Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

Interdyscyplinarne studia środowiskowe obejmują także obszar nazwany „genderowo-równościowym”. Młodzi ludzie zachęcani są do nich opisem:

"Tu dowiesz się, co wiąże nawyki żywieniowe, polowania i męską dominację. Poznasz odmienne, queerowe podejścia do natury, które wykraczają poza antropocentryczne porządki. Zobaczysz, w jaki sposób aktywizm ekologiczny łączy się z walką ze społecznymi wykluczeniami. Zrozumiesz, dlaczego feminizm jest eko. Przekonasz się, że ochrona środowiska i sprawiedliwość społeczna idą w parze". 

Osz kurna w d;pę jego mać. To juz level master. A ja się śmiałem z Wyższej Szkoły Gotowania na Gazie.:efendi2:

1 godzinę temu, nie napisał:

"Trzecia płeć nie istnieje".

zawsze tak uważałem

Ale kible dla niej już tak.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Ale kible dla niej już tak.:lol:

teraz robią kible koedukacyjne, jeden dla wszystkich :D jakie oszczędności

-----------------------

Do końca roku może być nieprzejezdna obwodnica Ćmielowa (Świętokrzyskie), która została uszkodzona przez nawałnice. Trwają prace związane z odbudową trasy. Postaramy się, żeby droga była przejezdna jak najszybciej - poinformowała PAP Barbara Kieras, dyr. Świętokrzyskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich. Pięciokilometrowa obwodnica Ćmielowa została zamknięta 11 lipca po tym, jak przez powiat ostrowiecki przeszła gwałtowna burza z obfitymi opadami deszczu. Spływająca z pól woda podmyła jezdnię na trasie oraz mierzący około 30 metrów przepust dla zwierząt. Droga została zamknięta do odwołania.

Około pięciokilometrowa obwodnica Ćmielowa została oddana do użytku w 2019 roku. Koszt budowy wyniósł około 72 mln zł, z czego prawie 47 mln stanowiło dofinansowanie unijne.

oczywiście nikt za to nie odpowie

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-tajny-pakiet-pomocy-dla-ukrainy-media-transport-utrzymano-w-,nId,7653510

"Największym zaskoczeniem w pakiecie jest rzekoma obecność trzech wyrzutni rakietowych HIMARS. Wiadomość o transporcie tego typu sprzętu jest zaskakująca ze względu na fakt, że Bundeswehra nie posiada go na swoim wyposażeniu."

o cholera; Bundeswehra i atomówek nie ma na swoim wyposazeniu

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

teraz robią kible koedukacyjne, jeden dla wszystkich :D jakie oszczędności

-----------------------

Do końca roku może być nieprzejezdna obwodnica Ćmielowa (Świętokrzyskie), która została uszkodzona przez nawałnice. Trwają prace związane z odbudową trasy. Postaramy się, żeby droga była przejezdna jak najszybciej - poinformowała PAP Barbara Kieras, dyr. Świętokrzyskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich. Pięciokilometrowa obwodnica Ćmielowa została zamknięta 11 lipca po tym, jak przez powiat ostrowiecki przeszła gwałtowna burza z obfitymi opadami deszczu. Spływająca z pól woda podmyła jezdnię na trasie oraz mierzący około 30 metrów przepust dla zwierząt. Droga została zamknięta do odwołania.

Około pięciokilometrowa obwodnica Ćmielowa została oddana do użytku w 2019 roku. Koszt budowy wyniósł około 72 mln zł, z czego prawie 47 mln stanowiło dofinansowanie unijne.

oczywiście nikt za to nie odpowie

wiesz juz skad pochodzisz ojkofobie czy nadal sie wstydzisz swojej ojcowizny ??

a kto wtedy rzadzil ??

wy sie do nowoczesnosci nie nadajecie..

znowu grzeje, rano ledwo 3 mm a pozniej pewnei dopompuje-juz alert przyszedl.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

wy sie do nowoczesnosci nie nadajecie..

zadecydował przedstawiciel jedynie słusznej rasy panów

qwa- znów zaczynasz? że po "starodawnemu" zapytam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

o cholera;

Takie informacje mogłyby być rzadziej puszczane w eter. Trzy wyrzutnie Himars raczej w sklepie na wystawie nie stały. Tak więc, ten tego...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

wiesz juz skad pochodzisz ojkofobie czy nadal sie wstydzisz swojej ojcowizny ??

sto razy już pisałeś, że jestem głupkiem ze wschodniej polski a teraz pytasz skąd jestem?

to ja też zapytam:

kiedy robiłeś z siebie większego idiotę, wtedy czy teraz? 

