Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Był na terenie Polki .

Tak samo po wojnie nie było rządu jako suwerennego państwa,  Polskiego tylko onuca panowała 45 lat .

5 minut temu, dysydent napisał:

holokaust nie był w Polsce bo w czasach holokaustu Polski jako suwerennego państwa nie było
jeśli zmusisz mnie do po raz trzeci powtórzenia tej oczywistości to... no nie wiem jeszcze co ale miłe to nie będzie

a tak, to ostatnie nie do mnie było to przekreśliłem w edycji

no ale skoro; o jaki wypadek, dziewczynkę chodzi? o ile kto zechce mnie doinformować bo nie wiem o czym temat

Żona Sebastiana M. pozywa kolejne osoby. Żąda olbrzymich kwot - WP Wiadomości

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, galan99 napisał:

Był na terenie Polki .

Tak samo po wojnie nie było rządu jako suwerennego państwa,  Polskiego tylko onuca panowała 45 lat .

po wojnie Polska istniała jako państwo, wasalne ale państwo odrębne i sytuacja niemieckiej okupacji obecnych ziem polskich a PRL to w żadnej mierze kwestie nieporównywalne (podwójne zaprzeczenie mi się... wypsnęło i uściślę), nieporównywalnie gorszy status miały obecne polskie ziemie za Niemców niż po wojnie. Część przedwojennej Polski anektowana przez sowietów do dziś w terytorium państwa polskiego nie powróciła a ostatnio demokratycznie wybrane władze mieniące się polskimi (z szeroko rozumianego "POPiSu) na poniemieckim zaborze z którego utworzono państwo polskie po wojnie usilnie pracują nad utratą resztek suwerenności państwowej tym razem na rzecz xujni i tej poniemieckiej części ale to już odrębny temat i holokaustu nie dotyczy; przynajmniej tamtego - niemieckiego, drugowojennego bo że kolejne są prawdopodobne tego nikt przy trzeźwej ocenie obecnej sytuacji nie jest w stanie zaprzeczyć

dzięki za linka

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

po wojnie Polska istniała jako państwo, wasalne ale państwo odrębne i sytuacja niemieckiej okupacji obecnych ziem polskich a PRL to w żadnej mierze kwestie nieporównywalne

dzięki za linka

wasalne ale państwo 

Onuca pozbawiła rozwoju Polski i odszkodowania za poniesione zniszczenia od Niemca . 

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Gów...o mnie to obchodzi jej problem nie mój .

Co ona będzie robić i co z nią robią .

Tak samo mało mnie to obchodzi co masz do powiedzenia , nic dla mnie nie znaczysz .

Ty zachowujesz się jak debil czy faktycznie nim jesteś? Mnie nie obchodzi czyj to jest problem. Pytam cię o uzasadnienie czemu masz taki a nie inny pogląd. Udźwigniesz taki temat czy to za wiele?

8 minut temu, dysydent napisał:

holokaust nie był w Polsce bo w czasach holokaustu Polski jako suwerennego państwa nie było
jeśli zmusisz mnie do po raz trzeci powtórzenia tej oczywistości to... no nie wiem jeszcze co ale miłe to nie będzie

Był w Polsce okupowanej przez Niemcy albo w Niemczech które okupowały Polskę.  Jaka to różnica?

Opublikowano (edytowane)

różnica pełnej odpowiedzialności w tym terytorialnej oraz pokoleniowej. Polacy nic wspólnego z zaistnieniem holokaustu nie mają i nigdy nie mieli nawet terytorialnie.
Tylko i wyłącznie Niemcy bo tam się ten pomysł zrodził i był siłą narzucony wszystkim terenom przez Niemcy podbitym.
To nacja niemiecka wymyśliła i zaczęła realizować na swoim terytorium przedwojennym daleko jeszcze zanim jakiekolwiek inne podbiła i tylko ona ponosi odpowiedzialność nawet jeśli i obywatele niemieccy padali ofiarą tego zwyrodnialstwa

po czymś takim na pytanie czy taka nacja zasługuje na to by żyć gdyby  Niemców zapytano o decyzję i miała by tyczyć dowolnej innej należy przypuszczać że Niemcy odpowiedziały by przecząco zatem jedyne na co oni sami zasługują to tylko by żyć i na nic więcej

jak wszystkie inne zwierzęta

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

inwestycje, podatki,  wiedzę, wykształcenie, doświadczenie, logikę oraz bardzo dużo niechęci do kretynów, wiejskich gamoni i wszelkiej maści PISowskich i nie tylko lewaków. Głupkami i socjalistami się po prostu brzydzę

to jak ty sam z soba wytrzymujesz ??

2 godziny temu, Ulman napisał:

Galanem zalatujesz..... Holokaust miał miejsce w Polsce czy nie?

dzisiaj zajales miejsce romana.... siegnales poziomu bogdanki..

• Haha 1
Opublikowano

Oj idziesz w narracje czarne - białe. Oprócz złych Niemców i dobrych Polaków byli też źli Polacy i dobrzy Niemcy.  Niejednokrotnie wśród oprawców byli też żydzi którzy swoim łagodnie mówiąc nie pomagali. 

Opublikowano (edytowane)

czy komu się podoba czy nie ale nacje istnieją i wszystko co z tym związane i akurat holokaust jest narodowości niemieckiej a że był szczytem szerszego i bardziej międzynarodowego zjawiska jak antysemityzm to kolejny tylko powiązany z tym temat. Każdy nacjonalizm jest antynacjonalny wobec innych i to też czy się to komu podoba czy nie. Tak po prostu jest i nic nie wskazuje aby się to zmieniło w przewidywalnej przyszłości i jedynie można oceniać skalę i formy jakie owe antynacjonalizmy przyjmują.

