiuk/ar/c1-18731519

Polska naukowiec, chemik dr hab. inż. Alicja Bachmatiuk, wróciła do kraju z intratnego i prestiżowego stanowiska w ośrodku badawczym w Korei Południowej. Co nią kierowało? Chciała budować w Polsce kompetencje środowisk naukowych, rozwijać projekty badawcze i komercjalizować je z sukcesem dla kraju.

Nie tylko ja, mnóstwo Polaków wróciło, żeby pracować w ojczyźnie i dla polskiej nauki. To jest dowód na to, że tu jest przestrzeń, są pieniądze, będą możliwości stabilnego rozwoju. Kiedy pojawiła się taka możliwość, wróciłam, bo chciałam pracować dla polskiej nauki. Był 2015 rok.

Mamy rok 2024, a pani znów mówi o wyjeździe...

Mam dwie propozycje: jedną w Azji, drugą w Europie. Tam nie będę weryfikowana politycznie, ale na podstawie tego, co już zrobiłam i co mogę zrobić jako naukowiec.

Nowe władze SBŁ, której podlega jednostka kierowana przez Alicję Bachmatiuk, szybko zaczęły składać jej niemoralne propozycje. Miała kogoś zatrudnić na swojego zastępcę, i to poza konkursem, wkrótce sama miała zgodzić się ustąpić, a to po to, by partyjni nominaci mogli objąć posady.

No i co pani poczuła jako naukowiec, szef, kobieta?
Jakby dano mi w twarz. Instytut ma sukcesy i nikt na to nie patrzy.

A pani się nie boi? Opowiada pani ze szczegółami przebieg rozmów - to może być dla pani koniec kariery.
Nie boję się, bo to jest mój protest wobec niegodziwości. To po prostu bardzo niesprawiedliwe. Nie tego się spodziewałam po zmianie władzy, myślałam, że będzie lepiej, a nie tak jak jest. Mówię prawdę, w każdym sądzie to powiem. I może ma pani rację, to mi zaszkodzi, ale tylko tutaj - w tych polskich realiach. Mam dwie propozycje pracy za granicą i skorzystam z jednej z nich. Po prostu wyjadę dokądś, gdzie zostanę bezstronnie zweryfikowana, nie pod kątem politycznym. Liczyć się będzie mój dorobek i potencjał, fakt, że coś dla nauki mogę jeszcze zrobić. O swoją karierę więc się nie obawiam.

Więc dlaczego, mówiąc to teraz, pani płacze?
Bo nie po to wracałam do kraju, żeby z niego uciekać (długie milczenie). Żałuję, że tak jest, bo ja chciałam budować polską naukę, polską rację stanu. Uważam, że mój kraj i Polacy zasługują na rozwój nauki, na to, by sprzedawać drogo technologie przez nas wymyślone. Nie marzę o tym, żeby pracować dla wielkich koncernów, jak LG czy Intel. Marzę, żeby pracować na rzecz naszego przemysłu, przedsiębiorczości.

---------------------------------------------

i kolejne podwyżki

Jak podaje serwis autokult.pl, od 1 listopada rząd chce zacząć pobierać opłaty w ramach systemu e-TOLL (od kierowców poruszających się pojazdami o dopuszczalnej masie całkowitej powyżej 3,5 tony) na kolejnych odcinkach dróg w kraju. Gotowy jest już projekt rozporządzenia w tej sprawie. Wymieniono w nim konkretne odcinki dróg.

Dziś opłaty pobierane są na nieco ponad 3600 km dróg w Polsce. To ekspresówki i autostrady. Od listopada ma przybyć 1600 km płatnych odcinków tras.

Opublikowano
10 minut temu, nie napisał:

Bo nie po to wracałam do kraju, żeby z niego uciekać (długie milczenie). Żałuję, że tak jest, bo ja chciałam budować polską naukę, polską rację stanu. Uważam, że mój kraj i Polacy zasługują na rozwój nauki, na to, by sprzedawać drogo technologie przez nas wymyślone.

Aaaaaaa przypadkiem na wdrażanie u nas tych technologii to Polacy nie zasługują? Coś mi tu nie pasuje w tym wszystkim

Opublikowano (edytowane)

"Przedstawienia w KPRM w wykonaniu Tuska to już wyższy poziom putinady. 

Najpierw zawezwał 3 ministrów, żeby usiedli, podpisali papier o współdziałaniu, po czym siedzieli i słuchali szefa, kiwali głowami, a po kilku minutach Tusk ich odesłał, żeby "wrócili do pracy"

:D 

ministrowie jednego rządu muszą podpisywać umowę o współpracy :D pokazówka dla idiotów

cyrk czy rosyjska mentalność?