---------------------------------------------------

Image

krajowa izba gospodarcza ma bardzo duże problemy do rozwiązania, kolejny słuszny kierunek

ciekawe kiedy będą wypisywać L4 na ekoniepokój? :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

sto razy już pisałeś, że jestem głupkiem ze wschodniej polski

Oooo przepraszam. To jest zarezerwowane dla mnie, bo sam się przyznałem i zgłosiłem na ochotnika.:lol:

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Oooo przepraszam. To jest zarezerwowane dla mnie, bo sam się przyznałem i zgłosiłem na ochotnika.:lol:

obawiam się, że to jest zarezerwowane dla wszystkich, którzy mają inne poglądy niż ten trol :D 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Takie informacje mogłyby być rzadziej puszczane w eter. Trzy wyrzutnie Himars raczej w sklepie na wystawie nie stały. Tak więc, ten tego...

a kto tam wie czy to prawda czy podpucha by ruskich wystraszyć czy wyłagodzić jakie inne nastroje choćby tam
https://wiadomosci.wp.pl/katastrofa-dla-ukrainy-vance-nie-obchodzi-mnie-co-sie-stanie-z-ukraina-7049656319835040a

"a widzisz; nas obchodzi" zdaja sie mówi... znaczy niby nie mówić ale mówić Niemcy i zależy im nie by adresat a inni to usłyszeli

jak to na wojnie; prawda to najlepszy celownik artylerii przeciwnika

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wróblewski tak pisze:

Vance jest mocno związany z Heritage, uczestniczył w poracach Projekt 2025, polecam lekturę rozdziału poswieconego Ukrainie, gdzie wyraźnie rozdzielona została pomoc wojskowa od pomocy dla Ukrainy. Pomoc  zbrojna powinna być zapewniona żeby nie pozwolić Rosji przejąć Ukrainy i wrócić do dawnych granic.  Ale pomoc materialna i gospodarcza  powinna być uzależniona  od tego czy Ukraina przyjmie pro-amerykański czy pro-euro-niemiecki kurs. Co do Europy Środkowej jest twarde stwierdzenie, że US musi budować bliskie relacje sojusznicze w naszym regionie.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, nie napisał:

US musi budować bliskie relacje sojusznicze w naszym regionie

tylko US ma wybór z kim te relacje bo "nasz region" to i rosja a my takiego wyboru nie mamy

z resztą w czterdziestym pierwszym jak US wybrały i jak myśmy na tym wyszli?

dla ekipy Trumpa Niemcy to socjalizujący pasożyt i to jeszcze konkurencja gospodarcza podobnie Chiny a Polska gospodarczo w dziurawych portkach nadal i stawanie w rozkroku grozi że kolejny raz się z gołym tyłkiem zostanie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał:

tylko US ma wybór z kim te relacje bo "nasz region" to i rosja a my takiego wyboru nie mamy

z resztą w czterdziestym pierwszym jak US wybrały i jak myśmy na tym wyszli?

bo usa, wciąż popełniają ten sam błąd

najpierw finansowali gospodarkę hitlera, później wspierali militarnie i finansowo rosję przeciwko niemcom, następnie wspierali finansowo i gospodarczo niemcy zachodnie przeciwko zsrr,  

nie potrafią dostrzec, tego co polacy widzą od dawna, mianowicie, że niemcy i rosja, chociaż czasami występują przeciw sobie, to zawsze dążą do współpracy (chociaż wygląda to tak, że jeden patrzy jak wykiwać drugiego) i zawsze, ale to zawsze będą przeciwko usa

gdyby usa , zamiast naprzemiennie wspierać niemcy i rosję, wsparły by, już po pierwszej wojnie światowej, politycznie i finansowo polskę i rejon europy środkowej to nie było by II wojny światowej i komunizmu i dzisiejszej wojny

silna gospodarczo i politycznie polska, wraz z całym rejonem środkowo europejskim jest jedynym, gwarantem stałego pokoju w europie

że też nikt w usa nie widzi tej oczywistości

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, nie napisał:

bo usa, wciąż popełniają ten sam błąd

czy z punktu widzenia pozycji jaką osiągnęli w dwudziestym i jeszcze utrzymują w poczatkach tego wieku wygląda to na błąd? z Ich punktu widzenia tylko cały czas takie "błędy" popełniać

pokój w Europie jankesom nie służy, zbyt długi pokój co z reszta widać bo tylko jak Im nieco przysiadło to zaraz mamy rysy w samej Europie choć teraz koncentrują się na Azji wschodniej bo tam się kapitał wykuwa co z resztą i tej Azji przesadnie długiego pokoju nie wróży ;)