Odkomunistyczny internacjonalizm póki co zawsze przegrywa czy to niszczony własną niewydolnością czy prewencyjnie zanim jeszcze "podniósł łeb" w państwach wystarczająco znacjonalizowanych

nawet nie wiem gdzie mnie te dywagacje prowadzą a tylko przeczuwam że pomimo usilnych prób cywilizacja człowieka nie zdoła złamać podstawowego prawa Przyrody - prawa selekcji a nacjonalizmy są tego prawa jednym z warunków koniecznych. Selekcja naturalna zawężona tylko do wewnątrz jednego gatunku ale selekcja.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

inwestycje, podatki,  wiedzę, wykształcenie, doświadczenie, logikę oraz bardzo dużo niechęci do kretynów, wiejskich gamoni i wszelkiej maści PISowskich i nie tylko lewaków. Głupkami i socjalistami się po prostu brzydzę

......"zaleciało narcyzmem ".

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jaka definicja nacji?

Komu wolno tam być?

Kto ocenia kto może przynależeć?

no właśnie "najciekawsze" jest to że nie ma precyzyjnej definicji narodowości choćby tak precyzyjnej jak np rasa a większą moc sprawczą ma poczucie narodowościowe od nawet przynależności rasowej bo chyba już nie ma nacji jednolitych rasowo, no przynajmniej o jakimś sensownym znaczeniu.

Wiesz co?
temat chyba nie nadaje się na publiczne fora w czasach tej tzw "poprawności"? no chyba że będziemy tu wciskać nic nieznaczące slogany pustych pierdół ;)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak jak by zupełnie niedawno, innych nie było....

najczęściej skrajnie odmiennych od tych następnych i każdy upiera się że teraz to już on najsłuszniejszą prawdę odkrył

głupie buce w najlepszym wypadku; w najgorszym to już tak w środku nocy nie będę tu klął

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

No wiadomo...

Odwrotnie jest lepsze, bo jest inne...

Czasami się zastanawiam czemu historii tak słabo uczą...i to nie tylko tej niedawnej...

To wszystko w koło Macieju...

Tylko niektórym się wydaje że to nowość...

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Holokaust miał miejsce w Polsce czy nie?

a amerykańskie samoloty zabiły 3 tysiące ludzi w wtc

z takim poziomem to ty powinieneś czyścić buty galanowi :D 

----------------------------------------------------------------------

chyba dostał serum prawdy :D

wiceminister zdrowia w czasie posiedzenia sejmowej Komisji Zdrowia odnosząc się do problemu nadwykonań stwierdził: “ powiem państwu jako ortopeda, dlaczego te nadwykonania zostały wykonane. Sami je generujemy. Jeżeli przyjdzie do mnie pacjent do poradni ortopedycznej ze złamaną kością promieniową, mogę zrobić trzy wizyty, a mogę zrobić 15 wizyt. My lekarze też lubimy pieniądze, też mamy swoje za uszami”.

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

a amerykańskie samoloty zabiły 3 tysiące ludzi w wtc

z takim poziomem to ty powinieneś czyścić buty galanowi :D 

To nie jest analogia bo mylisz lokalizację z narzędziem. Żebyś nie wiem jak się pocił to stwierdzenie że holokaust był w Polsce  nie jest żadnym wielkim  nadużyciem. Niestety napedzony przez pisowskie zidiocenie i ich narracje powtórzyłeś jakaś  propagandową tezę i teraz się nie umiesz wypłątać 

Opublikowano

Trump wygra wybory - skoro strzelają do niego jest poważnym graczem . Będą następne zmiany w Polityce światowej . Pytanie czyja  będzie Polska ?.

Siergiej Ławrow - wypowiedzi przed kilku latami , powiedział że Polska jest bezpańska , każdy pies ma pana .

Cytat .

Były prezydent USA Donald Trump doznał obrażeń podczas sobotniego wiecu wyborczego w Butler, Pensylwanii. W pewnym momencie polityk przerwał przemówienie, łapiąc się za prawe ucho, w tle słychać było kilka strzałów. Szybko padł na ziemię, a agenci Secret Service zaczęli osłaniać go swoim ciałem. Po chwili otoczony przez ochroniarzy wstał, a na jego twarzy widoczne były ślady krwi. Został natychmiast odeskortowany do swojego samochodu. W trakcie wyprowadzania ze sceny Trump uniósł pięść w kierunku tłumu, który zaczął skandować "USA!". Secret Service oraz rzecznik Donalda Trumpa zapewnili, że polityk jest bezpieczny. Napastnik, który próbował dokonać zamachu na byłego prezydenta, został zastrzelony przez snajpera z Secret Service. Jedna osoba biorąca udział w wiecu nie żyje.

Próba zamachu na Donalda Trumpa. Wstrząsające sceny w USA [RELACJA NA ŻYWO]

Opublikowano

Pytanie czy  chcieli go zabić czy podkręcić kampanię.

Będą też i takie głosy

Opublikowano
galan99 napisał:

Polityce światowej . Pytanie czyja  będzie Polska ?.

Wiesz co? A weź zpierdalaj...

galan99 napisał:

Chcieli go zabić , nie udało się .  Tak będzie głosił sztab Trumpa . 

Ważniejsze jest kto go chciał zabić..

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, DTaras napisał:

Wiesz co? A weź zpierdalaj...

Ważniejsze jest kto go chciał zabić..

Nie ładnie się wyrażasz ale Polska nigdy sama o sobie nie będzie decydować .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v