-----------------------------------------------------

pytanie w radiu zet do schetyny:

Jeżeli właściciel salony samochodowego, obiecywałby swoim klientom, że w 100 dni sprowadzi dla nich 100 aut, a po stu dniach okazałoby się, że sprowadził ich tylko 8, to czy nazwałby Pan takiego właściciela oszustem i czy zachęcałby Pan ludzi aby kupowali auta u takiego człowieka?

zatkało oszusta, że nie mógł słowa wypowiedzieć 

partia oszustów

Edytowane przez nie
Opublikowano

taki kraj jeden oszukuje na 100 obietnic a drugi na 100 miliardow...

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/donald-tusk-o-rozliczeniu-ukladu-zamknietego-pis-padla-gigantyczna-kwota/zhpknr3,79cfc278

gdybys doczytal pisowski scieku artykul do konca to bys wiedzial ze ta pani liczyly ze po dojnej zmianie bedzie lepiej a jest tak samo-czyli nic sie nie zmienilo 

1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Jeszcze raz kto na kogo napadł?🤔,,W nocy z 7 na 8 sierpnia 2008 roku Rosja napadła na Gruzję. Konflikt rozpoczął się po serii osetyjsko-rosyjskich prowokacji. Pod pretekstem ochrony ludności samozwańczych republik Rosja wprowadziła do nich swoje wojska, zajmując również część terytoriów Gruzji, z których potem się wycofała,,

niedlugo 15 wiec i tego pewnie nie wiesz, ze to polska napadla na rosje radziecka  😂

moglbys podac link do strony.. chyba ze nie chcesz sie zaorac jak mariusz 

Opublikowano (edytowane)

niedlugo 15 wiec i tego pewnie nie wiesz, ze to polska napadla na rosje radziecka  😂

moglbys podac link do strony.. chyba ze nie chcesz sie zaorac jak mariusz 

https://tvn24.pl/swiat/wojna-rosyjsko-gruzinska-15-rocznica-ataku-rosji-na-gruzje-w-sierpniu-2008-roku-st7283345 https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1605821%2C15-lat-temu-rosja-napadla-na-gruzje.html https://wiadomosci.onet.pl/swiat/15-lat-temu-rosja-najechala-gruzje-a-zachod-prawie-tego-nie-zauwazyl/gzycsxy. Ja już ciebie znam i wiem że tobie to i by 10 linków wysłać i ty i tak byś nie zrozumiał tego co napisali ale wysyłam bo zauważyłem już  że jesteś za głupi żeby samemu sprawdzic.Gdzie tu napisali że Gruzja napadła na Rosję? Nigdzie!!! Co wysłać ci jeszcze z 5? I tak nie jesteś w stanie tego rozszyfrować...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał:

dysydent-pamietaj ile lat u was stacjonowala armia czerwona.. stad mongolskie _"kalmuckie" rysy nie sa niczym dziwnym.

jak żyć za lewaka  ? 

Lewica jest w dużym rozkroku. W końcu kobieta będzie się bić z facetem, więc wypada wspierać kobietę - równouprawnienie. Z drugiej strony ten facet czuje się kobietą, więc to jego wypada wspierać, bo transfobia.
Jak żyć? Lewak jednak nie ma łatwego życia.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/donald-tusk-o-rozliczeniu-ukladu-zamknietego-pis-padla-gigantyczna-kwota/zhpknr3,79cfc278

gdybys doczytal pisowski scieku artykul do konca to bys wiedzial ze ta pani liczyly ze po dojnej zmianie bedzie lepiej a jest tak samo-czyli nic sie nie zmienilo 

wszystko jasne nieuku mówi Tusk  ....... po co nam atom jak mamy dynamo w rowerze 🤣 

Czyż-by wreszcie zechciał zabrać się za nowaka, giertycha, karpińskiego, gawłowskiego, grodzkiego, to ci najbardziej znani i jeszcze wielu innych plus ekipy odpowiedzialne za warszawskie reprywatyzacje, Amber gold

Dobrych fachowców już jest coraz mniej 😅😅😅

https://fb.watch/tR_vJjxodC/

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

jwszystko jasne nieuku mówi Tusk  ....... po co nam atom jak mamy dynamo w rowerze 🤣 

I tu nagle sie okazuje jak ważnym elementem tego układu są pedały.:oops1:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v