Im "zęby połamie" dopiero bezpośrednie sąsiedztwo czyli LatynoAmeryka ale na razie dłuugo się na to nie zanosi choć już widać pierwsze symptomy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no pewnie że za szybkie złapanie, że w ogóle złapanie króliczka to nie tak miało być i jeśli nieopatrznie króliczek sam poczekał na klatkę to trzeba wypuścić bo zaraz pospólstwo zapyta - no złapaliście i gdzie pasztet

przecież to czy psdzielce pozamykają popaprańców czy vice versa niczego w ogólnej sytuacji dla nas - reszty niczego nie zmienia, za budowanie klatek, nagonki, łowczych i całą resztę i tak jeden i ten sam płaci - my; sądząc że to wszystko do czegoś potrzebne oprócz dobrej zabawy tych co się tam ganiają

co? grzmi w moich okolicach? znowu? toż miał być koniec wody na planecie :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

jak to na wojnie; prawda to najlepszy celownik artylerii przeciwnika

Na wojnie "prawda jest pierwszą ofiarą wojny". Jak to mówili starożytni czechosłowacy.:lol:

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nie napisał:

Ekofeminizm – Uniwersytet Śląski tworzy nowy kierunek
Uniwersytet Śląski reklamuje interdyscyplinarne studia humanistyczne nad środowiskiem. To pierwszy w Polsce kierunek, który ma łączyć poznawanie człowieka, przyrody i technologii. Jego podstawowym celem jest:

https://starachowice.eska.pl/miasta-w-swietokrzyskiem-z-najgorzej-wyksztalconymi-mieszkancami-lista-16-07-aa-gCuL-5qU9-N6jy.html
no to już teraz wiadomo skąd takie statystyki - "Największy odsetek wykształceniem podstawowym oraz niepełnym podstawowym zamieszkuje województwo warmińsko-mazurskie 18,1% (odpowiednio 18,9% kobiet i 17,1% mężczyzn), a najmniejszy zamieszkuje województwo śląskie 12,4% (odpowiednio 13,9% kobiet i 10,7% mężczyzn)."

w tym śląskim Oni tam poznawanie tego co inny - mądrzejszy człowiek wytworzył - technologii a nawet poznawanie człowieka czyli samego siebie nazywają wykształceniem
no do tego ostatniego egzamin pewnie zdaje się przed lustrem 😜 jak na pytanie czy to noga ręka czy głowa odpowie na rękę noga to na poprawkowym dostaje podpowiedź pomocniczą - "to nie jest głowa"

xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, nie napisał:

gdyby usa , zamiast naprzemiennie wspierać niemcy i rosję, wsparły by, już po pierwszej wojnie światowej, politycznie i finansowo polskę i rejon europy środkowej to nie było by II wojny światowej i komunizmu i dzisiejszej wojny

silna gospodarczo i politycznie polska, wraz z całym rejonem środkowo europejskim jest jedynym, gwarantem stałego pokoju w europie

że też nikt w usa nie widzi tej oczywistości

Ale jazda.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

dla tego to forum tak fajnie się czasem czyta; jest jedyne w swoim rodzaju
xD

15 minut temu, mirro napisał:

Na wojnie "prawda jest pierwszą ofiarą wojny". Jak to mówili starożytni czechosłowacy.:lol:

a tak; później kinematografią się zajęli na scenariuszach według doniesień wojennej prasy, ostatnio się pożarli o to kto ma teraz tłumaczyć wszystkim o co w tych filmach chodziło xD

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, dysydent napisał:

https://starachowice.eska.pl/miasta-w-swietokrzyskiem-z-najgorzej-wyksztalconymi-mieszkancami-lista-16-07-aa-gCuL-5qU9-N6jy.html
no to już teraz wiadomo skąd takie statystyki - "Największy odsetek wykształceniem podstawowym oraz niepełnym podstawowym zamieszkuje województwo warmińsko-mazurskie 18,1% (odpowiednio 18,9% kobiet i 17,1% mężczyzn), a najmniejszy zamieszkuje województwo śląskie 12,4% (odpowiednio 13,9% kobiet i 10,7% mężczyzn)."

w tym śląskim Oni tam poznawanie tego co inny - mądrzejszy człowiek wytworzył - technologii a nawet poznawanie człowieka czyli samego siebie nazywają wykształceniem
no do tego ostatniego egzamin pewnie zdaje się przed lustrem 😜 jak na pytanie czy to noga ręka czy głowa odpowie na rękę noga to na poprawkowym dostaje podpowiedź pomocniczą - "to nie jest głowa"

xD

Tyle ,że niski odsetek " niszowego " wykształcenia, świadczy o wysokim odsetku wykształcenia średniego i tych pozostałych .😉

Opublikowano

odczynianie uroków pewnie tez pod to

33 minuty temu, andrzej78 napisał:

" niszowe

podpada jako wykształcenie? ;)

dobra bo szykuje się mi nawałnica jeszcze większa niż kilka dni temu co pisałem że od kilku lat takiej nie było i nie ma żadnego dyplomowanego rozganiacza deszczu w okolicy to
na ra

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Może  były to identyczne wyrzutnie  jak te Czeskie..?😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v